Havlíčkův Brod – K. Vary 1:4 (kon.) | Znojmo – Litvínov 5:4 (po pr.) | Opava – Mladá Boleslav 6:3 (kon.)
Třinec – Sparta 5:4 (kon.) | Jihlava – Plzeň 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 5:3 (kon.)
Vítkovice – Liberec 1:2 (po pr.) | Havířov – Slavia 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:4 (0:4, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 27.11.2010, 10:30DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Karlovy Vary si odvážejí z Kotliny tři body po vítězství 4:1. Děkuji vám za pozornost, pro tuto chvilku se s vámi loučím, ale zanedlouho se vám opět ozvu při komentování utkání starších dorostenců s Pískem. (12:24:17)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    V závěru ještě střílel zblízka obránce Šíma, ale netrefil ju pravé tyčky odkrytý kout bčranky. Hosté se záhy osvobodili dlouhým vyhozením až ke Zvolánkovi
     
    59:38
    Havlíčkovu Brodu se stále nedaří zavést puk do útočného pásma a seskupit se kolem Habalovy svatyně do přesilovkového postavení.
     
    58:46
    Havlíčkobrodská družina zatím marně zkouší překonat pevnou karlovarskou hráz, jíž hosté vybudovali ve středním pásmu poblíž své modré čáry.
     
    58:18
    Rebelové sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale hosté ze západních Čech se vzápětí zmocnili puku a od své modré čáry ho okamžitě vyhodili do útočného pásma.
     
    58:01
    Havlíčkobrodský útočný výpad s sebou přinesl kýžené ovoce v podobě přesilové hry. Na trestnou lavici musel nedobrovolně putovat Sýkora (KVA), jenž se provinil zdržováním hry.
     
    56:55
    Po nahrávce z rohu pásma okamžitě střílel z mezikruží Šik, jehož projektil vyrazil betony gólman Zvolánek, jenž se rychle přesunul ve svém bankovišti. Rebelové založili vzápětí rychlý brejk, na jehož konci však nevystřelili na karlovarskou bránu.
     
    56:24
    Střelu z levé strany, jíž vyslal jeden ze Západočechů z hodně velkého úhlu, neměl brankář Zvolánek sebemenší problémy, když letící puk ukryl u bližší tyčky do náruče.
     
    55:26
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a okamžitě se pokouší o zaměstnání brankáře Habala, který se při přesilovce týmu stal na hřišti spíše nezúčastněným pozorovatelem.
     
    54:41
    Gólman Zvolánek se ocitl pod palbou a musel předvést několik velice těžkých zákroků. Po jednom z nich narušili kralovarský nápor Rebelové dlouhým vyhozením.
     
    53:40
    Sýkora se nerozpakoval a z levé strany v prostoru levého kruhu okamžitě střílel, přičemž jeho rána zápěstím orazítkovala horní tyčku havlíčkobrodské brány!
     
    53:26
    Schussserova sražená střela se doklouzala do prostoru před brankou, odkud zkoušeli hosté hodně důrazně u gólmana Zvolánka dorážet. Brodský muž s maskou situaci ustál a po přerušení hry se do sebe pustili Ambrož (HBR) a Baar (KVA). Ze souboje vyšel vítezně brodský urostlý bek, ale oba dostávají trest na 4 minuty za hrubost.
     
    53:09
    Na lavici hanby usedl na 2 minuty za podražení obránce Šíma (HBR).
     
    52:00
    M. Novák málem udeřil, když jeho pokus zblízka brankář Habal vyrazil betonem jen do prostoru nad sebou, odkud letící puk málem zapadl za jeho brankovou čáru. Při karlovarském gólmanovi teď stálo štěstí!
     
    51:12
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma, odkud pravidelně prověřují pozornost brankáře Zvolánka. Ten však nemá až tolik práce, jak by se mohlo na první pohled zdát, protože většině střeleckých pokusů Západočechů schází potřebná přesnost.
     
    50:27
    Troška obdržel nahrávku a sjel si do dobré palebné pozice v levém kruhu, odkud z mírného úhlu zkoušel trefit prostor u vzdálenější tyčky, jíž jen těsně minul.
     
    48:54
    Karlovy Vary už jsou v plném počtu na ledové ploše, když se jim podařilo ustát dvouminuotvé oslabení bez úhony. Pokračuje se ve hře 5 proti 5.
     
    48:50
    Ondráček neuspěl se svou střelou z pravé strany, jíž gólman Habal u bližší tyčky lapil do náruče a přerušil hru, čímž nepustil dorážející brodské forvardy k nebezpečným dorážkám.
     
    48:00
    Nahrávku mezi kruhy obdržel Vác. Němec, který si sjel do dobrého prostoru od modré čáry, a bez přípravy nastřelil gólmana Habala, jenž byl dobře postavený ve svém brankovišti.
     
    47:43
    Hostům se daří vyhazovat puky do uctivé vzdálenosti od svého brankáře Habala a drží hru v bezpečném prostoru nedaleko gólmana Zvolánka.
     
    46:54
    Andrlík (KVA) dostal 2 minuty za krosček plus osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    46:54
    Nejdříve profitoval z e Zdražilovy práce J. Milfait, když se k němu dostal od jeho parťáka puk a brodský špílmachr okamžitě střílel z mezikruží, ale projektil z jeho hole těsně minul pravou Habalovu tyčku. Poté ještě střílel od modré čáry Vác. Němec, ale jen do Habalovy náruče.
     
    45:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se dočkali prvního gólu. Puk putoval v útočném pásmu po destinacích Vladimír Szilva - Filip Ondráček - ONDŘEJ ŠÍMA, přičemž posledně jmenovaný napřáhl na vrcholu kruhů a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, když se puk zastavil až v karlovarské brance překonaného gólmana Habala! Asistence: Filip Ondráček, Vladimír Szilva.
     
    44:50
    Hadrava zkoušel štěstí z mírného úhlu střelou k bližší tyčce, ale gólman Habal jeho projektil vyrazil ramenem do prostoru za svou brankou.
     
    44:15
    Útočný tandem Hadrava - J. Milfait se neprobil přes karlovarskou přesilu v prostoru mezi kruhy před gólmanem Habalem, Západočeši tak získali puk a sami se mohou hnát do útoku.
     
    43:27
    Karlovy Vary se nastěhovaly do útočného pásma, kde s jim daří držet hru a občas se protlačit pře havlíčkobrodské zadáky k ohrožení branky, jíž však zatím úspěšně stráží gólman Zvolánek.
     
    42:00
    Šikův zblokovaný projektil z vrcholu kruhů gólmana Zvolánka neohrozil, protože puk pomalu doplachtil jen do ochranné sítě za havlíčkobrodskou bránou.
     
    41:47
    Urputný a dlouhý souboj o puk v rohu havlíčkobrodského pásma nakonec zvládli o něco lépe Rebelové, kteří se ujali puku a založili postupný útok, který ztroskotal na protihráčích ve středu hřiště.
     
    40:57
    J. Milfait se krásně prosmýkl s pukem na holi kolem dvou karlovarských beků až do zakončení z bezprostřední blízkosti, ale přišel při souboji o rukavici a raději přiťukl kotouč ještě na Hadravu, jenž netrefil puk na hranici brankoviště ideálně.
     
    40:19
    Hadrava vyslal ze své hole dvě střely. Nejdříve trefil v pravém kruhu jen nohy protihráče, vzápětí si vybruslil zpoza branky do příznivějšího střeleckého úhlu a nastřelil u bližší tyčky číhajícího brankáře Habala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části zákaldní hrací doby jsme se vstřelené branky ani na jedné straně barikády nedočkali. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 11:56, vedou Karlovy Vary v Kotlině stále 4:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Na druhé straně se blýskl úspěšným zákrokem také gólman Zvolánek, jenž si u bližší tyčky počkal na střelu z prostoru u levého mantinelu. Kotouč na chvíli ukryl v lapčce, ale nakonec ho rychle rozehrál na své spoluhráče.
     
    38:50
    Šímův razantní střelecký pokus z levého kruhu ukryl gólman Habal ve své náruči a nepustil tímto způsobem havlíčkobrodské forvardy v předbrankovém prostoru k nebezpečným dorážkám.
     
    38:23
    Po zblokované ráně Valeše na obranné modré čáře získali domácí puk, J. Milfait ho zavezl do útočného pásma a odtud hledal křížnou nahrávkou z levého kruhu před brankou postaveného M. Nováka, jenž v tísni netrefil letící puk.
     
    37:33
    Aktivní J. Milfait dojížděl v rychlém sprintu nahozený kotouč do útočného pásma, ale měl o poznání delší cestu než jeho protiuhráč, který se ujal puku.
     
    36:26
    Ondráček se nemazal s pukem na holi a okamžitě ho poslal směrem na soupeřovu bránu, v jejímž brankovišti brankář Habal tento pokus z mírného úhlu na pravé straně hřiště vyrazil hrudí ke svým spoluhráčům.
     
    35:00
    Tvrdá rána od modré čáry z hole Vác. Němce prověřila pozornost gólmana Habala, jenž ukryl letící puk v nastavené náruči, v čemž mu hodně pomohl velice dobrý výhled na letící puk.
     
    34:57
    Již při hře pěti proti pěti se dostal do bezprostřední blízkosti karlovarské brány k zakončení J. Milfait, jenže svou ranou jen zazvonil na levou Habalovu tyčku!
     
    34:07
    Havlíčkovu Brodu s podařilo dvakrát v krátkém časovém sledu uzmout puk a okamžitě ho vyhodit ze svého pásma až do hájemství brankáře Habala.
     
    33:11
    Západočeši stále drží přesilovkové pozice, z nichž sem tam důkladně prověří Zvolánkovu připravenost nepříjemnou ranou. Brodský muž s maskou zatím tlaku na svou osobu zdárně odolává.
     
    32:36
    Při dlouhém obléhání brodské branky a rychlé karlovarské kombinaci vystřelil z vrcholu levého kruhu bek Šik, jehož ránu k bližší tyčce lapil do nastavené náruče připravený gólman Zvolánek a přerušil hru.
     
    32:10
    Na trestnou lavici je vykáhzán hlavním rozhodčím J. Doležal (HBR) za vysokou hůl.
     
    31:17
    V závěru přesilovky ještě dvakrát zahrozili z ideálních střeleckých pozic Ondráček se Szilvou, ovšem v obou případech si vylámali zuby na připraveném brankáři Habalovi, jenž jejich projektily vyrazil betony do bezpečí. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    30:17
    Mohutný tlak Havlíčkova Brodu vůbec neochabuje, naopak každým okamžikem ještě sílí. Hosté se nemohou stále vymanit z pevného objetí. Naposledy stříle,l z dobré pozice havlíčkobrodský forvard Hadrava, ale nepropasíroval z mírného úhlu kotouč podél bližší tyčky do sítě.
     
    29:39
    Rebelové vyhráli důležité vhazování v soupeřovu pásmu a z přesilovkového rozestaví se snaží co nejpravidelnějši ohrožovat brankáře Habala.
     
    29:17
    Hudák (KVA) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    29:04
    Havlíčkobrodská družina se nyní prezentuje odvážnou hrou a trápí karlovarskou defenzívu o poznání více, než tomu bylo v úvodní dvacetiminutovce.
     
    28:00
    Andrlík vybojoval puk ve středním pásmu a hnal se ve velké rychlosti do Zvolánkovy blízkosti, ale kotouč mu utekl z hole a strážce brodské svatyně ho okamžitě ukryl pod svou lapačkou.
     
    26:57
    Rebelové se postarali v útočném pásmu o další přísun náročné práce pro gólmana Habala, jenž v této zkoušce obstál a hosté se rozjeli k rychlému brejku do rozevřené obrany. V přečíslení 2 na 1 se rozhodl Kentoš pro individuální zakončení a z pravého kruhu našel jen Zvolánkovu připravenou náruč.
     
    26:00
    Havlíčkův Brod v těchto okamžicích diriguje tempo hry a vehementně se snaží protlačit do co nejčastějšího zakončení. Tentokrát jeho útok přerušil gólman Habal, jenž odražený puk ukryl u své pravé tyčky před dotírajícím útočníkem Havlíčkova Brodu.
     
    25:09
    Brankář Habal si teď musí připadat jako uprostřed bitevního pole, protože na jeho bránu léta jedna nebezpečná rána za druhou. Strážce karlovarské svatyně si ale počíná znamenitě, když nepříjemné puky schovává ve své výstroji.
     
    24:21
    Bojovníci z Kotliny chvilku dobývali neúspěšně karlovarské obranné pozice, hosté se záhy zmocnili puku a pokoušeli se o podobnou činnost, ale nepočínali si o nic lépe než jejich soupeř z Vysočiny.
     
    23:10
    Další Zvánkův úspěšný zákrok. Tentokrát mladý gólman zlikvidoval nepříjemnou střelu od modré čáry, jíž u svého levého boku schoval v nastavené lapačce a přerušil hru.
     
    22:43
    Gólman Zvolánek se vydal na výlet ze svého brankoviště, když odražený kotouč od zadního mantinelu ukryl před najíždějícími útočníky pod lapačkou.
     
    21:40
    Rebelové na chvíli zamkli svého západočeského soka v hloubi jeho obranného pásma, kde rychlým pohybem způsobili v karlovarské obraně pořádný zmatek, ale využít toho ve svůj prospěch v podobě nebezpečnějšího zakončení nedokázali.
     
    20:52
    Hadrava získal ve středu hřiště kotouč okamžitě nabral rychlost a z levého kruhu tvrdě vystřelil k bližší tyčce, u níž číhal gólmana Habal a vyrazil puk betony do bezpečí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka s sebou přinesla útočný hokej, který hrál více do karet Karlovým Varům. Ty po dvou trefách Miroslava Hudáka a zásahům Tomáše Danišky s Michalem Vachovcem mají v zádech komfortní náskok. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 11:17, prohrávají mladí Rebelové se Západočechy vysoko 0:4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Brodská obrana hýří pohybem a nedopřává svému soupeři ani kousek ledu zadarmo, z čehož těží celou řadu vyhození, jimiž nepouští Západočechy na Zvolánkův dostřel a do souvislejšího tlaku.
     
    18:40
    Rebelové vyhráli vhazování ve svém obranném pásmu a okamžitě odpálili puk z blízkosti svého gólmana Zvolánka až do útočného pásma. Karlovy Vary zakládají nový postupný útok.
     
    18:09
    Za držení protihráče vyfasoval dvouminutový trest obránce Ambrož (HBR) a karlovarský hráč se jen s velkými obtížemi zvedá z ledu. Snad nepůjde o nic vážného a bude bez újmy na zdraví pokračovat v dnešním duelu.
     
    17:50
    Havlíčkobrodští mladíci se tlačili do zakončení a dvakrát ohrozili gólmana Habala, který měl se dvěma nebezpečnými projektily spoustu práce.
     
    17:11
    J.Milfait dlouho držel puk na své holi a pokoušel se najít někoho ze svých spoluhráčů přesnou nahrávkou, ovšem vzápětí byl přesilovou Západočechů odzbrojen. Domácí však stále drží útočné pásmo.
     
    16:22
    O. Doležal vzdoroval na obranné modré čáře přesile hokejistů v zelenočerných dresech, ale zpětnou kličkou do středního pásma je vyhnal do postavení mimo hru.
     
    15:29
    Havlíčkův Brod výrazně přidal v ofenzivní fázi na obrátkách a v těchto chvílích je o poznání aktivnějším týmem, jenže přes pozornou obranu mladých Energetiků se probíjí do zakončení jen sporadicky.
     
    14:26
    J. Milfait přesně přihrál těsně před karlovarské brankoviště Hadravovi, jenže ten byl dobře tísněn soupeřovým obráncem a neprobil se k zakončení z výborné pozice!
     
    13:51
    Karlovarský útok zachytila havlíčkobrodská obrana a rozvinula rychlý protiútok, při němž domácí bleskově přejeli modrou čáru, ale dostali se do postavení mimo hru.
     
    13:03
    Dalekonosnou ránu vyslal ze své hole J. Doležal, ovšem brankář Habal se pohyboval v dobré prostoru svého brankoviště a ránu od modré čáry ukryl v lapačce, čímž přerušil hru.
     
    11:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!

    Rebelové se ocitli pod obrovskou psychickou dekou, jíž ze sebe nemohou setřást. Po přesném pasu Dominika Vaňka z rohu brodského pásma zůstal před bránou úplně volný MICHAL VACHOVEC, jenž rychlou střelou nedal brankáři Zvolánkovi nejmenší šanci! Asistence: Dominik Vaněk.
     
    11:19
    V havlířčkobordském brankovišti dochází ke změně. Pavla Krcha nahradil jeho kolega Jiří Zvolánek.
     
    11:19
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!

    Tak to je pro havlíčkobrodskou družinu studená sprcha. Po nahrávce Jaromíra Kverky si najel do předbrankového prostoru TOMÁŠ DANIŠKA a ze zdánlivě nemožné pozice ve velkém úhlu překonal u bližší tyčky číhajícího brankáře Krcha! Asistence: Jaromír Kverka.
     
    10:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!

    Karlovy Vary jdou do dvoubrankového vedení. Střelu Josefa Kentoše od modré čáry neudržel gólman Krch ve své výstroji a pohotový MIROSLAV HUDÁK zblízka podruhé skóroval! Asistence: Josef Kentoš, Daniel Záhora.
     
    10:17
    Ondráček si nabruslil s pukem na holi do útočného pásma a okamžitě prověřil Habalovu pozornost, když od modré čáry našel vyrážečku připraveného brankáře Západočechů.
     
    09:33
    Stále sledujeme velice pdoobrný obrázek hry. Oba tábory nepoelvují ve svém útočném snažení, jenže defenzívy zůstávají pořád velice pevné a nepouštějí soupeře do souvislejšího tlaku.
     
    08:30
    Oba dnešní soupeři se v tuto chvíli snaží o dobytí útočných pozic v blízkosti soupeřovy brány, jenže z těchto pokusů se stávají jen ojedinělé výpady, které obě obrany zachytávají.
     
    07:12
    Již při hře 5 na 5 rozvinuli domácí v útočném pásmu rychlou kombinaci, na jejímž konci střílel od modré čáry jen do nohou protihráče obránce Richter. Hosté založili okamžitě bleskový protiútok, na jehož konci nedotáhli do konce slibné přečíslení.
     
    06:32
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!

    Západočeši se ujímají vedení. Po obrovské chybě havlíčkobrodské obrany se chopil puku v útočném pásmu MIROSLAV HUDÁK a z bezprostřední blízkosti před brodkou brankou si věděl rady, když pohotově překonal gólmana Krcha! Bez asistence.
     
    05:37
    Hostům se podařilo vyhodit, ale Rebelové se už nastěhovali zpět do přesilovkového postavení, ze kterého vyprodukovali nepříjemné střely J. Milfaita z mezikruží a obránce Novotného od modré čáry, přičemž první pokus netrefil bránu a druhý zneškodnil gólman Habal.
     
    05:04
    Z velice nebezpečných míst zakončoval kapitán J. Milfait, jehož ránu z mezikruží vyrazil gólman Habal do rohu karlovarského pásma. Po odpískání dostává 2 minuty za sekání Kverka (KVA).
     
    04:16
    Hraje se ve svižném tempu, nahoru - dolů, což s sebou přináší atraktivní a útočný hokej. Oba týmy se pokoušejí o dobytí soupeřova pásma, ale na delší časový úsek se jim to zatím nedaří.
     
    03:17
    Nejdříve tvrdou Musilovu ránu od modré čáry ukryl gólman Habal v nastavené lapačce, poté zahrozili hosté, když samostatný únik Baara vychytal pozorný brankář Krch, za nímž vzápětí zazvonila po Šikově ráně od modré tyčka!
     
    02:00
    Do rychlého brejku se hnali Rebelové a málem se dostali do ideální střelecké pozice mezi kruhy, ale nahrávka Vác. Němce do tohoto prostoru úspěch nesklidila.
     
    01:34
    Hudák se natlačil z prostoru za brankou až do zakončení, když v tísni střílel bekhendem k bližší tyčce, kde stál připravený brankář Krch a jeho projektil vyrazil na hole svých spoluhráčů.
     
    01:21
    Zahanbit se nenechali ani mladí Energetici a rovněž se hnali přes zformovanou brodskou obranu do střelby, nahozený puk z jejich holí zalehl gólman Krch a přerušil hru.
     
    00:34
    Rebelové hned v úvodu zahnali svého západočeského soupeře do hloubi jeho obranného pásma, kde se snaží rychlou kombinací získat ideální pozici pro zakončení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Krch (Zvolánek) - Richter, Bancíř, Ambrož, Hájek, Šíma, Vác. Němec, Šplíchal, Musil, Novotný "A" - Szilva, Ondráček "A", Zdražil, Havel, J. Milfait "C", J. Doležal, O. Doležal, M. Novák, Hadrava.

    HC Energie Karlovy Vary:
    Habal (Endal) - Andrlík, Hudák, Valeš, Daniška, Šik, Troška, Kentoš, Sýkora, Vaněk, Vachovec "C", Baar, Schusser, Kverka, Záhora, Půlpán.

    Rozhodčí:
    Petr Úlehla - Jan Čížek, Jakub Plch.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 46. Šíma (Ondráček, Szilva) - 7. Hudák, 11. Hudák (Kentoš, Záhora), 12. Daniška (Kverka), 12. Vachovec (Vaněk)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Energie Karlovy Vary:
    bahis siteleri