Litvínov – K. Vary 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (2:4 po s.n.) | Plzeň – Olomouc 8:0 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
Rytíři Kladno
Středa 03.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásnou první středu v měsíci z východočeské metropole! Kromě toho, že v poledne budou celou republikou znít sirény, se také poprvé v roce 2024 rozjede hokejová extraliga.

    Přímo mezi městským hospodsko-barovým trojúhelníkem a hradeckou univerzitou otevře své brány i ČPP Aréna, v níž bude k vidění předehrávka 47. kola mezi Hradcem a Kladnem. V ní by měl být Mountfield papírově favoritem, je tu však jedno ale.

    Aktuálně se totiž Lvi zmítají v nepříznivé situaci, kterou během sezony ještě nezažili. Z posledních čtyř utkání totiž nemají ani bod, k tomu navíc skóre 7:21 a kontakt s první čtyřkou se začíná vzdalovat. O moc lépe se však nedaří ani Kladnu, to taktéž z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohrálo, neustále se ale drží na drobný distanc od poslední Mladé Boleslavi.

    Zápas začíná u soutoku Labe s Orlicí v 18:00, příjemnou zábavu!
     
    RYTÍŘI KLADNO
    13. místo, 28 bodů, skóre 76:107, bilance 5-3-7-14

    I v letošním ročníku se Kladenští pohybují ve spodní části tabulky, stále však mají drobný náskok nad Mladou Boleslaví, která se snaží z barážové příčky zoufale utéct. Od konce listopadu však Rytíři neměli až tak špatnou formu, i přes prohry převážně v prodloužení a nájezdech dokázali poměrně pravidelně bodovat. Proti Pardubicím a Spartě nepodali okolo vánočních svátků vůbec špatné výkony, zisk byl však nulový. Poté se ale Středočechům povedlo vyhrát 8:4 v Liberci, s Kometou doma uhrát bod. Nějaká pozitivní série by se celku z města hutí hodila, zatím na ní ale poslední dobou čeká.
     
    MOUNTFIELD HK
    7. místo, 46 bodů, skóre 81:84, bilance 12-3-4-12

    Ani Hradec si ale nemůže moc vyskakovat. Druhá čtvrtina sezony se mu sice povedla a jeden čas byli Lvi na čtvrtém místě, začátek té třetí se ale nedaří. Kromě domácí výhry nad Kometou nemá ani bod, navíc jak bylo zmíněno, z posledních čtyř utkání má hrozivé skóre 7:21. Sváteční období se zkrátka Mountfieldu nepovedlo, doma z toho byly dvě prohry s pěti inkasovanými brankami, venku pak čtyři na ledě Motoru a sedm na ledě Třince, přičemž Oceláři šest z nich dali až ve třetí třetině. Na čtvrté místo ztrácí Východočeši deset bodů a rádi by negativní sérii doma zlomili.
     
    -85
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – Zachar, Pilař, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Hudáček) – Voráček, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Sideroff, Jarůšek, Kusý – Tralmaks, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Vimmer, Babka, Bláha.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Svoboda, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Středeční hokejová zábava v Hradci začíná. Buly sice vyhráli hosté, na nic víc než nahození do útočného pásma se ale nezmohli. Jejich další snaha po opětovném zisku puku navíc skončila icingem.
     
    00:34
    Druhé vhazování vyhráli již Hradečtí, Pavelka si nohou zpracoval puk a připravil palebnou pozici pro Pláňka, který za to vzal. Jeho ještě obráncem tečovaný pokus ale šel vedle.
     
    01:11
    A tak si první střelu na bránu připsalo Kladno. Letitý hráč Kladna, Antonín Melka, pronikl dopředu po pravém křídle a z bekhendu nahazoval na Lukáše, jemuž se kotouč povedlo v lapačce zpracovat.
     
    01:43
    Okuliar dostal kotouč na levý kruh, otáčel se a z první pálil na branku, Bow vyrazil betony. Následně se do hry dostal také poprvé Jágr a byl vidět. Ukázal především výbornou práci u mantinelu a pomohl hostům udržet se v útoku.
     
    02:59
    Jan Eberle, který se vrátil do sestavy poprvé od 28. listopadu, se dostal na kotouč a hned zapracoval do hry naskočivšího Šťastného. Mimo hokej i týmový zpěvák Sweet Caroline na puk ale nedosáhl.
     
    03:43
    Kalina vyvezl puk a přistrčil Miškářovi, který už byl sám proti dvěma soupeřům. Prostor tím ale vznikl pro Estephana, jenž si zapsal ztrátu u mantinelu.
     
    04:30
    Před brankou Lukáše byl celkem provoz a Chris Martenet se rozhodl nahodit z modré. Puk propadl k betonům domácího brankáře, ten ho dokázal hokejkou poslat k mantinelu.
     
    04:35
    A zanedlouho přichází první trest duelu. Aleš Jergl (MHK) nestačil na Procházku, nasadil mu lehký háček a míří na trestnou.
     
    04:42
    Těžký zákrok Lukáše hned v prvních sekundách oslabení! Propadnutý kotouč vyplul nad kruhy k Sideroffovi, který si ještě sjel blíže brance a střílel v čisté pozici. Domácí gólman jeho tvrdý pokus ale srazil ramenem!
     
    05:45
    Ohromná chyba v kladenské rozehrávce, kterou jel trestat únikem Jordann Perret! Eduards Tralmaks (KLA) jej stíhal, ve finální fázi přesekl hůl a je z toho trestné střílení!
     
    05:45
    K trestnému střílení se rozhodl jet překvapivě Jérémie Blain. Bylo tak jasné, že z toho bude tvrdé zakončení. Mezi betony se ale Bow nenechal prostřelit, a tak je to stále bez branek!
     
    06:19
    Marcel u mantinelu narazil na Jágra, ani tak ale nezaváhal a ukázal něco ze svého ranku. Nebyl to však tak výrazný hit, jak by se možná na první dobrou čekalo.
     
    06:46
    Střelu od modré tečoval před brankou Melka, puk však jenom přizvedl do ochranné sítě. Vhazovat se bude v útočném pásmu Rytířů, předtím ale následuje komerční přestávka.
     
    07:19
    Blain šikovně podržel puk u vlastní střídačky, následně jej přes Šťastného dostal na Estephana. Ten byl sice zatlačen k mantinelu, přesto nahrál zpět Šťastnému. Jeho zakončení z úhlu Bow skryl ve výstroji.
     
    08:02
    Tak dlouho Deven Sideroff (KLA) doloval puk zpod Lalancettea, až mu hokejkou podsekl brusli. Hradec tak má první přesilovou hru.
     
    08:13
    Jergl napálil po přihrávce Blaina jenom hokejku Bláhy, od níž se kotouč odrazil skoro do ochranné sítě. Tam se nakonec dostal jenom o chvíli později, vhazuje se po levici Bowa.
     
    08:39
    Sehrávka přes pravou stranu na Miškáře nebyla myšlena špatně, Miškář se ale na hranici brankoviště k puku nedostal. Hostující brankář naopak přikryl lapačkou a přerušil včas hru.
     
    08:48
    6/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku využívají Lvi ani ne po minutě a jdou do důležitého vedení! Tomáš Pavelka měl prostor na pravé straně, využil toho k přihrávce lehce mimo brankoviště, kde operoval Šťastný. Mezitím si šikovně na hranici gólmanovy zóny sjel JORDANN PERRET, Šťastný mu pustil kotouč pod sebe a francouzský útočník jej dostal za Bowa – 1:0! Asistence: David Šťastný, Tomáš Pavelka.
    Perret J., Šťastný D., Pavelka T., Jasper E., Estephan G., Lukáš J.
    Bow L., Bláha O., Martenet C., Hejda T., Pytlík J.
     
    10:03
    Ticháček zůstal tak nějak zapomenut mimo hlavní těžiště hry a v momentě, kdy k němu přišla přihrávka napříč pásmem, zůstal proti němu jenom Zachar. Klenot kladenské obrany se rozhodl pro tvrdou střelu, Lukáš opět zasáhl.
     
    11:13
    Sideroff rozjel přečíslení 3 na 2, vyměnil si kotouč s Kusým, který mu posléze vracel hrací předmět před branku. Lukáš proti zakončení zblízka zasáhl betonem.
     
    12:10
    Po souboji na levém křídle u mantinelu došlo k odpískání hradeckého ofsajdu, čímž tak přichází prostor pro druhý komerční brejk. V něm hraje playlist Patrika Miškáře, který vsadil na osvědčené klasiky. Hana Zagorová, Karel Gott, Walda Gang... zkrátka stálice české a československé hudební scény.
     
    12:38
    Marek Zachar (MHK) ani moc neprotestuje a míří na trestnou. U mantinelu podrazil ex-hradeckého Smoleňáka a Kladno tak má druhou přesilovku v utkání.
     
    12:46
    Tralmaks možná trochu zapomněl, co vedlo k trestnému střílení a znovu hrál riskantně puk křížem na střed. Pavelka rozehrávku jenom narušil a poslal kotouč do středního pásma, rychlejší hráč by třeba mohl jít i do úniku.
     
    13:36
    Po ofsajdu hostí se vhazovalo ve středním pásmu a čistě vyhraný puk šel na Tamášiho, jemuž se otevřel prostor na levé straně. Střela krosem nahoru skončila jenom v lapačce Bowa.
     
    14:23
    Následující momenty ale měli Rytíři velmi slušné. Několik zajímavých pokusů a potenciálních závarů v předbrankovém prostoru, všechny však dokázal vyřešit Lukáš. Miškář posléze pod tlakem dokázal vyhodit.
     
    15:56
    6/6
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Již při hře 5 na 5 trávili Hradečtí nějakou dobu před Bowem, vytěžit z toho nic ale nedokázali a Rytíři srovnali. Deven Sideroff zatáhl podél prken hru do útočného pásma a skoro vyjel až za brankovou čáru. Přesto šikovně nahrál puk do volného prostoru pro nepokrytého CHRISE MARTENETA, jenž si obhodil téměř ležícího Lukáše a snadno zakončil do poloprázdné branky – 1:1! Asistence: Deven Sideroff, Richard Jarůšek.
    Bow L., Jarůšek R., Voráček T., Sideroff D., Martenet C., Kusý D.
    Lukáš J., Jergl A., Lalancette C., Okuliar O., Freibergs R., Marcel P.
     
    16:17
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vedení si ale Východočeši berou rychle zpět! Po dalším vyhraném buly před Bowem se hra natlačila k mantinelu, Melka odražený puk minul, hned v závěsu mu nedal prostor k němu dojet Šťastný. Šikovný forvard je dnes při chuti, zvedl hlavu a rychle našel GIORGIA ESTEPHANA, který zůstal nepokrytý nad kruhem. Svůj pokus opřel o tyč, Bow se jenom ohlédl – 2:1! Asistence: David Šťastný, Patrik Miškář.
    Estephan G., Šťastný D., Kalina P., Blain J., Miškář P., Lukáš J.
    Bow L., Procházka M., Smoleňák R., Veber V., Melka A., Slováček O.
     
    18:57
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kladno polyká hořké pilulky v závěru první třetiny! Tomáš Pavelka vybojoval puk za brankou a posunul jej na Perreta, který se pohyboval s pukem a naznačoval pohyb. Následně ale jenom pustil na modrou pro Pláňka, jenž posunul na TOMÁŠE PAVELKU. Hradecký obránce si puk zpracoval velmi snadno, udělal dva rychlé kroky a pustil jej na branku. Kotouč navíc zaplaval a zapadl pod víko – 3:1! Asistence: Martin Pláněk, Jordann Perret.
    Pavelka T., Pláněk M., Perret J., Tamáši A., Jasper E., Lukáš J.
    Bow L., Ticháček J., Veber V., Vimmer Š., Bláha O., Babka J.
     
    19:58
    6/6
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Poslední příspěvky vypadají jako nadprůměrné změny stavu, ale když to padá za sebou tak rychle, tak to moc nejde. Kladno totiž vytěžilo ze závěrečného náporu v útočném pásmu kontaktní trefu, která je pro něj zlatá! Děkovat za snížení mohou EDUARDSU TRALMAKSOVI. Tomu se totiž povedlo nejprve vystřelit z levého kruhu, odražený puk si zpracovat a pálit z protějšího kruhu. To ještě zasáhl Lukáš, na třetí pokus už byl ale krátký – 3:2! Bez asistence.
    Tralmaks E., Bow L., Pytlík J., Hejda T., Jágr J., Ticháček J.
    Lukáš J., Freibergs R., Pilař R., Marcel P., Eberle J., Zachar M.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tohle byla pěkně divoká třetina, i když to zprvu tak nevypadalo. Dohromady 29 střel na branku a pět branek. Herně to bylo vyrovnané, gólovou převahu měl však Hradec. Když na začátku 17. minuty dával na 3:1 Tomáš Pavelka, vypadalo to se Lvy velmi dobře. Jenže vedení o dvě branky, které by bylo příhodné, domácí neudrželi, 1,7 sekundy před koncem inkasovali z hole Eduardse Tralmakse.

    Střely na branku: 14 – 15
     
    Pokud jste na shrnutí třetiny čekali dobrých 12 minut, pak se omlouvám za prostoje. S tím tak souvisí, že za šest minut, tj. v 19:01, se z ČPP Arény znovu přihlásím!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Šťastný byl hned v permanenci první střídání, když si vytáhl puk po levém křídle a Bowa zkusil překvapit rychlou objížďkou branky. Nic z toho ale nevytěžil, z čepele mu kotouč sjel ještě dříve, než došlo k potenciálnímu zakončení.
     
    20:59
    Melka se snažil startovat do přečíslení 2 na 1, u vlastní střídačky mu ale ujel puk. Tím pádem mohli domácí přesunout hru znovu před Bowa, dlouho tam ale nepobyli.
     
    21:49
    Hned v následném střídání se navíc dostali pod tlak, tudíž z předbrankového prostoru vyhodili puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    22:51
    Domácí se z toho ale dostali a naproti si vybojovali přesilovku. Eduards Tralmaks (KLA) nejprve po útočném výpadu přepadl přes krajana Freibergse, následně se vracel a zachraňoval situaci přeseknutím hole Okuliarovi.
     
    23:32
    Šťastný udržel puk za brankou, proto mohla kombinace Lvů pokračovat. V ní měl právě Šťastný poslední slovo, když se na pětníku vymotal u brankoviště a střílel nahoru, Bow ale jeho pokus měl.
     
    24:19
    Poměrně slušný tlak Mountfieldu gólem nekončí, veškeré střely šly fakticky mimo tři tyče. Jasper poté přepadl přes kotouč a fanoušci Lvů chtěli Rytíře poslat do tří, avšak se tak neděje.
     
    24:43
    Naopak z toho byl ofsajd domácích barev, čímž tak velmi šťavnatá minuta ukončila svoje působení.
     
    25:19
    Perret se tlačil do zakončení před brankou, ale byla mu zablokována hokejka. Sideroff toho chtěl využít a jít do brejku, skončil však na první nahrávce k Jarůškovi.
     
    26:00
    Radek Smoleňák využil toho, že Jágr i na jedné noze dokázal dobře forčekovat, pod tlakem Lvi ve středním pásmu ztratili a kladenský kapitán střílel nadvakrát. V obou případech si ale Lukáš poradil.
     
    26:54
    Po další komerčce přijde třetí hradecká přesilovka. Martin Procházka (KLA) hokejkou vzal Eberleho pod bruslemi až poté, co domácí kapitán zakončil z mezikruží jenom do obránce. Nešikovnost tak hostujícího útočníka stojí dvě minuty.
     
    27:03
    Na první dobrou ale Poldi vyhodilo, Bláha pak výborně pracoval na obranné modré a vstup do pásma se Hradci o něco pozdržel.
     
    27:42
    Jasper to vzal nadvakrát z pravého kruhu, jednou napálil Bowa do masky, podruhé rozduněl plexi za kladenskou kasou. Hostům se pak povedlo i vyhodit.
     
    28:36
    Miškář dostal přihrávku do podobné pozice, ve které byl Šťastný před první brankou. I centr první formace se rozhodl nahrávat na protější stranu, Bow ale pas hokejkou zastavil.
     
    28:58
    Ani tato početní výhoda nevypadala z domácí strany špatně. Branka tomu ale chyběla, závěrečný pokus o využití skončil v ofsajdu.
     
    30:05
    Perret skvěle dojel Vebera, zablokoval mu hokejku a oddálil jej od držení kotouče. Z jeho spoluhráčů ale nikdo nedobruslil na podporu, Kladenští mohli tak rychle vrátit hru dopředu. A tam měli i šanci, Melka zůstal zcela sám na kruzích, v čisté pozici ale trefil jenom plexi!
     
    31:16
    Jágr s Tralmaksem jsou v jedné formaci velmi výživné duo. Jágr sice nebyl v tomto střídání nejrychlejší, dokázal ale obrat Šťastného v rozjezdu kombinace obrat o puk a najít Tralmakse, jenž nahazoval na branku. Kladenští mezitím ale střídali a další snahy utnul ofsajd.
     
    32:19
    Bláha byl proti Okuliarovi naivní, slovenský střelec si jej snadno udělal a tlačil se do koncovky. Jeho nájezd do brankoviště ale skončil neúspěšně, přesto Hradec drží pásmo.
     
    33:09
    Slováček zůstal v těžké situaci, kdy ze stoje musel buď couvat, nebo jet proti kotouči, aby nepustil Tamášiho do úniku. Nakonec se rozhodl pro druhou možnost a dobře udělal, parádním skokem puk alespoň hodil k mantinelu a dokázal zastavit nebezpečnou akci.
     
    33:26
    Na druhé straně přikryl Lukáš nahození od modré a následuje poslední komerční přestávka této třetiny.
     
    34:59
    Šťastný byl na hraně toho, aby při kličce před vlastní brankou upadl a dal víceméně vyloženou šanci Procházkovi. Nestalo se tak a Šťastný v závěru svého působení ještě připravil palebnou pozici pro Estephana na kruzích, kanadský forvard ale promáchl.
     
    35:34
    Oliver Okuliar (MHK) ve středním pásmu bojoval s rychlejším soupeřem, nakonec se dopustil podrážení, tudíž to má za dvě minuty.
     
    36:03
    Těžko uvěřitelná chyba Kladna! Lvi zcela propadli při vyvezení kotouče a byla z toho situace tři na nikoho, kterou zachraňoval z posledních sil Pavelka. Brejk vedl Jágr, Sideroff však vůbec nehleděl na svého spoluhráče a nabruslil do pásma výrazně rychleji. Čárový rozhodčí tak musel pískat ofsajd.
     
    36:55
    Kladno odehrálo výbornou pasáž, kdy střílelo a mělo pohyb, Lukáš však působil v tomto případě velmi jistě. Hradci se posléze povedlo krkolomně vyhodit.
     
    38:19
    Chris Martenet (KLA) jde zcela zbytečně za katr. Nezachytil přihrávku podél mantinelu, aby pak nepustil Okuliara do brejku, tak mu nedovolil jet za pukem. Nedovolené bránění.
     
    38:54
    Antonín Melka (KLA) posílá Kladno do tří! Perretovi, který zachraňoval nepřesnou nahrávku, vysekl hokejku z rukou, a je to tak 1:25 5 na 3!
     
    39:25
    První část přesilové hry chtěli sehrát domácí kombinačně, logická situace v této výhodě. Pavelka však na vrcholku trefil jenom bránícího Hejdu, který posléze dostal puk až do útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Poměrně silný pískot se ozývá ČPP Arénou, na vině je totiž doposud nevyužitá přesilovka 5 na 3, ve které sice Lvi měli náznaky kombinace, ale výraznější zakončení na branku chybělo. Přesto odehrál Mountfield solidní periodu, byl střelecky aktivnější a živější, odskočit se mu ale nepovedlo. Na druhou stranu musel přežít několik nepříjemných situací. Ta nejvážnější byl brejk tři na nikoho, o velkou šanci na srovnání se ale hosté připravili v téhle situaci ofsajdem.

    Střely na branku: 26 – 22 (13 – 7)
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Poukaz na 30 tisíc od společnosti Mountfield si domů odnese jeden šťastlivec, který ze středového kruhu neomylně trefil otvor v desce zavěšené na brance. Tím si tak vysloužil aplaus notné části publika.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Ve třetí třetině ještě domácí dohrávali přesilovku pět na tři. Estephan mohl střílet z vrcholku kruhu, ale posunul ještě na Blaina, jehož bomba letěla nad. Melka se mezitím vrátil, klasická přesilovka Hradce pokračuje.
     
    41:03
    I ta ale skončila bez branky. Dále se tak hraje 5 na 5 a Kladno mělo první vážnou šanci třetiny! Jarůšek nahrál křížem na Tralmakse, který puk vrátil včas krosem na druhou tyč k Jágrovi. Ten ale neměl hokejku na ledě a nemohl dorazit!
     
    42:32
    Tamáši zabojoval u mantinelu a získal puk zpátky na hradecké hole. Přes Freibergse se domácí dostali znovu do útočného pásma, respektive za Bowovu branku.
     
    43:10
    Babka naskočil do útočného pásma až z druhé vlny, dostal v plné rychlosti kotouč, objel obránce a pálil zprava na zadní tyč, Lukáš vytáhl další zákrok ramenem.
     
    43:39
    Šťastný mohl v rychlém kontru posunout mezi kruhy pro Miškáře, místo toho ale zvolil individuální řešení a zatáhl hru za kasu. Chtěl se následně pokusit o zadovku na spoluhráče pod sebou, vracející se bek jej ale dobře zablokoval.
     
    44:52
    Lalancette si obhodil Ticháčka a podržel puk u mantinelu. Už to vypadalo i na nadějnou nahrávku Jerglovi, přes pozorného Ticháčka ale kotouč nepřešel.
     
    45:49
    Pláněk už chtěl jet střídat, nečekaná ztráta puku ve středním pásmu mu ale pobyt na ledě prodloužila. Kusého však dobře navázal, natlačil ho na prkna a nepovolil mu ani zakončení.
     
    47:12
    Jágr sice šikovně operoval v útočném pásmu, k zakončení se ale nedostal. Eberle tak našel odražený puk a vytáhl hru dopředu. Střelu však nechal na Pilařovi, který necílil přesně.
     
    48:09
    Po komerční přestávce se snažil podél mantinelu projet Jarůšek, Kalina ale včas zacouval na svůj post a zatarasil mu cestu. Domácí obránce posléze schytal úder do obličeje, hokejku nechal na ledě a v předklonu dobruslil na střídačku.
     
    49:52
    Výborným pohybem si Rytíři vytvořili velkou příležitost na srovnání! Několik střeleckých pokusů zblízka a Lukáš si nebyl příliš jistý. Dva klíčové kotouče ale měli na odrazu jako první Lvi a vyhodili alespoň do středního pásma.
     
    50:52
    Úmyslný ofsajd Kladna vystěhoval hru před Bowa, ale ne nadlouho. Kladno začíná být lepším celkem, honba za srovnáním je zkrátka evidentní.
     
    51:33
    Hradci se povedlo těžiště hry přesunout po dobré minutě a půl. Pilař zůstal viset na pravém kruhu a dostal pobídku ke střele, tečovaný kotouč ale rozduněl jenom plexisklo.
     
    52:39
    Další minuta pryč a hosté byli opět pod náporem hradecké formace. Spokojit se tak museli jenom se zakázaným uvolněním.
     
    52:56
    Blain ještě zachránil pásmo na modré a střílenou nahrávkou našel před brankou naprosto volného Lalancettea, jenž však ve spěchu sám proti Bowovi selhal!
     
    53:25
    Na druhé straně Blain zachránil potenciální únik, do kterého se už dostával Smoleňák. Nebyl však rychlejší, kanadský bek tak situaci spolehlivě kontroloval.
     
    53:46
    V komerční přestávce byl v diskuzi s hlavními rozhodčími Jaromír Jágr. Nutno tedy dodat, že koncem kariéry Tomáše Plekance už mají rozhodčí v zápasech Rytířů trochu nudnější přerušení hry.
     
    54:09
    Estephan dohrál Sideroffa, který tak lehce zaváhal a přihrávka na spoluhráče do středního pásma nebyla zcela přesná. I tak se však povedlo Rytířům dostat před Lukáše.
     
    54:57
    Alex Tamáši na závěr střídání cítil, že má ještě síly, proto se snažil protáhnout podél mantinelu a vytáhnout hru do brejku. Po souboji ale puk skončil na kladenské střídačce.
     
    55:46
    Okuliar vykrýval prostor na potenciální rozehrávku Kladna, které se tímto dostalo z pásma. Zatím domácí dobře brání soupeřovu snahu o srovnání.
     
    56:56
    Miškář se nadvakrát dostal k puku a ze středního pásma jej pouze vyhodil k Bowovi.
     
    57:27
    Tralmaks si natáhl kotouč mimo dosah Blaina, ten ho však dokázal dobře stínovat a vylehnout pokus. Blain zřejmě dostal částečně pukem do obličeje, dokázal jej ale srazit do ochranné sítě. Kladno bere oddechový čas!
     
    57:33
    Hosté na nic nečekají a hrají bez brankáře! První momenty se jim ale nepovedly, Ticháčkovi puk na modré uskočil.
     
    58:03
    Zatím je hra za brankou Lukáše, kde o puk bojuje několik hráčů.
     
    58:29
    Zablokovaný pokus od modré mohl poslat do prázdné Estephan, jenže při tom upadl. Dokázal tak dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    58:55
    Lukáš pomýšlel na gól přes celé kluziště, trefil ale jenom Smoleňáka. Kladenský tlak tak pokračoval, o chvíli později to zkusil Estephan, těsně ale minul tyčku!
     
    59:11
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    49 sekund před koncem je v Hradci rozhodnuto, dnešní večírek sice neplatí Pavel Ohera, ale je za tři body! Lalancette vyhrál klíčové buly, puk získal jako první Oliver Okuliar, který posunul puk na ALEŠE JERGLA. Ten ze středního pásma trefil prázdnou kasu – 4:2! Asistence: Oliver Okuliar, Christophe Lalancette.
    Jergl A., Okuliar O., Lalancette C., Kalina P., Pavelka T., Lukáš J.
    Pytlík J., Smoleňák R., Procházka M., Tralmaks E., Jágr J., Ticháček J.
     
    Konec zápasu.
     
    První utkání roku 2024 dopadlo pro Hradec na výbornou! Proti Kladnu předvedl týmový výkon, který podpořil výborný Jan Lukáš v bráně. Třetí třetina přitom pro Lvy snadná nebyla, Rytíři kousali a měli své příležitosti. Dokonce byli ve finále i střelecky aktivnější, koncovka jim ale setnula vaz. Naopak Hradec pojistil tři body v čase 59:11 z hole Aleše Jergla a vyhrál 4:2!

    Střely na branku: 28 – 30 (3 – 8)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 396 diváků.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek prvního týdne v roce 2024 a někdy příště se budu těšit na počtenou! (20:32:48)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Perret (Šťastný, Pavelka), 17. Estephan (Šťastný, Miškář), 19. Pavelka (Pláněk, Perret), 60. Jergl (Okuliar, Lalancette) – 16. Martenet (Sideroff, Jarůšek), 20. Tralmaks


    Mountfield HK: Lukáš (Laurikainen) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Miškář, Estephan – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Lalancette, Jergl (A) – Zachar, Pilař, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Hudáček) – Voráček, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Sideroff, Jarůšek, Kusý – Tralmaks, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Vimmer, Babka, Bláha.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Svoboda, Zíka

    Diváci: 4 396
    bahis siteleri