Vegas – Chicago 3:4 (po pr.) | Carolina – San Jose 3:0 (kon.) | New Jersey – Buffalo 5:4 (kon.)
Washington – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | Arizona – Los Angeles 4:5 (kon.) | Vancouver – St. Louis 5:0 (kon.)
Philadelphia – Anaheim 4:7 (kon.)
po s.n. (1:0)
Washington Capitals
3:2 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Minnesota Wild
Sobota 28.10.2023, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je JOHN CARLSON.
    64:59 V poslední vteřině mohl rozhodnout Johansson, ale Kuemper byl proti!
     
    64:59
    Díky tomu se následně do úniku dostal Johansson, který mířil pod vyrážečku Kuempera, ale ten opět svůj tým podržel!
    63:46 Neuznaná branka Rossiho.
     
    63:46
    Foligno se natlačil s pukem přímo do brankáře Kuempera, kterého tím pádem i odstrčil a Rossi následně už doklepl touš do zcela odkryté klece. Rozhodčí však branku správně neuznává.
     
    62:55
    Tak tohle byla zatím největší šance prodloužení, když se Kaprizov protáhl kolem obránce Washingtonu a už byl před Kuemperem, který však jeho kličku do bekhendu přečetl.
    58:12 Ani velká šance Maroona brankou neskončila.
     
    58:12
    Z čista jasna se do obrovské šance dostal Maroon, který mohl vstřelit klíčovou branku, jenže Kuemper opět předvedl velmi důležitý zákrok a touš vyrazil.
     
    53:15
    Domácí trenér Spencer Carbery si bere oddechový čas.
     
    51:51
    Tak to byl opět hodně zbytečný faul od Pata Maroona (MNS), jenž před domácí klecí zahákoval jednoho z obránců Washingtonu.
     
    51:27
    Tak po tom co se předvedl Kuemper se nyní musel ukázat i Fleury. Kuzněcov chtěl objet hostující bránu a následně zpoza ní zasunout touš za záda brankáře Minnesoty, ale Fleury se natáhl, jak jen mohl a touš zastavil.
    49:24 Kuemper udržel nerozhodný stav a podržel svůj tým!
     
    49:24
    Tak to byl zákrok zápasu! Rossiho střelu z levého kruhu Kuemper jen vyrazil do toho pravého přímo na hůl Johanssona, jehož zakončení domácí brankář parádně vytáhl svým loktem a ještě mu následně i pomohla branková konstrukce.
     
    47:46
    Takže dvě minuty za hrubost dostávají Jacob Middleton (MNS) a Tom Wilson (WSH). Wild budou hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za nedovolené bránění dostává Dylan Strome (WSH).
     
    46:28
    Merill na modré nahrál Addisonovi, jehož následně nahození bylo těsně před Kuemperem tečováno a domácí brankář měl velké štěstí, že jej touš zasáhl.
    41:16 Ryan HARTMAN - 2:2
     
    41:16
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vyrovnávají stav zápasu! RYAN HARTMAN na obranné modré sebral kotouč před obráncem Washingtonu a následně díky tomu jel zcela sám na Kuempera, kterého si z brány vytáhl, objel a zasunul touš bekhendem do odkryté části domácí klece. Bez asistence.
     
    33:58
    Minnesota bude pokračovat ve své přesilové hře, protože dvě vteřiny před vypršením trestu Carlsona přichází podrážení Jevgenije Kuzněcova (WSH).
     
    32:04
    Před jeho zakončením jej ještě John Carlson (WSH) sekl a trochu překvapivě je odpískán dvouminutový trest místo trestného střílení.
    32:04 Únik Dewara v oslabení Minnesoty, který Kuemper zastavil.
     
    32:04
    Dewar dokázal přebrusli Carlsona a už jel sám na Kuempera, jehož však svým zakončením nepřekonal.
     
    30:58
    Washington bude hrát svou druhou početní výhodu v utkání, protože dvě minuty za nedovolené bránění dostává Pat Maroon (MNS).
    30:41 Hodně těsný ofsajd Ovečkina, jenž nakonec znamenal jeho neuznanou branku.
     
    30:41
    A tak pozor. Branka Washingtonu neplatí, protože Dean Evason (MNS) si vzal coach challenge, která nakonec potvrdila, že při vstupu do útočného pásma zde byl dřív Ovečkin než kotouč.
    30:41 Neuznaná branka Ovečkina
     
    30:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals však pokračovali ve svém útoku dále a Sandin nakonec z modré nahodil touš směrem na hostující klec, což ještě dokázal tečovat Wilson a Fleury jen vyrazil touš vedle sebe, kde stál zcela zapomenutý ALEX OVEČKIN, jenž už takovou šancí nepohrdl a vstřelil touš do odkryté klece. Asistence: Tom Wilson, Rasmus Sandin.
     
    26:08
    Tak to byla obrovská chyba Brodina, jenž doslova daroval kotouč Wilsonovi, který poté nahrál mezi kruhy najíždějícímu McMichaelovi a do jeho střely se ihned položil Middleton. Fleury následně rychle přikryl touš pod svou lapačku.
    17:14 Dylan STROME - 2:1
     
    17:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals využívají přesilovou hru! Kuzněcov poslal křižnou přihrávku Ovečkinovi a všichni z hostujících hráčů očekávali střelu, jenže ruský ostrostřelec místo toho parádně přihrál před zcela prázdnou klec DYLANU STROMOVI, jenže tak otáčí vývoj utkání na domácí stranu. Asistence: Alex Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.
     
    16:12
    Tak tohle byl hodně zbytečný faul Middletona (MNS), jenž obdržel dvě minuty za nedovolené bránění a domácí tým si tedy zahraje svou první početní výhodu.
     
    11:57
    Caps parádně využili toho, že byl Kaprizov v obranném pásmu bez hokejky až se nakonec ke střele z levé strany dostal Carlson, jenž střílel zpoza obránce a Fleuryho zachránila branková konstrukce!
    09:49 Tom WILSON - 1:1
     
    09:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals vyrovnávají zápas ve svém oslabení! Domácí hokejisté se po velké šanci Minnesoty ihned dostali do rychlého protiútoku, kde nakonec TOM WILSON dostal přihrávku na pravou stranu a z kruhu pro vhazování se trefil přesně k vzdálenější tyči hostující klece. Asistence: Connor McMichael, Trevor van Riemsdyk.
     
    08:16
    Anthony Mantha (WSH) totiž před bránou Wild podrazil jednoho z obránců Minnesoty a nyní si dvě minuty odpočine na trestné lavici.
     
    04:21
    Jevgenij Kuzněcov (WSH) už usedá na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za hákování svého krajana Kaprizova.
    02:17 Marco ROSSI - 0:1
     
    02:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nyní už zde máme první branku utkání, kterou obstarávají hosté! Foligno ve středním pásmu parádně posunul touš na střed, kde byl zcela volný MARCO ROSSI, jenž si poté najel až na hranici levého kruhu, odkud vyslal nechytatelnou střelu k tyči a otevřel skóre tohoto utkání. Asistence: Marcus Foligno, Marcus Johansson.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 10. Wilson (McMichael, T. van Riemsdyk), 18. D. Strome (Ovečkin, Kuzněcov), rozh. náj. Carlson – 3. Rossi (M. Foligno, M. Johansson), 42. Hartman

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    0:0   Mats Zuccarello (MNS)
    2. série:
    0:0   T. J. Oshie (WSH)
    0:0   Kirill Kaprizov (MNS)
    3. série:
    0:0   Nicklas Bäckström (WSH)
    0:0   Joel Eriksson Ek (MNS)
    4. série:
    0:0   Dylan Strome (WSH)
    0:0   Ryan Hartman (MNS)
    5. série:
    0:0   Alexandr Ovečkin (WSH)
    0:0   Marcus Johansson (MNS)
    6. série:
    0:0   Sonny Milano (WSH)
    0:0   Marco Rossi (MNS)
    7. série:
    1:0   John Carlson (WSH)
    1:0   Patrick Maroon (MNS)


    Washington Capitals: Kuemper (Shepard) – Fehérváry, Carlson, Sandin, T. van Riemsdyk, Alexejev, Jensen – Ovečkin, D. Strome, Wilson – Milano, Kuzněcov, Oshie – McMichael, Bäckström, Mantha – Malenstyn, Protas, Phillips.
    Trenér: Spencer Carbery

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Brodin, Faber, Middleton, Mermis, Addison, Merrill, Hunt – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – M. Johansson, Eriksson Ek, Maroon – M. Foligno, Rossi, Lettieri – Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Luxmore, Skilliter – Knorr, Marquis

    Diváci: 16 602
    bahis siteleri