Německo – Švýcarsko 3:4 (kon.) | Rusko – Kanada 3:6 (kon.) | Norsko – Švédsko 1:7 (kon.)
konec
Rusko
3:6 (1:1, 2:2, 0:3)
Kanada
Neděle 26.12.2010, 22:00 • HSBC Arena, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Příjemný dobrý večer do České republiky! V americkém Buffalu se blíží čtvrtá hodina odpolední a spolu s ní první vrchol dnešního programu MS juniorů, zápas české skupiny B, v němž se utká Kanada a Rusko.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Bobkov (Šikin) - Orlov, Uryčev, Zajcev, Berezin, Pivcakin, Berďukov, Ignatovič, Sergejev - Tarasenko, Kicyn, Sobčenko - Valujski, Kalinin, Kuzněcov - Voronin, Dvurečenski, Bočarov - Burdasov, Panarin, Golubev

    Kanada: Roy (Visentin) - Olsen, Ellis, Cowen, de Haan, Despres, Gudbranson, Barrie - Schwartz, Schenn, Leblanc - Cizikas, Eakin, Ashton - Kassian, Foligno, Johansen - Howden, Hamilton, Connolly - Couturier

    Rozhodčí: Levonen (FIN), Sjöberg (SWE) - Kicha (UKR), Winnekens (GER).
     
    HSBC Arena v Buffalu se solidně zaplňuje, přes nedaleký Peace Bridge spojující USA s Kanadou dnes vážily cestu tisíce kanadských fanoušků, kteří se svým oblíbencům chystají vytvořit bouřlivé prostředí.
     
    Aréna potemněla a klip na obří kostce nad ledem představuje nejlepší momenty loňského mistrovství. Záběry radujících se Američanů odměňuje převážně kanadské publikum mohutným bučením.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní buly vyhráli Rusové, Uryčevovo nahození od modré míří mimo branku.
     
    01:20
    Kanada hnaná mohutným "Let´s go Canada" má velké problémy v rozehrávce, kapitán Ellis dvakrát zadarmo odevzdal puk soupeři.
     
    02:10
    Hamilton zboural u mantinelu Voronina a ještě podpořil počáteční nadšení kanadských příznivců.
     
    03:20
    Kanada jde do svého soupeře nemilosrdně a Rusové u mantinelu připomínají fackovací panáky. Connolly bekhendem donutil Bobkova k prvnímu zásahu.
     
    03:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Pozor, je tu studená sprcha na kanadské nadšení na ledě i v hledišti. Aktivní napadání Kanaďané přehnali, sjeli se v rohu u kotouče a nechali na druhé straně pásma volného MAXIMA KICYNA, jenž příklepem pod vyrážečku brankáře skóruje! Asistence: Jurij Uričev a Dmitrij Orlov.
     
    04:30
    Javorové listy se snaží o odpověď, Ashtona ale k zakončení nepustila dvojice obránců.
     
    05:16
    Další zmatky v kanadském brankovišti. Po Tarasenkově průniku projel puk mezi nohama překvapeného Kicyna, který by měl před sebou prázdnou branku.
     
    06:08
    Zakázané uvolnění Rusů vrátí po komerční přestávce hru před Bobkova.
     
    06:35
    Olivier Roy mezi kanadskými tyčemi v tuto chvíli nepůsobí nejjistěji, lehké nahození od modré čáry nezachytil a vzniklý závar museli řešit až vracející se obránci.
     
    07:56
    Po delší době znovu útok Kanady, Schennova střela z pravého křídla byla bruslemi ruského obránce sražena mimo.
     
    08:01
    Schenn vybojoval alespoň faul a první přesilovku. Sobčenko (RUS) vyloučen na 2 minuty za držení.
     
    08:23
    Schenn v dobré pozici u pravé tyče promáchl prudkou přihrávku z levého křídla.
     
    09:54
    Kanada drží ruskou čtveřici před brankou, ale tlaku chybí střelba. Když už si Cizikas vybruslil před branku, sjel mu kotouč z hole.
     
    10:01
    Rusko v plném počtu.
     
    11:11
    Rusové znovu drží puk a zatím působí sehranějším dojmem.
     
    11:36
    Navíc si zahrají přesilovku. Hamilton (CAN) vyloučen za sekání.
     
    12:12
    Sborné se ale nedaří přechod do pásma, Roy zatím nezasahoval.
     
    12:35
    Nyní už ale musel, poté co se Dvurečenskij po pravém křídle protáhl až do zakončení. Roy vyráží ramenem.
     
    13:17
    Obrovský aplaus patří kanadskému Cizikasovi, který v oslabení zachytil ruskou rozehrávku, donutil Bobkova k zákroku a poté dobrých 20 vteřin skvělou prací u mantinelu držel puk co nejdále od vlastní branky.
     
    13:36
    Kanada je v plném počtu.
     
    14:00
    Komerční přestávka. Kanadu solidně ubráněné oslabení povzbudilo.
     
    14:22
    Johansen v souboji s ruským bekem najel přímo do brankáře Bobkova. Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu, což publikum nese nelibě.
     
    14:45
    Slibně se rozvíjející akci prvního ruského útoku zastavuje ofsajd. Sobčenko se poté dostal do konfliktu s Olsenem, kanadský bek se ale pošťuchovat příliš nechtěl, a tak se vše obejde bez vyloučení.
     
    15:07
    Howden se ve středním pásmu dobrým pohybem uvolnil a postupoval z levého křídla sám na Bobkova, ruský gólman ale velmi dobrým zákrokem betony podržel svůj celek.
     
    15:58
    Čtvrtá ruská formace vybojovala vhazování před Royem, poté co Panarin nebezpečně střílel z pravého kruhu.
     
    16:34
    Eakin na pravém křídle prokázal velkou sílu, když si na zádech dovezl obránce až před branku, hledal lépe postaveného spoluhráče, najíždějící Cizikas byl ale faulován.
     
    16:34
    Dvě minuty za nedovolené bránění odsedí Valujskij (RUS).
     
    17:32
    Obrovský tlak Kanady! Schenn nejprve spálil stoprocentní šanci u levé tyče, když křížnou přihrávku netrefil ideálně a puk odskákal vedle, následně Foligno zcela sám v mezikruží trestuhodně minul.
     
    17:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už ale tribuny propukají ve velký jásot, poté co rostoucí nápor přetavil v gólovou dorážku u pravé tyče číhající MARCUS FOLIGNO. Ruská čtveřice byla zcela mimo ideální postavení a před Bobkovem zůstala dvojice neobsazených hráčů. Asistence: Louis Leblanc a Calvin de Haan.
     
    18:59
    Kalinin s Kuzněcovem zaměstnali kanadského brankáře a donutili jej přerušit hru. Vhazování před Royem.
     
    19:55
    Ukázkovou minelu předvedl Berďukov, jenž před vlastním brankářem při snaze rozehrát zcela minul. Volný puk okamžitě pálil na bránu Johansen, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen zaskočeného Bobkova!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:02. Uryčevova brzká trefa přinesla Rusku vedení, Kanaďané dlouho hledali recept na pečlivou obranu soupeře a brankáře Bobkova, nakonec jim k vyrovnání pomohla přesilová hra a gólová dorážka Foligna.
     
    Trenéři českého národního mužstva Miroslav Přerost a Terry Christensen, sledující přímo zde v HSBC Areně budoucí protivníky v základní skupině, viděli v úvodní části střeleckou převahu Kanady, která soupeře přestřílela 16:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Sražená kanadská střela se odrazila přímo na volného Kassiana číhajícího před odkrytou brankou, výbornou práci ale odvedl obránce Zajcev a nedovolil soupeři zakončit.
     
    21:54
    Další dobrou možnost zazdil Schenn, který v přečíslení tří na jediného obránce volil střelu. Vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    23:01
    Aktivní napadání přehnal Golubjov (RUS), jenž odsedí 2 minuty za sekání.
     
    23:32
    Rusko ale zahrozilo i ve vlastním oslabení. Tarasenko průnikem po pravém křídle donutil Roye k rozkleku a zákroku betonem na brankové čáře.
     
    24:24
    Cizikasovu zpětnou přihrávku Rusové zachytili a okamžitě se vydali do protiútoku, v němž Voronin švihem z mezikruží o pár centimetrů minul pravou tyč.
     
    25:01
    Rusko je v plném počtu, ovšem zůstává ve vlastním pásmu pod tlakem. Kanaďané ale velmi těžko rozbíjí pohyblivou defenzivu soupeře.
     
    26:24
    Sražená střela Foligna končí v ochranné síti vysoko nad Bobkovem. Následuje komerční pauza.
     
    27:05
    Zakázané uvolnění Javorových listů.
     
    27:29
    Tarasenko s Orlovem postupovali dopředu a nejspíš sami nevěřili, kolik prostoru a času jim kanadská defenziva dopřála. Dvojice beků se rozestoupila jako Rudé moře a Orlov měl ideální pozici mezi kruhy, Roy však tentokrát vytáhl dobrý zákrok a srazil kotouč těsně mimo své levé tyče.
     
    28:54
    Kassian se za ruskou brankou vymotal ze sevření protihráčů a hledal Foligna, tomu ale pozorný ruský bek na brankovišti zablokoval hůl.
     
    29:55
    Zápas ztratil tempo i atmosféru první třetiny, nebezpečněji teď na ledě působí znovu Rusové.
     
    30:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rusové působí tak nebezpečně, že se nyní gólově prosadil dokonce brankář Bobkov. Byl v tom ale poměrně nevinně. Na modré napřáhl RYAN ELLIS, rána se od zadního mantinelu odrazila zpět do brankoviště a couvající Bobkov si ji betonem srazil za čáru.
     
    31:31
    Tarasenko s Orlovem už poněkolikáté dokázali dokonale rozebrat kanadskou obranu, Orlovova střela ale byla padajícím obráncem sražena mimo.
     
    31:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je bleskově vyrovnáno. Za kanadskou obranu si najel NIKITA DVUREČENSKIJ a svůj únik dotáhl do gólového konce přesným zásahem mezi betony brankáře. Asistence: Arťom Voronin a Dmitrij Orlov.
     
    32:56
    Howden a po něm i Schwartz využili zaváhání v ruské rozehrávce a stříleli z dobrých pozic v útočném pásmu, Bobkov ale v obou případech skvěle zasáhnul.
     
    34:01
    Na druhé straně se kolem branky obtočil Voronin, v těžké pozici ale neustál bruslařský manévr a nezakončil za natahujícího se Roye.
     
    35:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorovým listům vrací vedení jednoduchá kombinace. Dva hráči si na modré čáře vyměnili puk a ERIK GUDBRANSON bez přípravy trefuje k pravé tyči nad beton brankáře. Asistence: Quinton Howden a Sean Couturier.
     
    36:20
    Rusko se dostalo pod tlak a vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:31
    Kassian (CAN) za zákrok mimo hru inkasuje 2 minuty za sekání.
     
    36:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá přesilovka a je znovu vyrovnáno. DANIL SOBČENKO aktivně clonil před brankou a když mu na holi přistála vyražená střela Tarasenka, věděl co s pukem. Ležící Roy neměl nárok zasáhnout. Asistence: Vladimir Tarasenko a Jurij Uričev.
     
    38:42
    Vyrovnávací gól znovu obrátil naruby psychickou výhodu. Roy musel u bližší tyče zastavovat samostatnou akci Kalinina.
     
    39:32
    Kanadský forvard Schwartz se v mezikruží netrefil do prudké přihrávky zpoza branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:51. Nezáživnou první desetiminutovku druhé části napravila ta druhá, v níž byly k vidění čtyři góly a znovu rychlý a atraktivní hokej z obou stran. Ruská reprezentace se v kritickém momentu v závěru třetiny vymanila z tlaku, srovnala krok a dál může pomýšlet na úspěch.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 20 - 28.
     
    40:22
    Howdenovu překvapivou střelu z levého křídla vyráží Bobkov pravým betonem.
     
    42:04
    Hluchou pasáž hry přerušil znovu Howden, který málem využil zaváhání v ruské rozehrávce, Bobkov byl ale u volného puku dřív a přerušil hru.
     
    42:38
    Ellisova sražená střela od modré odskákala kousek vedle pravé tyče ruské branky.
     
    43:13
    Kalinin (RUS) podsekl unikajícího protihráče a odsedí 2 minuty za podražení.
     
    43:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rusové měli puk na holi, ovšem nedokázali vyhodit, Cizikasův bekhend ještě fantastickým zákrokem zastavil Bobkov, následně ale dorážel ještě Kassian a RYAN JOHANSEN, který ve skrumáži nakonec dotlačil kotouč za čáru. Asistemce: Jayden Schwartz.
     
    44:17
    Rusko se znovu sympaticky snaží o odpověď, Voroninův pokus z levého křídla vyráží Roy do rohu.
     
    44:51
    Za ztrátu puku ve středním pásmu budou Rusové pykat. Burdasov (RUS) vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    45:32
    Nikdo v hale teď nechápe, jak Igor Bobkov dokázal sebrat Johansenovi druhý gól v krátkém rozmezí. Ruský brankář padal k ledu po předchozím zákroku, přesto jeho švihnutí lapačkou ve vzduchu stačilo k tomu, aby tečovalo puk letící do odkryté brány mimo!
     
    46:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už ani Bobkov situaci zachránit nedokázal. V podobné pozici jako před chvílí Johansen se ocitl BRAYDEN SCHENN a přestože dorážku netrefil ideálně, obloučkem letící kotouč nakonec zapadl do sítě. Asistence: Zack Kassian a Jaden Schwartz.
     
    47:43
    Golubjov napřáhl na modré, příklepem ale minul pravou tyč.
     
    48:49
    Dnes nejlepší formace Rusů vedená Tarasenkem se dostala až před Roye, Kicynovi ale chyběl čas a klid na zakončení. Slabou střelu poslal do náruče kanadského gólmana.
     
    49:35
    Eakin (CAN) přehnal důraz ve středním pásmu a odsedí si menší trest za sekání.
     
    50:23
    Rusku se přesilovka tentokrát nedaří. Uryčevovu střelu od modré zblokoval clonící obránce, Roy nemusel zasahovat.
     
    50:59
    Nyní zahráli Rusové dokonce icing.
     
    51:35
    Kanada je v plném počtu.
     
    51:42
    Třetí třetina patří Ryanu Johansenovi! Kanadský útočník narýsoval perfektní pas mezi dvěma beky na rozjetého Eakina, toho ale v nájezdu vychytal vyrážečkou Bobkov.
     
    53:32
    Na druhé straně se nenechal zahanbit ani Roy, jenž vystrčil pravý beton proti šikovnému Kicynovi. Ten se protáhl mezi dvěma beky, k přesnějšímu zakončení už mu ale scházela rovnováha.
     
    55:20
    Závěr patří Kanadě. Foligno poslal k ledu nepozorného Zajceva a připravil střeleckou pozici pro de Haana. Jeho příklep od modré prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    57:37
    Znovu se připomněl dnes fantastický Tarasenko, jenž za kanadskou brankou zamíchal s pukem, nahrál do skvělé pozice Orlovovi, ruský bek ale příliš dlouho váhal a nakonec vystřelil jen do obránce před ním.
     
    58:21
    Kanadští fanoušci už tuší, že dnešní souboj pro jejich barvy dopadne dobře, a tak si s chutí zabučeli u pozvánky na další zápas, v němž se dnes večer utkají Spojené státy s Finskem.
     
    59:20
    Rusko sice hraje na útočné polovině, potlesk stojící haly ale patří kanadskému výběru.
     
    59:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Okamžitě po buly vypálil CURTIS HAMILTON a Bobkov si vybral slabší chvilku, když puk pouze vyrazil nad sebe, a ten se snesl za jeho záda. Asistence: Brayden Shenn.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina rozhodla o vítězi dnešního atraktivního duelu. Kanada vstřelila tři góly, a se svými fanoušky tak může slavit první vítězství. Rusové se dvě třetiny velmi statečně drželi, v některých fázích utkání byli dokonce lepší, poslední část zápasu ovšem nezvládli.
     
    Nejlepšími hráči utkání vyhlášeni Vladimir Tarasenko a Ryan Ellis. Díky za pozornost a pokud se vám ještě nechce spát, zhruba za hodinu a půl začíná zde v HSBC Areně poslední duel USA s Finskem. (00:29:18)
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 4. Kicyn (Uryčev, Orlov), 32. Dvurečenskij (Voronin, Orlov), 37. Sobčenko (Tarasenko, Uryčev) - 18. Foligno (Leblanc, de Haan), 31. Ellis, 36. Gudbranson (Howden, Couturier), 44. Johansen (Schwartz), 47. Schenn (Kassian, Schwartz), 60. Hamilton (Shenn)


    Rusko: Bobkov (Šikin) - Orlov, Uryčev, Zajcev, Berezin, Pivcakin, Berďukov, Ignatovič, Sergejev - Tarasenko, Kicyn, Sobčenko - Valujskij, Kalinin, Kuzněcov - Voronin, Dvurečenskij, Bočarov - Burdasov, Panarin, Golubjov
    Kanada: Roy (Visentin) - Olsen, Ellis, Cowen, de Haan, Despres, Gudbranson, Barrie - Schwartz, Schenn, Leblanc - Cizikas, Eakin, Ashton - Kassian, Foligno, Johansen - Howden, Hamilton, Connolly - Couturier

    Rozhodčí: Konc (SVK), Levonen (FIN) - Kicha (UKR), Winnekens (GER)
    bahis siteleri