Vyškov – Nový Jičín 3:7 (kon.) | Mostečtí Lvi – Děčín 5:8 (kon.) | SHKM Hodonín – Val. Meziříčí 2:0 (kon.)
Kopřivnice – Havlíčkův Brod 2:3 (kon.) | Příbram – Kralupy n. Vltavou 4:2 (kon.) | Písek – Letňany 0:3 (kon.)
Technika Brno – Šumperk 4:1 (kon.) | Vel. Meziříčí – Havířov 1:8 (kon.) | Žďár n/S – Opava 4:5 (2:3 po s.n.)
Chomutov – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Tábor – Benátky n/J 5:4 (po pr.) | Řisuty – Vrchlabí 2:5 (kon.)
Kobra – Hronov 11:3 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HK Kralupy nad Vltavou
Sobota 28.10.2023, 17:00 • Příbram, Zimní stadion • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím fanoušky druholigového hokeje. Vítejte u utkání 11. kola západní skupiny mezi celky HC Baník Příbram a HK Kralupy nad Vltavou.
     
    HC Baník Příbram

    Příbram v letošní sezoně platí za suveréna. Z dosavadních devíti utkání pouze jedno nevyhrála v základní hrací době. Na kontě má 26 bodů, což ji řadí na 1. místo tabulky. Velmi blízko jsou ale dotírající Tábor a Chomutov, těmto týmům chybí na první Baník pouhé dva body. Naposledy se Příbramští představili na domácím ledě, kde si poměrem 6:3 poradili s Mostem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Josef Hasman (10+11).
     
    HK Kralupy nad Vltavou

    V Kralupech je hokejová nálada o poznání horší, avšak tamní klub se drží na poslední příčce pro postup do vyřazovací fáze. 13 získaných bodů řadí Kralupy na 8. místo, odkud je ale cesta dolů podstatně umetenější než nahoru. Naposledy se Kralupy představily v Ústí nad Labem, odkud si odvezly tři body za výhru 3:5. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Václav Zídek (5+7).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Havelka, Havlín, Jelínek (A), Rajgl, Krejčí, Patzelt, Zdeněk – Bečvář, Kolda, Pětník – Hasman, Gengel (C), Pinkas – Bednařík, Furch, Kafka – Duchan, Saňa.
    Trenér: Radek Bělohlav

    HK Kralupy nad Vltavou: L. Novotný (Sochůrek) – Chládek, Zajíc, Kapoun, Kehar, David (C), A. Straka, J. Kučera – Bezouška (A), Hrala, Zídek – Hampl, Šilhavý (A), T. Pejchal – Bradáček, Husarik, Soukup – Marek, Broš, Binko.
    Trenér: Martin Příhoda

    Rozhodčí: Bernad – Kettner, Brož.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní buly vyhráli hosté, jejichž špatnou rozehrávku ale ihned vystihl Gengel. Na útočné modré však nedokázal nic kloudného vymyslet.
     
    01:05
    Tadeáš Pejchal byl v dobré střelecké pozici na levém mantinelu. Místo střely však zavezl kotouč za branku, kde o něj záhy přišel.
     
    01:40
    Josef Hasman se s tím nepáral a ještě před modrou čárou vyzkoušel zápěstím pozornost brankáře Novotného. Ten si s pukem poradil a schoval jej ve výstroji.
     
    02:00
    Ihned po buly v útočném pásmu nahazoval od modré Havelka, jehož pokus ale nikdo netečoval, takže Novotný betonem dokázal zasáhnout.
     
    03:00
    Ondřej Havlín se na modré čáře mohutným golfákem opřel do puku. Jeho ránu ale obětavě zblokoval jeden z bránících hostů.
     
    04:30
    Úvod zápasu je pomalý, ani jeden z týmů si zatím moc šancí nevytvořil. Icing Příbrami nyní vrací hru před brankáře Jirouška.
     
    05:00
    Tomáš Soukup měl dobrou rychlost na levém křídle a z ostrého úhlu zkusil vystřelit. Trefil ale jen Jirouškovu náruč.
     
    05:20
    Josef Broš dostal nabito do mezikruží a jeho střelu Jiroušek s velkými problémy zlikvidoval. Následně se před domácí brankou strhla mela o dorážku, příbramský gólman ale dosud nejtěžší situaci ustál.
     
    06:00
    Dominik Havelka dostal přes osu dobrý pas na levý kruh, odkud by býval mohl střílet. Pokulhalo mu ale zpracování.
     
    06:30
    Domácí jsou v posledních minutách poněkud pod tlakem a už poněkolikáté se uchýlili k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    07:00
    Po další střele na příbramskou klec dorážel ještě Soukup, ani tentokrát však Petr Jiroušek nekapituloval. Jeho spoluhráči by se však měli probrat, protože jako favorit zatím určitě nehrají.
     
    08:00
    Štěpán Binko zblokoval příbramskou střelu od modré čáry a už to vypadalo, že půjde do úniku. Jeden z obránců jej ale stihl dobruslit a odzbrojit.
     
    09:00
    Zajímavou střeleckou pozici na levém kruhu měl Václav Zídek, nicméně trefil jen nohu blokujícího protihráče.
     
    12:00
    O další střelu z levého kruhu se postaral Josef Broš. Mířil na zadní tyč, kterou ale minul.
     
    12:17
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí se i přes mizernou hru v úvodu utkání dostávají do vedení! Bednaříkovu střelu z osy hřiště brankář jen vyrazil a DAVID ZDENĚK dokázal bekhendem dorazit až za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Bednařík, Radek Jelínek.
    12:17 David ZDENĚK - 1:0
     
    15:00
    Lukáš Bednařík si vyvezl puk z hloubi útočného pásma až na modrou čáru, kde se do něj vší silou opřel. Novotný ale na puk po celou dobu letu viděl a schoval jej ve výstroji.
     
    16:00
    Lukáš Bednařík znovu v akci. Tentokrát si pěkně obhodil protihráče a z pravého kruhu zakončoval bekhendem. Jeho střelu ale brankář dokázal vyrazit.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Tadeáš Pinkas – 2 min., držení.
     
    16:50
    Matěj Kolda se v obranném pásmu zmocnil puku a individuálně se s ním dostal až na pravý kruh. Odtamtud si troufnul i na ohrožení branky, zadní tyč ale minul.
     
    17:20
    Hosté zatím nehrají přesilovku dobře. Příbrami nyní dokonce umožnili přečíslení dvou proti jednomu, které ale Krejčí zazdil přihrávkou do bránícího hráče.
     
    18:25
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     
    Příbrami se jakožto velkému favoritovi v první třetině příliš nedařilo. Přesto ale dokázala dát první gól a zápas má tak slušně rozehraný. Párkrát ale zahrozily i Kralupy, takže zbylé dvě třetiny jistě ještě přinesou zajímavou podívanou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Příbram se na malou chvíli usadila v pásmu a po střele od modré čáry byli hosté nuceni vyhodit jen na zakázané uvolnění.
     
    21:00
    Mezi kruhy dostal zpoza branky nabito Josef Hasman, jenž se do puku z první opřel, leč brankáře nepřekoval.
     
    22:00
    Baník je ve druhé třetině zatím mnohem živější než v té první. Jeho další útok ale přerušuje ofsajd.
     
    24:10
    Richard Pětník dostal puk do jízdy na levý mantinel. Těsně za modrou čárou mu ale stopku vystavil jeden z kralupských beků.
     
    25:00
    Petr Kafka z levého mantinelu našel na hraně brankoviště úplně volného Pětníka, jenž bekhendem usměrnil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    26:30
    Radek Jelínek trefil střelou od modré čáry hned prvního blokujícího protihráče, čímž rozjet kralupský kontr. Ten však skončil sražen v ochranné síti.
     
    26:51
    Kralupy právě vstřelily branku!
    A pozor, hosté jakožto velký outsider vyrovnávají! MICHAL BEZOUŠKA dostal nabito někam nad mezikruží, kde byl až nepochopitelně spoře bráněn. Jeho střela zápěstím zabrala spoustu času, avšak vinou laxní defenzívy zapadla až do branky. Petr Jiroušek měl totiž nepříjemně zastřený výhled. Asistence: Václav Zídek, David Chládek.
    26:51 Michal BEZOUŠKA - 1:1
     
    28:00
    Luboš Novotný musel z branky pomoci z rozehrávkou. Ta sice nebyla přesná, avšak Kralupský gólman se na své obvyklé pracoviště stihl vrátit.
     
    29:00
    Kryštof Kapoun se z pravé strany snažil nacpat před branku. Na kruhu se ale pustil mezi dva obránce, což bylo velké sousto.
     
    30:07
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpět své vedení! MATĚJ KOLDA měl v útočném pásmu vysokou rychlost a dobrým pokrytím puku se dostal až před branku. Tam se nezdržoval přehazování na forhend a bekhendem přehodil brankáře Novotného. Asistence: Radek Jelínek, Tomáš Rajgl.
    30:07 Matěj KOLDA - 2:1
     
    31:57
    Příbram se usadila v útočném pásmu. Tlak přerušil Dominik Havelka, jenž střelou z levého mantinelu Novotného nerozhodil. Před gólmanem Kralup se však bude vhazovat.
     
    32:30
    Petr Kafka vypadal, že bude z levého kruhu střílet. Nakonec ale zvolil křižnou přihrávku, kterou nepropasíroval přes bránící protihráče.
     
    34:00
    David Zdeněk se z vlastního obranného pásma dostal až za kralupskou branku. Nesetkal se ale s podporou spoluhráčů a o kotouč nakonec přišel.
     
    35:00
    Petr Kafka vytáhl kotouč z rohu a snažil se s ním probruslit až před brankoviště. Ještě před střelou jej ale obránci stihli odzbrojit.
     
    35:30
    Richard Pětník se protáhl po levé straně a zkusil vystřelit na bližší tyč. Jeho pokus ale Novotného nikterak nevylekal.
     
    38:35
    Radek Jelínek měl napřaženo na pravém mantinelu, kam také zpoza branky dostal puk. Jeho tvrdá rána ale zůstala v Novotného výstroji.
     
    39:30
    Petr Kafka si pokryl puk tělem a dostal se až před branku. S kotoučem na bekhendu ale nedokázal nebezpečně zakončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:35.
     
    Je to stále vyrovnané! Příbram o své vedení dokonce na začátku druhé části přišla, avšak ve 31. minutě si jej vzala zpět. Stav 2:1 platí i na konci druhé třetiny. Vše je tak stále otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Václav Zídek se dobrým napadáním málem zmocnil kotouče na pravém kruhu. Nakonec mu ale projel pod čepelí.
     
    41:08
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Tak to je pro hosty snový start třetí třetiny! Před gólmanem Jirouškem se po střele vytvořil obrovský zmatek. VÁCLAV ZÍDEK byl ze všech hráčů nejaktivnější a tvrdým dobýváním u levé tyče protlačil puk do branky. Bez asistence.
    41:08 Václav ZÍDEK - 2:2
     
    42:36
    Rychlý útok Kralup likviduje Jiroušek, po jehož pravé ruce se bude vhazovat.
     
    43:07
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí si opět berou vedení zpět! Ihned po vyhraném buly v útočném pásmu se do kotouče opřel JOSEF HASMAN, jenž ranou z první prostřelil zamrzlého Novotného. Asistence: Matěj Kolda.
    43:07 Josef HASMAN - 3:2
     
    44:37
    Václav Zídek z levého mantinelu vyslal střílený pas na brankoviště, po kterém se natahoval jeden z jeho spoluhráčů. Trefit jej však nedokázal.
     
    45:06
    Příbram právě vstřelila branku!
    Favorit dnešního zápasu poprvé vede o dvě branky! Prudká střela z levého mantinelu několikrát změnila směr, až se k ní v těsné blízkosti branky dostal LADISLAV GENGEL, kterému stačilo jen jednoduše usměrnit puk za překonaného gólmana. Asistence: Daniel Krejčí.
    45:06 Ladislav GENGEL - 4:2
     
    46:08
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Dominik Havelka – 2 min., hákování.
     
    47:00
    Josef Broš si natáhl puk do dobré střelecké pozice na pravém kruhu. Jeho projektil byl ale sražen mimo tři tyče.
     
    47:20
    Po rychlém průniku po pravé straně zakončoval poměrně z ostrého úhlu Václav Zídek. Jeho rána propadla za gólmana, který ale puk pohotově zalehl.
     
    48:08
    Domácí v plném počtu.
     
    50:00
    Petr Kafka zůstal úplně zapomenutý za kralupskou obranou. Svůj samostatný únik zakončil střelou, se kterou si ale Novotný poradil.
     
    51:00
    David Bradáček se sám protáhl do útočného pásma, kde si s pukem najel na osu hřiště a vystřelil. Jiroušek ale na puk dobře viděl a dokázal jej vyrazit.
     
    51:50
    Kralupy si na malou chvíli vytvořili tlak, ze kterého vytěžily i střelu. S tou si ale bez větších potíží poradil Jiroušek.
     
    53:50
    Václav Zídek z pravého mantinelu vyslal pěknou žabičku na hranu brankoviště. Ani jeden ze dvou najíždějících Kralupských ale kotouč nezpracoval.
     
    55:00
    Matěj Kolda nabral ve středním pásmu nabral vysokou rychlost, která jej vynesla až na pravý kruh. Po jeho střele přišla ještě dorážka, leč neúspěšná.
     
    57:18
    Kralupy mají v posledních minutách tlak. Baník nyní vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    59:30
    Pavel Husarik se po pravém křídle protáhl za branku, kde ale puk ztratil. Následný kontr Baníku skončil střelou mimo.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání má nakonec předpokládaného vítěze, avšak Kralupy se dnes v žádném případě nemají za co stydět. Domácí favorit se totiž dlouho trápil, vítězí těsným výsledkem 4:2 a nadále zůstává bez prohry. (19:09:08)

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 13. Zdeněk (Bednařík, Jelínek), 31. Kolda (Jelínek, Rajgl), 44. Hasman (Kolda), 46. Gengel (Krejčí) – 27. Bezouška (Zídek, Chládek), 42. Zídek


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Havelka, Havlín, Jelínek (A), Rajgl, Krejčí, Patzelt, Zdeněk – Saňa (A), Bečvář, Kolda – Pětník, Hasman, Gengel (C) – Pinkas, Bednařík, Furch – Kafka, Duchan.
    Trenér: Radek Bělohlav

    HK Kralupy nad Vltavou: L. Novotný (Sochůrek) – Chládek, Zajíc, Kapoun, Kehar, David (C), A. Straka, J. Kučera – Bezouška (A), Hrala, Zídek – Hampl, Šilhavý (A), T. Pejchal – Bradáček, Husarik, Soukup – Marek, Broš, Binko.
    Trenér: Martin Příhoda

    Rozhodčí: Bernad – Kettner, Brož
    bahis siteleri