Hr. Králové – Zlín 0:0 (kon.) | Pardubice – Bohemians 1905 0:1 (kon.) | Slovácko – Jablonec 0:2 (kon.)
Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
0:2 (0:0)
FK Jablonec
Neděle 18.09.2022, 16:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z Uherského Hradiště, vítám vás u sledování 9. kola FORTUNA:LIGY, před reprezentační přestávkou bude hostit osmé 1. FC Slovácko třináctý FK Jablonec, rozdíl v tabulce mezi oběma mančafty jsou tři body.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko v podzimní části bojuje na dvou frontách, v Evropské konferenční lize a v nejvyšší soutěži, na evropském poli po jedné remíze a jedné prohře, která přišla ve čtvrtek v Kolíně nad Rýnem je ve skupině na čtvrté pozici, ale ještě souboj o druhé postupové místo je otevřený, jelikož Nice a Partizan mají o jeden bod navíc než svěřenci trenéra Svědíka. Vraťme se ale na domácí půdu, po osmi odehraných kolech je Slovácko na osmém místě se ziskem deseti bodů. Z posledních čtyřech zápasech získali modrobílí dva body, ke třem bodů měli nakročeno v Mladé Bolelavi, ale tam jim je vyfoukl střídající Krobot, který ve třetí nastavené minutě srovnal na 1:1. Soubor Martina Svědíka bude chtít nyní v domácím prostředí zabrat a připsat si tři body.
     
    FK Jablonec

    Jablonec je na 13. místě, když získal sedm bodů, poprvé v této sezoně vyhrál až v minulém kole, jelikož přejel Hradec Králové 3:0. V domácích zápasech odehrál dobrá utkání se Slavii, Spartou, s druhým jmenovaným celkem uhrál remízu 1:1, i přestože dohrával utkání s devíti muži, stejný osud měl zápas v Teplicích, kde také Jablonec dohrával o dva hráče méně. Před tím ještě prohospodařil vedení 2:1.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Fryšták – Hofmann, Břečka, Šimko – Tomič, Ljovin, Havlík, Doski – Kohút, Kozák, Holzer.

    FK Jablonec: Hanuš – Akpudje – Martinec, Heidenreich – Šulc, Kratochvíl, Houska, Krob – Polidar – Sejk, Chramosta.
     
    Slovácko prohrálo s Jabloncem naposledy před sedmi lety výsledkem 1:2. Od té doby jen jeden zápas vyhrálo a to v posledním měření sil v Uherském Hradišti výsledkem 2:1, v dalších šesti zápasem byla vždy remíza 1:1 nebo 0:0.
     
    Trenér Martin Svědík vrací do brány Nguyena, od začátku si zahraje v obraně Tomáš Břečka a také v záloze Tomič a v útoku nastoupí Kozák. Také jeho protějšek David Horejš nasazuje novou akvizici Coolse, který nastoupí v české lize poprvé.
     
    -15
    Hráči obou celku pomalu míří do kabin se připravit na dnešní zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, M. Kadlec (C), Břečka, Kalabiška – Trávník, Havlík, Tomič – Petržela, L. Kozák, Holzer.
    Náhradníci: Fryšták – Šimko, Vecheta, Brandner, Polášek, Šašinka, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    FK Jablonec: Hanuš – Heidenreich, Martinec, Akpudje – Cools, Polidar, Považanec, Houska, Krob (C) – Jovović, Chramosta.
    Náhradníci: Richter – Ikaunieks, Pleštil, D. Souček, Surzyn, Patrák, Černák, Sejk.
    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: L. Nehasil – T. Mokrusch, M. Volf | VAR: P. Orel | AVAR: M. Leška.
     
    -2
    Trojice rozhodčích přivádí na zelený pažit základní sestavy. Slovácko bude hrát ve svých tradičních bílých kompletech, fotbalisté Jablonce nastoupí celí v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první do míče kopnul hostující hráč, který rozehrál do zadních řad.
     
    3
    Po faulu na Kalabišku zahrál volný přímý kop Havlík, obrana Jablonce nepřipustila žádné komplikace a balon dostala z pokutového území.
     
    5
    Nyní má míč v držení Jablonec, který kombinuje na své polovině.
     
    5
    Hosté se nemohou dostat přes dobrý presink Slovácka z vlastní poloviny.
     
    6
    Domácí fotbalisté vybojovali míč, Tomič si balon navedl na levou nohu a vystřelil rána byla zblokována, akce Slovácka ještě pokračovala centrem Kadlece na hlavu Trávníka, jenž ale zařízení netrefil.
     
    7
    Jablonec se sice dostal před velké vápno, Matěj Polidar chtěl nasadit housle domácímu obránci, to mu však nevyšlo a domácí získali míč, který šel hned na rozběhnutého Petrželu, ten byl zastaven u lajny nedovoleně.
     
    8
    Hanuš včas neodkopnul míč od své brány a dostal se do problémů, jelikož na něj dorážel Libor Kozák, hostující gólman může být rád, že balon skončil za brankovou čárou po jeho nepovedené kličce.
     
    9
    Ze standardní situace se domácí hráči neprosadili.
     
    11
    Kdo se mohl prosadit, tak jablonecký Chramosta, který dostal přihrávku od Polidara, přízemní rána nemohla Nguyena vystrašit.
     
    11
    A opět Jan Chramosta v akci, nyní byl v lepší střelecké pozici z pravé strany, mířil na přední tyč, brankář Slovácka jeho pokus vyráží.
     
    12
    Jablonec je nyní lepší, hrozí z brejků, nyní po pravé straně postupoval reprezentant Malajsie Cools, nastřelil však domácího hráče.
     
    13
    Hosté zahrávali rohový kop a také nebyli úspěšní v pokutovém území.
     
    14
    Zatím největší nebezpečí hrozí pro Slovácko od Chramosty, který se ocitl ve třetí šanci, když Jovovič si naběhl na kolmici a obloučkem našel právě Chramostu, který z voleje mířil nad branku domácího celku.
    14. Akrobat Chramosta přestřelil bránu
     
    15
    Slovácko na šance Jana Chramosty odpovídá. Po centru Holzera se do šance dostal Libor Kozák, který levou nohou mířil pod břevno, akrobaticky balon vytáhl Hanuš na roh.
    15. Tutovku Kozáka zlikvidoval skvělý Hanuš
     
    16
    Další náznak šance po centru Kalabišky, ale Kozák balon balon přeběhl, balon šel na zadní tyč, kde jej raději pro Jablonec odklidil Krob na rohový kop.
     
    17
    Jablonec si standardní situace Slovácka zatím velice dobře pokrývá, stalo se to i nyní, kdy se domácí hráči k balonu nedostali.
     
    19
    Za dlouhým míčem od Reinberka sprintoval Tomič, ale nechytil jej na hrací ploše.
     
    20
    Po odkopu Nguyena balon propadl až na Petrželu, který sprintoval za Kozáka, ale domácí štírek se k míči nedostal.
     
    21
    Po přihrávce ze zadních řad Kozák sklepl míč Holzerovi, který s ním postupoval k brance Jablonce a vystřelil, trefil však jen boční síť.
     
    23
    Hosté neodkopli míč z vápna, ten se dostal k Petrželovi, jehož rána byla sražena, to samé i rána Kadlece a do třetice Petržela střelou prověřil brankáře Hanuše.
     
    24
    Na polovině hřiště byl faulovaný Petržela, domácí rozjeli útočnou akci, Petržela se snažil najít Kozáka, do dráhy letu míče na poslední chvíli vložil nohu Martinec a zachránil tak Jablonec od pohromy.
     
    24
    Krob zahrál přímý volný kop na polovině Slovácka, ale nedohodl se svými nabíhajícímu spoluhráči, kteří na jeho přihrávku vůbec nereagovali a balon skončil mimo hrací plochu.
     
    26
    V Uherském Hradiště začalo docela hodně pršet a do toho se přidal ještě silný vítr. Někteří diváci se přesunují do vyšší pater krytých tribun.
     
    28
    Na centr z pravé strany už byl připravený naskočit Holzer, ale přes vysokého stopera Jablonce se balon k němu nedostal.
     
    29
    Nyní se chvíli nehrálo, po souboji Kozáka s Martincem zůstal hostující obránce ležet na mokrém trávníku.
     
    30
    Jablonec kombinoval na polovině Slovácka. Do odraženého míče se opřel nártem Chramosta, jeho přímá střela na bránu šla mimo.
     
    32
    Kadlec házel míč z autového vhazování Reinberkovi, který mu jej vracel s menší razancí, to vystihl Jovovič a postupoval zprava na branku Slovácka, v pokutovém území se vyhnul Kadlecovi a přihrával balon na malé vápno, domácí obrana s vypětím všech sil balon odvrátila, ještě se snažil vystřelit Chramosta, ale rána byla zblokována.
     
    34
    Celý stadion jako jeden muž hlasitě oznámil rozhodčímu, že hostující hráč zahrál rukou, ale sudí Nehasil tento pokřik nereflektoval a nechal hrát Jablonec, toho mohl využít Polidar, ale stříleným centrem mířil na přední tyč, kde byl Nguyen.
     
    36
    Jan Krob potřebuje ošetřit, jeho spoluhráč Chramosta směrem k lavičce signalizuje, že bude potřeba střídat.
     
    37
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Václav Sejk.
     
    38
    Střídající Sejk se hned zapojil do hry, po souboji s ním skončil na hřišti Kadlec, který se velice těžce zvedá.
     
    39
    Jovovič rozjel brejk přihrávkou na levou stranu Chramostovi, který šel s míčem až do vápna, v šestnáctce vystřelil, Břečka mu ale ránu zblokoval na roh.
     
    40
    Domácí fotbalisté standardní situaci odvrátili, ale Jablonec u míče zůstal.
     
    40
    Cools centroval z pravé strany, míč lehce tečoval Kalabiška, balon skončil málem v brance nebýt Nguyena, jenž reagoval na změnu směru míče.
     
    43
    Kalabiška šel s míčem až do pokutového území, ustál souboj s protihráče a předával míč Kadlecovi, který ale na jeho nabídku nereagoval.
     
    44
    Mírné zaváhání domácího celku vyřešil vyběhnutím brankář Nguyen, který byl u míče o sekundu dříve než Sejk.
     
    45
    Havlík dlouhým míčem hledal Tomiče, který sice vyhrál hlavu, ale Kozák se u brankové čáry k míče přes hostujícího hráče nedostal.
     
    45
    První poločas se bude prodlužovat o jednu minutu.
     
    45+1
    V nastavení první půle se dohrálo ve středu hřiště.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je zatím stav 0:0. Co se týče šancí, tak do zápasu lépe vstoupil Jablonec, jeho útočník Chramosta se dostal do tří příležitostí, ale ani v jednom případě se neradoval ze vstřelené branky. Ve dvou případech ho vychytal brankář Nguyen, Slovácko se také dostalo do šance Kozákem, své kvality musel ukázat brankář Hanuš. Severočeši hrozí hlavně z rychlých brejků, mají na to i hráče, Slovácko si bude muset dát ve druhém poločase na tyto rychlé kontry větší pozor.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Po rozehrání druhé půle se za dlouhým míčem hnal Sejk, jeden z obránců Slovácka včas před vápnem vpádu zasáhl, jinak by šel hostující forvard sám na branku Nguyena.
     
    47
    Petržela lehlým obloukem hledal Kalabišku, pro něj byl míč o trochu vyšší než on je a balon nedoskočil, nicméně domácí zůstali u míče, Holzerův přetažený balon našel Tomiče, který si ale sám nakopl balonem nohu a ten skončil v zámezí.
     
    49
    Standardní situace pro Slovácko z levé strany. Po zahraném signálu, ale centr do vápna nepřišel a domácí hráči o balon přišli, vhazovat budou hosté.
     
    50
    Houska se snažil najít dlouhým míčem Sejka, ale namířil jej do míst, kde nikdo nebyl, jen brankář Nguyen.
     
    52
    Kalabiška centroval z levé strany do vápna, přihrávka byla sražena na roh.
     
    52
    Havlík točil míč od branky, na něj skákal Reinberk, ale svého strážce nepřeskočil, domácí zůstali u míče, nakonec střílel z osy hřiště Reinberk vedle pravé tyče.
     
    54
    Chvíli s míčem dribloval Polidar, pak jej předal Jovovičovi, který se vyhnul dvěma hráči Slovácka a následně vystřelil, rána měla opačnou faleš a balon se točil od branky.
     
    55
    Jablonec kombinoval na polovině Slovácka, Jovovič byl dobře odzbrojen před pokutovým územím, následně špatně rozehraný brejk kvůli ofsajdovému postavení Kozáka.
     
    56
    Přihrávku na Jovoviče vystihl na polovině Slovácka Kadlec a šel s míčem dopředu, byl stíhaný Jovovičem, domácí hráč přihrál Kalabiškovi, v době přihrávky došlo ke střetu mezi oběma hráči, kteří spadli na trávník a budou potřebovat ošetřit.
     
    58
    Po krátkém ošetření jsou oba dva hráči zase na hřišti.
     
    59
    Na domácí straně se chystá střídání, do hry jsou nachystaní Kohút s Mihálikem.
     
    59
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Ondřej Mihálik.
     
    59
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Michal Kohút.
     
    59
    Ještě před střídáním se dostal do tutové šance Matěj Polidar, který obešel Havlíka a šel sám na Nguyena, jenže se ukvapil a vystřelil technickou ránu nad břevno, klidně mohl ještě jít blíže k domácímu brankáři.
    59. Polidar v tutovce vůbec netrefil bránu
     
    61
    Střídající Kohút vystřelil v pokutovém území, jeho rána byla sražena na roh.
     
    62
    Po rohovém kopu se do míče opřel Tomič, byl však faulovaný Houskou, domácí budou mít šanci ohrozit branku přibližně z dvaceti metrů.
     
    62
    Exekuce přímého volného kopu se ujal Havlík, jeho skákavou střelu chytá Hanuš.
     
    64
    Na druhé straně pálil Houska ze středu hřiště, střela pravou nohou mířila vedle levé tyče.
     
    66
    Už to vypadlo, že Havlík vyhraje souboj u brankové čáry s Houskou, ale opak se stal pravdou, Houska postupoval podél brankové čáry s míčem a hledal Sejka nebo Polidara, nakonec míč našel Chramostu, jehož střelu domácí hráč zblokoval.
     
    67
    Martinec fauloval a při zákroku si ublížil a potřebuje asistenci lékaře.
     
    68
    Martinec utkání nedohraje, po ošetření míří přímo do kabin.
     
    69
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jakub Martinec, přichází Michal Surzyn.
     
    70
    Je sice dvacet minut do konce, ale vypadá to na sedmou domácí remízu Slovácka s Jabloncem.
     
    71
    Dlouhý míč směřoval na Kozáka, který byl pokrytý, hlavou jej prodlužoval Akpudje svému brankáři.
     
    71
    Mihálik mohl vstřelit vedoucí branku, když ho dopředu vyslal Kozák, domácí forvard namířil míč do míst, kde stál Hanuš, jenž balon vyrazil, k dorážce se už domácí útočník nedostal.
    71. Mihálik mohl poslat domácí do vedení, na Hanuše ale nevyzrál
     
    72
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Merchas Doski.
     
    72
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Vladislav Ljovin.
     
    73
    Jakub Považanec viděl žlutou kartu, když nedovoleně zastavil Kohúta.
     
    74
    Havlík centroval z pravé strany, k hlavičce se dostal jeden z domácích hráčů, ale netrefil cíl.
     
    77
    Tak to není možné, co dokáže Jablonec spálit za šance. Balon se dostal k osamocenému Sejkovi, který balon ještě přihrál Janu Chramostovi, který v tutovce netrefil domácí branku.
     
    78
    Marek Havlík viděl žlutou kartu za přerušení jablonecké akce.
     
    80
    Jovovič ustál souboj proti dvě protihráčům Slovácka a postupoval směr branka Slovácka, nakonec byl zastaven Břečkou, do něhož narazil.
     
    83
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hosté se nakonec dočkávají branky. Po centru z pravé straně od Chramosty byl zcela nehlídaný MATĚJ POLIDAR, který z voleje překonal brankáře Nguyena.
    83. Matěj POLIDAR - 0:1
     
    85
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Tomáš Břečka, přichází šašinka.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Vojtěch Patrák.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Houska, přichází Daniel Souček.
     
    86
    Ještě před dvojím střídáním Jablonce se dostal do šance Jovovič, ale proti rána se nevlezla mezi tři tyče.
     
    87
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši vedou o dvě branky, hosté zahráli rohový kop, k odraženému míči se dostal JAKUB POVAŽANEC, jenž s drobnou teči domácího hráče překonal Nguyena podruhé.
    87. Jakub POVAŽANEC - 0:2
     
    90
    Be druhém poločase budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90+2
    Cools byl faulovaný na polovině Slovácka, Jablonec bude zahrávat volný přímý kop.
     
    90+3
    Hosté balon v pohodě rozehráli, k brance Slovácka se netlačí.
     
    90+3
    Centr do vápna mířil z levé strany, Hanuš si jej v pohodě pokryl.
     
    90+3
    Sejk v nastaveném čase střílel k levé tyči, Nguyen jeho ránu kryje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Slovácko prohrává s Jabloncem 0:2. Obě dvě branky padly v poslední desetiminutovce utkání, nejdříve nechala domácí obrana volného Polidara, který po několika šancích Jablonce zachoval chladnou hlavu a překonal Nguyena, o druhý zásah se postaral Považanec po rohovém kopu, tvrdou střelou po mírné teči balon skončil v síti u levé tyče. Severočeši se tak dotahují v tabulce na Slovácko, oba dva celky mají 10 bodů. (17:58:56)

    Tomáš Kučera


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 83. Polidar (Chramosta), 87. Považanec

    Karty:   78. Havlík (SLO) – 73. Považanec (JAB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:15.
    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, M. Kadlec (C), Břečka (85. Šašinka), Kalabiška – Trávník (59. Kohút), Havlík, Tomič (72. Doski) – Petržela (59. Mihálik), L. Kozák, Holzer (72. Ljovin).
    Náhradníci: Fryšták – Šimko, Vecheta, Brandner, Polášek, Siňavskij.

    Trenér: Martin Svědík

    FK Jablonec: Hanuš – Heidenreich, Martinec (69. Surzyn), Akpudje – Cools, Polidar, Považanec, Houska (86. D. Souček), Krob (C) (37. Sejk) – Jovović (86. Patrák), Chramosta.
    Náhradníci: Richter – Ikaunieks, Pleštil, Černák.

    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: L. Nehasil – T. Mokrusch, M. Volf | VAR: P. Orel | AVAR: M. Leška

    Diváci: 3810
    bahis siteleri