Almería – Granada 3:3 (kon.) | Alavés – Osasuna 0:2 (kon.) | Atlético – Cádiz 3:2 (kon.)
Real Betis – Valencia 3:0 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:2 (0:1)
CA Osasuna
Neděle 01.10.2023, 16:15 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+8
    Obrana Alavésu je zralá na ručník! Další akci Osasuny musel likvidovat sám Sivera, který se zapojil do obranných prací a vyběhl proti hned dvěma protihráčům ve svém vápně, jen aby jim znemožnil zakončit na branku!
     
    90+3
    Tak pozor, VAR si prohlédl situaci a vše je jinak! Pokutový kop neuvidíme, o hru rukou totiž nešlo, a současně je též odvolána žlutá karta pro domácího hráče. Pokračujeme dál...
     
    90+2
    Po hře rukou v domácím vápně byla nařízena penalta pro Osasunu, tak tohle je pro Deportivo už přímo hororový závěr zápasu! Marín zblokoval další zakončení Budimira nataženou paží!
     
    90
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Sice nás čeká ještě hodně tučné nastavení, ale dovolím si říct, že už nyní je o vítězi rozhodnuto! Cruz se dostal na hranici vápna a krátkou přihrávkou podél lajny připravil pěknou střelu pro ANTEHO BUDIMIRA, na kterou Sivera nestihl zareagovat. Míč prošel do dolního růžku – 0:2!
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Ander Guevara, přichází Jon Karrikaburu,
    ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Xeber Alkain.
     
    81
    Po prodlevě přišla velká šance pro Osasunu! Rubén García měl na dosah druhý gól svého celku, jenže hlavičkou trefil jen břevno!
     
    80
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Sergio Herrera, přichází Aitor Fernández.

    Tímto se možná hostujícímu brankáři omlouvám. Herrerovi ale zřejmě zdravotní problémy nevěřili ani spoluhráči na lavičce, jelikož gólman Osasuny se s nimi po příchodu do zámezí dostal do hlasité hádky.
     
    71
    Rozhodčímu bylo okamžitě jasné, o co jde. Sergio Herrera (OSS) vidí žlutou za zdržování hry.
     
    68
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Johan Mojica, přichází Jesús Areso,
    ze hřiště odchází Raúl García, přichází Ante Budimir.
     
    65
    Kartónek teď ve Vitorii lítá vzduchem. Pár desítek sekund po Guevarovi vidí žlutou také Samuel Omorodion (DAL), který v souboji o míč protihráče trefil loktem.
     
    64
    Mezi napomenuté hráče se po faulu na středu hřiště zařadil také Ander Guevara (DAL), Osasuna bude rozehrávat z pozice těsně za půlící čarou.
     
    63
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Iker Muñoz, přichází Lucas Torró,
    ze hřiště odchází José Arnáiz, přichází Johan Mojica.
     
    55
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Nahuel Tenaglia, přichází Andoni Gorosabel,
    ze hřiště odchází Kike García, přichází Samuel Omorodion,
    ze hřiště odchází Ianis Hagi, přichází Carlos Benavídez.
     
    55
    Žlutá. Juan Cruz (OSS) se pohádal s rozhodčím poté, co byl napomenut, že se při vhazování vzdálil až moc daleko od bodu, ze kterého měl vrátit míč do hry.
     
    49
    Modří jdou o pár sekund později do deseti, tak to je tedy hodně nepříjemný vývoj událostí pro svěřence trenéra Garcíi! Antonio Blanco (DAL) na hraně vápna srazil k zemi unikajícího Arnáize, který mohl jít sám na Siveru!
     
    48
    Domácí rozebrali hostující obranu a nebýt výborného Herrery, mohlo být vyrovnáno! García poslal míč na střed na nehlídaného Hagiho, jehož zakončení ale připravený gólman vytěsnil!
     
    45
    Kike García se dostal za Catenu a z bezprostřední blízkosti malého vápna nasměroval míč na bránu, přičemž Herrera z rukávu vytáhl další skvělý zákrok! Ten se ovšem do statistik počítat nebude, celá akce totiž vznikla z postavení mimo hru...
     
    43
    Je to tak, Rubén Peña (OSS) se žlutému kartónku nevyhnul. Další standarka pro Alavés.
     
    38
    Takřka okamžitě mohlo být vyrovnáno! Rioja si v šestnáctce vyskočil nad dotěrného protihráče a hlavou nasměroval letící balón k tyči, přičemž Herrera ho vyrazil mimo nebezpečí!
     
    36
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Ospalou atmosféru ve Vitorii teď naprosto neuvěřitelnou dělovkou prořízl JOSÉ ARNÁIZ, který posílá Osasunu do vedení! Hostující útočník se uvolnil na kraji vápna a na Siveru vyslal naprosto nechytatelnou střelu, která krásně zaplula do bližšího horního rohu – 0:1!
     
    19
    Hagi byl ve výborné šanci! Guevara poslal balón na stranu šestnáctky na trestuhodně volného záložníka, jehož následná rána šla jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyče!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 36. Arnáiz (R. Peña), 90. Budimir (J. Cruz I)

    Karty:   64. Guevara (DAL), 65. Omorodion (DAL) – 43. R. Peña (OSS), 55. J. Cruz I (OSS), 71. S. Herrera (OSS)   49. Blanco (DAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:13.
    Deportivo Alavés: Sivera – Tenaglia (55. Gorosabel), R. Marín, Sedlar, R. Duarte (C) – Guevara (83. Karrikaburu), Blanco, Hagi (55. Benavídez) – Sola, K. García (55. Omorodion), Rioja (83. Alkain).
    Náhradníci: Owono, Montero – Abqár, J. López, Diallo Selu, Rebbáš.

    Trenér: Luis García Plaza.

    CA Osasuna: S. Herrera (80. A. Fernández) – R. Peña, Catena, David García (C), J. Cruz I – Moncayola, I. Muñoz (63. Torró), Oroz – Rubén García, Raúl García (68. Budimir), Arnáiz (63. Mojica, 68. Areso).
    Náhradníci: Valencia – Herrando, Vidal, Brašanac, Barja, Ibáñez.

    Trenér: Jagoba Arrasate.

    Rozhodčí: Figueroa – Granel, G. García.

    Diváci: 19 035
    bahis siteleri