Brno jun. – Opava 2:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Uničov 0:1 (kon.) | Zlín B – Kroměříž 1:2 (kon.)
Vítkovice – HFK Olomouc 0:0 (zruš.) | Břeclav – Slovácko B 0:2 (kon.) | Líšeň – Hulín 1:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno jun.
2:2 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 26.03.2011, 10:15 • Městský fotbalový stadion na Srbské v Brně. • Moravskoslezská fotbalová liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Sportu zdar a fotbalové MSFL zvlášť. Vážení fanoušci kopané, vítejte u sledování třetí nejvyšší soutěže. Dnes nás čeká na brněnském stadionu na Srbské duel mezi lídrem tabulky Opavou a domácím klubem, rezervou Zbrojovky. Ta do zápasu nasazuje několik hráčů z prvoligového áčka tak to hosté zřejmě nebudou mít jen tak jednoduché k povinnému zisku tří bodů.
     
    Opava je v této sezóně neporažena, má pouze dva nerozhodné výsledky, a to s brněnskou Líšní. Je tedy dnes v tomto zápase jednoznačným favoritem, nicméně, vzhledem k soupisce Brna to nebudou mít svěřenci Jozefa Mazury jednoduché. Kouč Opavy je Brňák jako poleno a po delší době je znovu tam, kde ještě nedávno hrál a trénoval.
     
    Hned první utkání Brna s Opavou bude v tomto směru výjimečné, protože za juniorku nastoupí hned několik hráčů, pendlujících z áčka. "Je to specifická situace, protože první liga má reprezentační přestávku. Byla by škoda ty kluky nevyužít. Určitě to ale nebude nějaký dlouhodobý trend," ujistil trenér Maléř, jenž může počítat až s osmičkou fotbalistů ze širšího kádru prvního mužstva.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno B: Bureš - Borák (C), Kaňa, Pernica, Šamánek, Košulič, Pašek, Maroši, Kalabiška, Pejič, Folprecht.

    SFC Opava: Novák - Švrček, Klesnil, Vyskočil, Kolínek (C), Cigánek, Knapp, Křeček, Partyš, Chmelíček, Žmolík

    Rozhodčí: Sedláček - Páral, Šenkýř.
     
    Poslední vzájemný zápas těchto soupeřů se odehrál v Opavě, kde Slezané měli s brněnským celkem velké problémy, po poločase dokonce prohrávali 1:2, ale nakonec se zkušený tým probral a výsledek otočil na 4:3.
     
    Hráči nastupují na hřiště, o bouřlivou atmosféru se budou především starat fanoušci hostů, kterých odhadem dorazilo sto nejvěrnějších.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O první rozruch před Novákovou bránou se postaral kapitán Borák, ale jeho přetažený centr končí mimo hřiště.
     
    4
    Registrujeme první pokus na bránu a hned to byla nebezpečná a jedovatá střela v podání Boráka, který málem nachytal Nováka v nedbalkách, ten si ale s poskakujícím míčem poradil.
     
    5
    Opava právě vstřelila branku!

    Tak to byl šok pro Zbrojovku, která byla doposud lepší. Slezané se dostali do prvního brejku, kde Partyš nacentroval z pravé strany a Bureš šel do výskoku, míč si měl v pohodě zpracovat do náruče, ovšem udělal fatální chybu v souboji se ZDEŇKEM KLESNILEM a připustil hostujícímu hráči jít do souboje, v němž byl úspěšnější opavský hráč, který Burešovo tělo i s míčem dopravil do sítě. Hodně kuriózní branka, za kterou nese vinu brněnský brankář, jemuž vypadl míč z náruče. Brňané se zlobili na sudí, že neodpískali faul, dle nich to byl však čistý souboj a branka platí.
     
    9
    Domácí však nepolevují a znovu svého soupeře tlačí. Tentokrát to bude rohový kop, když po předešlé akci odvrátil před hlavičkujícím Šamánkem kapitán Opavy Kolínek.
     
    10
    Rohy Brna pokračují, pro změnu Pejič mířil přímo z rohu, Novák musel vyskočit a vyrazit míč do bezpečí.
     
    14
    Paradoxně je zatím lepší Zbrojovka, která má neustále tlak a Novák si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Bureš si takřka nesáhl na míč a už jej musel lovit ze své sítě. V tiskovém středisku místního stadionu se živě diskutuje o střelci úvodního gólu utkání, je totiž dost možné, že branka bude nakonec připsána Burešovi jako vlastní.
     
    16
    Tlak Zbrojovky dokumentuje i další akce. Po již šestém rohovém kopu Folprechta se k míči dostal Košulič a technickou střelou se snažil překonat Nováka, ten zasahovat nemusel, míč letěl totiž metr nad.
     
    20
    Po náporu Zbrojovky se hra malinko uklidnila a hru se pro změnu snaží tvořit Opava, ta bude mít nyní k dispozici svůj první roh.
     
    21
    Po něm se dostal k hlavičce Chmelíček, Bureš tentokrát připraven.
     
    26
    Opava se najednou uklidnila a mohla přidat druhou branku, těsně před Klesnilem ukopl míč v hodině dvanácté Kalabiška.
     
    32
    Opava v poklidu drží míč a rozvážně se snaží zakládat útok. Zatím všechny akce končí u pozorné obrany.
     
    33
    Kapitán Kolínek nebezpečně fauloval ze zadu Pejiče, sudí Sedláček zatím jen napomíná, kartu neudělil.
     
    35
    Nepříjemná srážka Chmelíčka s Borákem končí ošetřením druhého jmenovaného, který je již v péči lékařů. Jeho stav nevypadá příliš dobře.
     
    40
    Bude muset střídat. Sice už jde za pomocí lékařů po svých, ale na plac se zřejmě nevrátí.
     
    42
    A je to tady, Jaroslav Borák odchází na vyšetření s podezřením na otřes mozku, jeho místo si musí vzít na starost Lukáš Michna.
     
    43
    Kapitánskou pásku převzal od zraněného Boráka obránce Pašek.
     
    45
    Opava se snaží v klidu dohrát poločas, nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45
    V nastaveném čase se snažil vypálit Kalabiška, ale trefuje jen Partyše, který mu vstoupil do cesty.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, v něm jsme viděli jednu branku a padla dosti kuriózně. Bureš nezvládl souboj s Klesnilem a míč mu vypadl z rukavic za brankovou čáru. Domácí se hodně zlobili, ale gól byl dle všeho uznán po právu. Teď už je jen otázkou, komu branka bude nakonec v oficiálním zápase připsána. Jinak mělo v prvním poločase více ze hry Brno, ale střelecky se nedokázalo prosadit. Opavané zahrozili až v závěrečných minutách, ale akce to nebyly nikterak nebezpečné. Z Brna zatím vše, druhá půle odstartuje v cca 11:21.
     
    Statistiky prvního poločasu: Střely na bránu: 3:3, střely mimo: 2:0, rohy: 6:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    První šance Zbrojovky ve druhém poločase a v ní Šamánek, jeho rána končí ale vysoko nad bránou Nováka.
     
    48
    Hra se opět více než je zdrávo přibrousila, po ostrém souboji zůstává tentokrát ležet na trávníku Maroši s Knappem. Oba odkulhávají za čáru.
     
    50
    Oba jsou nakonec v pořádku a jsou opět v zápase.
     
    52
    Folprecht měl otevřenou dálnici, místo střely nebo dalšího běhu ku opavské brance, brněnský záložník nesmyslně centroval do země nikoho. Ze slibně rozvíjející se akce Zbrojovky se tak nic nekoná.
     
    54
    Také Opava měla slibnou akci, ale Křeček trefil pouze hlavu Paška, jenž odvrací na roh. Z něj už si brněnská obrana poradila.
     
    57
    Šance Zbrojovky na vyrovnání, z pravé strany centroval nebezpečně Pašek, do hlavičkového souboje se nejlépe vyšrouboval Jan Kalabiška a nechal vyniknout brankáře Nováka, který musel skokem vytlačit míč mimo tři tyče.
     
    60
    Folprecht ostrým skluzem zajel do Partyše a nic jiného než žlutou kartu ani nemohl očekávat.
     
    62
    Šamánek se snažil hlavičkou v tísni, což se mu i podařilo, leč mířil v záklonu hodně mimo.
     
    64
    "Karel Jarůšek", takový pokřik se nyní ozývá z opavského kotle. Sympatický pozdrav k brněnskému prezidentovi klubu, který v Opavě působil jako trenér.
     
    66
    Fotbalová paráda v podání Jana Kalabišky, který i s pomocí teče orazítkoval břevno Novákovy svatyně. Nádherná a utěšená rána plavala do sítě, ale nakonec se Brňané vyrovnání nedočkali. A vzhledem k průběhu a samotné hře, by si i gól zasloužili.
     
    68
    Další slibný brejk Kalabišky, jenže se o šanci připravil vlastní nešikovností. Brno nicméně stále svého soupeře mačká a ten je pod soustavným tlakem.
     
    69
    Brno právě vstřelilo branku!
    A je to tady. Naprosto zaslouženě Zbrojovka vyrovnává. Folprecht z rohového kopu našel kanonýra ROSTISLAVA ŠAMÁNKA a ten hlavičkou umístil míč přesně do sítě bezmocného Nováka. Ač je Šamánek postavenou témeř nejmenším na hřišti, dokázal se ve vápně uvolnit a nikým neatakován posadil svou hlavičku do branky.
     
    71
    Domácí stále zřejmě nejsou spokojeni, neustále mají míč na svých kopačkách a Opava má problémy.
     
    74
    Útoky Opavy končí již v samotném zárodku, sice se pokoušel Kolínek najít ve vápně Chmelíčka, jeho s přehledem pohlídal Košulič.
     
    75
    Aleš Chmelíček měl tentokrát daleko lepší šanci, obešel Paška a svou kličkovanou zakončil přízemní střelou, s tou si ale gólman Bureš dokázal poradit.
     
    77
    Opava právě vstřelila branku!
    I na druhé straně padá nádherná branka. Po standardní situaci z levé strany centroval Partyš a na jeho ideální pas si nejlépe vyskočil ROMAN ŠVRČEK a míč zapadl do sítě. Bureš plachtil vzduchem marně. Hosté tak jdou opět do vedení po povedené akci.
     
    78
    Brno podruhé střídá. Odchází Košulič, jeho místo zaujímá Jukl.
     
    79
    Žlutou kartu vyfasoval Klesnil, když takřka "odstranil" ze hry Paška. I druhý dnešní kapitán domácích je zraněn a odnesen na nosítkách.
     
    79
    Josef Mazura také střídá. Odešel Vyskočil, přišel Vladimír Čáp.
     
    80
    Poslední střídání v týmu Brna, odchází zraněný Pašek, nahrazuje jej Štourač.
     
    83
    To jsou věci, Rostislav Šamánek měl na kopačce vyrovnání, zcela neobsazen se ocitl před Novákem a v jasné tutovce míjí. Z metru přestřeluje branku! Opava si může oddechnout, naopak Brno může litovat jasné šance k vyrovnání.
     
    85
    Dnešnímu zápasu přihlíží 292 diváků.
     
    86
    Opava znovu střídá, odešel Aleš Chmelíček, na zelený pažit nastupuje na poslední momenty Milan Halaška.
     
    88
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hrdina utkání ROSTISLAV ŠAMÁNEK vyrovnává. Parádní fotbalová podívaná nemá prostě svého vítěze. Naopak pokud utkání skončí remizou, bude pravděpodobně zasloužená. Štourač našel centrem na malé vápno brněnského "Šamigóla" a ten chladnokrevně poslal míč podruhé do sítě.
     
    89
    Autor branky inkasuje žlutou kartu za sundání dresu.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec kvalitní fotbalového představení pod bedlivým dozorem Petra Švancary, sedícího metr od komentátorského stanoviště. Rozhodně se bylo nač dívat, čtyři branky, plno osobních soubojů, karet a hlavně šancí. Duel končí dělbou bodů a naprosto zaslouženě. Domácí byli prakticky celý zápas lepší, ale dopláceli na slabší koncovku. Naopak Opava ukázala svou sílu v této činnosti a takřka z ničeho dvakrát udeřila. To se ale nelíbilo Šamánkovi, jemuž se podařilo dát dvě branky a navíc jednu tutovku zazdít.
     
    Moment utkání: Začátek zápasu a chyba Bureše, kterému vypadl míč z rukavic. Zbrojovka byla v té době jasně lepší, což dokazovala následně i v dalších fázích zápasu.
     
    Muž utkání dle onlajnů.cz Dnes byla volba jednoduchá. Rostislav Šamánek rozvlnil dvakrát síť, především v závěru vyrovnal a je jasnou hvězdou duelu.
     
    Statistiky zápasu: Střely na bránu: 9:6, střely mimo: 6:0, rohy: 10:4.
     
    Z Brna se pro dnešní den loučím a u dalších zápasů z města pod Špilberkem se budu těšit napočtenou. Hezký víkend.

    Roman Zajíček

    Branky: 69. Šamánek, 88. Šamánek - 5. Klesnil, 77. Švrček

    Karty:   60. Folprecht (BNB), 89. Šamánek (BNB) - 79. Klesnil (OPA)


    FC Zbrojovka Brno jun.: Bureš - Borák (42. Michna), Kaňa, Pernica, Šamánek, Košulič (78. Jukl), Pašek (80. Štourač), Maroši, Kalabiška, Pejič, Folprecht.
    Slezský FC Opava: Novák - Švrček, Klesnil, Vyskočil (79. Čáp), Kolínek, Cigánek, Knapp, Křeček, Partyš, Chmelíček (86. Halaška), Žmolík

    Rozhodčí: Sedláček - Páral, Šenkýř

    Diváci: 292
    bahis siteleri