Rayo Vallecano – Cádiz 5:1 (kon.) | Valladolid – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Valencia – Mallorca 1:2 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 3:1 (kon.)
konec
Real Madrid
3:1 (1:0)
Sevilla FC
Sobota 22.10.2022, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:49)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:12.
     
    Real Madrid potvrdil roli favorita, když na domácím stadiónu porazil Sevillu 3:1 a jasně ukázal, že je na čele soutěže právem.

    První poločas nabídl jedinou branku, o kterou se postaral Luka Modrić. Sevilla ovšem nesložila zbraně a v 54. minutě vyrovnala zásluhou Érika Lamely. Bílý balet rozhodl o vítězství na přelomu závěrečné desetiminutovky základní hrací doby, kdy se nejprve prosadil střídající Lucas Vázquez, na nějž okamžitě navázal parádní křižnou dělovkou Federico Valverde. Zbývající minuty si domácí pohlídali bez problémů, soupeře už k ničemu nepustili.

    Svěřenci kouče Ancelottiho ziskem tří bodů navýšili náskok na druhou Barcelonu na šest bodů. Sevilla zůstává hluboko za předsezónními ambicemi, s deseti body je až čtrnáctá.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V závěrečných vteřinách si ještě vykoledoval kartu žluté barvy Alejandro Gómez, který bolestivě nakopl Valverdeho do pravého stehna.
     
    90+4
    Nohama si zahrál i Thibaut Courtois, jehož zapojil Antonio Rüdiger. Po dlouhém nákopu Lucas Vázquez převzal míč a adresoval jej do přehuštěného středu, v tomto prostoru úřadoval José Ángel Carmona.
     
    90+3
    Po pravé lajně nastartoval motory Lucas Vázquez. Nedostalo se mu však podpory, takže do vápna neodcentroval. S hlavou nahoře posunul balón za sebe na Kroose.
     
    90+2
    Akce Realu Madrid vypadala slibně. Vinícius Júnior se ji nicméně neostýchal zazdít zpětným pasem na obrannou polovinu, kde čekal osamocený Rüdiger.
     
    90+1
    Thomas Delaney si všiml rozběhnutého Rafu Mira, jemuž ovšem adresoval příliš dlouhou přihrávku. Thibaut Courtois bude odkopávat od brány.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Marco Asensio nasměroval míč mezi dva protihráče Rodrygovi. Talentovaný Brazilec se prohnal až do vápna, kde zkusil neúspěšně nafilmovat penaltu.
     
    88
    Je pochopitelné, že domácí hráči už nikam nespěchají. Trpělivě kombinují na vlastní polovině a konkurenta nechávají běhat bez balónu.
     
    87
    S malou domů si Jásín Búnú neporadil dobře. Už zpracování nebylo ideální, nahrávka na pravou stranu zamířila mimo Montielův dosah.
     
    86
    Střídání v týmu Real Madrid CF:
    ze hřiště odchází David Alaba, přichází Nacho Fernández.
     
    85
    Útočným faulem se provinil Antonio Rüdiger, Netradičně vysunutý Němec zezadu lehce přišlápl pravý kotník Montiela.
     
    84
    Po pravé lajně nabral velkou rychlost Rafa Mir. Volil přihrávku na střed, kde nabíhal Érik Lamela, toho Éder Militao čistě odstavil tělem.
     
    83
    Stačily dvě minuty a naděje Sevilly na body se rozplynula jako pára nad hrncem. Bílý balet zabral v pravý čas, i dnes s velkou pravděpodobností zapíše tři body.
     
    81
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tak to byla paráda. Asensio prvním dotekem posunul míč ze středu na pravou stranu, kde převzal balón FEDERICO VALVERDE. Tento čtyřiadvacetiletý fotbalista se vůbec nerozpakoval a za šestnáctkou natáhl ke křižné dělovce nártem, za níž se Búnú jenom smutně ohlédl.
     
    79
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Ano, trojité střídání se vyplatilo! Po mizerné zpětné přihrávce Mira vyslal Marco Asensio do brejku Viníciuse Júniora. Útočník se zachoval nesobecky, a přestože měl před sebou už jenom brankáře, tak nahrával po pravé ruce na LUCASE VÁZQUEZE, který po zemi poslal kulatý nesmysl do prázdné brány.

    Milan Huppert

    Branky: 5. Modrić (Vinícius Júnior), 79. L. Vázquez (Vinícius Júnior), 81. Valverde (Asensio) – 54. Lamela (Montiel)

    Karty:   37. Tchouaméni (REA) – 28. Jordán (SEV), 32. Montiel (SEV), 66. Gudelj (SEV), 90+5. Al. Gómez (SEV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:12.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal (77. L. Vázquez), Militao, Alaba (86. Nacho Fernández), Mendy (77. Rüdiger) – Modrić (C) (77. Asensio), Tchouaméni (65. Camavinga), Kroos – Valverde, Rodrygo, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: López, Lunin – Hazard, Odriozola Arzallus, J. Vallejo, Rodriguez.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Sevilla FC: Búnú – Montiel, Gudelj, Marcão, Telles – Jordán, Rakitić (76. Mir), Ó. Torres (69. Al. Gómez) – Navas (C) (67. Carmona), Isco (76. Delaney), Lamela.
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Dolberg, Nasírí, Januzaj, Suso.

    Trenér: Jorge Sampaoli

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez

    Diváci: 59 625
    thejrc.org