Skotsko – Česko 2:2 (kon.)
konec
Skotsko
2:2 (1:0)
Česko
Sobota 03.09.2011, 16:00 • Hampden Park • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Přeji pěkný dobrý den, doufám, že bude pro českého fanouška dobrý i po veledůležitém utkání kvalifikace o mistrovství Evropy ve fotbale mezi domácím výběrem Skotska a Českou republikou. Dnešní zápas je pro oba soupeře jedním z nejdůležitějších utkání v celém kvalifikačním cyklu skupiny I. Fotbalová bitva se odehraje na věhlasném Hampden Parku v Glasgowě pro 52 000 diváků. Jako hlavní sudí bude zápas pískat Holanďan Kevin Blom.



    Skotsko...
    ... potřebujeme Českou republiku porazit, aby mělo šanci na baráž o závěrečný turnaj. I remíza je pro domácí tým málo, a proto se dá očekávat, že trenér Craig Levein bude chtít po svých svěřencích ofenzivní fotbal. Mezi hlavní cíle Skotska bude úkol rychle vsítit gól. Skotové mají sice oproti Česku zápas k dobru, ale zároveň i pětibodové manko. V případě úspěchu s českým týmem budou mít Skotové vlastní fotbalový osud ve svých rukách. Trenér Levein nedávno prohlásil, že chce ve Skotsku vybudovat novou a hlavně mladou reprezentaci s koncepcí do budoucna. V dnešním utkání se dá ale předpokládat, že základní sestava bude poskládaná ze zkušenějších matadorů. V základní sestavě Skotska by se měl objevit i hráč Manchesteru United Fletcher, který dlouho laboroval se zraněním.

    Generálka na utkání: Skotové v přípravě na Českou republiku sehráli zápas s Dánskem. V srpnu svého soupeře porazili těsně 2:1, i když Dánové dali dvě branky. Do skotské svatyně se trefil Eriksen. Bohužel pro Dánsko se do vlastní sítě prosadil nešťastný Kvist. Jedinou branku Skotska zaznamenal těsně před koncem prvního poločasu Snodgrass.

    Sestava Skotska v generálce: Allan McGregor - Phillip Bardsley, Gary Caldwell, Stephen Crainey, Danny Wilson - Charlie Adam (58. Graham Dorrans), Scott Brown (19. Don Cowie), James Morrison (67. Barry Bannan), Robert Snodgrass (88. Grant Hanley) - Kenny Miller (57. Craig Mackail-Smith), Steven Naismith (74. James Forrest).

    Hlas trenéra Leveina: “Nemohu zcela jasně říct, jak hodně bude záležet na zkušenostech hráčů. Důležitý bude přístup k utkání. V poslední době jsem omladil reprezentační kádr a lidé mě za to kritizovali. Proti České republice možná vsadím na zkušený tým.“

    Nominace Skotska na utkání s Českem - brankáři: Gilks (Blackpool), McGregor (Rangers), Turner (Preston North), obránci: Bardsley (Sunderland), Berra (Wolverhampton), Caldwell (Wigan), Crainey (Blackpool), Hanley (Blackburn), Hutton (Tottenham), Whittaker (Rangers), Wilson (Liverpool), záložníci: Adam (Liverpool), Bannan (Aston Villa), Scott Brown, Forrest (oba Celtic), Cowie (Cardiff), Dorrans, Morrison (oba West Bromwich), Fletcher (Manchester United), Robson (Middlesbrough), Snodgrass (Leeds United), útočníci: Goodwillie (Blackburn), Mackail-Smith (Brighton and Hove), Miller (Cardiff), Naismith (Rangers).




    Česká republika...
    ... nebudí takovou hrůzu, jako v dobách Nedvěda, Poborského, Šmicera a Kollera. Všechny tyto ikony už profesionálně nehrají. O to víc musí reprezentační trenér Michal Bílek složit mužstvo, které bude bojovat jako tým. Kvalifikační skupinu I mají čeští fotbalisté rozehranou dobře. Za suverénním Španělskem míří na druhou pozici zaručující baráž o Euro, které se koná příští rok. K této metě ale Česku zbývá udělat pověstný poslední krůček, a to hlavně neprohrát ve Skotsku. V případě výhry by byla baráž téměř jistá. I remíza dává Česku dobrou naději. Otázkou je, jak na český tým zapůsobí nepovedený zápas v Norsku, ve kterém Češi prohráli 0:3. Největší otazník visí nad pozicí brankáře. Stálice národního týmu a brankář Chelsea Petr Čech se zranil a spoluhráčům bude chybět. Nahradí ho buď Drobný, který za reprezentaci odchytal šest zápasů, a nebo Laštůvka, pro kterého by to byl první start za reprezentační A-tým.

    Generálka na utkání: Češi si na generálku vybrali Norsko a zápas pro ně dopadl nešťastně. Po bídném výkonu podlehli Norům 0:3. Trenér Bílek zkoušel v utkání několik herních variant a věřme, že mu porážka zviditelnila ideální rozložení základní jedenáctky. Od vyšší porážky český národní tým zachránil brankář Petr Čech, který ale bude ve Skotsku chybět.

    Sestava Česka v generálce: Petr Čech - Zdeněk Pospěch, Jan Rajnoch, Tomáš Sivok, Michal Kadlec - Tomáš Rosický (68. Kamil Vacek), Marcel Gecov (46. Milan Petržela), Tomáš Hübschman, Jaroslav Plašil - Milan Baroš (81. Jan Rezek), Tomáš Pekhart (77. David Lafata).

    Hlas trenéra Bílka: "Skupina je rozehraná tak, že máme do baráže nejblíž. Případný úspěch ve Skotsku nám může baráž výrazně přiblížit. Rozebrali jsme si utkání Skotsko – Dánsko. Hrálo se na těžkém terénu a Dánové byli fotbalovější. Bohužel pro ně si dali také vlastní gól.“

    Hlas Tomáše Rosického: Koukali jsme na video z utkání v Norsku a jen se sami divili, co za šílenosti jsme tam ukázali. Je dobře, že jsme to viděli. Můžeme se z toho poučit. Podali jsme laxní výkon a to se už nesmí opakovat. Hrajeme proti britskému soupeři a ten by nám laxní výkon oplatil výpraskem.

    Nominace Česka - brankáři: Drobný (Hamburger), Hruška (Příbram), Laštůvka (Dnepropetrovsk), obránci: Gebre Selassie (Liberec), Hubník (Hertha), Kadlec (Leverkusen), Pospěch (Mainz), Pudil (Genk), Rajnoch (Anakaragürü), Sivok (Besiktas), záložníci: Hübschman (Šachtar Doněck), Jiráček, Kolář, Petržela, Pilař (všichni Plzeň), Plašil (Bordeaux), Rezek (Famagusta), Rosický (Arsenal), Vacek (Chievo), útočníci: Baroš (Galatasaray), Lafata (Jablonec), Pekhart (Norimberk).



    Tabulka skupiny I (včetně včerejšího utkání Litva – Lichtenštejnsko 0:0):

    1. Španělsko 15 bodů, 2. Česko 9, 3. Litva 5, 4. Skotsko 4, 5. Lichtenštejnsko 4.



    Pravděpodobné sestavy:

    Skotsko: McGregor - Bardsley, Caldwell, Berra, Crainey - Snodgrass, Brown, Fletcher, Morrison, Naismith - Miller.

    Česko: Laštůvka - Pospěch, Hubník, Sivok, Kadlec - Petržela, Rosický, Hübschman, Vacek, Plašil - Baroš.




    Pohled do statistik z kvalifikace, Skotsko vs. Česko:

    Vstřelené góly: 4:6, inkasované góly: 5:3, žluté karty: 12:7, červené karty: 1:0, střely na branku: 13:33, ofsajdy: 13:16, rohy: 11:48, fauly: 49:69.
     
    Úvodní sestavy:

    Skotsko: McGregor - Berra, Hutton, Caldwell, Bardsley - Fletcher, Morrison, Adam ,Brown - Naismith, Miller.

    Česko: Laštůvka - Hubník, Sivok, Rajnoch, Kadlec - Petržela, Rosický, Hübschman, Jiráček, Plašil - Baroš.


    Rozhodčí: Kevin Blom - Wilco Lobbert, Nicky Siebert.
     
    -5
    Do začátku utkání zbývá asi pět minut. Češi budou hrát v červeno-bílé kombinaci. Domácí Skotové nastoupí v modro-bílé variantě dresů.
     
    Hráči nastupují na hrací plochu. Ještě hymny a můžeme začít. Utkání je pro oba týmy možná nejdůležitější v celé kvalifikaci!
     
    Zajímavostí je, že v základní sestavě Česka jsou v takto důležitém utkání dva nováčci - brankář Laštůvka a plzeňský Jiráček.
     
    Atmosféra, jaká je nyní ve Skotsku na stadionu Hampden Parku, panuje snad jen ve Skotsku a Anglii. To je prostě paráda!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A je to tady! Utkání zahájili domácí Skotové a hned jsou hnáni do útoku.
     
    1
    Caldwell fauloval na polovině Česka Baroše a musí odevzdat míč.
     
    2
    Brown si šikovně obhodil míč a byl faulován Plašilem, který může být rád, že neviděl žlutou kartu v samém úvodu utkání.
     
    3
    Plašil zariskoval s rozehrávkou, naštěstí byl faulován Brownem a vybojoval míč.
     
    4
    Laštůvka, který dostal přednost před Drobným, odkopl míč do zámezí. Skotsko bude vhazovat na polovině Česka.
     
    4
    Češi mají míč a kombinují na vlastní polovině.
     
    5
    Baroš našel naběhnutého Jiráčka, který zatáhl míč do pokutového území. Jiráček Barošovi míč vrátil a český útočník trestuhodně přestřelil!
     
    6
    Česko má výhodu standardní situace...
     
    6
    ... Rosický našel Rajnocha, který hlavičkoval vedle levé tyče. Takové neproměněné šance by mohli Čechy mrzet!
     
    7
    Míč mají Skotové a budou rozehrávat od stoperů.
     
    8
    Jiráček fauloval protihráče a Skotsko má standardní situaci...
     
    8
    ... centrovaný míč čeští hráči odvrátili. Skotové sice poté zakončili, ale balon končí v zámezí a vykopávat bude Laštůvka.
     
    9
    Češi kombinují mezi obránci, ale záložníci se nenabízí a tak dává Rajnoch míč Laštůvkovi, aby vykopl.
     
    10
    Adam kombinuje s Fletcherem na polovině hřiště a přijímá aplaus od publika. Následoval útočný faul Skotska a odevzdání míče.
     
    11
    A opět má míč Adam a hledá spoluhráče, kteří by mohli jít do útoku.
     
    12
    Kombinace Jiráček - Kadlec - Sivok a dlouhý nákop končí u Rosického, který hledá spoluhráče.
     
    13
    Rosický zkoušel vysunout Baroše. Přihrávka byla moc dlouhá a míč končí v zámezí. Vykopávat bude McGregor.
     
    13
    Hraje se hodně kombinační fotbal a nyní se o útok snaží Skotové.
     
    14
    Sivok nepřesně přihrál Rajnochovi a ten byl rád, že stihl míč odkopnout do zámezí.
     
    14
    Bardsley se pokusil o průnik přes přesilu protihráčů a neuspěl. Zastavil ho Rajnoch.
     
    15
    Caldwell se zlobí na své spoluhráče, že se mu nenabídli při rozehrávce. Míč mají Češi.
     
    15
    A Češi kombinují na polovině hřiště.
     
    16
    Pokus o útok českému týmu nevyšel. Petržela lobem nedostal míč za obranu. I tak ale zůstávají Češi u balonu a snaží se o další útok.
     
    17
    Hubník bude vhazovat v blízkosti pokutového území Skotska.
     
    18
    Brown fauloval Rosického a za faul zezadu vidí po právu žlutou kartu.
     
    19
    Caldwell chyboval ale spoluhráči mu pomohli uhlídat nebezpečného Baroše.
     
    19
    Míč mají Skotové a hrají na své polovině. Zatím sledujeme fotbal, který nabídl dvě šance. Obě měli Češi a bohužel skotská síť je doposud nerozvlněná.
     
    20
    Morrison už už chtěl běžet do šance. Míč na hrací ploše nestihl.
     
    20
    Jiráček předvedl útočný faul a musí míč odevzdat soupeři. Rozehrávat bude Caldwell.
     
    21
    Bardsley založil protiútok a jen dobrý a rychlý přístup Rajnocha zamezil centru. Rajnoch to navíc provedl precizně a míč mají Češi, i když Skotsko chtělo roh.
     
    22
    Naopak rohový kop si vybojovali Češi po Jiráčkově centru...
     
    22
    ... centr Rosického odhlavičkoval jeden z domácích hráčů.
     
    23
    Češi opět mají míč a snaží se ždímat Skoty na jejich polovině. Domácí tým ale dobře brání.
     
    23
    Petržela čekal na nabídnutí od spoluhráče, to zatím nepřišlo.
     
    24
    Češi zahrozili a Baroš se jen kvůli rychlému přístupu obránců nedostal do zakončení. Následně fauloval Jiráček domácího Adama a vidí žlutou kartu.
     
    25
    Huttonův centr do pokutového území Česka odhlavičkoval spolehlivě stoper Sivok.
     
    25
    Naismith nedokázal dát dobrý míč a ten končí v zámezí. Vykopávat bude Laštůvka.
     
    26
    Češi drží míč, ale hrají většinou na své polovině.
     
    26
    Caldwell fauloval Baroše a tým trenéra Bílka má přímý kop...
     
    27
    ... Rosický poslal míč moc krátce a má ho brankář McGregor.
     
    27
    Hubník sebral hlavičku Rajnocha a bude rozehrávat.
     
    28
    Domácí publikum trochu utichlo a je asi malinko zaskočeno hrou Česka. To je zatím lepším týmem.
     
    29
    Sivok hledal Jiráčka, kterého si pohlídal Hutton a počkal si na faul. Jiráček se musí mít na pozoru. Sice je hodně aktivní, ale má také žlutou kartu.
     
    29
    Skotsko bude vhazovat na polovině Česka.
     
    30
    Caldwell našel dlouhým centrem Millera, který svou hlavičku sice poslal do brankového prostoru, ale míč neměl žádnou razanci a Laštůvka si na balon v pohodě počkal.
     
    31
    Naismith mohl jít sám na brankáře Laštůvku. Naštěstí pro český tým nedokázal ideálně zpracovat míč a pro ten si doběhl brankář Česka.
     
    32
    Útočný faul na Rosického. Míč mají Češi.
     
    32
    A Sivok opět dává jen Laštůvkovi, který často řeší rozehrávku. Skotové přidali a nyní jsou mírně aktivnější.
     
    33
    Rosický hledal Baroše, kterého pohlídal jeden z domácích stoperů.
     
    34
    Plašil chtěl vybídnout Jiráčka, který naběhl za obranu. Přihrávka byla příliš rychlá.
     
    34
    Rosický fauloval a musí odevzdat míč. Z tribuny to vypadalo, že si dal před hráče tělo a hrál čistě.
     
    35
    Rosický našel Baroše a ten střílel. Míč skončil na obránci.
     
    35
    Centr Jiráčka končí v zámezí a vykopávat bude brankář McGregor.
     
    36
    Sivok se nenechal zatlačil a vybojoval vhazování pro Česko.
     
    36
    Ale Brown udeřil o pár vteřin později stejným metrem.
     
    37
    Před pokutovým územím Skotska zůstal ležet jeden z českých hráčů. Hra ale pokračuje.
     
    38
    Dvakrát zkoušeli Skotové centrem projít přes obranu a dvakrát zasahoval Laštůvka.
     
    39
    Baroš mohl pelášit sám na gólmana, ale míč se mu zamotal mezi nohama a navíc ho doběhl obránce.
     
    40
    Naismith nedoběhl na centrovaný míč a ten jde do zámezí.
     
    40
    Před Barošem chytil míč gólman McGregor a rychle rozehrává.
     
    41
    Češi zakládají útok...
     
    41
    ... ale jen čtyři hráči podpořili táhnutí Rosického a to je málo.
     
    42
    Češi vybojovali roh...
     
    42
    ... centr Plašila odhlavičkoval Fletcher.
     
    43
    Kadlec se protáhl po lajně a odcentroval. Míč končí až u druhé postranní čáry a domácí tým bude vhazovat.
     
    44
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    A je zle! Skotsko hraje celý poločas bídně a i to mu stačí, aby vedlo. Fletcher vybídl naběhnutého KENNYHO MILLERA, který poslal přízemní střelu. Na tu si sice sáhl brankář Laštůvka, ale míč jen tečoval k tyči. Brankář českého týmu na tomto gólu možná nese trochu vinu. Se střelou Millera šlo udělat více.
     
    45
    Domácí publikum bouří. Skotové vedou 1:0 a to jim vyhovuje.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas veledůležitého zápasu mezi Skotskem a Českem v kvalifikaci o mistrovství Evropy skončil pro české barvy hrozně. Skotsko sice hrálo prakticky celý poločas jen koukajícího partnera, ale minutu před koncem se trefil Miller a rozbouřil tribuny. Z českého týmu měl největší šanci v úvodu Baroš, ale trestuhodně minul, a jak jsem již psal, tak tato neproměněná šance bude Čechy asi mrzet.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 1:0, střely mimo: 0:2, rohy: 0:2, fauly: 7:7, žluté karty: 1:1.
     
    Hráči se vrací na hrací plochu. Druhý poločas zanedlouho začne.
     
    Zatím to vypadá, že trenér Bílek o poločase nestřídal.
     
    Český výběr je již rozestavěn a nyní za velkého potlesku nastupují i domácí hráči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahájili fotbalisté Česka.
     
    46
    Skotsko zahájilo zostra a je na polovině Česka.
     
    46
    Rosický vybídl krásnou uličkou Baroše, který opět selhal! Míč poslal těsně vedle pravé tyče!
     
    47
    Miller byl faulován Hubníkem a domácí tým má výhodu standardní situace...
     
    47
    ... centr odvrátil Kadlec raději na rohový kop...
     
    48
    ... Adam sice našel na zadní tyči Millera, ten ale v těžké pozici poslal míč do zámezí.
     
    49
    Český tým kombinuje na své polovině a čeká, co udělá soupeř.
     
    49
    Miller zajel do protihráče a právem vidí žlutou kartu.
     
    50
    Češi jsou natlačení na polovině Skotska. Jiráček nedokázal odcentrovat přes obránce. Češi i tak zůstávají u míče.
     
    51
    Rosický rychlým napadáním sebral soupeři míč a snaží se o vytvoření tlaku.
     
    51
    A nyní Rosický špatně hledal Jiráčka a míč jen daroval soupeři.
     
    52
    Adam si počkal na faul od Plašila a získal míč.
     
    52
    Kombinaci Skotska zastavil Hubník. Následný centr na Petrželu se neujal. Vhazovat bude soupeř.
     
    53
    Fletcher společně s Huttonem chtěl vykombinovat obranu Česka. Hutton sice odcentroval, ale do prázdného prostoru.
     
    54
    Rosický hledal dalším centrem Baroše, který byl proti dvojici protihráčů a neuspěl.
     
    55
    Velikým pozitivem dnešního utkání je výkon novice a plzeňského hráče Jiráčka, který se snaží, útočí a bojuje o každý míč.
     
    55
    Fletcher místo střely volil přihrávku, která nebyla úspěšná.
     
    56
    Trenér Bílek bude střídat. Připraven je Rezek.
     
    56
    A je to tady. Rezek nahradil Petreželu.
     
    57
    Možná by to chtělo dát šanci i Lafatovi, který v české lize válí. Už má na svém kontě osm branek.
     
    57
    Češi se snaží, ale kombinace vázne.
     
    58
    Na hřišti zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Hra je na malý moment přerušená.
     
    59
    Huttonův centr v pohodě chytil Laštůvka a chvátá s rozehrávkou.
     
    60
    Plašil řekl hlavnímu sudímu nějaká slova a vidí za to žlutou kartu.
     
    60
    Útočný faul Hubníka na Naismitha. Skotsko bude rozehrávat.
     
    61
    A po centru Hubník odvrátil na rohový kop...
     
    61
    ... Češi se ubránili a mají míč. Chtělo by to co nejdříve vstřelit gól, jinak bude s přibývajícím časem na kopačkách Česka i nervozita.
     
    62
    Rezek fauloval Adama a vidí po právu žlutou kartu.
     
    63
    Rosický má míč a tvoří českou hru na polovině soupeře.
     
    64
    Baroš s Plašilem nyní zabojovali na polovině soupeře. Bohužel pomoc jim mohl i Baroš. Místo toho český útočník jen stál a vše pozoroval. To není zodpovědný výkon od Baroše.
     
    64
    Berra fauloval Rezka a český tým má výhodu...
     
    65
    ... Sivok vybojoval míč pro Hubníka, který se ale s míčem zamotal a nastřelil boční síť! Jejda jejda, to je velká škoda. Ale Češi mají náznaky šancí, některá by se mohla ujmout a rozvlnit síť.
     
    66
    Pozor, na druhé straně tečoval Miller míč na Rajnocha a od něj se míč odrazil do zámezí. Je z toho roh...
     
    67
    ... po rohovém kopu Skotska zakončoval Morrison. Míč mířil hodně vedle branky.
     
    68
    Rezek se zapomněl v ofsajdu. Stál na hraně a bylo to sporné. Nicméně je odmáváno a odpískáno.
     
    68
    Češi jsou natlačeni na polovině soupeře kombinují.
     
    69
    Hubník poslal do pokutového území centr, na který zkoušel naskočit nůžkami Baroš. Míč vůbec netrefil.
     
    69
    Vykopávat bude po Rezkově teči brankář McGregor.
     
    70
    Baroš neprošel přes protihráče. Situaci chtěl dohrát Rezek ale k míči měl blíže stoper Caldwell.
     
    70
    Češi mají opět míč a snaží se dostat se na polovinu soupeře.
     
    71
    Hubník zabojoval a vybojoval rohový kop...
     
    71
    ... Jan Rajnoch si naskočil na centr Plašila a poslal míč hodně vedle pravé tyče.
     
    72
    Hubník dle sudího fauloval a Skotsko má standardní situaci. Faulován byl Naismith...
     
    72
    ... a po centru je odpískán i útočný faul Skotska.
     
    73
    Baroš pelášil za míčem, u kterého byl dříve McGregor a vykopl ho do bezpečí.
     
    73
    McGregor má opět míč a s rozehrávkou samozřejmě nechvátá.
     
    74
    Češi mají míč na polovině Skotska. To je sice pěkné, ale chybí finální gólová přihrávka.
     
    75
    To je hodně špatné, když místo záložníků tvoří hru stoper Sivok. Jeho centr obrana Skotska odhlavičkovala.
     
    75
    Rajnoch fauloval Naismithe, mezitím se střídá. Bardsley je nahrazen Wilsonem.
     
    76
    Začala nám poslední čtvrthodinka. Míč má Česká republika a snaží se o útok.
     
    77
    Do pokutového území Skotska centroval Hubník. Míč končí u McGregora.
     
    77
    Další střídání. Do hry jde Pekhart, který nahrazuje aktivního Jiráčka.
     
    78
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečné štěstí pro český výběr! Kadlec nacentroval do pokutového území na Rezka, který poslal do malého vápna střílenou přihrávku. Prudký míč trefil do břicha JAROSLAVA PLAŠILA a od něho se míč odrazil za brankovou čáru!
     
    79
    Skotsko střídá. Odešel Adam a nahradil ho Cowie.
     
    80
    A celá situace ohledně kvalifikace je veselejší. Český tým si vyrovnání hlavně za první poločas zasloužil, ale chtělo by to přidal další branku do skotské branky.
     
    81
    Stadion docela jasně utichl. Skotové jsou opaření vyrovnáním.
     
    82
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    To snad ne! Skotsko jde opět a hlavně velmi rychle po vyrovnání do vedení. Miller přehrál chybujícího Rajnocha a dal DARRENU FLETCHEROVI, který se nemýlil.
     
    83
    A stadion opět bouří. To je studená sprcha pro český tým.
     
    84
    Pekhart předvedl útočný faul a musí míč vrátit.
     
    85
    Po nepřesném zpracování Naismitha končí míč v zámezí. Laštůvka s rozehrávkou chvátá.
     
    86
    Kadlec chtěl vypustit svou obávanou levačku. Míč byl ale tečován a McGregor v pohodě chytá.
     
    87
    Robson střídá Naismithev domácím dresu.
     
    87
    Taktický faul domácích na polovině hřiště. Rozehrávat bude Rosický.
     
    87
    Češi jsou natlačeni na polovině Skotska. To pozorně brání.
     
    88
    Plašil bude vhazovat na polovině hřiště po skotském odkopu.
     
    88
    Skotské publikum bouří a je nadšené ze současného stavu. Stav 2:1 je pro domácí tým ideální.
     
    89
    Centrovaný míč od Rezka odhlavičkoval jeden z domácích obránců.
     
    89
    Češi budou zahrávat penaltu! Rezek byl faulován Wilsonem!
     
    90
    K penaltě jde Michal Kadlec!
     
    90
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam! Je vyrovnáno! MICHAL KADLEC se nerozpakoval a poslal míč nekompromisně pod břevno!
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty. Žlutou kartu vidí Baroš za faul na Huttona.
     
    90+2
    A právě Baroše střídá Vacek, který nedávno přestoupil ze Sparty do italského Chieva.
     
    90+3
    Ufff! To jsou nervy. Do šance běžel Berra a po kontaktu s Hubníkem upadl! Rozhodčí ale jasně ukázal, že penaltu pískat nebude a navíc dává žlutou kartu domácímu hráči za simulování.
     
    90+3
    Žlutou kartu vidí za faul i Pekhart.
     
    90+4
    Laštůvka bude vykopávat, už se asi nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Dá se říct, že naštěstí je konec! Český tým doslova vyválčil velmi důležitou remízu ve Skotsku a díky výsledku 2:2 má postup do baráže o mistrovství Evropy ve svých rukách. Byl to ale velmi zajímavý mač. Skotové šli i přes mírný tlak Česka ke konci prvního poločasu do vedení - prosadil se Miller. Poté s velkou dávkou štěstí vyrovnal Plašil, kterého nastřelil do břicha Rezek a od břicha se míč odrazil do branky. Jen málo minut poté vstřelil druhou branku domácího týmu hráč Manchesteru United Fletcher a s národním týmem Česka to vypadalo zle. V 89. minutě ale pronikl do pokutového území Skotska Rezek a po kontaktu s Wilsonem upadl. Rozhodčí ukázal na pokutový kop a ten nekompromisní bombou pod břevno využil Kadlec. A stále to nebylo vše. Ve třetí minutě nastavení byl po kontaktu s Hubníkem na zemi Berra a chtěl pokutový kop i pro domácí. Penalta naštěstí nepřišla a Česko tak vybojovalo alespoň potřebnou remízu.
     
    Děkuji za pozornost u tohoto zajímavého a důležitého zápasu. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou (17:58:27)
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 4:4, střely mimo: 1:7, rohy: 3:3, fauly: 12:14, žluté karty: 3:5.

    Michal Heřman

    Branky: 44. Miller, 82. Fletcher - 78. Plašil, 90. Kadlec (pen.)

    Karty:   18. Brown (SCO), 49. Miller (SCO), 90+3. Berra (SCO) - 24. Jiráček (CZE), 60. Plašil (CZE), 62. Rezek (CZE), 90+1. Baroš (CZE), 90+3. Pekhart (CZE)


    Skotsko: McGregor - Berra, Hutton, Caldwell, Bardsley (75. Wilson) - Fletcher, Morrison, Adam (79. Cowie), Brown - Naismith (87. Robson), Miller.
    Česko: Laštůvka - Hubník, Sivok, Rajnoch, Kadlec - Petržela (56. Rezek), Rosický, Hübschman, Jiráček (77. Pekhart), Plašil - Baroš (90. Vacek).

    Rozhodčí: Kevin Blom - Wilco Lobbert, Nicky Siebert
    bahis siteleri