Poprad – Nitra 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 3:2 (kon.) | Martin – Košice 1:2 (po s.n.)
Trenčín – HC Slovan 0:3 (kon.) | Skalica – Banská Bystrica 1:3 (kon.)
konec
HK Poprad
3:2 (-:-, -:-, -:-)
HK Nitra
sk Neděle 09.01.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Záverečná tretina patrila jednoznačne hosťom (49. Čaládi, 54. Ručkay), manko z predchádzajúcich častí hry sa im už ale dobehnúť nepodarilo a tak body zostávajú v Poprade. (19:07:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Hosťom sa nakoniec podarilo vypracovať šancu, Melicherčík si ale víťazstvo postrážil a nedovolil puku prejsť za bránkovú čiaru.
     
    59:30
    Melicherčík zachytil nahodený puk do lapačky a snažil sa sám poistiť víťazstvo strelou do prázdnej bránky, nemieril však presne.
     
    59:15
    Čiliak ostáva na striedačke. Nádašdi vyhadzuje puk zbytočne cez všetky čiary, hosťujúci tréner si berie time-out.
     
    58:44
    Nádašdiho náznak správne pochopil Lundberg a tečoval puk pred Čiliakom, hosťujúci brankár však nemal veľké problémy, keďže puk nemal dostatočnú razanciu.
     
    58:29
    Domáci dbajú o to aby mali puk na svojich hokejkách, Lundberg ho teraz pre istotu zaviezol až pred Čiliaka.
     
    57:26
    Domáci sa asi sústredili viac na držanie puku, než na snahu o využitie presilovej hry, šancu dali dokonca hosťom, zasahovať musel ešte pred vypršaním trestu Melicherčík.
     
    56:17
    Škovirovi trval náprah príliš dlho, hokejku mu stihol podstrčiť Spilar a puk letí až na ochrannú sieť.
     
    55:32
    Do útočného pásma dostal znovu puk aktívny Spilar, jeho akcia však končí pre Nitru nešťastne, keďže Spilar bol odstavený Kledrowtzom a Ručkay bol v následnom súboji príliš agresívny a odchádza pykať za sekanie.
     
    53:15
    Nitra dala gól! Gabriel Spilar je dnes najnebezpečnejším hráčom hostí, akciu založil, dostal puk do pásma, narazil si s Miroslavom Štefankom a prihral na voľného HENRICHA RUČKAYA, ktorý aj so šťastím dostal puk cez betóny Marcela Melicherčíka.
     
    51:30
    Domáci sú v plnom počte, potrebujú však prestriedať a súčasne so zamestnaním Čiliaka odovzdávajú puk hosťom.
     
    51:10
    Novákovu bombu z pravej strany poslal medzi kruhy Melicherčík vyrážačkou, Korhoň bol pri dorážke tiesnený a poskakujúci puk vôbec netrafil.
     
    50:30
    Hostia akoby sa ponúknutej šance zľakli, nevedia sa usadiť v útočnom pásme, Chrenko teraz prihrávku poslal iba na korčule Krotáka.
     
    49:14
    Vylúčený Kasík, po súboji v strede klziska pri mantineli ide schladiť hlavu za hrubosť.
     
    48:56
    Nitra dala gól! Prekrásna akcia hostí, konečne Nitrianski útočníci niečo ukázali - prihrávky na jeden dotyk: Tomáš Chrenko, Ladislav Gábriš a skórujúci ERIK ČALÁDI dokonale vyšachovali domácu obranu.
     
    48:30
    Gábriš to znova skúšal hneď po vhadzovaní, Melicherčík nemal najjasnejší výhľad, znova však zaúradovala jeho lapačka.
     
    48:25
    Strela ihneď po buly, puk tečovaný na ochrannú sieť.
     
    48:19
    Domáci držia puk na hokejkách. Ojedinelá strela Čaládiho, Melicherčík zamestnal lapačku a už sa sústreďuje na vhadzovanie po svojej pravici.
     
    46:53
    Znovu závar pred Čiliakom, tentoraz podkúrili mladíci. Mlynarovič ani Rapáč neprebili pevné betóny hosťujúceho brankára.
     
    46:20
    Kloudova formácia potrebuje striedať, nahodený puk Čiliak chytil do lapačky a radšej podržal.
     
    45:00
    Kmiťova formácia zakúrila. Čiliak znovu nevie kam skôr skočiť, Kroták si na pravej strany urobil z bránkoviska záhradku, keď puk pod betónmi okopával, vyrástla mu však len žŕdka, následne doslova chytil Lapšanskému dorážku do prázdnej bránky obetavým zákrokom Fabian.
     
    44:33
    Útočiť by mali hostia. Puk majú na hokejkách prevažne Popradčania a čakajú na otvorenú hru Nitry.
     
    43:55
    Mlynarovič poslal Čiliakovi pozdrav príklepom spoza Nováka, brankár hostí mal s touto strelou problémy a dopustil ešte následnú príležitosť Rapáčovi po Paločkovej ponuke.
     
    43:20
    Hra sa presťahovala na opačný koniec klziska, Polák ukázal, že aj Nitra vie vystreliť, ohrozil však len plexisklo a následne domáci puk zašliapli.
     
    42:20
    Poprad strávil presilovku pred Čiliakom. Hostia akoby ani nechceli puk vyhodiť, zbytočne ho držali na hokejkách a v pásme oň vždy prišli. Najväčšie šance spálil Kmiť - najprv po Krotákovej strele puk netrafil a následne netečoval Škovirovu strelu a po odraze od zadného mantinelu ani nedorazil do prázdnej bránky.
     
    40:26
    Kasík sa rozhodol pre bodyček na Štefanku, aj keď ten iba stál, zrejme sa ho to trochu dotklo a na trestnú lavicu odchádza Štefanka za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    40:08
    Čiliak hneď v prvých sekundách v permanencii, puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3123 divákov.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:31. V druhej časti sa hra trochu vyrovnala, no aj keď už hosťujúci gólman nemal toľko práce inkasoval dva krát (27. Paločko, 40. Kroták) a na druhej strane boli nádejné útoky bezvýsledné.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:37
    Poprad dal gól! Jednoduchý presilovkový signál, vyšachovanie obrany pri prihrávkach Jaroslava Kmiťa a Emila Lundberga a ARNE KROTÁK mal osamotený more času na spracovanie puku a následne bezpečné prehodenie zúfalého Mareka Čiliaka.
     
    38:40
    Poprad sa pri presilovkovom systéme s jedným obrancom ťažko dostáva do pásma, keď už a mu to podarilo mal Kopecký prikrátku hokejku na dorážku.
     
    37:18
    Saliji chcel Krotáka zastaviť za každú cenu, jeho tím to bude stáť 4 minúty oslabovky za jeho hákovanie a sekanie.
     
    36:00
    Škovira so Svitanom si počkali, kým si akoby neviditeľný Lundberg nakorčuľuje až pred Čiliaka, hosťujúci brankár však útočníka videl a po Škovirovej prihrávke a teči od švéda iba nastavil betón.
     
    35:00
    Polákovej bombe od modrej chýbal vnútorný falš, iba tak by sa zmestila do Melicherčíkovej bránky.
     
    34:50
    Presilovka Popradu dosť biedna. Nitra už je v plnom počte a domáci si nevypracovali ani len strelu na chladnúceho Čiliaka.
     
    33:20
    Spilar sa snažil preniknúť po ľavej strane, tam si naňho počkal Kledrowetz a uštedril mu pekný kanadský hit.
     
    32:49
    Závar pred Melicherčíkom, druhá formácia hostí si vypracovala peknú strelu aj s dorážkami, tie však prehnal Čaládi a za sekanie si odchádza oddýchnuť na trestnú lavicu.
     
    32:10
    V oslabení sa dostal do voľného priestoru Škovira, napriahol a jeho ranu Čiliak reflexívne chytil do lapačky a ihneď rozohral.
     
    31:48
    Hákovaním pokazil útočnú akciu svojej formácie Rapáč.
     
    31:26
    Spilarova šikovná strela: z pravej strany, spoza obrancu, mierená medzi Melicherčíkove betóny.
     
    29:24
    Gabrišova strela od modrej čiary Melicherčíka neprekvapila, odrazený puk však nevidel a ak by spadol do bránkoviska, zrejme by si ho sám vrazil za čiaru.
     
    29:10
    Svitana potiahol puk po ľavej strane, nastrelil však iba Poláka.
     
    27:57
    Nádašdiho bomba od modrej - Čiliak v pohode nepripustil ani dorážky.
     
    27:30
    Zachytá si aj náhradný brankár Laco - Malinov zblokovaný puk chytil na striedačke do vyrážačky.
     
    27:10
    Ďalšie dve strely aktívneho Lapšanského - Čiliak má však dnes naňho svoj deň a pri oboch zasiahol lapačkou.
     
    26:14
    Poprad dal gól! Puk nahodený do útočného pásma vybojoval Richard Rapáč, prenechal ho MATÚŠOVI PALOČKOVI, ktorý ho potiahol do ľavého kruhu a strelou popod vyrážačku prekvapil doteraz pozorného Mareka Čiliaka.
     
    25:45
    Štefanka s Ručkayom zakombinovali v pravom rohu útočného pásma a ukazujú domácim, že v obrane nesmú poľaviť.
     
    24:14
    Lapšanský teraz dosť nepochopiteľne vo výbornej príležitosti ešte prihrával Kmiťovi, ktorý evidentne čakal na prípadnú možnosť dorážky, pri odrazenom puku si Lapšanský renomé nevylepšil, keďže mieril mimo bránky.
     
    24:16
    Zmätky v obrane Popradu, hru ukľudnil až Melicherčík, keď podržal puk po Šumichrastovej strele.
     
    23:11
    Melicherčík musel ísť do pokľaku pri strele spoza obrancu, puk nevyrazil a tak sa bude znova vhadzovať v obrannom pásme Popradu.
     
    22:19
    Domáci sa teraz nechali zatlačiť druhou formáciou hostí (Uhnák, Slovák, Saliji) a po zašliapnutí puku sa bude vhadzovať po Melicherčíkovej ľavici.
     
    21:44
    Kroták medzi kruhmi. Čiliak pokračuje v nastolenom trende z prvej tretiny, hneď prvú veľkú šancu Krotáka vyráža vyrážačkou a pri následnej dorážke Lapšanského mal aj trochu šťastia, keďže puk jeho žŕdky minul.
     
    21:20
    Jasečko chcel urýchliť prechod do útočného pásma kolmou prihrávkou, tá sa mu však nepodarila, na druhej strane ho napodobnil Fabian, jeho puk však už končí zakázaným uvoľnením.
     
    20:10
    Ručkay ustál v rohu útočného pásma súboj s Kledrowtzom, keď sa však snažil nájsť niekoho zo spoluhráčov o puk prišiel.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45. Prvá dvadsaťminútovka vyzerala ako tréning útočného tímu proti obrannému - Melicherčík si za celý čas pripísal možno 4 zákroky, kým na druhej strane pod Čiliakom horí ľad, i keď inkasoval iba jeden krát (11. Jaško).
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:45
    Neskutočná kanonáda pred nitrianskou bránkou. Namiesto Paločka nastúpil v štvrtej formácii Lapšanský a Čiliaka môžu teraz hostia nosiť na rukách, keďže pochytal 4-5 dobrých príležitostí.
     
    18:23
    Klouda dobre dorážal zo svojej tradičnej pozície na pravej strane, Čiliak to možno čakal, možno je len taký dobrý, no každopádne ukázal parádny zákrok lapačkou.
     
    17:25
    Kmiť s Lundbergom vyzerali ako pri šachu, posúvali si puk pred stojacimi figúrkami, dohodli sa na futbalovej narážačke a len, len, že to neskončilo strelou z prvej priamo spred bránkoviska.
     
    16:44
    Čaládi vylúčený za nedovolené bránenie (aspoň mal snahu brániť).
     
    15:00
    Lapšanského veľká šanca. Hostia sa zrejme hrajú na neónky - spolu sa presunuli na hráča s pukom a tak zostal Lapšanský úplne voľný. Svoj nájazd sa snažil zakončiť bekhendovo, pričom netrafil bránku.
     
    14:14
    Ospravedlňte ma, že spomínam iba popradský tím, no Melicherčík by bol možno už aj rád, keby mal možnosť zasiahnuť. Útok síce zbrzdil zlou prihrávkou na Kledrowtza Kasík, no Paločko puk do pásma dostal a Rapáč svojou dravosťou ukázal hosťom ako sa na ľade bojuje. Jediným snažiacim sa hráčom Nitry je brankár Čiliak, ktorý aj teraz ukázal svoje kvality.
     
    13:13
    Útokom domácich sa hostia iba prizerajú, tentoraz obranná dvojica Novák, Polák sledovala Jaška v ľavom kruhu a následnú strelu Malinu od modrej čiary.
     
    12:33
    Kmiť najprv ľahko prišiel k puku, následne ho ľahko odovzdal, prienik hostí a črtajúca sa šanca dvoch proti jednému zastavený pre ofsajd.
     
    10:43
    Poprad dal gól! Možno to vyzeralo ako nacvičený signál, no obrana Nitry bola tak nedôrazná, že domáci si mohli posielať puk kam chceli a tak zostal Marek Čiliak ležať takmer mimo bránkoviska po prihrávkach Petra Kloudu a Patrika Svitanu, nikým nestrážený strieľal do prázdnej bránky gól spred bránkoviska TOMÁŠ JAŠKO.
     
    10:00
    Hostia sa dostávajú spod tlaku, pomohla im k tomu pokazená prihrávka Kmiťovej formácie.
     
    09:24
    Okamžite po buly sa dostal do šance Škovira, poskakujúci puk pred Čiliakom netrafil.
     
    09:19
    Rais vylúčený za držanie hokejky v súboji s Lundbergom za Čiliakovou bránkou.
     
    08:53
    Nitra nevie ako ďalej, od mantinelu sa hosťom nedarí preniknúť bližšie ku bránke, navyše tečovaný puk skončil na ochrannej sieti a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    08:27
    Hosťom sa podarilo usadiť v pásme, nebezpečnú prihrávku cez bránkovisko posielal Chrenko.
     
    07:11
    Kloudova formácia vyrobila za jedno striedanie dosť zmätkov, po neúspešnom prieniku do pásma zbytočne zahákoval hráča Jaško.
     
    06:44
    Klouda si zabudol puk medzi kruhmi vo vlastnom pásme, hostia však boli ďaleko a tak sa Malina len zbavuje puku.
     
    05:21
    Ojedinelá útočná snaha hostí - Spilar sa ďaleko nedostal.
     
    05:00
    Kasík sa zapojil do útočnej kombinácie a vymyslel prekrásnu prihrávku na Škoviru - ten reagoval trošku oneskorene a puk pred odkrytou bránkou Čiliaka netrafil.
     
    04:45
    Nitrianské pásmo dobila aj štvrtá formácia Popradu, pre Paločkovo postavenie v bránkovisku sa však bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    04:10
    Nádašdiho nahodený puk tečoval Samir Saliji a Čiliak išiel po puku dosť neobvyklým spôsobom - snažil sa ho prikryť vo vzduchu, nepodarilo sa mu to a mal veľké šťastie, že pred bránkoviskom urobili jeho spoluhráči poriadok.
     
    03:30
    Prítomnosť Kmiťovej formácie znamená veľké nebezpečenstvo pre hostí, šance Krotáka i Lapšanského zostali znova nevyužité a Čiliak je zdá sa rozchytaný.
     
    02:20
    Prvý zákrok si pripisuje aj Melicherčík. O strelu sa postaral z pravej strany Čaládi, nebola však pre domáceho brankára nebezpečná.
     
    02:02
    Hra zostane pred hosťujúcou bránkou, zakázané uvoľnenie Nitry.
     
    01:34
    Kmiť zachytil puk v útočnom pásme, Kroták ho pretlačil na Lapšanského ten však nebol pri zakončení v ideálnej pozícii a ležiaceho Čiliaka neobhodil.
     
    01:11
    Kramár bez problémov odstavil útočníka za vlastnou bránkou a Poprad zakladá ďalší útok.
     
    00:44
    Ďalší Čiliakov zákrok, vyrážačkou poslal puk až na ochrannú sieť.
     
    00:10
    Popradčania vyhrali buly a prvý zákrok si musel pripísať hosťujúci brankár Čiliak.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:
    .
    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Kledrowetz, Jasečko, Kramár, Malina, Nádašdi – Svitana, Lundberg, Škovira - Lapšanský, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Jaško – Rapáč, Mlynarovič, Paločko. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.

    HK Nitra: Čiliak (Laco) – Fabian, Kőnig, Gabriš, Hlavačka, Novák, Polák, Rais – Spilar, Štefanka M., Ručkay – Čaládi, Slovák, Saliji – Korhoň, Chrenko T., Šumichrast – Uhnák. Tréneri – Okuliar Branislav, Stantien Roman.

    Rozhodca: Jonák - Valach, Štefik.

    Marián Handzuš

    Branky a nahrávky: 11. Jaško (Svitana, Klouda), 27. Paločko (Rapáč), 40. Kroták (Lundberg, Kmiť) - 49. Čaládi (Gábriš, Chrenko), 54. Ručkay (Spilar, Štefanka)


    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Kledrowetz, Jasečko, Kramár, Malina, Nádašdi – Svitana, Lundberg, Škovira - Lapšanský, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Jaško – Rapáč, Mlynarovič, Paločko. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.
    HK Nitra: Čiliak (Laco) – Fabian, Kőnig, Gabriš, Hlavačka, Novák, Polák, Rais – Spilar, Štefanka M., Ručkay – Čaládi, Slovák, Saliji – Korhoň, Chrenko T., Šumichrast – Uhnák. Tréneri – Okuliar Branislav, Stantien Roman.

    Rozhodčí: Jonák - Valach, Štefik

    Diváci: 3123
    bahis siteleri