Havlíčkův Brod – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Havířov – Třinec 3:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC Kometa Brno
Neděle 16.01.2011, 10:30ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Havlíčkův Brod si připisuje senzační vítězství 4:2 a cenný zisk tří bodů, když si v domácím prostředí i podruhé vyšlápl na rozjetého lídra tabulky z Brna. Hráči Komety ještě předvádějí, že na porážky si ještě opravdu nezvykli, když hodně nesportovně vyvolávali potyčku při závěrečném podávání rukou. Rebelové si ale vítěznou radost zkazit nenechávají a radují se ze zaslouženého triumfu. To je ode mne dnes všechno, děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek víkendu. (12:38:46)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Kometa hraje power-play a drží hru v útočném pásmu, ale k Novákovu ohrožení se zatím přes aktivní Rebely neprobila.
     
    59:02
    Na lavici hanby současně usedají J. Zbořil (KOM) za hrubost a Vala (HBR) nas 2 plus 2 minuty za hrubost
     
    58:53
    Rebelové zdrželi hru v útočném pásmu, ale brněnští hráči se již jako supi na svou kořist slétli do útočného pásma, kde číhají na vhodnou možnost k Novákovu ohrožení.
     
    58:03
    A ten skutečně přichází. Za podražení je vyloučen na 2 minuty Beránek (HBR) za podražení.
     
    58:00
    Hosté stále drží i ve čtyřech hráčích hru v útočném pásmu poblíž gólmana Nováka, kde očividně čekají s pukem na svých holích na havlíčkobrodský faul.
     
    57:27
    Hostům ale ani vlastní oslabení nebrání v podnikání útočných výpadů. Brno se totiž nastěhovalo rychle do pásma a po přiťuknutí pálil od modré čáry Kupčík k bližší tyčce, kde byla připravena Novákova lapačka.
     
    Hosté z moravské metropole jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odpyká Webber (KOM). Havlíčkův Brod si následně bere oddechový čas.
     
    56:52
    Havlíčkův Brod je kompletní, když se dokázal bravurně ubránit. Za celé oslabení si zaslouží velkou pochvalu, když hosty vůbec nepustil do výraznějšího tlaku a nebezpečnějí šance.
     
    56:21
    Brno se zatím při hře v početní převaze hodně trápí, když Rebelové drží puk pořád na svých holích. Navíc se děj hry odvíjí převážně v blízkosti gólmana Slezáka, což hostům za tohoto stavu vůbec nesvědčí.
     
    55:35
    Spršku nepříjemných střel z holí brněnských střelců gólman Novák ustál a Rebelové po zisku kotouče okamžitě vyvezli hru na opačnou stranu hřiště do hájemství gólmana Slezáka.
     
    54:52
    Na trestnou lavici putuje Vala (HBR) za hákování. zasahoval totiž proti uvolňujícímu se útočníkovi, jehož ránu lapil nakonec Novák do lapačky.
     
    54:00
    Karta se ale dokonale obrátila na svou druhou stranu. Rebelové nejdříve zahrozili prostřednictrvím zblokované Dundáčkovy rány z vrcholu levého kruhu a Kometa musela potom čelit i dalším útokům.
     
    53:31
    Kometa opět začíná pozvolna, ale s jistotou svírat mladé Rebely v hloubi jejich obranného pásma. Ti zatím náporu odolávají a daří se jim nepouštět hosty do vyložených střeleckých pozic.
     
    52:55
    K zakončení se probily oba tábory. Nejdříve ustál tlak na svou osobu brankář Slezák, před jehož brankovištěm doráželi mladí Rebelové. Poté se prezentoval povedeným zákrokem proti ostré střele z prostoru kruhů také gólman Novák, který lapil puk do náruče.
     
    51:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí soubor navyšuje svůj hubený náskok po krásné akci. Od Ondřeje Hlídka se dostal puk k Filipu Dundáčkovi, jenž si z prostoru za brankou všiml dobře postaveného RADIMA ZOHORNY, který po jeho přihtrávce z vrcholu kruhů střelou bez přípravy skóroval přesně k pravé Slezákově tyčce! Asistence: Filip Dudnáček, Ondřej Hlídek.
     
    50:40
    Brankář Novák si teď připsal snad pět úspěšných zákroků, když ho hosté prověřovali ihned po vhazováních, ale strážce havlíčkobrodské svatyně se nenechal překvapit.
     
    49:11
    Ludvík se dostal do slibné šance, když v pravém kruhu zaměstnal gólmana Slezáka, který vyrážel jeho ránu od vzdálenější tyčky koncem svého betonu.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 20. Mašek (Ludvík), 36. Beránek (Osmík), 45. Beránek (Zohorna), 52. Zohorna (Dundáček, Hlídek) - 6. Jenyš (A. Zbořil), 30. A. Zbořil (J. Zbořil)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Kometa Brno:
    bahis siteleri