Ml. Boleslav B – Velvary 1:2 (kon.) | Žižkov – Brozany 2:1 (kon.) | Jablonec B – Hr. Králové B 0:0 (kon.)
Ústí n. L. – Most/Souš 2:2 (kon.) | Živanice – Teplice B 6:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
2:1 (2:1)
SK Sokol Brozany
Sobota 15.04.2023, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Česká fotbalová liga (B) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování ČFL, u zápasu mezi Žižkovem a Brozany.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Fotbalisté Žižkova naprosto dominují třetí nejvyšší české soutěži a je téměř jisté, že se po roce vrátí zpět o úroveň výš. V dosavadním ročníku ztratili během 21 utkání pouhých devět bodů, na druhé Velvary mají k dobru propastných dvacet bodů. Svěřenci kouče Horňáka na jaře ještě neprohráli, po pěti vítězstvích v řadě minulý víkend hráli bez branek na hřišti týmu Baník Most – Souš. Nejlepším střelcem týmu je patnáctigólový Radek Voltr.
     
    SK Sokol Brozany

    Také Brozany prožívají velmi dobrou sezónu, každopádně z důvodu bezkonkurenčního Žižkova mohou na postup do vyšší ligy zapomenout. Němcova družina hned na úvod jara doma překvapivě padla s Teplicemi B, ale od té doby táhne sérii tří utkání bez porážek, postupně remizovala v celkem Baník Most – Souš a porazila Kolín i rezervu Mladé Boleslavi. Střelecké produktivitě mužstva vévodí osmigólový Martin Jindráček.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Myška – Žežulka, Muleme, Jirásek, Petráň, Prošek, Súkenník (C), Hönig, Batioja, Řezáč, Klusák.
    Náhradníci: Švenger – Sow, Tregler, Štrombach, Voltr, Sixta, Bazal.
    Trenér: Michal Horňák

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Soungole, Hasil, Schettl, Krátký, Bubeníček, Strada, Bechyně, Výborný, Tichý, Jindráček.
    Náhradníci: Němec – Čada, Novotný, Matoušek, Chukwuma.
    Trenér: Jiří Němec

    Rozhodčí: Tryzna – Matějka, Hlaváček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Fotbalisté Brozan pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy šedé.
     
    3
    Domácí zaútočili pravou stranou, odkud následoval centr do vnitra pokutového území, v něm kraloval bránící Daniel Soungole.
     
    4
    U levé lajny vůbec nevyšlo zpracování vysokého míče Isaacovi Mulememu, což znamená, že Brozany budou pokračovat autovým vhazováním.
     
    5
    Jeden na jednoho si věřil Petr Výborný. Vyzval zkušeného Milana Jiráska, přičemž ze souboje vzešel jako poražený.
     
    6
    Martin Jindráček si včas všiml, že čárový zdviženým praporkem signalizuje ofsajd, takže se do hry nezapojil, nohama hrál domácí brankář Myška.
     
    7
    Augusto Batioja vyslal povedený nákop na levou stranu, k němuž nejrychleji doběhl Václav Prošek, jehož střílený centr srazil Jáchym Bechyně na roh.
     
    8
    Hráči Žižkova volili rozehrávku rohu nakrátko. Nakonec centroval Michal Řezáč, pro hodně vysoko letící míč si vyskočil gólman Jiří Havránek.
     
    9
    Na špičkách pracující Augusto Batioja předskočil Marka Krátkého, vzápětí ale uspěchal nahrávku, tu poslal mimo dosah Jiráska.
     
    10
    Kousek za polovinou hřiště kličkoval Isaac Muleme. Petr Výborný mu čistě vypíchl míč, ale jenom k jinému protihráči Žežulkovi.
     
    11
    Kombinovat na útočné polovině zkouší také Brozany. Tomáš Bubeníček si v poslední chvíli rozmyslel centr a nahrával dozadu Soungolemu.
     
    12
    Přenesení doleva nevyšlo. Augusto Batioja přes veškerou snahu dostihl kulatý nesmysl až těsně za levou postranní čárou.
     
    13
    Hosté ukazují, že dnes rozhodně nepřijeli do Prahy prohrát. Nechybělo moc, aby střílený pas Výborného doputoval k Tichému.
     
    14
    Přestože měl Václav Prošek hodně času, tak mu centr od pravé lajny nevyšel, Jiřího Havránka čeká odkop od brány.
     
    15
    Zhruba pětadvacet metrů od brány Milan Jirásek udělal kličku doprava, tedy do protipohybu Soungolemu, ten soka fauloval.
     
    16
    Exekuci volného přímého kopu si vzal na starosti David Klusák. Ostrou ránu levačkou zblokovala dobře postavená čtyřčlenná zeď na roh.
     
    17
    Středem hřiště pokusil štěstí Tomáš Bubeníček. Jenže se dostal do obležení tří konkurentů, dle očekávání míč na kopačkách neudržel.
     
    18
    Ze střední vzdálenosti vypálil David Klusák. Jeden z bránících fotbalistů levou nohou zblokoval kulatý nesmysl na roh.
     
    19
    Volba centru od praporku na přední tyč nebyla dobrou volbou, Marek Strada bez větších problémů udržel na zádech Michala Řezáče.
     
    20
    Narážečka středem hřiště nevyšla. Petr Výborný poslal zpětnou přihrávku jenom na nohu konkurenta Milana Jiráska.
     
    21
    S malou domů si Jiří Havránek poradil na jedničku, po rychlém zpracování volil dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde měl situaci pod kontrolou Ondřej Žežulka.
     
    22
    Centr zprava nevyšel. Dobrou práci odvedl ve vlastním pokutovém území Jáchym Bechyně, míč odhlavičkoval mimo pokutové území.
     
    23
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Lídr tabulky se ujímá vedení! Po narážečce na levé straně šestnáctky následovala střílená nahrávka pod sebe, která propadla až k VÁCLAVU PROŠKOVI a ten tvrdou střelu pravačkou poslal nad padajícího Havránka.
    23. Václav PROŠEK - 1:0
     
    25
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Martin Jindráček, avšak po nákopu na svou osobu se dopustil na Žežulkovi útočného faulu.
     
    26
    Rychlý protiútok Žižkova neměl dlouhého trvání. Michal Hönig nasměroval dobře myšlenou průnikovou nahrávku jenom na konkurenta Hasila.
     
    27
    Arbitr Tryzna přerušil hru, protože na hranici velkého vápna Žižkova zůstal sedět David Klusák, na zranění vážnějšího rázu to naštěstí nevypadá.
     
    28
    David Klusák je už opět ve hře a okamžitě na něj vyvinul tlak Petr Výborný, domácí hráč si pomohl nahrávkou po zemi Petráňovi.
     
    29
    V tomto případě zapojil Michala Petráně do hry prostrkávačkou Isaac Muleme, žižkovský útočník se vzápětí zamotal ve vlastních kličkách.
     
    30
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Milan Jirásek volil vysoký nákop do pokutového území soupeře, jenže Augusto Batioja na něj nedoskočil.
     
    31
    Přečíslení tří proti dvěma úspěchem neskončilo. Zodpovědnost na sebe vzal Václav Prošek, levačkou napálil clonícího Soungoleho.
     
    33
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Horňákova družina odskakuje na rozdíl dvou gólů! Na hranici levé strany šestnáctky se dočkal nahrávky ISAAC MULEME, jenž z prvního doteku parádně zakroutil balón na zadní tyč, brankář byl bez šance.
    33. Isaac MULEME - 2:0
     
    34
    Viktorka Žižkov pokračuje v útočení. Augusto Batioja naznačil kličku, aby nakonec nahrál Michalu Petráňovi, tomu nevyšlo zpracování.
     
    35
    Petr Výborný vyzkoušel oblouček za obranu. Domácí defenziva zapracovala na jedničku, Ondřej Žežulka hlavou sklepl balón pro Řezáče.
     
    38
    Brozany právě vstřelily branku!
    Zničehonic přichází snížení hostů! David Schettl od levé lajny vyslal skvělou nahrávku za obranu přímo do nohy MARTINU JINDRÁČKOVI, nejlepší střelec Brozan v sezóně skóroval střelou k levé tyčce.
    38. Martin JINDRÁČEK - 2:1
     
    38
    Václav Prošek si všiml sprintujícího Michala Petráně, jenže přihrávku poslal mimo jeho dosah. Hrají hosté, jmenovitě brankář Havránek.
     
    39
    Do přehuštěného prostoru naběhl Michal Řezáč. Brzy si uvědomil, že nemá moc šancí na úspěch, proto volil zpětný pas na Žežulku.
     
    40
    Nepovedený centr z levé strany vyprodukoval Isaac Muleme. Fotbalisté přítomní ve vápně Brozan sledovali, jak balón směřuje mimo hrací plochu.
     
    41
    Dobrou práci odvedl na levém křídle Isaac Muleme. Dokázal přes dva soky odcentrovat, Petráně udržel na uzdě Jáchym Bechyně.
     
    42
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Marek Strada, jenž zastavil slibně se rozvíjející brejk Žižkova faulem u levé lajny.
     
    43
    Útočným faulem se prezentoval Augusto Batioja, který vyvinul velký tlak na Karla Hasila, nakonec mu ale bolestivě stoupl na pravou nohu.
     
    44
    Kousek za velkým vápnem napřáhl ke střele Václav Prošek. Míč směřující k levé tyčce Jiří Havránek zpacifikoval nadvakrát.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Žižkovští fotbalisté podnikli ještě jeden útok pravou stranou, po centru do vápna Milan Jirásek z těžké pozice hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Žižkovem a Brozany přineslo tři góly, přičemž těsným náskokem disponuje domácí favorit. Lídr tabulky odskočil do dvoubrankového vedení zásluhou tref Václava Proška a Isaaca Mulemeho, hosty dokázal vrátit na kontakt Martin Jindráček. Druhý poločas slibuje zajímavou podívanou, neboť Žižkov sice vede, ale soupeř působí houževnatým dojmem a určitě mu nedá nic zadarmo.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové pauze žádné změny. Oba týmy pokračují v původním složení.
     
    48
    Martin Jindráček útočil na svůj druhý gól v zápase. Věřil si na Ondřeje Žežulku, avšak za jeho záda nepronikl.
     
    49
    Na druhé straně výborně zapracoval směrem do defenzivy Karel Hasil, když ve skluzu ukázkově vypíchl míč z pod kopaček Súkenníka.
     
    50
    Isaac Muleme mohl nahrávat směrem dopředu, ale rozhodl se zklidnit situaci, míč přenesl k levé lajně na Súkenníka.
     
    51
    Marek Krátký po levém křídle utekl osobnímu strážci. V plném sprintu centroval, ovšem přímo do rukavic připraveného brankáře.
     
    52
    Ondřej Žežulka sáhl k dlouhému nákopu po pravé lajně, v tomto prostoru Karel Hasil nepustil míč za sebe na Michala Řezáče.
     
    53
    Pokračuje tlak Žižkova. Michal Petráň hledal průnikovou nahrávkou Augusta Batioju, těsně před ním ve skluzu zakročil Daniel Soungole.
     
    54
    Také druhá žlutá karta míří do hostujících řad. Vysloužil si ji Daniel Soungole, u pravé čáry podrazil sprintujícího Výborného.
     
    55
    Igor Súkenník uspěl jeden na jednoho proti Tomáši Bubeníčkovi, následně mu cestu zkřížil Karel Hasil a na něj již domácí kapitán nevyzrál.
     
    56
    Z levé strany centroval Václav Prošek přesně na hlavu Augusta Batioji, prudké zakončení o zem doputovalo těsně vedle levé tyče.
     
    57
    Poměrně dlouho Michal Řezáč otálel s nahrávkou, načež vyzkoušel oblouček za obranu, ten pokryl bránící Petr Tichý.
     
    58
    Ani domácí celek už nemá čistý trestná rejstřík. Michael Hönig za sebou nechal levou nohu, přes tu přeletěl rozběhnutý konkurent.
     
    59
    Druhá půle je zatím v jednoznačné režii domácího favorita, který soupeře prakticky nepouští na útočnou polovinu.
     
    60
    Milan Jirásek nejprve obešel protihráče, načež nahrál do vápna Michau Petráňovi, jehož střelu Soungole zblokoval na roh.
     
    61
    Centrovaný míč mířil do malého vápna, kam vystartoval gólman Jiří Havránek a balón úspěšně vyboxoval mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    62
    Individuálně si věřil Petr Tichý. Osobního strážce sice pěknou kličkou vyřadil, ale Karel Hasil už byl nad jeho možnosti.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Petr Tichý, přichází Vít Novotný.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Marek Strada, přichází David Čada.
     
    64
    Dominance lídra tabulky pokračuje, avšak rozdíl ve skóre zůstává jednobrankový, defenziva Brozan statečně vzdoruje náporu soka.
     
    65
    David Schettl moc dobře věděl, že za jeho zády číhá Michael Hönig, proto hlavou jenom prodlužoval kulatý nesmysl do zámezí.
     
    65
    Protiútok hostujícího mužstva táhl Martin Jindráček, kterého ovšem na pár metrech doběhl a prakticky okamžitě předběhl Michael Hönig.
     
    66
    Na střelu z dálky si věřil Václav Prošek, jenže si míč připravil příliš dlouho, takže ve finále napálil prvního clonícího Soungoleho.
     
    66
    Michal Řezáč přiběhl do souboje s brankářem Jiřím Havránkem pozdě a zbytečně ho dohrál, žlutá karta je proto na místě.
     
    67
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michal Petráň, přichází Radek Voltr.
     
    67
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Mihal Řezáč, přichází Josef Bazal.
     
    69
    Poměrně dlouho trvalo ošetřování brankáře Jiřího Havránka, nicméně se zdá, že hostující kapitán je schopen nadále pokračovat v zápase.
     
    70
    Isaac Muleme neměl komu nahrávat směrem dopředu. Rozhodl si nekomplikovat situaci a do kombinace zapojil Žežulku.
     
    71
    Útok Brozan táhl levou stranou David Schettl, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, sám proti třem neměl moc šancí na úspěch.
     
    72
    S malou domů si Vojtěch Myška poradil na jedničku, po rychlém zpracování volil přihrávku k levé lajně na připraveného Batioju.
     
    73
    Za obranu zabíhal Radek Voltr. David Klusák přecenil rychlostní schopnosti útočníka, míč poslal mimo jeho dosah.
     
    74
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jáchym Bechyně. Příliš daleko se nedostal, tělem ho ukázkově odstavil Milan Jirásek.
     
    74
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází David Štrombach.
     
    74
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází David Sixta.
     
    76
    Volný přímý kop pro Viktorku získal David Sixta. Nasadil ke sprintu po pravé lajně, nedovoleným zákrokem ho zastavil Karel Hasil.
     
    77
    Je zřejmé, že svěřenci trenéra Horňáka chtějí vstřelit třetí gól, který by jim dal výrazně větší klid na kopačky, ovšem Brozany předvádí směrem dozadu výborný výkon.
     
    78
    Polovysoký pas středem hřiště měl pod kontrolou David Štrombach, který hlavou sklepl míč pro Sixtu, Martin Jindráček na něj čekal bez úspěchu.
     
    79
    Marek Krátký si po zisku míče všiml, že Vojtěch Myška je poměrně daleko z brány, tak jej zkusil překvapit dlouhým nákopem z poloviny hřiště, ale kulatý nesmysl začal padat příliš brzy, takže gólman neměl moc práce.
     
    80
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Ibrahima Sow.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Favorizovaný Žižkov udržuje těsné jednobrankové vedení, přičemž je jasně lepším týmem, Brozany se nejsou schopny dostat do hry prakticky po celý druhý poločas.
     
    82
    Skvěle si pod tlakem poradil Josef Bazal. Z bezprostřední blízkosti napálil clonícího Bubeníčka, utkání bude pokračovat odkopem od brány.
     
    83
    Fotbalisté v bílých dresech kontrolují míč na vlastních kopačkách. Igor Súkenník pak zkusil soupeře překvapit obloučkem za obranu, jenže zaskočil i adresáta Sixtu.
     
    84
    Útočný faul odpískán Ibrahimu Sowovi, který se při hlavičkovém souboji ohnal loktem za sebe a neúmyslně zasáhl do hrudi Novotného.
     
    85
    Útok Brozan skončil zdviženým praporkem pomezního rozhodčího, nahrávku za posledního obránce obdržel Martin Jindráček.
     
    86
    Na spoluhráče Klusáka si křikl Vojtěch Myška. Nikým neatakován si balón v poklidu zpracoval, aby následně zapojil do hry Bazala.
     
    87
    Tentokráte si Vojtěch Myška neporadil dobře. Evidentně ho překvapila vyvinutá rychlost Martina Jindráčka, nepovedená nahrávka doputovala do zámezí.
     
    88
    Definitivní razítko na vítězství Žižkova mohl dát Ibrahima Sow, z hranice velkého pokutového území ale vypálil vysoko nad břevno.
     
    89
    Navzdory velké snaze David Schettl balón pro Brozany nevybojoval, kolem skluzujícího konkurenta Ondřej Žežulka úspěšně nahrál Štrombachovi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Domácí podle očekávání upustili od útočení a v nastavení se hlavně snaží udržet jednobrankové vedení, to se jim zatím daří bez problémů.
     
    90+2
    Viktorka podnikla rychlý protiútok, na jehož konci byl její nejlepší střelec Radek Voltr, ve velké příležitosti ovšem vypálil jenom nad břevno.
     
    90+3
    Zřejmě poslední útok Brozan neměl moc šancí na úspěch. Míč doputoval na hranici velkého vápna, v tomto prostoru úřadoval Ibrahima Sow.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Viktorie Žižkov potvrdili roli velkého favorita, na domácím hřišti porazili houževnatého soupeře z Brozan výsledkem 2:1.

    Všechny branky padly v prvním poločase. Domácím vystřelili dvoubrankový náskok Václav Prošek s Isaacem Mulemem, za hosty korigoval Martin Jindráček. Druhá půle se nesla ve znamení velkého tlaku pražského celku, který sice vedení navýšit nedokázal, každopádně tříbodový zisk si pohlídal bez větších starostí.

    Svěřenci kouče Horňáka udělali další krok k téměř jistému postupu do druhé ligy, na druhé Velvary nadále disponují obrovským dvacetibodovým náskokem. Brozany zůstávají třetí o skóre před čtvrtým Kolínem. (12:19:24)

    Milan Huppert

    Branky: 23. Prošek, 33. Muleme – 38. Jindráček

    Karty:   58. Hönig (ZIZ), 66. Řezáč (ZIZ) – 42. Strada (BRO), 54. Soungole (BRO)


    FK Viktoria Žižkov: Myška – Žežulka, Muleme, Jirásek, Petráň (67. Voltr), Prošek (74. Štrombach), Súkenník (C), Hönig (74. Sixta), Batioja (80. Sow), Řezáč (67. Bazal), Klusák.
    Náhradníci: Švenger – Tregler.

    Trenér: Michal Horňák

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Soungole, Hasil, Schettl, Krátký, Bubeníček, Strada (63. Čada), Bechyně, Výborný, Tichý (63. Novotný), Jindráček.
    Náhradníci: Němec – Matoušek, Chukwuma.

    Trenér: Jiří Němec

    Rozhodčí: Tryzna – Matějka, Hlaváček

    Diváci: 621
    bahis siteleri