Třinec – Slavia 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (kon.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Litvínov – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 3:2 (po pr.) | Plzeň – Kometa Brno 0:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (1:1, 3:1, -:-)
HC Slavia Praha
Pátek 15.10.2010, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Možná právě šestý hráč chyběl hostům v souboji u mantinelu, který vyhrál Varaďa, jenž pak mohl uhánět do brejku. Předložil chytře Hudcovi, ten trefil břevno!
     
    58:16
    Nejspíše už spekulovali, jak využít přesilovku. Moc důrazně totiž osekával Kopřivovy rukavice Polanský.
     
    58:16
    Další megašance Ocelářů v úplně otevřené obraně soupeře! Kohn na Růžičku, ten na Polanského, který vybídl před prázdnou bránu k zakončení Hrabala a Kohna. Ukázka naprosto účelné jednoduchosti se změnila v obrovský závar. Kopřiva totiž na brankovišti roztáhl vše, co šlo. A když už na dorážku Hrabala nedokázal reagovat, pomohla mu tyč! Kde byli obránci Slavie?
     
    53:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    A dává! Třinecký ostrostřelec absolutně nic nevymýšlel a z uctivé dálky prostřelil Kopřivovy betony!
     
    53:36
    Trestné střílení pro Třinec!
     
    48:31
    Sklenář zavezl puk do pásma, kde byl hned ztrojen. Domácí obrana mu sice vypíchla puk, ale nedokázala ho odehrát pryč. Vznikla z toho giga šance Doležala, který sám před Vojtkem trefil jeho lapačku. Teď se velkým právem drží za hlavu. Tohle měl být vyrovnávající gól!
     
    47:15
    A byl to Štefanka, který měl na holi vyrovnání. Vojtek jeho projektil z mezikruží vyrážečkou zastavuje!
     
    45:52
    Teď budou mít cestu k Vojtkovi usnadněnou. Josef Hrabal totiž mimo hru zbytečně fauloval ve středním pásmu a dostává za nedovolené bránění dvě minuty.
     
    44:14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté si vytvořili velký tlak a v době, kdy už byli Oceláři ve čtyřech korigují stav zápasu. Od modré čáry totiž pálil Kadlec. Vojtek nic neviděl a navíc LUKÁŠ KRENŽELOK šikovně tečoval. Budeme svědky dramatu? Asistence: Petr Kadlec, Vladimír Růžička ml.
     
    43:41
    Až teď se hostům podařilo roztočit přesilovkový kolotoč. Domácí faulují, konkrétně Kohn nabízí Sešívaným 17 vteřin přesilovky 5 na 3.
     
    42:00
    Přesilovka Třince končí. Vyloučen Varaďa. Kvůli jeho hákování budeme svědky 37 vteřinové hry 4 na 4. Pak začne přesilovka hostů.
     
    41:57
    Vondrka si udělal doslova dobrý den ze Zíba a pelášil sám na Vojtka. Ten ho svým obvyklým způsobem "vyležel"!
     
    40:49
    Kadlec navíc fauloval. Dosátá dvě minuty za sekání. Slavie zůstane uzamčena v pásmu.
     
    40:39
    Třinec začal třetinu obrovským tlakem. Polanský netrefil po Krajíčkově přihrávce prázdnou bránu!
     
    39:37
    Kopřiva si teď musí připadat jako tréninkový panák. Na jeho osobu míří jedna rána za druhou a na rychlý kolotoč vůbec nestíhá reagovat. Nejprve vůbec nezasahoval proti rychlému zakončení Krajíčka (puk jej trefil do betonu), poté jen přihlížel další rychlé akci a promarněné ráně Květoně. Obrana ho nechává pořádně na holičkách!
     
    38:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Smůla LADISLAVA KOHNA prolomena! Kopřiva čelil velkému tlaku, nejprve Kohn z úhlu rozvlnil boční síť, poté vůbec nezasahoval proti ráně Zíba, kterou snad ani nemohl vidět a se štěstím ho trefila do betonu. Na další zakončení Kohna od pravé tyčky už totiž neměl nárok. Puk směroval přímo pod víko! Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    38:04
    Který bude minutu zdvojnásoben. Vladimír Roth vysokou holí sejmul Polanského. Následuje minutu dlouhá dvojnásobná početní výhoda pro Třinec.
     
    37:54
    Kohn u pravé tyče po přihrávce Polanského trefil jen ležícího Kopřivu a potvrdil svou smůlu v zakončení, která jej potkává na začátku sezóny. Třinec má obrovský tlak!
     
    37:04
    Slavisté půjdou do čtyř. Vladimír Růžička mladší totiž podrazil rozehrávajícího Hořavu.
     
    33:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Neskutečný nápor Ocelářů vyplynul díky obrovské bojovnosti k třetí brance! Puk skákal během deseti sekund hned třikrát na brankové čáře, hosté vždy s obrovskou porcí štěstí odolali. Jejich poslední vyhození ale zachytil Hrabal, posunul na modré LUKÁŠI KRAJÍČKOVI, který od modré úplně vyšachovaného ležícího Kopřivu prostřelil! Asistence: Josef Hrabal.
     
    32:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď už je ale z Lojkovy střely branka. Třinecký bek totiž střílenou přihrávkou po ledě našel přesně čepel VÁCLAVA VARADI, po jehož teči končí puk zavěšený v brankové konstrukci pod břevnem Kopřivovy klece! Asistence: Martin Lojek, Radek Bonk.
     
    31:14
    A konec oslabení zvládli tlakem v útočném pásmu. Výsledkem je dvouminutová přesilovka. Fauloval totiž Vladimír Roth. Dvě minuty, držení.
     
    29:07
    Třinci kompiluje život nedisciplinovanost. Další přesilovka pro Slavii. Vyloučen Hořava za vysokou hůl.
     
    26:29
    Micka šahal po hattricku! Z otočky ale na brankovišti nepřehodil beton ležícího Vojtka!
     
    25:46
    Třinec bude znovu bránit. Hrabal dostává dvě minuty za podražení.
     
    24:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Teď byl Vojtek prakticky bezmocný. Puk se nešťastně odrazil od brusle některého z domácích před prázdnou bránu, kde měl TOMÁŠ MICKA naprosto jednoduchou pozici. Domácí obrana se svěšenými hlavami a za hlasitého křiku naštvaného Vojtka odjíždí na střídačku. Asistence: Daniel Branda, Petr Kadlec.
     
    24:14
    Lojek ihned po vhazování málem sestřelil vlastního trenéra na vzdálenější střídačce a odchází za zdržování hry ven. 9 vteřin dvojnásobné výhody pro Slavii.
     
    22:23
    Teď Varaďa přehnal nasazení za bránou Kopřivy a je hloupě vyloučen. 2 minuty, podražení.
     
    19:45
    Přesto ještě mohli Oceláři do vedení. Zíbova rána totiž v chumlu před bránou změnila směr a Kopřiva jen bezmocně přihlížel, jak puk těsně míjí horní tyč. Následoval hluboký oddech a výborná práce hostující obrany, kteří pohotově odpálili puk do bezpečí.
     
    19:20
    Kohn servíroval před bránu výbornou přihrávku McGregorovi. Chyběly centrimetry a kanaďan v barvách Třince zvedal ruce nad hlavu!
     
    18:53
    Endál u vlastní střídačky osekával protihráče a dostává menší trest. Třinec čeká druhá přesilovka.
     
    15:14
    Teď už se ale usadil a byla z toho další obrovská šance. Rána Zíba prošla pod betonem Kopřivy a mířila do prázdné brány. Jenže to se zrovna brankovištěm prořítil důrazný McGregor a puk vlastnímu spoluhráči nechtěně odráží téměř z brankové čáry!
     
    14:13
    Domácí budou hrát přesilovku. Kuboš dostává menší trest za držení hole.
     
    12:48
    Sotva Kohn začal hrát, byl z toho malér v obraně Slavie. Třinecký snajpr si nabruslil před Kopřivu a pohotovou ránou hostující jedničku prostřelil. Puk však prokloul těsně vedle pravé tyče!
     
    11:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    No vidíte, tak jsem to zakřikl! Stačily tři rychlé kroky za červenou čárou, propad slavistické obrany a brejková situace 3 na 3 končí brankou! Jiří Polanský totiž od levé strany našel nepochopitelně volného JANA PETERKA, který mířil do úplně prázdné brány! Asistence: Jiří Polanský, Lukáš Krajíček.
     
    4:26
    Vyloučen je Ladislav Kohn. Přiznám se, že jsem zákrok neviděl. Rozhodčí mu dává dvouminutový trest za hákování.
     
    3:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Třinec bude i v tomto zápase dotahovat! Martin Vojtek totiž neudržel ránu Vondrky a TOMÁŠ MICKA mohl z brankoviště pohodově doklepávat do prázdné brány! Asistence: Michal Vondrka, Juraj Štefanka.
     
    0:20
    Na druhé straně obrovská šance hostů! Juraj Štefanka z čista jasna zůstal sám na pravém kruhu a nebýt zásahu Vojtka, tahal by Třinec již v první minutě za kratší konec!
    Marken.cz

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 12. Peterek (Polanský, Krajíček), 33. Varaďa (Lojek, Bonk), 34. Krajíček (Hrabal), 39. Kohn (Růžička, Zíb), 54. Růžička M. - 4. Micka (Vondrka, Štefanka), 25. Micka (Branda, Kadlec), 45. Krenželok (Kadlec, Růžička ml.)


    HC Oceláři Třinec: Vojtek (Hamerlík) - Hudec, Zíb, Lojek, Hořava, Krajíček, Vágner, Hrabal - Růžička, Kohn, McGregor - Květoň, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Podešva - Hrňa.
    HC Slavia Praha: M. Kopřiva - Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda - Micka, Štefanka, Vondrka - Jelínek, Jaškin, Krenželok - Tomica, V. Růžička, Branda - Endál, Sklenář, Doležal.

    Rozhodčí: Blecha, Fraňo - Charvát, Bejček
    bahis siteleri