Opava – Nový Jičín 2:5 (kon.) | Písek – Cheb 9:1 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 4:1 (kon.)
Hronov – Benátky n/J 2:10 (kon.) | Klatovy – Řisuty 3:5 (kon.) | Vyškov – Znojmo 0:6 (kon.)
Vel. Meziříčí – SHKM Hodonín 5:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 3:1 (kon.)
Vrchlabí – Chomutov 1:6 (kon.) | Letňany – Příbram 8:4 (kon.) | Tábor – Kobra 6:2 (kon.)
konec
HC Děčín
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Středa 15.02.2023, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Západ • 10 • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Dalším kolem nadstavby ve skupině B pokračuje druhá hokejová liga, my se v tomto online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a HC Vlci Jablonec nad Nisou.
     
    HC Děčín

    Medvědům se v této nadstavbové části poražených daří velmi dobře. Z devíti odehraných utkání jich totiž hned sedm vyhráli, dvakrát pak odešli z ledu poraženi. Po prohře s Benátkami pak neztratili ani bod třikrát po sobě a zapsali tak třízápasovou výherní šňůru. V tabulce je najdeme na třetím místě s šestapadesáti body a stále mají šanci proplout do vyřazovacích bojů. Na Písek ztrácejí jen dva body a rádi by se dostali před něj. Naposledy Děčín vyhrál 4:2 v Chebu a na tuto výhru by dnes rád navázal. Proti Vlkům z Jablonce bude plnit roli favorita a uvidíme, zda ji naplní.
     
    HC Vlci Jablonec nad Nisou

    To Vlkům už prakticky skončila sezóna, tedy po dohrání nadstavbové části. Na předposledním místě mají Vlci devětadvacet bodů a i kdyby už všechno vyhráli, dohnat postupové pozice nemohou. Nyní se ale Jablonci dařilo, když třikrát po sobě zvítězil. Naposledy srazil Řisuty 6:5 po samostatných nájezdech. Hosté tak sezónu jen dohrávají a ještě si ji chtějí užít, proto na děčínský led jedou s cílem zde vyhrát. Aby ještě svým příznivcům udělali nějakou radost.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba týmy utkaly třikrát, pokaždé se z výhry radoval Děčín, který s tímto soupeřem ještě neztratil ani bod. Vlci tak Medvědům mají co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Černý – Nowák, Gottfried, Macek
    Trenér: Tomáš Mareš

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Horák (Jelínek) – Pavlů (C), Kollert, Macurák, Abraham, Starý, Koutecký, Duschka – Bouřil, Maďar (A), Grešl – Kačírek, Jursa, Brokeš (A) – Foerster
    Trenér: Jan Šuráň

    Rozhodčí: Domský – Kurtin, Beneš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Medvědi se snažili dojet puk ve vlastním obranném pásmu, ale nestihli to. Zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Tomáše Horáka.
     
    00:32
    Michal Pavlů jel sám na Lavingera, ale v těsné blízkosti ho překonat nedokázal!
     
    01:10
    Mezi kruhy se zjevil Aleš Macek, ale jeho švih končí mimo. Nicméně Děčínští si ještě prodlužují pobyt v útočném teritoriu.
     
    02:05
    Další zakázané uvolnění Děčína a hra se opět stěhuje před Lukáše Lavingera. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Jablonec tak zadarmo získal útočnou třetinu.
     
    03:01
    Domácí rozvinuli další akci, tu ale hosté zastavili ve středním pásmu. Poté se znovu přerušuje a buly bude vhozeno před útočnou modrou čárou blíže brance Lavingera.
     
    03:45
    Jan Tůma dostal z levé strany přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde sklepl kotouč a ten poté pohotově kryje Tomáš Horák. Hosty tak notně podržel.
     
    04:20
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi otevírají účet dnešního zápasu a jdou do vedení. Od modré čáry si blíže ke kruhům sjel BOHUSLAV NOWÁK, kterému do jízdy zpětnou přihrávkou nabil Aleš Macek a prvně jmenovaný pak rychlou utaženou střelou dostal kotouč za záda Tomáše Horáka – 1:0. Asistence: Aleš Macek.
    04:20 Bohuslav NOWÁK - 1:0
     
    05:10
    David Tůma z vrcholu levého kruhu napřáhl ke střele, ale pouze promáchl. Domácí se však stále drží u hostující branky a zakládají další akci.
     
    05:58
    Jakub Grešl kroužil kolem Lavingera, ale nakonec se nedočkal přihrávky, o kterou si klepl. Znovu tak děčínští hráči vyvážejí touš z obranného pásma ven.
     
    06:41
    Oba celky rychle vystřídaly, na ledě jsou tak čerstvé síly. Do akce z hloubi obranného pásma jdou znovu děčínští Medvědi.
     
    07:28
    Michal Trávníček se snažil napadat rozehrávku hostů ve středním pásmu, nepovedlo se a Vlci se dostali před Lavingera, kterého ale neohrozili.
     
    08:15
    Zakázané uvolnění Děčína hru stěhuje zpět před klec Lukáše Lavingera. Buly bude vhozeno na levém kruhu.
     
    09:05
    Pozor si domácí museli dávat na rozjeté hosty, kteří se prodrali do útočného pásma, kde ale nezakončili tak, jak by si přáli.
     
    10:30
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    Jakub Grešl – 2 min., podrážení.
     
    10:59
    Medvědi se usadili před hostující klecí, jejich pokus ale zneškodnil Tomáš Horák. Poté raději přerušuje hru a vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    11:42
    Hosté se osvobodili a z vlastního pásma tak další akci museli zakládat Medvědi znovu. Nyní už se roztahují před Horákem a snaží se o střelu, která by mohla pohnout skóre.
     
    12:01
    Hra je zastavena po nebezpečné střele Jana Tůmy a znovu se zaskvěl Tomáš Horák.
     
    12:30
    Jablonec se ubránil a už je v plném počtu.
     
    12:58
    A hosté se prodrali do pásma Děčína, kde zakombinovali, pokus Matyáše Kačírka však skončil jen vedle protější tyče.
     
    13:41
    Další výpad hostů byl zastaven v neutrální zóně, kde si puk sebrali opět hokejisté Děčína a pádí s ním směrem k brance Tomáše Horáka.
     
    14:25
    U modré čáry sebral odražený kotouč Aleš Macek a mířil s ním mezi kruhy, jenže mu rána nesedla a puk končí nad břevnem hostující klece.
     
    14:32
    Do postavení mimo hru se dostali jablonečtí Vlci a hra je zastavena a vykázána zpět do střední třetiny, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., držení.
     
    15:20
    Domácí sebrali ve svém teritoriu puk a hned ho odpálili až před klec Tomáše Horáka. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    16:05
    Vlci se usadili před Lavingerem, ale odražený touš získal na svou hůl Daniel Mikulec a s přehledem sobě vlastním ho poslal až před Tomáše Horáka.
     
    16:40
    Děčín je v plném počtu.
     
    16:48
    Hned po ubráněném oslabení Děčína se ještě hosté zdrželi před Lavingerem a nepříjemnou střelou ho ohrozili. Nakonec ale pokus Tomáše Brokeše domácí brankář lapil.
     
    17:35
    Po ráně Brokeše z levého kruhu zaduněl beton Lukáše Lavingera. Hosté měli nyní velkou šanci, po které však nesrovnali nepříznivý stav.
     
    18:05
    Jan Kaltenböck se napřáhl na modré čáře, ale nesedlo mu to. Kotouč se dostal jen ke kruhům. Nicméně domácí ještě udrželi pásmo a snaží se znovu o nějakou akci.
     
    18:07
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    Jakub Grešl – 2 min., podrážení.
     
    18:35
    Medvědi se sami vykázali z útočného pásma a pro puk se tak museli vracet ven. Rychle se ale zase vrátili zpět a opět se dostávají do přesilovkového zámku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Od modré čáry to zkusil Michal Trávníček v pozici falešného beka, ale jeho švih zastavila obrana Jablonce, která kotouč posílá ven ze třetiny.
     
    19:55
    Znovu se Medvědi přemístili zpět, po jejich pokusu ale hosté opět vyhazují touš až před branku Lukáše Lavingera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se už v páté minutě hry dostali Medvědi do vedení, když se střelou mezi kruhy prosadil Bohuslav Nowák, poté průběh hry ukázal, že jeho gól byl jediným v této části hry a domácí tak poprvé do kabin jdou s jednobrankovým náskokem v zádech.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:50
    Nyní zblízka vyzkoušeli pozornost Lavingera, který roztáhl betony a neinkasoval.
     
    21:15
    Dominik Kučera spěchal za pukem do obranného pásma, dojel ho a poté se spoluhráči otočili hru opačným směrem.
     
    22:01
    Další zákrok Lavingera a hra je zastavena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    22:50
    Medvědi vybojovali za Lavingerem puk pro sebe, ale nedokázali ho poslat ven. Hosté tak znovu přebírají iniciativu a snaží se o vyrovnání.
     
    23:01
    Děčín právě vstřelil branku!
    Po zisku puku šli Medvědi dopředu. Dalekonosnou přihrávku z pásma poslal Jakub Loukota na rozjetého ALEŠE MACKA, který táhlým pokusem z hrany levého kruhu překonal po zemi Tomáše Horáka – 2:0. Děčín tak jde do dvoubrankového náskoku. Asistence: Jakub Loukota a Pavel Gottfried.
    23:01 Aleš MACEK - 2:0
     
    24:20
    Další akce domácích, skrze obranu soupeře se však neprodral Adam Charvát.
     
    25:30
    Po levém křídle pláchl do hostujícího pásma David Černý, ale následně pak nedokázal zblízka překonat Tomáše Horáka. Poté se opačným směrem derou Jablonečtí.
     
    26:04
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    Lukáš Abraham – 2 min., vysoká hůl.
     
    26:38
    Děčínští hráči se hned usadili v teritoriu hostů, z pravého kruhu pak švihem z první střílel David Tůma, ale trefil jen připravený beton Tomáše Horáka.
     
    27:05
    Hned na to se vrátili zase před Horáka a ten musel krýt další pokus. Nebezpečně před ním dotíral Pavel Gottfried a hra je zastavena. Buly po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    27:48
    Daniel Volráb švihl do kotouče na hraně pravého kruhu a jeho pokus pak končí znovu na pozorném Tomáši Horákovi.
     
    28:04
    Jablonec je v plném počtu.
     
    28:58
    Kolem branky hostů opět kroužili Medvědi, Tomáš Horák si pak musel pohlídat pravou tyč, kam se přesunul a v pokleku kryje další nebezpečné zakončení domácího celku.
     
    29:45
    Vojtěch Duschka sebral odražený puk ve vlastním pásmu před Horákem a hosté se pak vydali do další útočné akce. Tu zakončil Filip Macurák, ale bylo to nepřesné.
     
    30:01
    Polovina řádné hrací doby je minulostí, Medvědi stále drží dvoubrankový náskok. Hosté se však nevzdávají a snaží se o kontaktní branku.
     
    30:59
    Hra je přerušena, bude se vhazovat před Horákem. Ještě se ale bude muset usadit zpět jeho posunutá branka.
     
    31:40
    Aleš Macek vypíchl kotouč a z vlastního obranného pásma s ním projel do útoku. Medvědi tak znovu hrozí před Horákem.
     
    31:46
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je z toho třetí branka domácích. Aleš Macek posunul puk na BOHUSLAVA NOWÁKA, který si od zadního hrazení nabruslil na levý kruh, odkud pak střelou zápěstím trefuje zařízení – 3:0. Nowák tak má zaděláno na hattrick v dnešním duelu. Asistence: Aleš Macek.
    31:46 Bohuslav NOWÁK - 3:0
     
    32:58
    Jan Tůma se snažil zachytit puk v pásmu soupeře, ale poté podklouzl a nepovedlo se mu ho udržet, hosté pak hned vyrazili kupředu.
     
    33:47
    Medvědi sklepli nahozený puk před Lavingerem a pomohli mu. Na dorážku se tam totiž chystal Petr Foerster.
     
    34:24
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    Tomáš Brokeš – 2 min., vysoká hůl.
     
    34:27
    Aleš Macek opět ukázal svou šikovnost, dostal se těsně před Tomáše Horáka, ale nedokázal ho zblízka prostřelit.
     
    35:15
    David Tůma si klepl o puk na pravém kruhu, nedočkal se přihrávky a hned na to se hosté osvobozují vyhozením puku až před branku Lukáše Lavingera.
     
    35:59
    Stejný hráč se pak u bližší tyče snažil nadvakrát procpat puk za brankovou čáru, v tom mu ale zabránila obrana Jablonce.
     
    36:24
    Jablonec je v plném počtu.
     
    37:15
    Dominik Kučera posunul puk před branku soupeře, vrátil se pak na modrou čáru a tam dostal přihrávku. Jeho táhlý pokus ale vytáhla obran Vlků do bezpečí.
     
    38:13
    Brokeš jel sám na Lavingera, zakončit se mu však nepovedlo. Následně pak vzteky rozmlátil hokejku o zadní plexisklo a dostane za to pochopitelně trest. Zbytečně tak oslabuje svůj tým.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    Tomáš Brokeš – 2 min., nesportovní chování.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    David Tůma zakončil nenápadnou střelou z hrany pravého kruhu, vše jistí pozorný Tomáš Horák. Následně pak je hra přerušena.
     
    39:50
    Dominik Kučera nahazoval puk před klec soupeře, nakonec ho lapačkou chytil hostující brankář. Jablonec se pak okamžitě osvobozuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    41:30
    Kolem brankoviště Medvědů kroužili Vlci, ale neohrozili ho. Hned po chvilce se s pukem na druhou stranu dostali domácí hráči a kombinují před Horákem.
     
    42:15
    Po zákroku Lavingera byla hra přerušena a vhazovalo se po jeho pravé ruce. Domácí pak vytěsnili touš do neutrální zóny a snaží se o průnik.
     
    43:08
    Od modré čáry vyslal dělovku Jan Kaltenböck, ale ta byla sražena do bezpečí.
     
    43:22
    Děčín právě vstřelil branku!
    Po levé straně se hnal s pukem do útočného pásma DAVID ČERNÝ, v tandemu mu jel spoluhráč. Avšak chomutovský hráč, který je v Děčíně na hostování, se rozhodl sám zakončit a udělal pro Medvědy dobře. Jeho pokus prošel okolo bližší tyče do branky a Děčín vede rozdílem čtyř gólů – 4:0. Asistence: Daniel Volráb.
    43:22 David ČERNÝ - 4:0
     
    43:22
    Střídání v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    ze hřiště odchází Tomáš Horák, přichází Jakub Jelínek.
     
    44:50
    Zakázané uvolnění Děčína. Hra se tedy stěhuje zpět před Lukáše Lavingera.
     
    45:46
    Ve velké šanci byl Matyáš Kačírek, ale před částečně odkrytou domácí klecí pouze promáchl!
     
    46:32
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., podrážení.
     
    46:40
    Jan Tůma sklepl před tyčkou soupeře puk po nahození Daniela Volrába, ale tohle si Jakub Jelínek pohlídal.
     
    46:47
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté se přeci jen prosazují a snižují na rozdíl tři gólů, když se před Lavingerem prosadil LUKÁŠ ABRAHAM – 4:1. Bere tak Lavingerovi čisté konto. Bez asistence.
    46:47 Lukáš ABRAHAM - 4:1
     
    47:05
    Ve vlastním oslabení se dostávali do šance Medvědi, odražený puk chtěl na odkrytou klec nasměrovat Michal Trávníček, ale byl faulován a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou:
    Patrik Maďar – 2 min., hákování.
     
    47:54
    Tomáš Faigl na levém kruhu poslal střelu na Jelínka, ten betonem vyráží do bezpečí.
     
    48:32
    Děčín je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., podrážení.
     
    49:05
    Vlci jsou kompletní a tentokráte to budou oni, kdo bude mít zkrácenou přesilovku k dispozici.
     
    49:23
    Michal Pavlů z levého kruhu nahazoval vzduchem puk směrem na Lavingerovu branku, to se mu povedlo. Tam poté dorážel jeho spoluhráč, ale kotouč za záda Lukáše Lavingera neprocedil.
     
    49:39
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., podrážení.
     
    50:10
    David Tůma jel úplně sám ve vlastním oslabení na gólmana Jelínka, snažil se ho vymíchat, ale následně pak ho bekhendovou střelou nepřekonal!
     
    51:39
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    51:58
    Matyáš Kačírek se vydal směrem k děčínské brance, ale neměl už tolik sil do přesnějšího zakončení.
     
    52:38
    Jan Tůma se nedostal ke kotouči v pásmu soupeře, následně pak se domácí hráči vrací zpět před Lavingera, protože se na něho blíží soupeř.
     
    53:48
    Patrik Maďar se proháčkoval obranou Děčína, ale nakonec se před Lavingerem nedostal do zakončení.
     
    54:52
    Domácí mají puk na svých holích a ještě se snaží navýšit své vedení, hosté jsou však proti a drží odstup od Jelínkovy brány.
     
    55:23
    Kolem děčínského brankoviště kroužil jeden z hostů, ale jeho pokus se nedostal za brankovou čáru. Nyní se derou dopředu zase Medvědi.
     
    57:25
    Domácí ubránili další akci soupeře, ten se tak zatím nedostal k dalšímu gólu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    David Černý z otočky sklepl puk před Jelínkem, ten betonem touš vyrazil do rohu obranného pásma. Následovala další akce Děčína, kterou už Jakub Jelínek chytá a přerušuje hru.
     
    59:01
    David Tůma se dostal k modré čáře a poté vyslal jedovatou střelu, která ale končí jen na betonech Lukáše Lavingera. Hra plyne dále, do akce na druhé straně se ještě dostávají Medvědi.
     
    59:50
    Zápas se už jenom dohrává, puk je v pásmu Děčína, kde se ho obrana snaží dostat na svou stranu, aby mohla odklepávat poslední vteřiny zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi zapisují další důležitou výhru a tři body do tabulky. Stále tak udržují kontakt s postupovým místem do vyřazovacích bojů, na které ztrácejí dva body. V sobotu pak Medvědi zajíždějí do Řisut, kde budou chtít vybojovat další body a spoléhat na to, že Benátky či Písek nějaké ztratí.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:05:10)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Nowák (Macek), 24. Macek (Loukota, Gottfried), 32. Nowák (Macek), 44. Černý (Volráb) – 47. Abraham


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Černý – Nowák, Gottfried, Macek
    Trenér: Tomáš Mareš

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Horák (44. Jelínek) – Pavlů (C), Kollert, Macurák, Abraham, Starý, Koutecký, Duschka – Bouřil, Maďar (A), Grešl – Kačírek, Jursa, Brokeš (A) – Foerster
    Trenér: Jan Šuráň

    Rozhodčí: Domský – Kurtin, Beneš

    Diváci: 297