Liberec – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
HC Olomouc
Úterý 22.02.2011, 17:30Play-off Chance ligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný úterní podvečer, ze zimního stradionu v Kotlině vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc v rámci čtvrtfinále play-off 1. hokejové ligy. Rebelové na ledě Kohoutů zvítězili 4:3 a 2:1, díky čemuž se ujali vedení v sérii 2:0 na utkání. Dnes je na programu třetí a velmi důležitý díl prestižní bitvy. Pokud havlíčkobrodská družina dnes vyválčí další triumf, výrazně se přiblíží postupu do vytouženého semifinále, které by se stalo historickým úspěchem klubu. Naopak pokud vyhrají Hanáci, zdánlivě hladký průběh důležitého souboje dostane zajímavou zápletku. Jak vše nakonec dopadne? Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Slipčenko) - Šenkeřík, Morava "C", Sova, Krejčí, Vošmik, Soldán, Pavlík, Kempný - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Švaňhal, Vondráček "A", Zohorna, Endál, Fiedler, Voj. Němec "A", V. Meidl, M. Ondráček.

    HC Olomouc:
    Prusek (Žigárdy) - Mikel, Ondrušek, Tesařík, Vyrůbalík "A", Koma, Nedbálek, Bartoň - Ministr "A", Szturc, Polodna, Šedivý, M. Černý, Brančík "C", Řípa, Zbořil, Domin, Kolouch, M. Hlinka, Pekr, Kucharczyk.

    Rozhodčí:
    Tomáš Horák, Petr Přikryl - Jiří Svoboda, Kamil Zavřel.
     
    Ochozy zimního stadionu v Kotlině se nám utěšeně, ovšem velmi rychle zaplňují. Svůj tým přijela podpořit také skupina olomouckých fanoušků, kteří se shromažďují v sektoru pro hosty. Vše zatím nasvědčuje vysoké návštěvě a bouřlivé divácké kulise.
     
    Zápas bude mít určitě zajímavý náboj pro šikovného útočníka a mládežnického reprezentanta Michala Hlinku, který na začátku sezony vypomáhal z mateřských Vítkovic havlíčkobrodským Rebelům, ale dnes je na opačné straně barikády, kde vypomáhá olomoucké ofenzívě.
     
    Pikantní souboj nabízí také konfrontace bratrů Meidlových. Havlíčkobrodský Václav se ale dnes se svým sourozencem na ledě nepotká, protože Radek v sestavě Olomouce chybí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Na útočné modré čáře vybojoval puk Voj. Němec, který ho vypíchnul olomoucké obraně a tlačil se do předbrankového prostoru. Za záchrannou brzdu musel zatáhnout Tesařík (OLO) a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    00:55
    Hosté vybojovali v obranném pásmu puk a dokázali vyhodit, ale Rebelové si proklestili cestu zpět do útočných pozic, v nichž kombinují.
     
    01:30
    Z levé strany vypálil zápěstím Vondráček, ale zblízka minul Pruskovu svatyni. Hosté následně vyhodili a odrazili i další útok Rebelů, po čemž opět odpálili kotouč až do Suchanova hájemství.
     
    01:55
    V samostatném úniku se ocitl V. Meidl, který zblízka vypálil, jenže gólman Prusek se předem nepohnul a lapil letící puk do nastavené náruče, po čemž přerušil hru!
     
    02:30
    Rebelové se na sklonku své úvodní přesilovky ještě nastěhovali do přesilovkového postavení, jenže zahrozit nedokázali, když nepřesnou nahrávkou přepustili iniciativu Olomouci, která je již kompletní.
     
    03:24
    Olomouc má v těchto chvílich jasně navrch a diktuje tempo hry, když se jí daří držet častěji puk na svých holích a kombinovat v Suchanově blízkosti.
     
    03:41
    Zakončení na obou stranách ledové plochy. Při územní převaze Hanáků pálil z těžké pozice v úhlu na levé straně Pekr, jehož ránu gólman Suchan vytěsnil betony u bližší tyčky do bezpečí. Rebelové založili rychlý brejk, na jehož konci ukryl puk v lapačce po nahození brankář Prusek.
     
    04:00
    Chvilku po vhazování se dostal ke střele z ideální palebné pozice Voj. Němec, jehož razantní projektil zápěstím lapil uprostřed brankoviště připravený gólman Prusek do nachystané náruče.
     
    05:00
    Oba soupeři stále hýří útočnou aktivitou, což s sebou přináší spoustu střeleckých příležitostí. Na havlíčkobrodské straně pálil zblízka mimo Vondráček a chvilku po něm v levém kruhu zlomil hůl při pokusu o razantní projektil Knotek, za Olomouc zahrozil z mezikruží Šedivý, jehož rána zápěstím o kousek minula levou Suchanovu tyčku.
     
    06:03
    Další šance na obou stranách. Po Endálovu pasu se málem dostal do zakončení v předbrankovovém prostoru útočník Meidl, ale na puk o kousek nedosáhl. Na druhé straně nahazoval překvapivým obloučkem z pravé strany puk na branku Pekr, ale gólman Suchan zasahovat nemusel, jelikož puk minul jeho svatyni.
     
    06:42
    Rebelové vyhodili po zisku puku na zakázané uvolnění a měli potom velké štěstí, když zpoza branky adresoval Bartoň přesný pas na hůl Nebálka, který z mezikruží nastřelil jen Suchanovy betony. Po odpískání je vyloučen na 2 minuty za držení hole Soldán (HBR).
     
    07:13
    Olomouc právě vstřelila branku!

    A Kohouti svou hru v početní převaze bleskově využívají. Nahrávka Milana Ministra našla v předbrankovém prostoru MARTINA VYRŮBALÍKA, který se rychle zorientoval a přesnou ranou zápěstím z mezikruží skóroval nad Suchanův beton! Asistence: Milan Ministr, Radim Kucharczyk.
     
    08:34
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Rebelové si vytvořili obrovský tlak a při mohutném závaru neprostrčili ze skrumáže před brankou puk za brankovu čáru. Pavučinami obetkané přísloví nedáš - dostaneš je ztrestalo hned z brejku. Petr Polodna našel v přečíslení 2 na 1 před brankou osamoceného MICHALA ČERNÉHO, který zblízka přesnou ranou po ledě překonal ležícího gólmana Suchana! Asistence: Petr Polodna.
     
    08:45
    Gólman Suchan si poradil se střelou z ostrého úhlu a přerušil hru, když u bližší tyčkym přikryl puk pod lapačkou. Po vyhraném vhazování zavezl puk do útočného pásma V. meidl a po spolupráci s Endálem za brankou zahrozil, když z předbrankového prostoru v mírném úhlu a v tísni nastřelil Pruskovy připravené betony.
     
    09:25
    Havlíčkův Brod si při dalším útoku opět vydobyl znovu střeleckou příležitost, když z mezikruží ostře vypálil Voj. Němec, který využil dostatek času a volného prostoru kolem sebe, gólman Prusek ale pohotově vytěsnil betony puk do rohu pásma.
     
    09:59
    Bojovníky z Kotliny nejdříve zastavilo v rychlém postupu k Pruskově svatyni odpískané postavení mimo hru, po němž sice vyhráli buly ve středním pásmu, jenže neporozuměli si při založení útoku a vyhodili jen na zakázané uvilnění.
     
    10:11
    Ihned po vyhraném vhazování pálil z prostoru pravého kruhu Zbořil, jenže u bližší tyčky číhal brankář Suchan se svou připravenou náručí, do níž lapil letící puk.
     
    11:00
    Havlíčkův Brod držel puk na svých holích, ale ve svém obranném poli musel čelit aktivnímu napdání své rozehrávky- Potom se sice dostal do útočného postavení, jenže jeho útok měl doslova jepičí život, když byl o puk odzbrojen olomouckou obranou.
     
    11:53
    Kohouti z Hané stále mají na své straně značnou územní převahu a diktují tempo hry, přičemž pravidelně a vehementně buší do havlíčkobrodské defenzívy. Naposledy rychle přejel modrou čáru Szturc a tvrdě vypálil mezi kruhy, jenže dostal se do postavení mimo hru a jeho zblokovaná rána do ochranné sítě ani nemohla Suchana ohrozit.
     
    12:32
    Havlíčkobrodská družina odrazila olomoucký útok a založila rychlý protiútok, na jehož konci měl v situaci 2 na 1 Voj. Němec po pravé ruce ještě volného V. Meidla, ale rozhodl se pro individuální zakončení a zblízka minul pravou Pruskovu tyčku!
     
    13:10
    Sova stál na konci havlíčkobrodské kombinace v útočném pásmu a z vrcholu kruhů střelou zápěstím nechal vyniknout pozorného brankáře Pruska, jenž měl dobrý výhled a letící puk schoval ve své lapačce, po čemž přerušil hru.
     
    13:24
    Havlíčkův Brod pořád drží hru poblíž Pruskovy svatyně, jenže nedaří se mu najít účinný recept na dobře bruslící Hnáky, kteří svého maskovaného muže zatím pečlivě brání.
     
    13:37
    Olomouc se zmocnila po chvíli puku v obranném pásmu a narůstající tlak svého soupeře z Vysočiny přerušila jen za cenu vyhození přes všechny čáry, po němž se píská její zakázané uvolnění.
     
    13:54
    Dlouhé nahození gólman Suchan ztlumil ve svém brankovišti betony a před rychle dojíždějcími útočníky Olomouce raději přidržel puk pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    14:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Obrovskou chybu při olomoucké rozehrávce poblíž gólmana Pruska využil LUKÁŠ ENDÁL, který po dokonalém námazu mezi kruhy zblízka propálil střelou zápěstím podél těle maskovaného muže v olomouckém brankovišti! Bez asistence.
     
    15:08
    Po Holcově nahrávce zpoza branky pálil v prostoru pravého kruhu Vondráček, jehož razantní projektily vyrazil gólman Prusek betony. Rebelové zůstali u puku, jenže následnou střelu z vrcholu kruhů zblokovala skrumáž olomouckých těl v předbrankovém prostoru.
     
    15:38
    Brodský soubor je rázem při chuti a vstřelená branka, jíž se dostal na dostřel rozjetých Hanáků, mu hodně zvedla sebevědomí. V těchto chvílích má navrch a Hanáci se musejí bránit.
     
    16:33
    Olomouci se daří pravidelně odrážet havlíčkobrodské útoky v blízkosti své branky, jenže přes aktivní Rebely, kteří dobře napadají a zhušťují prostr na ledové plošde, má potíže s rozehrávkou.
     
    16:40
    To se potvrdilo také tentokrát, když přihrávka do území nikoho z holí olomouckých hráčů skončila na odpískaném zakázaném uviolnění, jímž darovali Hanáci Rebelům bez boje buly v útočném pásmu.
     
    17:43
    Svěřenci trenérského tandemu Petr Novák - Jaroslav Benák stále třímají otěže zápasu ve svých rukou a neustále se pokoušejí překonat olomoucký val na útočné modré čáře, jenže defenzíva Hanáků působí kompaktním dojmem.
     
    18:39
    Kohouti azchytili v obranném pámu havlíčkobrodský útok jako hustá síť a po dlouhém nahození se nastěhovali sami do ofenzivního postavení, jenže v rohu pásma jejich souboj s domácími přerušil hvizd sudího.
     
    19:09
    Olomouc si nejdříve vytvářela ideální palebnou pozici postupnou kombinací v útočném pásmu, jenže o puk přišla a při následném návratu do Suchanovy blízkosti se ocitla v postavení mimo hru.
     
    19:53
    Olomouc se ještě v závěru úvodního dějství snaží překonat havlíčkobrodskou obranu v čele s gólmanem Suchanem, jenže puk nemá v útočném pásmu plně pod kontrolou, když o něj musí neustále bojovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka se dlouho odehrávala v olomoucké režii, čemuž odpovídal také průběžný stav 2:0 ve prospěch hostů, který zařídili svými trefami Martin Vyrůbalík a Michal Černý. Poté ale Rebelové přidali na obrátkách a po hrubé chybě v rozehrávce se postaral o snížení Lukáš Endál. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:23, vedou Hanáci v Kotlině 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Endál zavezl puk do útočného pásma a zde ho předložil za branku V. Meidlovi, který se snažil nechat vyniknout svou urostlou postavu a dlouhé ruce, jenže Hanáci ho nepustili do koncovky.
     
    21:15
    Havlíčkův Brod stále držel hru v útočném pásmu a postupnou kombinací se snažil překonat pevnou olomouckou obranu neúspěšně, když Kohouti vyvezli puk do středu hřiště. Zde se ho ale ujal Holec, nabral rychlost a v samostatném úniku se svou střelou zblízka ztroskotal na připravených betonech gólmana Pruska!
     
    21:35
    Moravany zastavil při rychlém protiútoku odpískaný ofsajd, na což Rebelové vyhráli vhazování a usadili se v útočném pásmu, odkud puk vyhodila Olomouc jen na zakázané uvolnění.
     
    21:46
    Vondráček obdržel utěšenou nahrávku do levého mantinelu do předbrankového prostoru, jenže svou ranou nepřekonal Pruskovy nastavené betony, po čemž maskovaný muž Olomouce přerušil hru.
     
    22:17
    Při souboji u pravého mantinelu v olomouckém pásmu si vyšlápl na hráče Rebelů Domin (OLO), který vyfasoval dvouminutový trest za krosček.
     
    22:34
    Knotek pálil z pravého kruhu a při svém pokusu se opět hodně opřel do kotouče, čímž zlomil hůl. Letící puk vyrazil gólman Prusek u bližší tyčky svými betony do bezpečí.
     
    22:58
    Puk opustil hrací plochu poblíž havlíčkobrodské modré čáry, kam se podařilo Hanákům přesunout hru, když získali puk v obranném pásmu.
     
    23:40
    Brankář Prusek v těžkém okamžiku podržel svůj tým. Od modré čáře nepřesně vypálil Pavlík, na což se puk odrazil od zadního mantinelu na hůl u tyčky řčíhajícího Knotka, který bez přípravy napálil betony zkušeného brankáře. Následně neuspěl ani prvně jmenovaný z brodského tábora, jehož střela z vrcholu kruhů skončila v nastavené náruči!
     
    24:36
    Hostům se podařilo dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit puk až do Suchanova hájemství a zbytek oslabení strávili v uctivé vzdálenosti od nebezpečného prostoru poblíž Pruskovy svatyně. Hraje se 5 na 5.
     
    24:37
    Po souboji v rohu olomouckého pásma putují současně na lavici hanby Mikel (OLO) za krosček a Voj. Němec (HBR) za nafilmovaný pád.
     
    24:50
    Při hře 4 na 4 se na ledě objevilo více prostoru a času pro kombinaci či nebezpečnější zakončení. Jako první se toho snažili využít hosté, jenže jejich rychlý útok končí postavením mimo hru.
     
    25:10
    Šedivý číhal poblíž útočné modré čáry za zády havlíčkobrodských zadáků, jenže ti k němu na poslední chvíli nepustili křížnou nahrávku od levého mantinelu středního pásma.
     
    26:21
    Oba týmy se střídají v držení puku a vymýšlení útočných akcí, což s sebou zatím žádnou zajímavější situaci před oběma brankáři nepřineslo.
     
    27:18
    Nebezpečná zakončení při hře s plným počtem hráčů na obou stranách ledové plochy. Nejdříve z prostoru pravého kruhu ostrou ranou zápěstím nastřelil Pruskovo rameno Voj. Němec, na což se na druhé straně zaskvěl i gólman Suchan, který hrudí vyrazil Černého ránu z mezikruží.
     
    27:56
    Olomouc si začíná postupnými krůčky vynucovat značnou územní převahu, jenže zatím před svírané Rebely v hloubi jejich obranného pole nedokázala nebezpečněji a hlavně přesněji zakončit.
     
    28:10
    Dlouhá nahrávka na rozjetého Švaňhala postrádala potřebnou přenost a proletěla přes všechny čáry až na odpískané zakázané uvolnění, po němž se vhazuje před brodskou bránou.
     
    28:25
    Koma se ihned po vhazování probil k nepříjemné střele z mírného úhlu na pravé straně, jíž gólman Suchan vyrazil vleže betony do bezpečí.
     
    28:38
    Rebelové založili rychlý úptočný výpad, na jehož konci ovšem přišli o kotouč a hostům se podařilo vyhodit na odpískané zakázané uvolnění.
     
    28:54
    Za nahozeným pukem ze středního pásma pílil rozjetý olomoucký útočník Kucharczyk, jenže gólman Suchan měl ke kusu černé gumy blíže a po vyjetí ze svého brankoviště ho poblíž kruhu ukryl pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    29:17
    Voj. Němec se po obdržení nahrávky prezentoval dokonalým zpracováním, když puk ve středním pásmu doslova přilepil na svou hůl a rychlou kličkou se snažil o prosmýknutí kolem Zbořila (OLO), který ho nedovoleně zastavil a dostal 2 minuty za podražení.
     
    29:32
    Olomouc se brzy po vhazování v obranném pásmu zmocnila puku a vyhodila ho až do Suchanova hájemství, odkud havlíčkobrodská družina zakládá zcela nový útok.
     
    29:57
    Obrovskou přípležitost nevyužili Rebelové k vyrovnání. Kolem gólmana Pruska svištěla jedna nepříjemná rána za druhou, přičemž se do zakončení v předbrankového prostoru tlačili snad všichni domácí hráči. Dlouhou tlačenici, jež je typická spíše pro amatérská klání na rybníce, nakonec vyhráli hosté, když gólman Prusek ukryl puk ve výstroji. Současně jsou vyloučeni za hrubost Kucharczyk (OLO) a knotek (HBR), který se do sebe pustili po odpískání.
     
    30:55
    Olomouc dlouho čelila havlíčkobrodské útočné snaze, jenže Rebelové z ní nic nevytěžili a přišli o puk, čehož Hanáci využili k rychlému vyhození.
     
    31:57
    Zábranský stál na konci dlouhé akce v útočném pásmu a pálil z vrcholu kruhů přes olomouckou rozhozenou obranu, jenže nastřelil jen nohy před sebou obětavě padajícího protihráče, na což Hanáci založili rychlý brejk, při němž ale gólmana Suchana neohrozili.
     
    32:09
    Bojovníci z Kotliny dse usadili na souvislejší časový úsek v útočných pozicích, jenže přehnali to s důrazem kolem branky a natlačili se do gólmana Pruska, za což jsou vykázáni do středního pásma.
     
    32:43
    Mora po zisku puku v obranném pásmu rychle přenesla hru do opačného koutu ledové plochy, jenže v blízkosti brankáře Suchana nezakončila. Obránce Nedbálek totiž zachytil puk až za modrou čatou a dostal se do postavení mimo hru.
     
    33:32
    Havlíčkův Brod v tuto chvíli třímá delší konec pomyslného provazu ve svých rukou a neustále se snaží o rychlejší kombinaci nebo nebezpečnější zakončení v Pruskově blízkosti. Zatím se mu to ale přes olomouckou defenzívu nedaří.
     
    34:19
    Karta se nám dokonale otočila na svou druhou stranu. Teď mají navrch hosté z města syrečků, jenže podobně jako jejich sok z Vysočiny mají problémy s překonáním zkonsolidovaného obranného valu kolem brány.
     
    35:00
    Rebelové zkusili štěstí střelou z pravého kruhu, jenže gólman Prusek se nenechal zaskočit, když utěsnil prostor u bližší tyčky a lapil puk do nastavené náruče.
     
    35:10
    Olomoučtí forvardi si začínali zjednávat pořádek v útočném pásmu, kde si vytvářeli vhodnou příležitost pro zakončení, jenže jejich snahu přerušil brankář Suchan, který si povyjel před své brankoviště a zalehl odražený puk.
     
    35:41
    Šedivý společně se svým parťákem z útoku najížděl do Suchanovy blízkosti, jenže byl v důkladné péči havlíčkobrodských beků, kteří ho čistě obrali o kotouč a ke střelbě z dobré palebné pozice ho nepustili.
     
    36:00
    Olomouc měla před sebou nadějné přečíslení 3 na 2, jenže nedohodla se při přechodu přes útočnou modrou čáru a rozhodčí odpískali její postavení mimo hru.
     
    36:50
    V situaci 1 na 1 scházela Řípovi potřebná rychlost, a alespoň proto vypálil zpoza obránce Šenkeříka, jenže našel svým projektilem jen Suchanovy nastavené betony. Poté se ještě Hanáci nebezpečně tlačili do zakončení z předbrankového prostoru, jenže neúspěšně.
     
    37:50
    Obrovský nápor vyvinuli Rebelové na svého soupeře, když se usaidli v útočném pásmu a ze všech možných pozic ostřelovali Pruskovu svatyni, přičemž olomoucký strážc e svatyně předvedl několik povedených zákroků a nepustil puk za svá záda. Po odpískání Kucharczyk (OLO) održel 2 minuty za sekání.
     
    38:30
    Obrovský nápor si vynutili Rebelové a pálili opět ze všech možných koutů pásma, jenže nevyzráli na gólmana Pruska. Na druhé straně po chybě při rozehrávce pálil po Zbořilově nahrávce zpoza brány Černý, ale napálil jen betony ležícího brankáře Suchana!
     
    38:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno. Miroslav Holec při kombinaci v útočném pásmu našel z prostoru za brankou volného MARIANA MORAVU, který z pozice beka v neobvyklé pozici před soupeřovým gólmanem povedenou ranou nedal brankáři Pruskovi šanci! Asistence: Miroslav Holec, Václav Meidl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední část atraktivního duelu servírovala fanouškům v zaplněných ochozech Kotliny pestré hokejové menu, které vyústilo v gólový efekt až v samotném závěru, když se o vyrovnání postaral havlíčkobrodský kapitán Marian Morava. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:17, platí v Kotlině nerozhodný stav 2:2.
     
    Dnešní utkání sleduje 1893 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Havlíčkův Brod se hned v úvodu snažil zahnat hosty do Pruskovy blízkosti a vynutit si značný tlak, jenže aktivní olomoucká obrana mu to neumožnila. Po Endálovu nahození tak sama může založit od své brány útok.
     
    41:35
    O podobnou činnost se pokoušela také Mora, jenže přes zkonsolidovanou brodskou obranu se rovněž se zlou potázala, když se k ničemu nedostala a přišla o puk.
     
    41:58
    U mantinelu zůstal ležet po souboji s Vošmikem otřesený útočník Olomouce Šedivý, ovšem nakonec se sám zvedl z ledu a sám jede na střídačku Kohoutů. Snad nepůjde o nic vážnějšího a forvard hostů bude pokračovat v duelu bez zdravotní újmy.
     
    42:40
    Švaňhal vybojoval v rohu pásma puk a přiťukl ho na vrchol pravého kruhu Zohornovi, jehož rána z mohutného nápřahu minula vzdálenější tyčku.
     
    43:03
    Zábranský obdržel puk do prostoru mezi kruhy, jenže z dobré palebné pozice nevyzrál na betony připraveného gólmana Pruska. Následně ještě zkoušel štěstí Pavlík, jenže na vrcholu kruhů napálil odražený puk mimo olomouckou svatyni!
     
    43:42
    Mora vyvezla puk do středu hřiště, jenže Rebelové si dokázali brzy proklestit cestu zpět do Pruskovy blízkosti, kde se ovšem zatím k zakončení neprobili.
     
    44:03
    Kohouti získali v obranném pásmu puk a na chvíli přerušili brodský nátlak vyhozením přes všechny čáry na odpískané zakázané uvolnění, po němž proběhne buly po levé ruce gólmana Pruska.
     
    44:45
    Endál se dostával mezi kruhy do dobré střelecké pozice, jenže v důkladné péči olomouckých zadáků nedokázal zblízka zahrozit. Hrát mohou hosté.
     
    45:20
    V prostoru za brankou Olomouce se angažoval drobný forvard Vondráček, který našel mezi kruhy Zábranského, jenže ten při pokusu o kličku ztratil rovnováhu a upadl. Hrát mohou znovu hosté.
     
    46:21
    Šikovný mladík Zohorna teď pořádně provětral olomoucké zadní řady, když nejdříve posílal před branku z kruhu nahrávku, která jen o kousek nenašla jeho spoluhráče, na což ještě vzápětí v tísni před bránou tečoval nahozený puk do Pruskových betonů u bližší tyčky.
     
    47:01
    Ministr dojížděl puk v rohu brodského pásma a zezadu byl faulován Vošmikem (HBR), který vyfasoval 2 minuty za krosček.
     
    47:08
    Ihned po vyhraném vhazování napřáhl na modré čáře Vyrůbalík, před jehož ranou ještě dobře clonil gólmanu Suchanovi ve výhledu Kucharczyk, ale gólman Rebelů si našel puk a schoval ho do náruče.
     
    47:40
    Havlíčkův Brod se ocitl pod mohutným náporem Koohutů, kteří si usilovně hledali přesnými nahárkami cestu k nebezpenému zakončení. Nakonec se Rebelové ujali puku a vyhodili ho do bezpečí.
     
    48:29
    Po vyražené Komově ráně od modré čáry se chopil puku Voj. Němec, který vysunul do úniku Endála, jenž se svým bekhendovým blafákem ztroskotal na Pruskovu betonu. Byl však faulován a Rebelové jedou nájezd!
     
    48:29
    K exekuci se postavil pdole pravidel sám Lukáš Endál, nabruslil si do předbrankového prosotru a střelou zblízka trefil horní část Pruskova betonu, od kterého se puk odrazil do rohu pásma.
     
    49:06
    V závěru přesilovky hostů z Olomouce zkusil štěstí Holec, který nabral rychlost na levém křídle a přes olomouckého protihráče nevymýšlel nic riskantního, když ostře napálil puk na bránu, kde u bližší tyčky gólman Prusek zasáhl betony.
     
    49:50
    Hanáci založili již při hře 5 na 5 útočný výpad, který si ale nenašel cestu ke gólmanovi Suchnovi a havlíčkobrodská obrana ho odrazila. Puk však posunula jen do volného prostoru středního pásma. Mora zůstává u puku.
     
    50:43
    Pavlík nabral rychlost a dojel odražený puk ve středním pásmu, který od mantinelu poslal na poslední chvíli na rozjetého útočníka, jenže ten na modré čáře nezachytil rychle letící kotouč. Brodský bek navíc ošklivě narazil do mantinelu, ale je v pořádku.
     
    51:00
    Na trestnou lavici vykázal rozhodčí Šenkeříka (HBR), který se proti hokejovým pravidlům provinil držením protihráče.
     
    51:19
    Havlíčkobrodský soubor vystihl úmysl Hanáků a rychle přerušil jejich útočnou snahu, když jim při kombinaci uzmul puk a vyhodil ho alespoň do středního pásma.
     
    51:37
    Olomouc pod tlakem rozehrávala puk od svého brankáře Pruska, jenže neporozuměla si a vyhodila jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    52:09
    Moravané si stále neúspěšně hledají cestu přes pevný a aktivní brodský val do útočného pásma a manipulují s pukem hlavně ve středu hřiště.
     
    52:52
    Kotlina sledovala další dvě dlouhá vyhození Rebelů, kteří závěrečnou část svého oslabení zřejmě stráví v klidném prostoru útočného pásma.
     
    53:03
    Zábranský získal puk v útočném pásmu a z mírného úhlu na pravé straně hledal skulinku mezi betony gólmana Pruska, jíž sice našel, ale olomoucká opora mezi tyčemi puk dále nepustila a přerušila hru.
     
    53:48
    Havlíčkův Brod hýří útočnou aktivitou a hledá si neustále cestu k ohrožení brankáře Pruska. Olomouc ale pro jeho ofenzivní nadšení nemá pochopení a odráží jeho útoky jako vysoká zeď.
     
    54:36
    Hanáci drželi puk na svých holích a svírali Rebely v hloubi jejich obranného pásma, jenže jejich dlouhá snaha s sebou žádné ovoce v podobě nebezpečnějšího zakončení nepřinesla.
     
    55:00
    Po obrovské chybě při rozehtrávce se ujal puku v levém kruhu Mikel a okamžitě hledal po ledě před brankou volného Ministra, jenže ten byl o trochu rychlejší než letící puk, který skončil v rohu pásma.
     
    55:23
    Vondráček zkoušel štěstí se svým střeleckým pokusem z prostoru mezi kruhy, jímž ale nastřelil jen pravý Pruskův beton, od kterého se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    56:11
    Při dlouhé snaze Rebelů se dostal puk do prostoru mezi kruhy na hůl Zohorny, který se rychle otočil kolem vlastní osy a hezkou ranou zápěstím o kousek minul pravou Pruskovu tyčku.
     
    56:31
    Rebelům nevyšel přechod do ofenzivní fáze, když po zisku kotouče vyhodili jen na zakázané uvolnění, jímž darovali hostům bez boje buly ve svém pásmu.
     
    57:10
    Ministr našel zpoza branky najíždějícího Kucharczyka, který byl ale před brankou rychle dojet brodskými obránci a připraven o puk dříve, než mohl nebezpečněji zakončit.
     
    58:00
    Zábranský se na druhé straně kluziště v prostoru mezi kruhy rychlými kličkami vymanil z tísně olomluckých zadáků a posílal nahrávku k tyčce na volného Holce, ale ten to nečekal a nenajel si proti letícímu puku.
     
    59:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je krutá rána pro Hanáky! Rebelové se nastěhovali při rychlém útoku do útočného pásma, kde Marian Morava našel svým přesným pasem hůl najíždějícího VOJTĚCHA NĚMCE, který při svém individuálním průniku obešel hned několik protihráčů a po ledě za pomoci nešťastné teče olomouckého hráče dopravil puk do Pruskovy svatyně! Asistence: Marian Morava.
     
    59:40
    Brankář Suchan po oddechovém času Olomouce přerušil olomoucký útok, když nahozený puk ukryl pod svou lapačkou před dojíždějícími útočníky. Rebelové si vyžádali oddechový čas.
     
    59:40
    Hosté hrají power-play. olman Prusek zůstal na střídačce Olomouce a hosté hrají v šesti s prázdnou bránou.
     
    59:48
    Koma pálil sám z prostoru v levém kruhu, jenže neseštěloval si přesně mířidla a svou ránu poslal jen do ochranné sítě! Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    59:59
    Olomouc neusnesla závěr zápasu a naprosto zbytečně přilévá oheň do ohně, když se její hráči nesmyslně pustili do Rebelů ve středním pásmu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí čtvrtfinálová bitva je u konce a opět se radují havlíčkobrodští Rebelové, kteří v dnešním krásném duelu, kterému nechybělo snad vůbec nic, zvítězili nad olomouckými Kohouty 3:2. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. Zítra se vám z Kotliny znovu ozveme o čtvrtého utkání série, v níž vede Havlíčkův Brod 3:0. (19:56:05)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 15. Endál, 39. Morava (Holec, Meidl), 60. Voj. Němec (Morava) - 8. Vyrůbalík (Ministr, Kucharczyk), 9. Černý (Polodna)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Slipčenko) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Krejčí, Vošmik, Soldán, Pavlík, Kempný - Zábranský, Holec, Knotek, Stromko, Švaňhal, Vondráček (A), Zohorna, Endál, Fiedler, Voj. Němec (A), V. Meidl, M. Ondráček.
    HC Olomouc: Prusek (Žigárdy) - Mikel, Ondrušek, Tesařík, Vyrůbalík (A), Koma, Nedbálek, Bartoň - Ministr (A), Szturc, Polodna, Šedivý, M. Černý, Brančík (C), Řípa, Zbořil, Domin, Kolouch, M. Hlinka, Pekr, Kucharczyk.

    Rozhodčí: Tomáš Horák, Petr Přikryl - Jiří Svoboda, Kamil Zavřel.

    Diváci: 1893
    bahis siteleri