Slovan Bratislava – Košice 2:1 (kon.) | Trenčín – Prešov 4:0 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 3:0 (kon.)
Trnava – Ružomberok 0:2 (kon.) | Žilina – Nitra 2:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:0 (2:0)
FC Nitra
sk Sobota 24.09.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.
     
    -30
    Vítame Vás pri online prenose zo Žiliny. Zápas domáceho MŠK a hosťami z Nitry je považovaný za šláger 10. kola Corgoň ligy alebo aj zápas dvoch tímov, ktoré v tejto sezóne prehrali len raz. Dúfajme, že stretnutie naplní očakávania a uvidíme zaujímavý zápas. Už o chvíľu zostavy.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Ondráš, Mráz - Angelovič, Barčík (K), Zošák, Deza - Majtán, Pich

    FC Nitra: Chudý -Kaspřák, Kolmokov, Tóth, Čirik - Gajdoš, Hodúr, Šimončič, Kolár - Šimonek, Rák (K)

    Rozhodca: Leško - Bobko, Bednár.
     
    -12
    Niečo menej ako štvrťhodinku pred výkopom sa tribúny zapĺňajú len pomaličky. Zatiaľ to nevyzerá, že sa pod Dubňom bude hrať šláger kola.
     
    -10
    V tejto chvíli poznáme výsledky z ostatných zápasov. Líder z Trnavy prehral na vlastnom štadióne s Ružomberkom, čo znamená, že ak dnes domáci uspejú, posunú sa na čelo tabuľky!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Výkop v prvom polčase mali domáci, úvodná aktivita však na hosťujúcich kopačkách.
     
    5
    Prvá žltá karta. Vidí ju hráč v modrom drese - Kaspřák za zbytočné zakopnutie lopty.
     
    8
    Prvá vážnejšia akcia Žiliny a hneď gól. Rýchly prienik Dezu, ktorý dal loptu Barčíkovi, ktorý už-už šiel vystreliť, napokon našiel Picha a ten parádne zavesil zvnútra šestnástky!
     
    13
    Uvidíme, čo urobí rýchly gól so psychikou Nitranov. Domáci mali totiž po presnom zásahu ďalšie náznaky šancí. Aj v týchto chvíľach držia loptu na svojich kopačkách.
     
    14
    Predchádzajúce slová o aktivite "šošonov" sa naplnili. Opäť nakopnutá lopta do šestnástky a opäť nebezpečenstvo pred hosťujúcou bránou. Zakončoval Majtán, lenže jeho hlavička nemala potrebnú razanciu a Chudý si s ňou bez problémov poradil
     
    16
    Po štvrťhodine zápasu môžeme povedať, že Nitra bola v prvých minútach aktívnejšia, odvtedy sa akosi nevie presadiť. Iniciatívu prebrali domáci, ktorí neustále hrozia najmä z krídelných priestorov. Aj v tomto prípade pekná akcia Picha, ktorý našiel Barčíka ešte pred šestnástkou. Jeho strela z prvej však letela vysoko nad.
     
    19
    A ďalšia príležitosť žlto-zelených. Majtán sa dostal do výhodnej pozície, lenže bol tiesnený obrancom Nitry. Dokázal však zakončiť, lopta tesne minula pravú žrď Chudého brány.
     
    21
    Po dlhom čase sa k slovu dostali aj futbalisti spod Zobora. Pekná strela Hodúra však letela nad bránu.
     
    23
    Znova možnosť MŠK. Barčík našiel v šestnástke mimoriadne aktívneho Dezu, lenže jeho strela skončila v náručí hosťujúceho brankára.
     
    27
    Strela Patrika Mráza spoza šestnástky končí v náručí už niekoľkokrát spomenutého brankára Chudého.
     
    29
    Peruánec Deza potvrdzuje, že je pre Žilinu zatiaľ dobrým nákupom. Po polhodine uvidíme pokutový kop, za faul na spomenutého legionára, ktorý dravo prenikol až do šestnástky, kde ho nedovolene zastavil Kaspřák.
     
    29
    Navyše vylúčenie! Český legionár Kaspřák vidí druhú žltú kartu a tým aj červenú a Nitrania to budú mať v ďalšom priebehu mimoriadne ťažké.
     
    30
    Žilinčania si teraz futbal naozaj užívajú a avízovaný pokutový kop bezpečne premenil Patrik Mráz.
     
    34
    Na dianie v zápase musí reagovať aj tréner hostí Stachura. Strieda Ráka, ktorého nahradilvHarbuľák.
     
    36
    Opäť zbytočné zakopnutie lopty, tentokrát od Tomáša Majtána a tým aj žltá karta.
     
    37
    Barčík po druhýkrát v zápase zakončil, no podobne ako v prvom prípade, tak aj teraz mieril len pánu Bohu do okien. Pekne ho našiel Zošák.
     
    40
    Veľký aplauz sa už po niekoľkýkrát ušiel Jeanovi Dezovi, ktorý si občas robí, čo sa mu zachce. Behá, servíruje pekné prihrávky a navyše ukazuje typickú južanskú techniku. Obrancovia Nitry ho už určite majú dosť a to ešte nie je koniec ani prvého polčasu. Aj v tomto prípade vyzvŕtal hráčov hostí, zakončiť sa mu už nepodarilo.
     
    41
    Rýchla akcia domácich. Krnáč hodil loptu Barčíkovi, ten sa v strede poľa pekne uvoľnil, našiel Majtána, ktorý z pravej strany vystrelil, ale aj v tomto prípade išla jeho lopta tesne vedľa.
     
    44
    Miestami to vyzerá na exhibíciu päťnásobného slovenského majstra. Barčík, Mráz a Majtán predviedli nádejnú akciu, výbornú šancu mal opäť Majtán, jeho prudkú strelu brankár hostí s námahou vytlačil.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Máme za sebou prvé dejstvo. Videli sme zaujímavý futbal. V prvých piatich minútach boli aktívni hostia, no odvtedy sa vôbec nedokázali presadiť. Žilina hrá uvoľnene, k čomu jej pomohol rýchly gól. Po polhodine prišiel aj druhý z pokutového kopu. Navyše hostia hrajú bez vylúčeného Kaspřáka. Hráči MŠK si vypracovali aj ďalšie šance a hru majú pevne pod kontrolou. Nitra určite ešte nerezignovala, ale po zmene strán to bude mať extrémne ťažké.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    50
    V úvodných piatich minútach druhého dejstva sa nič vážnejšie neudialo. Akurát domáci stopér Piaček s bolestivou grimasou v opatere lekárov.
     
    52
    Zranenie Piačeka je zrejme vážnejšieho charakteru. Krivkajúc odchádza z trávnika a nahrádza ho Štrba. Ten sa vracia po dlhej absencii zavinenej zranením.
     
    55
    Pekná strela Gajdoša po ktorej sa poriadne natiahol Krnáč. Zasahovať však nemusel.
     
    56
    V Žiline sa poriadne ochladilo. Domácim fanúšikom to však nevadí a prakticky od začiatku zápasu neúnavne povzbudzujú svoj tím. Možno sa zohrievajú aj niečim ostrejším :)
     
    59
    Príležitosť Žiliny. Center Mabouku, Majtán sklepol loptu na Picha, ten v tesnej blízkosti brankára Chudého neuspel. Následná strela Barčíka spoza veľkého vápna končí na žrdi! Už mohlo byť definitívne rozhodnuté.
     
    60
    Po druhýkrát vidíme vynútenú zmenu na domácej strane. Deza musel opustiť ihrisko a nahradil ho Gergel.
     
    64
    Nitra je aj v druhom polčase poriadne bezzubá. Žilinčania si dnešný večer užívajú, majú loptu prakticky stále na svojich kopačkách. Dočkáme sa aj ďalších gólov? Uvidíme, čaká nás ešte viac ako polovica druhého dejstva.
     
    66
    Nádherná strela Mráza možno z dvadsiatich metrov len tesne minula cieľ.
     
    67
    Dnešné stretnutie sleduje 2 411 divákov.
     
    73
    V týchto minútach sa nič vážnejšie nedeje. Hra sa odvíja prevažne v strede poľa. Nitra mala 2-3 náznaky brejku, ale dnes si ešte šancu nevypracovala a ani neohrozila Krnáča v domácej bráne.
     
    75
    Obrana mužstva spod Zobora dnes veru nestojí na pevných nohách. Zrodila sa ďalšia príležitosť, Pich sa rútil na brankára, v poslednej chvíli ho však obrancovia FC zastavili.
     
    77
    Hostia striedajú. Odchádza Kolár, prichádza Sloboda.
     
    80
    Striedajú aj domáci. Dole Zošák, nový hráč Žilák.
     
    84
    Pokračujeme vo výmenách hráčov. Tentokrát strieda Nitra. Čerstvý hráč je Gajdošík, ktorý nahradil Šimoneka.
     
    85
    Azda prvá príležitosť hostí v dnešnom zápase. Striedajúci Sloboda sa dostal na dostrel Krnáčovej brány, jeho pokus však šiel tesne vedľa pravej žrde. Hostia trochu ožili.
     
    87
    Gajdošova strela z priameho kopu len do náručia žilinského brankára. Prvý pokus medzi tri žrde v zápase zo strany zverencov Cyrila Stachuru v dnešnom meraní síl.
     
    89
    Tempo v druhom polčase trochu upadlo. Žilinčania kontrolujú priebeh zápasu, NItra sa zasa ešte snaží čosi vymyslieť. V oslabení to však má veľmi ťažké, napriek tomu sympaticky bojuje až do konca.
     
    90
    Pich v ďalšej šanci. Ale úspešnejší opäť brankár Chudý, ktorý zmaril jeho šancu včasným vybehnutím.
     
    91
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Žilina oslavuje návrat na čelo ligovej tabuľky. Ešte v závere žltá karta pre Hodúra.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. Videli sme pomerne rušné stretnutie, v ktorom Žilina jasne dominovala po všetkých stránkach. Nitra hrala od 30. minúty bez vylúčeného hráča, čo jej ešte viac skomplikovalo šancu na bodový zápis. Ak by domáci premenili viac svojich šancí, mohli vyhrať aj vyšším rozdielom. Prvý polčas bol kvalitatívne lepší, videli sme aj dva góly. V druhom už domáci kontrolovali dianie na ihrisku a zaslúžene dnes bodujú naplno. Žlto-zelení sa navyše dostanú na čelo tabuľky. Od nás je to zo Žiliny všetko, tešíme sa na Vás pri ďalších online prenosoch. Pekný večer! (21:20:54)

    Milan Gončár

    Branky: 8. Pich, 30. Mráz (pen.)

    Karty:   36. Majtán (ZIL) - 5. Kaspřák (NIT), 91. Hodúr (NIT)   29. Kaspřák (NIT)


    MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Ondráš, Mráz - Angelovič, Barčík (K), Zošák, Deza - Majtán, Pich
    FC Nitra: Chudý -Kaspřák, Kolmokov, Tóth, Čirik - Gajdoš, Hodúr, Šimončič, Kolár - Šimonek, Rák (K)

    Rozhodčí: Leško - Bobko, Bednár

    Diváci: 2 411
    bahis siteleri