Toronto – Buffalo 5:2 (kon.) | Carolina – Florida 4:1 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:3 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 2:1 (kon.) | Nashville – Tampa 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Vancouver 2:1 (po pr.) | Anaheim – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – Los Angeles 3:4 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Vancouver Canucks
Čtvrtek 28.09.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vancouver v přípravě neuspěl ani na druhý pokus
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 22 | Přesilová hra: 0/4 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 8

    Tři hvězdy utkání
    1. Stuart Skinner (EDM) – 21 zákroků
    2. Casey DeSmith (VAN) – 27 zákroků
    3. Connor McDavid (EDM) – 1+0 (05:41:28)
     
    Utkání přihlíželo 16 700 diváků.
     
    Edmonton se na třetí pokus konečně v přípravě na novou sezónu dočkal vítězství, když na domácím stadiónu udolal Vancouver 2:1 v prodloužení.

    Vedoucí gól obstaral ve 31. minutě obránce Canucks Quinn Hughes v přesilové hře, o pouhé dvě minuty později ovšem vrátil stav do vyrovnané podoby Ryan Nugent-Hopkins. Další góly do konce základní hrací doby nepadly a šlo se tak do prodloužení, v němž si vzal slovo domácí kapitán Connor McDavid, jenž dostal nahrávku do úniku a ten vyřešil parádním bekhendovým blafákem.

    Čtvrté přípravné utkání odehraje Edmonton v noci z pátka na sobotu doma proti Calgary, Vancouver se hned zítra představí v aréně Seattlu.
     
    Konec zápasu.
    60:55 Connor MCDAVID - 2:1
     
    60:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, vítězí Oilers! V momentě, kdy CONNOR MCDAVID naskočil na led, tak mu Bouchard adresoval parádní nahrávku mezi dvojici protihráčů. Nejproduktivnější hráč loňské sezóny následně perfektně provedl bekhendový blafák, DeSmithovi poslal kotouč za brankovou čáru podél levého betonu. Asistence: Evan Bouchard.
     
    60:10
    Drama pokračuje při hře tří proti třem! Elias Pettersson po úspěšném buly o pár vteřin později sám střílel z pravého kruhu vedle protější tyče.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 28 – 22.
     
    Základní hrací doba o vítězi zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem nerozhodla, uvidíme prodloužení. Ve třetí dvacetiminutovce stojí za vypíchnutí jediná akce, a sice ta Teddyho Bluegera ze 42. minuty, kdy se lotyšský útočník v oslabení dostal do úniku, ale mezeru mezi Skinnerovými betony nenašel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Do puku se pořádně opřel Darnell Nurse, ale vítěznou trefu nenaznamenal, DeSmithovu svatyni minul poměrně výrazně.
     
    59:18
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Evan Bouchard a dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, tvrdou střelu schytal clonící Bains.
     
    58:57
    Elias Pettersson prodloužil střílený pas za sebe na Andreje Kuzmenka, ruský forvard nevyzrál jeden na jednoho na Boucharda.
     
    58:12
    Sám proti čtyřem bojoval Nils Äman statečně, nakonec se musel slonit před obráncem Vincentem Desharnaisem, následoval oblouček do středního pásma.
     
    57:39
    Spíše z nouze střílel Max Sasson z levého kruhu slabě zápěstím, puk směřující na zadní tyč proletěl o kus vedle cílového zařízení.
     
    57:09
    Domácí mužstvo zůstává pod tlakem. Staut Skinner vyrazil nahození od modré před sebe, následně zvládl pokrýt i dorážku mladého Fina Rätyho.
     
    56:48
    Conor Garland u mantinelu přetlačil Bainse, načež mohl litovat skutečnosti, že v levém kruhu volnému Petterssonovi poslal přihrávku daleko za brusle.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl), 61. McDavid (Bouchard) – 31. Q. Hughes (Kuzmenko, Pettersson)


    Edmonton Oilers: Skinner (Pickard) – Bouchard, Nurse, Desharnais, Gleason, Kemp, Niemeläinen – C. Brown, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Janmark, Sutter, Foegele – Ryan, Pederson, Erne.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (S. Martin) – Soucy, Q. Hughes (C), T. Myers (A), Brisebois, McWard, Wolanin – Kuzmenko, Pettersson (A), Höglander – Studnicka, Blueger, Äman – Garland, Räty, Bains – Dries, Sasson, Joshua.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Skilliter, Brace – Murchison, Toomey

    Diváci: 16 700
    bahis siteleri