Třinec – Slavia 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (kon.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Litvínov – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 3:2 (po pr.) | Plzeň – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (1:1, 3:1, -:-)
HC Slavia Praha
Pátek 15.10.2010, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je tady konec velkého zápasu. Všechny tři body patří Třinci, který se však na vítězství hodně nadřel a vzhledem k průběžnému výsledku v Litvínově se zdá, že půjde do čela extraligy. To je dnes ode mě vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (19:28:25)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kopřiva se už na střídačku nepodívá. Je to zbytečné.
     
    59:38
    Možná právě šestý hráč chyběl hostům v souboji u mantinelu, který vyhrál Varaďa, jenž pak mohl uhánět do brejku. Předložil chytře Hudcovi, ten trefil břevno!
     
    59:07
    Teď pásmo hosté mají. Puk skončil v obranné síti. Kopřiva se ihned otočil na Růžičku, ten gesten ukázal "ještě ne!".
     
    58:56
    Werk aréna je na spadnutí. Třinec totiž nepouští zde nepříliš oblíbeného soupeře do pásma.
     
    58:16
    Nejspíše už spekulovali, jak využít přesilovku. Moc důrazně totiž osekával Kopřivovy rukavice Polanský.
     
    58:16
    Další megašance Ocelářů v úplně otevřené obraně soupeře! Kohn na Růžičku, ten na Polanského, který vybídl před prázdnou bránu k zakončení Hrabala a Kohna. Ukázka naprosto účelné jednoduchosti se změnila v obrovský závar. Kopřiva totiž na brankovišti roztáhl vše, co šlo. A když už na dorážku Hrabala nedokázal reagovat, pomohla mu tyč! Kde byli obránci Slavie?
     
    57:42
    A když se jim podaří získat vhazování. Polanský jej vyhraje zpět pro Oceláře. Ti znovu vyhazují jen do střední třetiny.
     
    57:18
    Hostům snaha nejde upřít. To rozhodně ne! Jenže projít přes obranu pěti hráčů na modré je prostě hodně težké.
     
    56:43
    Teď už hrají hosté vabank a byl z toho zárodek dalšího přečíslení. Polák měl puk na více než dlouhou hůl a tak musel přihrávat v leže. Puk na Bonka neprošel, ale třinecký kapitán si ho svou robustnou postavou získal zpět. To už ale bušil do zformované obrany a tak jen vyzkoušel slabou ránou lapačku Kopřivy.
     
    55:37
    Navíc občac Oceláři vyrazí i do rychlého brejku. Podobně jako Růžička uháněl kupředu Kohn. Byl obránce stažen k zemi ještě na modré. Teď už ale rozhodčí asi nebude vyloučením kouskovat tempo hry. Možná je to správné.
     
    54:41
    Teď už to má Slavia moc těžké. Třinec napadá jen s jedním hráčem, zbytek vytváří neprostupnou tvrz na modré čáře.
     
    54:12
    Slavia brankou zmražena. Varaďa uháněl dopředu. Na modré už byl rozjetý Květoň, který nedokázal udržet nohu za modrou. Je z toho ofsajd.
     
    53:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    A dává! Třinecký ostrostřelec absolutně nic nevymýšlel a z uctivé dálky prostřelil Kopřivovy betony!
     
    53:36
    Martin Růžička se prohnal pravým křídlem, natlačil před Kopřivu, který si poslušně lehl, ale třinecký mistr světa díky faulu Špeldy nedokázal zakončit. Rozjíždí se tedy na Kopřivu podruhé....
     
    53:36
    Trestné střílení pro Třinec!
     
    52:30
    Květoň uspanou obranu Slavie, která dlouho nemusela řešit nic závažného, hodně rychle probudil. Jeho výborný pohyb po křídle vynutil do šance Peterka, který nezpracoval puk. Nezpracoval ani Adamský postavený za ním a tak Kopřiva odolává.
     
    51:50
    A skutečně. Trestat mohl Žižka, který na modré stihl jejich vyhození. Bohužel pro Prahu pálil vedle.
     
    51:35
    Domácí se teď soustředí převážně na obranu. Jen zpoza červené odevzdávají puky. Tohle se jím nemusí vyplatit.
     
    50:50
    Zakázané uvolnění Slavie. Utkání sleduje 3978 diváků. Na Třinecké poměry výborná návštěva sleduje stejně výborné utkání.
     
    50:40
    Kus dobré práce předvedl Adamský. Třinecký dříč obtěžoval v rozehrávce dva hostující hráče a jeho obrana mu musí poděkovat. Oceláři totiž střídali a na modré bylo hodně otevřeno.
     
    50:10
    Jenže I Slavia v útoku přichází o puk. Třinečtí obránci kontrolují kotouč.
     
    49:54
    To se teď pokusil změnit Polák. Projel po pravém křídle, ale zadovkou nenašel Bonka. Teda našel, ale hodně těžkou přihrávkou, kteoru nemohl třinecký kapitán zpracovat.
     
    49:02
    Další tvrdý soubouj u mantinelu vyhrál Kohn, který žabičkou chytře posílá puk ke Kopřivovi tak pomalu, aby z toho nebyl icing. Ale Třinec je pod velkým tlakem.
     
    48:31
    Sklenář zavezl puk do pásma, kde byl hned ztrojen. Domácí obrana mu sice vypíchla puk, ale nedokázala ho odehrát pryč. Vznikla z toho giga šance Doležala, který sám před Vojtkem trefil jeho lapačku. Teď se velkým právem drží za hlavu. Tohle měl být vyrovnávající gól!
     
    48:13
    Ti se teď navíc i díky dobré prácí bílé obrany na modré čáře dopustili postavení mimo hru. První komerční pauza této třetiny.
     
    47:52
    Domácí jsou kompletní. Hrozící nápor Slávistů až na Štefankovou vyjímku odmítli.
     
    47:25
    V roli znovu Štefanka a dnes hodně aktivní Kohn, který se mu vrhl pod nohy a snad obličejem zastavil jeho ránu. Rozhodčí přerušil hru, třinecký útočník se těžce zvedá z ledu, ale bude v pořádku. Stačí pár kousků ledu.
     
    47:15
    A byl to Štefanka, který měl na holi vyrovnání. Vojtek jeho projektil z mezikruží vyrážečkou zastavuje!
     
    46:53
    Lojek razantně odpaluje ke Kopřivovi. Domácí mohou střídat. Slavisté pokračují se Štefankovou formací.
     
    46:35
    Kadlec toho ale nedokázal využít a místo snadné kličky na téměř bezmocného hráče zvolil ránu. Ta mu vůbec nesedla a Vojtek téměř bez práce zalehává puk.
     
    46:20
    Varaďa zlomil hůl. Třinec téměř ve třech.
     
    45:52
    Teď budou mít cestu k Vojtkovi usnadněnou. Josef Hrabal totiž mimo hru zbytečně fauloval ve středním pásmu a dostává za nedovolené bránění dvě minuty.
     
    45:00
    Hra teď znovu našla své hluché místo. Oceláři se nikam neženou a hosté mají problém překonat modrou čáru.
     
    44:14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté si vytvořili velký tlak a v době, kdy už byli Oceláři ve čtyřech korigují stav zápasu. Od modré čáry totiž pálil Kadlec. Vojtek nic neviděl a navíc LUKÁŠ KRENŽELOK šikovně tečoval. Budeme svědky dramatu? Asistence: Petr Kadlec, Vladimír Růžička ml.
     
    43:41
    Až teď se hostům podařilo roztočit přesilovkový kolotoč. Domácí faulují, konkrétně Kohn nabízí Sešívaným 17 vteřin přesilovky 5 na 3.
     
    43:00
    Nyní je černá pryž ve středním pásmu.
     
    42:39
    Slavie kompletní. Drží pásmo, puk je ale v rohu hřiště, kde jej domácí nechtějí pustit do hry.
     
    42:30
    Třinec zastaven ofsajdem.
     
    42:00
    Přesilovka Třince končí. Vyloučen Varaďa. Kvůli jeho hákování budeme svědky 37 vteřinové hry 4 na 4. Pak začne přesilovka hostů.
     
    41:57
    Vondrka si udělal doslova dobrý den ze Zíba a pelášil sám na Vojtka. Ten ho svým obvyklým způsobem "vyležel"!
     
    41:16
    Zatím se jí ale daří dobře bránit. Třinec začíná od Vojtka.
     
    40:49
    Kadlec navíc fauloval. Dosátá dvě minuty za sekání. Slavie zůstane uzamčena v pásmu.
     
    40:39
    Třinec začal třetinu obrovským tlakem. Polanský netrefil po Krajíčkově přihrávce prázdnou bránu!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Slavia drtivý nápor zvládla v závěru zvládla a určitě se těší do kabin. Kde však bude hodně dusno. Hosté totiž byli v úvodu třetiny lepší, bruslařsky překonávali soupeře a zaslouženě šli znovu do vedení. Pak však přišel abnormální útlum a Oceláři vedou před závěrečnou části o dvě branky. Střelecky byla třetina znovu v nejmenší možný prospěch pro domácí (16:15). Poslední dvacetiminutovka by měla začít asi v 18:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Kopřiva si teď musí připadat jako tréninkový panák. Na jeho osobu míří jedna rána za druhou a na rychlý kolotoč vůbec nestíhá reagovat. Nejprve vůbec nezasahoval proti rychlému zakončení Krajíčka (puk jej trefil do betonu), poté jen přihlížel další rychlé akci a promarněné ráně Květoně. Obrana ho nechává pořádně na holičkách!
     
    38:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Smůla LADISLAVA KOHNA prolomena! Kopřiva čelil velkému tlaku, nejprve Kohn z úhlu rozvlnil boční síť, poté vůbec nezasahoval proti ráně Zíba, kterou snad ani nemohl vidět a se štěstím ho trefila do betonu. Na další zakončení Kohna od pravé tyčky už totiž neměl nárok. Puk směroval přímo pod víko! Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    38:04
    Který bude minutu zdvojnásoben. Vladimír Roth vysokou holí sejmul Polanského. Následuje minutu dlouhá dvojnásobná početní výhoda pro Třinec.
     
    37:54
    Kohn u pravé tyče po přihrávce Polanského trefil jen ležícího Kopřivu a potvrdil svou smůlu v zakončení, která jej potkává na začátku sezóny. Třinec má obrovský tlak!
     
    37:04
    Slavisté půjdou do čtyř. Vladimír Růžička mladší totiž podrazil rozehrávajícího Hořavu.
     
    36:21
    Růžička sebral Slavistům na modré puk a uháněl sám na Kopřivu. Rozhodčí píská ofsajd a troufám si říct, že mnohem více, než přísný.
     
    35:57
    Nejprve pálil po zemi Vondrka. Vojtek si skulinku mezi betony pohlídal, pak napřáhl z první Kuboš. Peterek se mu obětavě vrhl pod nohy a srazil jej do ochranné sítě.
     
    35:37
    Moc nepřesností teď potkává domácí rozehrávku. Slavisté znovu zhustili střední třetinu a dostávají se stále blíže Vojtkovi. Znovu icing Třince.
     
    35:09
    Teď se ale domácím nepovedla rozehrávka a musí se vrátit do vlastní třetiny. Icing.
     
    34:34
    Obrovský tlak Ocelářů pokračuje. Bonkova formace se svezla na vlně euforie a přimáčkla hosty v útočném pásmu. Polák mezi kruhy ale nezpracoval puk.
     
    33:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečný nápor Ocelářů vyplynul díky obrovské bojovnosti k třetí brance! Puk skákal během deseti sekund hned třikrát na brankové čáře, hosté vždy s obrovskou porcí štěstí odolali. Jejich poslední vyhození ale zachytil Hrabal, posunul na modré LUKÁŠI KRAJÍČKOVI, který od modré úplně vyšachovaného ležícího Kopřivu prostřelil! Asistence: Josef Hrabal.
     
    33:07
    Vojtek znovu neudržel puk v náručí, ale Jaškin se přes pozorné obránce k dorážce nedostal.
     
    32:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už je ale z Lojkovy střely branka. Třinecký bek totiž střílenou přihrávkou po ledě našel přesně čepel VÁCLAVA VARADI, po jehož teči končí puk zavěšený v brankové konstrukci pod břevnem Kopřivovy klece! Asistence: Martin Lojek, Radek Bonk.
     
    32:18
    Lojek je snad jediným třineckým obráncem, který se dnes nebojí střílet. Znovu vedle.
     
    31:42
    Zíb málem umožnil Vondrkovi k samostatnému úniku. Nakonec byl moc rád, že se po jeho špatné přihrávce puk zamotal mezi Vondrkovými bruslemi.
     
    31:28
    Růžička z úpatí pravého kruhu prudce vyprášil Kopřivovu lapačku.
     
    31:14
    A konec oslabení zvládli tlakem v útočném pásmu. Výsledkem je dvouminutová přesilovka. Fauloval totiž Vladimír Roth. Dvě minuty, držení.
     
    30:51
    Aby taky hlasité nebyly. Domácí totiž toto oslabení zvládají učebnicově.
     
    30:05
    Hrabal u modré čáry doslova zničil Štefanku, který padl bez helmy k zemi. Vstává se vztekem kroutíc hlavou. Je mu to houby platné a tak odjíždí na střídačku za bučení domácích nyní dost hlasitých tribun.
     
    29:35
    Třinec dvakrát po sobě vyhazuje.
     
    29:07
    Třinci kompiluje život nedisciplinovanost. Další přesilovka pro Slavii. Vyloučen Hořava za vysokou hůl.
     
    29:00
    Po sérii nepřesnostní ve středním pásmu vyrazil dopředu Endál. Pálil jen doprostřed brány.
     
    28:24
    Posléze hosté vyhazují na zakázané uvolnění. Komerční pauza.
     
    28:10
    Třinec už kompletní, ale Polanský ztroskotal na hned čtyřech bránících hráčích.
     
    27:29
    Jaškin se natlačil k bekhendovému zakončení. Vojtek napodruhé chytá. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    27:14
    Štefanku v přechodu modré čáry zastavuje postavení mimo hru.
     
    27:01
    Peterek razantně vyhazuje.
     
    26:52
    Nyní Vojtek vyrazil střelu Kuboše.
     
    26:29
    Micka šahal po hattricku! Z otočky ale na brankovišti nepřehodil beton ležícího Vojtka!
     
    26:00
    Zíb vyhazuje.
     
    25:46
    Třinec bude znovu bránit. Hrabal dostává dvě minuty za podražení.
     
    25:17
    Polanský servíroval na zlatém podnose branku Hrabalovi. Přihrávku konečkem hole vypichuje v pádu Žižka.
     
    24:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Teď byl Vojtek prakticky bezmocný. Puk se nešťastně odrazil od brusle některého z domácích před prázdnou bránu, kde měl TOMÁŠ MICKA naprosto jednoduchou pozici. Domácí obrana se svěšenými hlavami a za hlasitého křiku naštvaného Vojtka odjíždí na střídačku. Asistence: Daniel Branda, Petr Kadlec.
     
    24:22
    Z úhlu pálil Kadlec. Někam do oblasti krku Vojtka. Ten puk odrazil a zkušeně padl k zemi. Přerušil hru a pak se rychle zvedl.
     
    24:14
    Lojek ihned po vhazování málem sestřelil vlastního trenéra na vzdálenější střídačce a odchází za zdržování hry ven. 9 vteřin dvojnásobné výhody pro Slavii.
     
    24:10
    Jaškin z pravého kruhu vypálil na Vojtka. Ten puk viděl, ale neudržel. Naštěstí pro domácí se včas vzpamatoval a volný puk zalehl.
     
    24:06
    Nyní Vojtek zalehl volný puk. Ocelářům se podařilo přesilovku Slavie v závěru zkušeně rozkouskovat.
     
    23:47
    Vondrka z pravé strany měl dost času na nápřah. Trefil jen boční síť a Adamský vysvobozuje Třinecké z velkého náporu vyhozením za Kopřivu.
     
    23:01
    Zase to byla aktivita Růžičky a Kohna, kteří podruhé zahrozili. Tentokráte Kohn hledal Růžičku před bránou příliš prudce.
     
    22:58
    Roth od modré nebezpečnou ránou po ledě vystrašil Vojtka. Puk končí za bránou a Třinec vyráží dopředu.
     
    22:32
    Přečíslení Třince. Růžička ho řešil individuálně, položil si beka, ale od jeho noh míří zakončení vedle.
     
    22:23
    Teď Varaďa přehnal nasazení za bránou Kopřivy a je hloupě vyloučen. 2 minuty, podražení.
     
    21:59
    Branda si na levém kruhu chystal puk ke střele. Bonk ho tělem poslal k zemi.
     
    21:52
    Tempo po přestávce zůstalo za dveřmi kabin. Icing Třince.
     
    21:30
    Varaďa se po pravém křídle protáhl ke střele. Puk míjí levou tyč.
     
    20:53
    Rčení "Půlená přesilovka nikdy nekončí gólem" se naplnilo. Jediné ohrožení Kopřivy přišlo z hole Lojka. Puk letěl znovu mimo.
     
    20:24
    Štefanka zkazil možné přečíslení 2 na 1. Než se totiž vzpamatoval, nechal se hravě obehrát Hrabalem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Třinec začne druhou třetinu s 53 vteřin dlouhou početní výhodou. Na trestné stále Endál.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Je za námi první třetina, která přinesla očekávaný průběh. Třinci znovu nevyšel začátek a musel brzy dotahovat vedení. Slavistům hra na brejky vyhovovala, a proto jsme viděli přinejmenším vyrovnaný zápas. Zásluhou Peterkového vyrovnání je pak stav 1:1. K vedení měli na konci části blíže domácí, ale žádná z šancí se už gólově neujala. Střely na branku v mírný prospěch právě Ocelářů, kteří tuto statistiku vedou 13:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Přesto ještě mohli Oceláři do vedení. Zíbova rána totiž v chumlu před bránou změnila směr a Kopřiva jen bezmocně přihlížel, jak puk těsně míjí horní tyč. Následoval hluboký oddech a výborná práce hostující obrany, kteří pohotově odpálili puk do bezpečí.
     
    19:20
    Kohn servíroval před bránu výbornou přihrávku McGregorovi. Chyběly centrimetry a kanaďan v barvách Třince zvedal ruce nad hlavu!
     
    19:15
    Slavisté ihned po buly vyhazují.
     
    19:05
    Střela Zíba sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    18:53
    Endál u vlastní střídačky osekával protihráče a dostává menší trest. Třinec čeká druhá přesilovka.
     
    18:40
    Žižka na modré vypíchl puk Hořavovi a hrozilo přečíslení 2 na 1. To by se ale nesměl výborně vrátit Lojek.
     
    18:08
    Adamský se na modré čáře důrazně omotal kolem Špeldy a mohl z úhlu utíkat sám na brankáře. Kopřiva zaklapl betony včas.
     
    17:42
    Zpoza modré čáry pálí nepříjemně vedle levé tyče Tomica. Vojtek zasahovat nemusel.
     
    16:54
    Teď se třinecký brankář zapotil proti zakončení Jelínka z mezikruží. Nadvakrát situaci ustál.
     
    16:45
    Nyní Vondrka předložil Mickovi, kterému se v těžké pozici podařilo vystřelit. Sražená rána vyletěla málem ke střeše haly a zapadla Vojtkovi do lapačky.
     
    16:29
    Vondrka vysokým nahozením na Vojtka získává útočné pásmo.
     
    16:13
    Hosté jsou kompletní. Mají puk ve svém držení a začínají útočit od Kopřivy.
     
    15:57
    Znovu pálil prudce Lojek. Tentokráte puk letěl těsně nad.
     
    15:14
    Teď už se ale usadil a byla z toho další obrovská šance. Rána Zíba prošla pod betonem Kopřivy a mířila do prázdné brány. Jenže to se zrovna brankovištěm prořítil důrazný McGregor a puk vlastnímu spoluhráči nechtěně odráží téměř z brankové čáry!
     
    14:50
    Kohn razancí přehnal přihrávku po buzeru. Zíb jí u mantinelu nestihne a Třinec musí znovu začít ze střední třetiny.
     
    14:40
    Sklenář přesprintoval Hrabala a vyhazuje.
     
    14:13
    Domácí budou hrát přesilovku. Kuboš dostává menší trest za držení hole.
     
    14:12
    Vší silou se do puku na modré opřel robustný Lojek. Výsledkem byla jen ohromná rána od mantinelu. U odražené puku byl zase dříve Kopřiva.
     
    13:40
    Třinec je střelecky docela aktivní. Polanský pálil z nemožného úhlu, ale Kopřiva musel vyrážet do ochranné sítě, čímž prodloužil třinecký tlak ve třetině.
     
    12:48
    Sotva Kohn začal hrát, byl z toho malér v obraně Slavie. Třinecký snajpr si nabruslil před Kopřivu a pohotovou ránou hostující jedničku prostřelil. Puk však prokloul těsně vedle pravé tyče!
     
    12:30
    Kohn se drží za obličej a již poněkolikráté upozorňuje na faul hostů. Rozhodčí nevylučuje, hraje se za brankou Vojtka.
     
    12:15
    Drobné zaváhání i na domácí straně aneb zakázané uvolnění.
     
    12:05
    Tlak do brány Vojtka byl teď z hostujcí strany přespříliš chápání hlavního rozhodčího. Ten píská postavení hráče v brankovišti. Hra se přestěhuje do střední třetiny. Nejprve ale komerční přestávka.
     
    11:40
    Slavisté ihned po buly varovali domácí obranu. Jelínek před Vojtkem nezpracoval puk, který třinecký brankář hokejkou pohotově posílá do bezpečného rohu kluziště.
     
    11:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    No vidíte, tak jsem to zakřikl! Stačily tři rychlé kroky za červenou čárou, propad slavistické obrany a brejková situace 3 na 3 končí brankou! Jiří Polanský totiž od levé strany našel nepochopitelně volného JANA PETERKA, který mířil do úplně prázdné brány! Asistence: Jiří Polanský, Lukáš Krajíček.
     
    10:42
    Oceláři v těchto chvílích mirně převzali iniciativu. Slavisté se spoléhají spíše na pozornou obranu, která se jim vyplácí. Třinec má sice puk na hokejkách častěji, ale vytvořit šanci je zatím neřešitelný problém.
     
    10:10
    Jenže následuje icing Slavistů a hra se znovu stěhuje před Kopřivu.
     
    10:03
    Varaďa z těžkého úhlu pálil do chumlu před bránou. Trefil Poláka, od kterého se puk odráží opačným směrem a míří do středního pásma.
     
    9:29
    Květoňe na pravém křídle pozlobily brusle. Upadl a zakončovat mohl Doležal. Vojtek se za příliš vysokou ránou jen ohlédl.
     
    8:48
    Teď je na ledě Peterek a jeho parta. Nepřesnosti ale brání Ocelářům vůbec rozehrát z vlastního pásma. Sešívaní pozorně čekají na vlastní polovině.
     
    8:05
    Zatím nejaktivnější třinecká formace znovu útočí. McGregorovu ránu tečoval Kohn nad.
     
    7:46
    Slavisté teď dvakrát nedokázali přejít přes bílou hráz na modré čáře.
     
    7:13
    Bonk byl chvíli sám u levé tyče. Chtěl přihrát do šance Polákovi, ale kotouč mu neposedně odskákal z hokejky někam úplně pryč.
     
    7:00
    Hudcovo založení útoku končí až u brankáře Kopřivy, který za pokřiku "Pusť!" schovává slabounce klouzající puk do své lapačky.
     
    6:26
    Kohn naskakuje na led. Třinec uklidňuje držením puku a kombinací ve vlastním pásmu hru.
     
    6:19
    Roth operoval na modré. Jeho dvě hodně slabé střely neprošly přes Krajíčka respektive Varaďu.
     
    5:56
    A povedlo se mu to i teď.
     
    5:40
    Teď už se Třinec osvobozuje.
     
    5:02
    Nyní Oceláři všichni v jednom rohu hřiště. Podařilo se jim získat puk, nikoliv však vyhodit. Vondrka tak mohl řešit přečíslení. Hudec mu v poslední chvíli zalehl téměř gólovou přihrávku na dva osamocené spoluhráče u druhé tyče.
     
    4:45
    Vondrka dostal nabido na modrou čáru. Vysoko přestřelil.
     
    4:26
    Vyloučen je Ladislav Kohn. Přiznám se, že jsem zákrok neviděl. Rozhodčí mu dává dvouminutový trest za hákování.
     
    4:10
    Hosté znovu zamkli Třinec. Navíc budou hrát přesilovku.
     
    3:59
    Oceláři neskládají zbraně. Brzdí je však ofsajd.
     
    3:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Třinec bude i v tomto zápase dotahovat! Martin Vojtek totiž neudržel ránu Vondrky a TOMÁŠ MICKA mohl z brankoviště pohodově doklepávat do prázdné brány! Asistence: Michal Vondrka, Juraj Štefanka.
     
    3:22
    Slavistům se podařilo vyhodit puk. Toho se ale zmocnil Hrabal, který projel přes dvě pásma a do otevřené obrany, která střídala, vyslal velmi hlasité varování. Jeho dělovka z mezikruží končí sražena do ochranné sítě.
     
    2:42
    Teď už je na ledě první pětka Třince a útočí se na druhé straně. Rychlý přechod přes červenou čáru znamenal přečíslení. Přihrávku Kohna před brankoviště vyráží pozorný Kopřiva.
     
    2:23
    Nápor Slávistů pokračuje. Nepřesně pálil z pravé strany Branda i z levé Tomica.
     
    1:59
    Nicméně Slavia zůstala v útočné třetině a domácí obrana reaguje pouze icingem.
     
    1:31
    Jeslínek zachytil na modré puk a přihrál Jaškonovi. Slavistická naděje ale v těsném souboji němala se Zíbem nárok. Domácí obránce Jaškina vytlačil čistě ze střelecké pozice.
     
    0:50
    Květoňův důrazný průnik zastavil obránce Žižka . Třinecký útočník navíc v pádu posunul bránu a je znovu přerušeno.
     
    0:38
    V pozoru znovu i Kopřiva. Ustál jak nájezd Kohna, tak dorážku McGregora. Posléze se první pětka Třince sama vystavila ofsajdu.
     
    0:20
    Na druhé straně obrovská šance hostů! Juraj Štefanka z čista jasna zůstal sám na pravém kruhu a nebýt zásahu Vojtka, tahal by Třinec již v první minutě za kratší konec!
     
    0:11
    Úvodní buly vyhrál Bryan McGregor, který zároveň jako první vystřelil. Trefil jen zadní mantinel. Odražený puk Kopřiva sbírá do rukavice.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k začátku utkání. Doufejme, že budeme sledovat zajímavou podívanou.
     
    V bráně Slavie pochopitelně dle statistik druhý nejlepší brankář extraligy Miroslav Kopřiva. V sestavě Sešívaných chybí nemocní Holec a Svoboda.
     
    Domácí dnes v sestavě postrádají dlouhodě zraněného Semana, Havla a Lefebvra. Mimo je i obránce Cartelli. Rovněž v dresu Třince neuvidíme ani brankáře Tomáše Dubu, který včera přestoupil do Zlína. Chytat tedy bude znovu Martin Vojtek, kterému bude krýt záda uzdravený Hamerlík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Vojtek (Hamerlík) - Hudec, Zíb, Lojek, Hořava, Krajíček, Vágner, Hrabal - Růžička, Kohn, McGregor - Květoň, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Podešva - Hrňa.

    HC Slavia Praha: M. Kopřiva - Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Jelínek, Krenželok - Doležal, Endál, Sklenář - Branda, V. Růžička, Tomica.

     
    Hezký den z Třince!

    Hokejová extraliga má na dnešní den v programu další kolo, v pořadí již jedenácté. V něm jako první skříží od 17:00 hokejky týmy HC Oceláři Třinec a HC Slavia Praha.

    Budeme tedy sledovat souboj týmů z horní poloviny tabulky, které v posledních zápasech prokazují výbornou formu. Oceláři, druhý tým extraligy, si v minulém kole vyšlápli na Liberec a zvítězili vysoko 5:0, Slavisté zase doma přehráli chaboučké Kladno poměrem 3:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 12. Peterek (Polanský, Krajíček), 33. Varaďa (Lojek, Bonk), 34. Krajíček (Hrabal), 39. Kohn (Růžička, Zíb), 54. Růžička M. - 4. Micka (Vondrka, Štefanka), 25. Micka (Branda, Kadlec), 45. Krenželok (Kadlec, Růžička ml.)


    HC Oceláři Třinec: Vojtek (Hamerlík) - Hudec, Zíb, Lojek, Hořava, Krajíček, Vágner, Hrabal - Růžička, Kohn, McGregor - Květoň, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Podešva - Hrňa.
    HC Slavia Praha: M. Kopřiva - Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda - Micka, Štefanka, Vondrka - Jelínek, Jaškin, Krenželok - Tomica, V. Růžička, Branda - Endál, Sklenář, Doležal.

    Rozhodčí: Blecha, Fraňo - Charvát, Bejček
    bahis siteleri