Žilina – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Trnava 2:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:0 (1:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Úterý 05.04.2011, 16:30Slovenský pohár - Slovnaft cup
     
    Koniec zápasu. (18:16:10)
     
    90+
    V nadstavenom čase sa už len dohráva. Žilinskí futbalisti zvládli toto stretnutie vynikajúco a po dvoch góloch Momodou Ceesaya a jednom presnom zásahu Tomáša Majtána z pokutového kopu víťazia 3:0 a pred odvetou si vypracovali veľmi dobrú východiskovú pozíciu na postup do vytúženého finále. Odveta v Zlatých Moravciach je na programe o dva týždne, 19. apríla. My sa s vami pre túto chvíľu lúčime, ďakuje za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera.
     
    90
    Žilinčania v posledných desiatkach sekúnd riadneho hracieho času opäť v útoku. Na ľavej strane vysunul Tomáš Majtán Patrika Mráza, ktorý znovu posielal nebezpečný center pred bránu na hranicu päťky, kde vyskakovala až dvojica žilinských hráčov. Napriek tomu najväčšiu prevahu zaznamenal Candrák a odhlavičkoval loptu do bezpečia. Nadstavovať sa budú ešte dve minúty.
     
    88
    V samotnom závere strieda poslednýkrát aj tréner Pavel Hapal a z ihriska sťahuje najväčšieho hrdinu dnešného duelu Momodou Ceesaya. Dva strelené góly, vybojovaná penalta a ďalšie možnosti hovoria za všetko. Na jeho miesto na záverečné desiatky sekúnd nastupuje po náročnej rekonvalescencii s prilbou na hlave Dominik Fótyik.
     
    86
    Žilinčania opäť získali rohový kop. Michal Škvarka ho zahral na krátko s Patrikom Mrázom. Ľavý obranca Žiliny mu ale následne loptu vrátil a žilinský mladý tvorca hry ju centroval do ohňa. Vzdušný priestor však je opäť dominantou brankára Martina Kuciaka, ktorý aj tentokrát vyskakuje najvyššie a loptu bez väčších problémov sťahuje zo vzduchu do svojich rúk.
     
    84
    Zlaté Moravce sa síce snažia, ale nie je im to veľa platné, i keď teraz sa im črtala možno najväčšia šanca v druhom polčase. Po rohovom kope Orávika z pravej strany vyskočil na vzdialenejšej žrdi najvyššie Andrej Brčák, ale jeho pokus brankára Krnáča neohrozil, pretože ešte pred ním loptu zblokoval jeden z hráčov v žltozelených dresoch. Stav stretnutia tak ostáva nezmenený.
     
    82
    Žilinčania sú všade. V obrane zastavujú akékoľvek pokusy hostí o útoky, vpredu zasa podkurujú brankárovi Kuciakovi. Teraz síce obrana Zlatých Moraviec odvrátila dlhé outové vhadzovanie Romana Gergela, k lopte sa za šestnástkou dostal Michal Škvarka, ktorý mal dostatok voľného priestoru na strelu. V pravej chvíli ale zaváhal, hostia ho dostúpili a od lopty odzbrojili.
     
    80
    Žilinčania získali k dispozícii dva rohové kopy v krátkom slede. Z toho prvého ešte nič nevyťažili, ale z toho druhého Michal Škvarka centrom na vzdialenejšiu žrď našiel hlavu Romana Gergela, ktorý zakončoval nepríjemne do zeme. Brankár Martin Kuciak však bol pozorný a pohotovo zareagoval. Lopta mu síce vypadla, ale okamžite sa po nej vrhol a skryl ju v náručí.
     
    78
    Na trávniku sa v posledných minútach naozaj nič zaujímavé nedeje. Žilinčania kontrolujú priebeh stretnutia a užívajú si záver stretnutia, v ktorom vedú o tri góly. Aj napriek jasnému vedeniu sa dokážu dostať k ohrozeniu hosťujúcej svätyne. Ceesay si loptu ešte nedokázal na strelu spracovať, ale následne sa k nej dostal Škvarka, ktorého pokus však tesne minul pravú žrď brány Zlatých Moraviec.
     
    76
    Žilinčania sa už dopredu nehrnú a sústredia sa predovšetkým na spoľahlivú hru v obrane a na to, aby hlavne neinkasovali. Hrať musia hostia, ale tým sa nedarí prelomiť defenzívu žltozelených. Ich tréner Pavel Hapal v týchto chvíľach pristupuje k svojmu druhému striedaniu. Z ihriska odchádza Babatounde Issiaka Bello, ktorého nahradí Michal Škvarka.
     
    74
    Uvidíme, čo do záverečných minút vymyslí tréner Juraj Jarábek. Hoci stav je pre mužstvo spod Dubňa jednoznačný, v prípade čestného streleckého úspechu by sa hráči Zlatých Moraviec dostali späť do hry o postup. Za prípadného stavu 3:1 by im totiž stačilo v domácej odvete streliť dva góly a mohli by zabojovať o postup do finále vďaka strelenému gólu na pôde súpera. Zatiaľ to však vyzerá tak, že hostia sa cez domácu obranu presadiť nedokážu.
     
    72
    Beží nám posledná dvadsaťminútovka riadneho hracieho času a o výsledku je prakticky rozhodnuté. Po slabšom rozbehu prevzali domáci Žilinčania iniciatívu a s prehľadom predčili svojho súpera. Ceesay po svojich dvoch góloch vybojoval aj pokutový kop, z ktorého zvýšil na 3:0 Tomáš Majtán. Žilinčania tak už teraz sú za tohto stavu značne blízko pohárového finále.
     
    70
    Žilina dala gól!
    Exekútorom pokutového kopu bol nakoniec TOMÁŠ MAJTÁN, ktorý si postavil loptu na biely bod. Brankár Martin Kuciak si vybral pravú stranu. Žilinský útočník však loptu mieril po výške a viac do opačnej strany, takže lopta končí v sieti. Žltozelení dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času vyhrávajú 3:0.
     
    68
    Tak v Žiline sa to vypätými momentami v poslednom období hemží a jeden z nich vidíme aj v tejto chvíli. Podobne ako v zápase so Slovanom padá v šestnástke Momodou Ceesay a rozhodca po inkriminovanom momente opäť vyťahuje červenú kartu. Tentokrát nie ale domácemu hráčovi, ale futbalistovi Zlatých Moraviec Martinovi Babicovi za faul. Nasledovať bude pokutový kop.
     
    66
    V týchto chvíľach po prvýkrát v dnešnom stretnutí strieda aj kormidelník Žiliny Pavel Hapal. Ihrisko opúšťa za potlesku tribún Ivan Lietava, ktorý sa ale dnes nedokázal prakticky žiadnym spôsobom presadiť a úplne ho zatienil kolega z útoku Momodou Ceesay. Na jeho miesto nastupuje Róbert Pich, ktorý sa do žilinského kádra vracia po pauze zavinenej zranením.
     
    64
    Práve pred malou chvíľou striedajúci Juraj Tomášik sa teraz predviedol v individuálnej akcii, keď sa presadil cez jedného z hráčov Žiliny na ľavej strane a vrútil sa do šestnástky. Tam však namiesto centra volil strelu z veľmi nevýhodnej pozície a mal len veľmi malú možnosť trafiť priestor medzi troma žrďami. Lopta z jeho kopačky nakoniec skončila nad Krnáčovou bránou.
     
    62
    Do konca riadneho hracieho času ostáva ešte takmer tridsať minút a zaujímavosťou je, že na štadióne je už pomerne tma. Slnko zašlo, ale osvetlenie nesvieti a podmienky na futbal nie sú za týchto okolností ideálne. Tých zaujímavostí je však dnes viac. Duch zápasu so Slovanom pod Dubňom ostal a fanúšikovia prezentujú svoju nevôľu vulgárnymi pokrikmi na adresu rozhodcu Romana Slyška.
     
    60
    Presne po hodine hry tréner Juraj Jarábek strieda aj tretíkrát. Ihrisko opúšťa český legionár Martin Hruška, ktorý takisto dnes očakávania nenastúpil. Najskôr operoval v strede poľa, potom sa presunul na svoju tradičnú ľavú stranu, ale ani odtiaľ nedokázal nijakým spôsobom výraznejšie podkúriť domácej obrane. Na jeho miesto nastupuje Juraj Tomášik.
     
    59
    Máme za sebou takmer jednu hodinu z dnešného pohárového zápasu a Žilinčania vedú už 2:0. Najvýraznejší podiel na tomto náskoku má Momodou Ceesay, ktorý zaznamenal oba presné zásahy a okrem toho niekoľkokrát výrazne podkúril hosťujúcemu brankárovi. Žltozelení tak zatiaľ držia dôležité vedenie, ktoré im garantuje dobrú pozíciu pred odvetou.
     
    57
    Tréner Juraj Jarábek sa snaží ešte nejakým spôsobom mužstvo namotivovať, aby niečo s výsledkom urobilo a pokúsilo sa streliť minimálne jeden gól a vypracovať si dobrú východiskovú situáciu pred odvetou. Tentokrát reaguje striedaním, keď z hry sťahuje Karola Pavelku, ktorý sa nedokázal vpredu výraznejšie presadiť. Na jeho miesto posiela Andreja Brčáka.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 29. Ceesay, 50. Ceesay, 70. Majtán (pen.)

    Karty:   39. Mráz (ZIL) - 28. Babic (ZMO)   68. Babic (ZMO)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Zdeno Štrba (K), Patrik Mráz - Ľubomír Guldan - Roman Gergel, Babatounde Issiaka Bello, Tomáš Majtán - Momodou Ceesay, Ivan Lietava
    FC ViOn Zlaté Moravce: Martin Kuciak - Patrik Pavlenda, Marek Janečka, Pavol Majerník (K), Martin Chren - Milan Pavlovič - Adrián Candrák, Martin Babic, Martin Hruška, Peter Orávik - Karol Pavelka

    Rozhodčí: Ivan Kružliak - Tomáš Mókoš, Peter Jenčura

    Diváci: 1673
    bahis siteleri