Šumperk – Třebíč 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 2:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 4:2 (kon.)
Písek – Litoměřice 2:3 (po pr.) | Chomutov – Beroun 3:2 (po s.n.) | Ústí n/L – Olomouc 4:1 (kon.)
Most – Hr. Králové 1:7 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (3:0, 1:2, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 01.10.2011, 17:00 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Závěrečné dějství s sebou žádnou branku ani na jedné straně pomyslné barikády nepřineslo. Rebelové se tak radují z vítězství 4:2, jež jim přináší cenné 3 body do extraligové tabulky a prolomení nepříjemné série porážek, která Havlíčkův Brod v posledních kolech sužovala. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:34:31)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Hosté to už budou mít teď hodně těžké. Sice se nahrnuli v hojném počtu do útočného pásma, jenže zastavuje je hvizd sudího, jenž přerušil hru kvůli signalizovanému postavení mimo hru. Gólman Novotný v brance.
     
    59:03
    Do opuštěné brány mohl pečetit havlíčkobrodské vítězství ze středního pásma Semorád, jenže byl zastaven za hranicí pravidel. Za podražení dostal 2 minuty Čachotský (JIH).
     
    58:55
    Gólman Novotný zůstává na střídačce, hosté pokračují ve hře bez brankáře. S blížící se závěrečnou sirénou pochopitelně sázejí vše na jednu kartu.
     
    58:55
    Dukla se usadila v útočných pozicích kolem gólmana Nerudy, jenže tlačila se až moc do branky a je vykázána za postavení útočícího hráče v brankovišti. Buly ve středním pásmu. Dukla si bere oddechový čas.
     
    58:40
    Havlíčkův Brod získal kotouč, ale je očividně odhodlaný bránit svůj dvoubrankový náskok. Jen zavezl puk do pásma, kde nic nevymýšlel a hosté toho využili k zisku puku. Brankář Novotný míří na střídačku. power-play Jihlavy.
     
    58:03
    Dukla sevřela svého soupeře do pevného objetí a Rebelové vše řeší dlouhým vyhozením na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v kruhu po levici brankáře Nerudy.
     
    57:30
    Protivný vyslal dalekonosný a tvrdý projektil ze středního pásma, mířil však hodně nepřesně a o velký kus minul pravou Novotného tyčku. Hrát mohou hosté.
     
    56:47
    Šance na obou stranách. Nejdříve střílel zblízka do Nerudovy výstroje Ficenc, na druhé straně z mezikruží pálil bekhendem těsně vedle odkrytého koutu u levé tyčky Meidl.
     
    56:01
    Kolafa (JIH) a Semorád (HBR) současně vyloučeni za sekání.
     
    55:29
    Jihlava se osvobozuje po zisku kotouče v blízkosti gólmana Novotného vyhozením. Dobrovolný před chvíli zamířil přímo do kabin, na lavici hanby ještě sedí Zeman. Jedná se zřejmě o tresty za nesportovní chování, ale hlasatelé je zatím neuvedli.
     
    54:53
    Začíná se nám povážlivě přiostřovat na obou stranách. Dobrovolný (JIH) dostává 2 minuty za sekání.
     
    54:40
    Hosté překonali brodský blok a nastěhovali se do útočného pásma, ale v závěru přesilovky už si rebelové gól dát nenechali. Sami teď navíc zkoušejí něco vymyslet v blízkosti brankáře Novotného.
     
    54:00
    Němec teď odvedl pro svůj tým pořádnou porci výborné práce, když podržel ve středním pásmu puk na holi a poté ho vyhodil do útočného pásma, kde ještě neúspěšně napadal rozehrávku jeho kolega Meidl.
     
    53:20
    Kolafa nepropálil od modré čáry po několika jihlavských nahrávkách hradbu těl v předbrankovém prostoru a domácí se osvobodili vyhozením.
     
    52:53
    Rebelové se dokonce při vlastím oslabení dostali do útočného pásma, jenže neobešlo se to bez odpískaného postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    52:39
    Svěřenci trenéra Nováka se okamžitě osvobozují, když dlouhým vyhozením ihned po vhazování vyhánějí jihlavskou družinu až do Novotného blízkosti.
     
    52:30
    Ostrý zákrok předvedl v rohu obranného pásma A. jelínek (HBR), jenž si posedí za katrem kvůli držení protihráče.
     
    52:02
    Domin prověřil Nerudovu pozornost, když napřáhl na levém křídle. Maskovaný muž v brankovišti Rebelů utěsnil prostor u své pravé tyčky včas a přerušil po zákroku hru.
     
    51:40
    Domácí odrazili jihlavský útok a u obranného pásma rychle přesunuli hru do útočné fáze. Jonáš se protlačil ke střele z levého křídla, jenže u bližší tyčky našel jen Novotného náruč.
     
    51:00
    Jihlava držela stále hru v Nerudově blízkosti, jenže přes brodskou obranu si nevytvořila nic nebezpečnějšího. Havlíčkův Brod po zisku kotouče přesunul hru k brankáři Novotnému, odkud Dukla vyhodila na icing.
     
    49:55
    Po vyhraném buly vypálil z první od modré čáry obránce Kolafa a jeho dělovku gólman Neruda neudržel ve výstroji. Akce hostů pokračovala, ale nikdo zblízka neuklidil puk do odkryté brány, kde ležel v brankovišti strážce brodské svatyně. Buly ve středním pásmu, postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:43
    Domin vypálil ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu a z mezikruží zamířil puk do ochranné sítě, neboť jeden z rebelů stihl puku vložit do cesty svou hůl.
     
    49:00
    Jihlava se usadila v nebezpečném prostoru pro havlíčkobrodské barvy, ale zatím se jí nedaří přetavit svůj narůstající tlak v přesnější a nebezpečnější zakončení, jež by nadělalo starosti brankáři Nerudovi.
     
    48:20
    Rebelové již v kompletním počtu vyvezli puk z Nerudovy blízkosti do středního pásma, odkud nahazoval k Novotného brance Meidl. Nikdo z jeho spoluhráčů však neměl k puku blízko, hrát mohou hosté.
     
    47:45
    Jihlava se vynutila obrovský tlak, brodští hráči čelili hodně nepříjemné situaci. Při kombinaci hostů pálil z levého kruhu osamocený Čachotský a měl před sebou odkrytý kout brány, jenže bez přípravy netrefil kotouč ideálně a mířil vedle tyčky.
     
    47:05
    Havlíčkův Brod se osvobodil dlouhým vyhozením do Novotného blízkosti. Jihlava se vrátila zpět do přesilovkového postavení, ale k zakončení se nepropracovala. Dlouhý souboj v rohu pásma přerušil rozhodčí, vhazovat se bude před brankářem Nerudou.
     
    46:42
    Čachotský střílel z dobré palebné pozice před brankou, jenže ztroskotal na Nerudově připravené vyrážečce. Hosté zůstali v pásmu a znovu zahrozili. Tentokrát se o to postaral Kolafa, jenže jeho rána byla hodně nepřesná a skončila v ochranné síti.
     
    46:05
    Kolafa vypálil z prostoru mezi kruhy a modrou čarou, jeho nepříjemný projektil však jen vyprášil Nerudovy připravené betony. rebelové následně vyhazují.
     
    45:42
    Podobně jako ve 2. třetině začíná mít výrazně navrch Dukla, který si zahraje přesilovou hru. Její útočné snažení přerušil nedovoleně Štěpánek (HBR), který dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    45:13
    Rebelové teď vyřešili nepříjemný tlak soupeře jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění, po němž rozhodčí vhodí puk zpět do hry před gólmanem Nerudou.
     
    44:30
    Zeman se tlačil do zakončení ze slibné pozice v Nerudově blízkosti, jenže byl velmi dobře bráněný a zakončil nepřesně, vedle přední tyčky. Na druhé straně střílel z pravého kruhu do Novotného náruče Rytnauer.
     
    43:53
    hra se nám teď přelévá ze strany na stranu, svým vzezřením hodně připomíná přesýpací hodiny. Puk se rychle stěhuje po ledové ploše a mění svého držitele.
     
    43:13
    Slibná šance na obou stranách. Nejdříve se ocitl v situaci 1 na 1 Němec, ale při svém postupu byl velmi dobře stínovaný a jeho nepříliš razantní zakončení z těžké pozice vyrazil u bližší tyčky betony gólman Novotný. Poté na druhé straně střílel z mírného úhlu na pravé straně hned nadvakrát Dobrovolný, jenže ani jednou neprostřelil brodskou hradbu těl před brankou.
     
    42:15
    Havlíčkův Brod kontroluje puk, ale jeho rozehrávku aktivně napadají jihlavští útočníci. Zadáci Rebelů s tím mají velké problémy a nedaří se jim přesunout puk do středu hřiště.
     
    41:53
    Dukla sice držela Rebely stále pod pevným zámkem, jenže neuhlídala si postavení na modré čáře a ocitla se v odpískaném postavení mimo hru.
     
    41:40
    Čachotský se dostal k puku a ukázal, že disponuje velmi rychlýma a šikovnýma rukama. Zamíchal s pukem na holi a vytvářel si palebný prostor, jenže v tísni mu puk utekl do rohu pásma. Hosté zůstávají u kotouče.
     
    41:08
    Nejdříve se tlačil do koncovky z bezprostřední blízkosti Semorád, jenže v tísni hned dvou protihráčů to měl hodně těžké. Z zakončení se nakonec neprobil. Následně si poradil s nepříjemnou ranou z vrcholu kruhů brankář Novotný.
     
    40:45
    Rebelové sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže puk mířil jen do prostoru, kde nikdo z brodských hráčů nebyl. Nahazovat zkoušel zpět do Novotného blízkosti Pavlík, ale trefil před sebou protihráče a puk skončil mimo hrací plochu.
     
    40:19
    První se dostal do akce v závěrečném dějství gólman Novotný, jehož pozornost prověřil střelou z levého kruhu Polodna. Mladý brankář Jihlavy utěsnil prostor u bližší tyčky a schoval puk do lapačky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 2478 fanoušků.
     
    Prostřední část je již minulostí. Její první půlka se odvíjela v jihlavské režii, což vyjádřili hosté také gólově. Po zásazích z holí Tomáše Kolafy a Daniela Hodka snížila na nejtěsnější rozdíl. Více do hry se postupem času dostávali také domácí Rebelové, kteří získali zpět ztracený náskok dvou branek po gólu Jana Pavlíka. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 18:53, vede Havlíčkův Brod nad Jihlavou 4:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Dukla zatím zvládá oslabení na jedničku podtrženou. Daří se jí vyhazovat puky daleko od své brány a Havlíčkův Brod zatím nepouští do slibnější šance.
     
    38:40
    Brodský soubor teď sevřel svého soupeře pod tlak, ale nedaří se mu proti dobře bruslícím protihráčům zakončit nebo vymyslet nebezpečnější akci.
     
    37:54
    Hosté nejdříve vyvezli kotouč do útočného pásma, kde ušetřili cenné vteřinky z Maliníkova trestu. Poté Rebelové propadli ve středu hřiště a Jihlava se hnala do brejku, Čachotského nahrávka na rozjetého Hodka však skončila na holích domácích.
     
    37:28
    Maliník (JIH) to přehnal s důrazem v útočném pásmu a provinil se hákováním, za což si odsedí 2 minuty. Rebelové měli ponechanou dlouho výhodu, ale nic nevymysleli.
     
    36:45
    Oba celky se střídají v iniciativě. Chvíli hledají skulinku v soupeřově defenzívě Rebelové, jindy pro změnu hosté z Jihlavy. Obrany plní své úlohy znamenitě a gólmani zasahovat nemusejí.
     
    35:40
    Rytnauer s Musilem se tlačili do koncovky v předbrankovém prostoru, ale obrana hostů byla zkonsolidována a hlídala místo před gólmanem Novotným. Zblokovala tak nepříjemný projektil mimo tři tyče jeho svatyně.
     
    35:12
    Ficenc vypálil tvrdě od modré čáry a trefil Nerudovy betony. Brodský brankář si proti této ráně vyjel z brankoviště a následně musel likvidovat hodně nepříjemnou a razantní dorážku z hole Hodka, jenž se opřel na vrcholu kruhů do puku, když vymrštil vzhůru svou lapačku a přerušil hru!
     
    34:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové využívají svou přesilovku a znovu se ujímají dvoubrankového náskoku! Ladislav Rytnauer poslal kotouč na okraj levého kruhu, kde vypálil bez přípravy JAN PAVLÍK a nechytatelně trefil vzdálenější horní roh Novotného branky! Asistence: Ladislav Rytnauer, Václav Meidl.
     
    34:00
    Hosté se okamžitě po zisku kotouč osvobozují dlouhým vyhozením až do Nerudova hájemství. rebelové se musejí vracet pro puk hluboko do obranného pásma.
     
    33:19
    Havlíčkův Brod přesunul hru do útočného pásma, kde protlačil puk do prostoru mezi kruhy, odkud střílel bekhendem dojíždějící Musil kousek vedle horního růžku Novotného svatyně. Na lavici hanby po odpískání usedá Grundmanis (JIH) za sekání.
     
    33:01
    Velice se omlouvám za hrubou chybu. Po třetí obdržené brance Jihlavy vystřídal Dominika Halmošiho mezi tyčemi Filip Novotný.
     
    33:01
    Dukla právě vstřelila branku!

    Zbytečný faul brodského útočníka Fiedlera nakonec hosté využívají ve svůj prospěch a snižují na nejtěsnější rozdíl! Při obléhání brodské brány napřáhl na vrcholu kruhů DANIEL HODEK a nechytatelnou dělovku poslal z velkého nápřahu přesně k pravé Nerudově tyčce! Asistence: Tomáš Ficenc, Adam Pometlo.
     
    32:05
    Havlíčkobrodští hráči opět získali puk v obranném pásmu a okamžitě vyhodili do blízkosti gólmana Novotného. Dukla se musí vracet pro puk.
     
    31:40
    Dukla zatím nemůže najít účinný recept na kompaktní blok Rebelů, který tvoří jen tři bruslaři. Havlíčkův Brod nepouští protivníka do koncovky a vyhazuje.
     
    31:17
    Fiedler (HBR) se ocitl v přečíslení 2 na 1 s Rytnauerem, jenže nedokázal přesně přihrát a navíc následně v rohu pásma fauloval. obdržel 2 minuty za hákování.
     
    30:48
    Ficenc se nerozpakoval na modré čáře a opřel se vší silou z mohutného nápřahu do puku. Brankář Neruda dokázal zasáhnout betony a při domácích stálo štěstí, protože puk se neodrazil na hůl nikoho z Jihlavských, kteří číhali kolem brankoviště na dorážky!
     
    30:30
    Havlíčkův Brod se ujal v obranném pásmu puku a vyvezl ho do bezpečí, ale na útočné modré čáře se provinil postavením mimo hru. Pro úmyslný offside buly před brankářem Nerudou.
     
    30:05
    Hosté zvládli důležité buly a drží hru na svých holích, poblíž brankáře Nerudy, kde se jim daří rozvíjet svou kombinaci. Rebelové zatím nepustili soupeře k zakončení.
     
    29:49
    Hokejisté z Jihlavy mají stále navrch. Brodský soubor se nejdříve osvobodil vyhozením na icing, teď dokonce za hranicí pravidel. Polodna (HBR) vyfasoval 2 minuty za vysokou hůl.
     
    29:10
    Tak teď bylo pořádně horko oběma gólmanům. Nejdříve se zapotil brankář Novotný, jenže Musil těžkou nahrávku nestihl v tísni před bránou zpracovat a zakončit. v O poznání lepší pozici se objevil Hodek, který jel volným prostorem na bránu, jenže gólman Neruda si povyjel z brankoviště a před bruslemi zkušeného útočníka hostů zalehl puk!
     
    28:46
    Tuhý boj o kus černé gumy nakonec vyhráli rebelové, jenže sami se připravili o možnost protiútoku vyhozením na zakázané uvolnění. Buly před Nerudovou svatyní.
     
    28:20
    Sledujeme dlouhý a vyrovnaný souboj v rohu brodského pásma. Hráči obou táborů se přetahují o puk už dobrou půlminutu. Kotouč je stále ve hře, rozhodčí tak nepřerušuje.
     
    27:49
    Havlíčkův Brod rozjíždí akci až zpoza Nerudovy brány. Sluší se podotknout, že v prostřední části má zatím navrch Dukla, která si vypracovala mnohem více brankových příležitostí a dokázala snížit.
     
    27:22
    Zábranský ztratil puk při kličce na útočné modré čáře a hosté toho využili k bleskové protiútoku. Hodek přiťukl zadovkou puk za sebou stojícímu Kolafovi, jenž z vrcholu kruhů pálil bez přípravy nad horní tyčku Nerudovy klece!
     
    26:48
    Obrovská šance Jihlavy opět nevyužita. pometlo adresoval krásný pas z pravého kruhu do předbrankového prostoru, kde stačilo jen dobře nastavit hůl Polcarovi. Gólman Neruda uprostřed brankoviště zasáhl svými betony!
     
    26:20
    Tentokrát vzala otěže do svých rukou Dukla, která využila svou útočnou akci k zakončení. z vrcholu kruhů pálil Pometlo, našel však jen připravené Nerudovy betony, které po ledě letící puk vyrazily do rohu pásma.
     
    25:34
    Karta se nám dokonale obrátila na svou druhou stranu. V tuto chvíli tahají za delší konec pomyslného provazu Rebelové, kteří operují poblíž gólmana Novotného. Do koncovky je zatím obrana hostů nepustila.
     
    24:50
    Čachotský číhal volný mezi kruhy na pas od svých spoluhráčů, jenže netrefil puk ideálně a gólman Neruda příliš starostí s jeho pokusem neměl. Dukla zůstává v útočném pásmu.
     
    24:10
    Rytnauer napadal jihlavskou rozehrávku a podařilo se mu získat puk. Záhy o něj však v obležení protihráčů přišel, hrát mohou hosté. Puk mají v obranném pásmu.
     
    23:36
    Z pravého kruhu zkusil štěstí se svou střelou volný Kaláb a protáhl gólmana Nerudu, který vyrazil puk svým pravým betonem. Nepříjemný projektil mířil ke vzdálenější tyčce. Hosty následně zastavuje offside.
     
    23:15
    Havlíčkův Brod znovu dokázal přerušit soupeřův nápor vyhozením,ale svěřenci trenéra Vlka jsou už zpět v Nerudově blízkosti, kde v rozestavení obdélníku kombinují.
     
    22:40
    Až teď hráči z regionální metropole získali na delší dobu přesilovkové postavení. Vlastní nepřesností se však připravili o puk a Rebelové vyhazují.
     
    22:10
    Hosté se zatím v přesilové hře hodně trápí, když se jim nedaří zaujmout na delší časový úsek útočné pásmo. Rebelové zachytávají puky a kouskují přesilovku soupeře vyhozeními.
     
    21:39
    Domácí družina zvládla lépe důležité vhazování a vyhodila kotouč do útočného pásma podél pravého mantinelu. Hosté se musejí pro puk vracet až do Novotného blízkosti.
     
    21:31
    Dukla zaujala pozice v útočném pásmu, kde si při kombinaci vynutila přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá Pavlík (HBR), jenž fauloval za bránou a dostává 2 minuty za držení protihráče.
     
    20:56
    Jihlava držela útočné pásmo, jenže Rebelové získali kotouč a do rychlého brejku se hnal rozjetý Němec. Měl však před sebou ještě obránce, navíc ztratil rovnováhu a upadl. Hrát mohou hosté.
     
    20:14
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlava se poprvé prosazuje a snižuje na dvoubrankový rozdíl! Hosté se nastěhovali do útočného pásma, kde se od Daniela Hodka dostal kotouč k Jiřímu Dobrovolnému, který našel na vrcholu kruhů osamoceného TOMÁŠE KOLAFU, jenž z mohutného nápřahu a bez přípravy trefil přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Jiří Dobrovolný, Daniel Hodek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V Kotlině máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jež s sebou přinesla bojovný hokej a snahu o ofenzivní pojetí hry. Havlíčkův Brod se dostal do vedení už ve 2. minutě, kdy se trefil Vojtěch Němec. Následně ještě navýšil náskok domácích ranou do černého Jaroslav Koma. Na 3:0 stanovil průběžný stav David Jonáš. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:58, vede Havlíčkův Brod nad Jihlavou 3:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Jihlava si několikrát přihrála v přesilovkovém postavení, jenže Rebelové znovu vyhodili. Hosté se probili zpět do útočných pozic, jenže jen za cenu postavení mimo hru.
     
    19:29
    Havlíčkův Brod byl úspěšný při vhazování v obranném pásmu. Svého soupeře přetlačil a okamžitě odpálil kotouč co nejdále z Nerudovy blízkosti.
     
    19:23
    V rohu pásma to Rebelové přehnali s důrazem. Zbytečné dvě minuty dostává kapitán Morava (HBR), který se provinil držením protihráče.
     
    19:07
    Střídačka Dukly Jihlava obdržela dvouminutový trest za nesportovní chování. Dvě minuty odpykává Polcar (JIH).
     
    19:07
    Hosté se dostali první vstřelené branky, když dostali puk za brankou čáru, jenže už se předtím přerušila hra. Útočníci Jihlavy vyšťourali kotouč až z Nerudovy výstroje. Za držení protihráče dostává 2 minuty obránce Pavlík (HBR).
     
    18:30
    Dukla je v posledních okamžicích lepším mužstvem. Má navrch, drží puk častěji, ale Rebelové hrají s tříbrankovým náskokem v zádech a dobře se brání.
     
    18:00
    Obrana Jihlavy teď rozvíjela akci z obranného pásma, ale domácí se prezentovali aktivním napadáním. Hosté vyhodili nakonec na zakázané uvolnění.
     
    17:10
    Hráči ve žlutočervených dresech teď mají kotouč často ve své moci a hledají si cestu do Nerudovy blízkosti. Rebelové však velmi dobře zahušťují střed hřiště a nepouštějí jihlavské střelce do koncovky.
     
    16:30
    Sledujeme teď spíše bojovnou než atraktivní pasáž. Oba celky se snaží o atraktivní hokej, ale časté nepřesnosti a důsledné obrany zabraňují vzniku vážnější příležitosti.
     
    15:40
    Obrovská šance hostů zůstala nevyužita. Havlíčkobrodská obrana zaspala a do předbrankového prostoru se natlačila hned dvojice útočníků na jediného brodského beka. Před celou situací zaváhal bek Koma, ale jihlavský střelec, zřejmě to byl Pometlo, zblízka o kousek minul tyčku!
     
    15:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové zaujali postavení v útočném pásmu, kde si několikrát vyměnili kotouč a dočkali se navýšení svého náskoku! Puk putoval po ose Petr Polodna - Milan Kostourek - DAVID JONÁŠ, přičemž posledně jmenovaný napřáhl mezi kruhy a podél Halmošiho betonů skóroval! Dominika Halmošiho střídá v jihlavském brankovišti Filip Novotný. Asistence: Milan Kostourek, Petr Polodna.
     
    14:45
    Čachotský dostihl nahozený puk ve středním pásmu a přihrál i ve velké tísni do jízdy Maliníkovi. Ten byl rovněž tísněný, ale alespoň udržel hru ve středním pásmu. Rebelové vyhráli souboj o puk za bránou a po zisku kotouče vyhazují.
     
    14:12
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě a opět musel zasahovat pozorný brankář Halmoši. Mezi levým kruhem a modrou čarou napřáhl obránce Protivný, našel však jen Halmošiho lapačku u přední tyče.
     
    13:56
    Havlíčkobrodská defenzíva odolala náporu soupeře, který si vynutil chvilkový tlak, ale ke střele se neprobil. Z vrcholu kruhů nahazoval na opačné straně puk do předbrankového prostoru Zábranský a Koma tečoval v mírném úhlu na levé straně puk jen do náruče gólmana Halmošiho, jenž strážil prostor u bližší tyčky.
     
    13:00
    A ta vynesla hostům postavení v útočném pásmu. Rebelové podobně jako před několika okamžiky jejich soupeř velmi dobře zhušťují prostor a včas přistupují k jihlavským střelcům , kteří zatím nezahrozili.
     
    12:30
    Hokejisté z krajského města vyhráli vhazování a mají puk za Halmošiho bránou. Z hloubi vlastního pole zakládají postupnými krůčky )točnou akci.
     
    12:20
    Jihlava se vrhla do útoku, ale její akce brzy skončila na obraně domácích. Ti rychle přesunuli hru na opačnou stranu ledové plochy, ale Jonáš neměl v pásmu nikoho ze spoluhráčů. Zvolil tak z prostoru pravého kruhu nahození k bližší tyčce, kde brankář Halmoši ukryl kotouč do lapačky. Buly v jihlavském pásmu.
     
    11:40
    Zahanbit se nechtějí nechat ani Rebelové, kteří vybojovali kotouč a přesunuli hru do útočného pásma, kde teď kombinují. Hosté se velmi dobře brání, k brodským střelcům rychle přistupují.
     
    11:11
    V ideální palebné pozici se objevil jihlavský forvard Jeslínek, jenž měl dostatek času a prostoru v levém kruhu. Jeho střela zápěstím po ledě trefila jen Nerudovy nastavené betony.
     
    10:45
    Na obrázku hry se stále nic nemění. Sledujeme vyrovnanou a útočnou partii, jež s sebou příliš vzruchu před oběma brankami nepřináší. Brankáři spíše sledují dění před sebou.
     
    10:00
    Sledujeme útočnou snahu na obou stranách, přičemž kotouč rychle mění svého majitele. Chvíli dobývají útočné pásmo Rebelové, jindy se pro změnu tlačí do Nerudovy blízkosti Dukla. Dominují obě pozorné obrany.
     
    9:28
    Šanci si vypracovali také hosté z Jihlavy. Nahozený puk z pravého křídla gólman Neruda schoval do náruče u bližší tyčky a přerušil hru. buly po jeho levici.
     
    8:54
    Havlíčkův Brod teď pořádně zaměstnal gólmana Halmošiho, při němž stála i trocha štěstí. Z mezikruží střílel úplně volný Semorád a našel mezírku mezi Halmošiho betony, jenže puk proletěl těsně vedle pravé tyčky. Poté ještě nahazoval do honě puk Koma, jenže jihlavský strážce svatyně pohotově zasáhl a po posunutí brány se přerušuje hra.
     
    8:12
    Hosté přesunuli hru z blízkosti gólmana Halmošiho do útočného pásma, jenže zde brzy o kotouč přišli. Ušetřili však cenné vteřinky. Rebelové jsou v útočném postavení.
     
    7:41
    Kostourek nabral ve středu hřiště rychlost a z levého křídla se prosmýkl až do blízkosti branky. Z mírného úhlu na levé straně už však nezakončil, jelikož ztratil při prudké kličce rovnováhu a o kotouč přišel.
     
    7:23
    Čachotský si sjel s pukem až těsně před brankoviště, jenže zblízka trefil jen uprostřed brankoviště dobře postaveného brankáře Nerudu! Stav je stále 2:0 pro domácí Rebely.
     
    7:23
    Čachotský se ocitl v samostatném úniku a byl evidentně podražen. Sudí nařizuje trestné střílení, k němuž se podle pravidel rozjíždí sám postižený!
     
    7:13
    Na trestnou lavici usedá Mikšovský (JIH) za sekání.
     
    6:19
    Štěpánek zavezl puk do pásma a pod tlakem je rázem i Dukla.
     
    5:49
    Dukla drží Rebely v jejich obraném pásmu, ale Kolafa nezachytil kotouč na modré - ofsajd.
     
    5:16
    Nehození od modré Nerudovi propadlo mezi betony a puk jen těsně minulou pravou tyčku. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    5:18
    Domácí v plném počtu.
     
    4:18
    Brod vyhazuje.
     
    3:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla paráda! Němec dojel vyhozený kotouč, přihrál na modrou JAROSLAVU KOMOVI, který nádhernou dělovkou vymetl růžek Halmošiho branky. Rebelové se ve vlastním dostávají do dvoubrankového vedení.
     
    3:44
    Rebelové se osvobozují.
     
    3:35
    Ficenc to teď zkusil od modré, ale jen do Nerudovi náruče.
     
    3:12
    Dukla kombinuje, zatím beze střel.
     
    2:49
    A máme tu první vyloučení. Aleš Sova (HBR) si odpyká dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    2:05
    Hubáček prověřil Nerudu, který nejistě zasáhl lapačkou, a vytěsnil tak puk za branku.
     
    1:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    První akce Rebelů končí gólem. VOJTĚCH NĚMEC dlouho držel puk na holi, obtočil se kolem branky, vybruslil až do prostoru mezi kruhy a střelou zápěstí poslal kotouč mezi Halmošiho betony, který měl pravděpodobně zakrytý výhled. Asistence: Jan Semorád
     
    0:45
    Maliník před brankou hledal volného spoluhráče. Skvěle zasáhl Morava.
     
    00:01
    Maliník vyhrál buly, Dukla jde do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči vstupují na led, utkání za malý okamžik začne.
     
    Hostující a domácí tribuny jsou zaplněny do posledního místa a oba tábory fanoušků si již vyměňují úvodní pokřiky.
     
    Rebelové opět v brance vsadí na Stanislava Nerudu, Dukla podle očekávání nasadí Halmošiho. Na soupisku domácích se po zranění vrací Vojtěch Němec, naopak trenér Petr Novák bude postrádat Jana Knotka a Romana Vondráčka.
     
    Dobrý den, přeji Vám příjemné odpoledne z havlíčkobrodské Kotliny. Za pár minut vypukne dlouho očekávané regionální derby mezi HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava. Prestižní souboj si vypracoval během let pověst jednoho z nejzajímavějších v celé první lize. Jedná se ale také o klání, které je mezi fanoušky obou táborů pořádně vyostřené. Tomu už teď nasvědčují z velké části zaplněné tribuny Kotliny. Očekáváme tu bouřlivou atmosféru a doufáme, že tentokrát se souboj obejde bez diváckých potyček a boj vypukne pouze na ledě.

    Vysočanské derby začíná v 17 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Suchan) - Morava "C", Sova, Protivný, Jelínek, Poskočil, Koma, Pavlík "A" - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Fiedler, Němec "A", Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek

    HC Dukla Jihlava:
    Halmoši (od 16. Novotný) - Dobrovolný "A", Ficenc "C", Grundmanis, Kaláb, Drtina, Kolafa, Malena - Hubáček, Bezděk, Zeman, Polcar, Maliník, Krupka, Pometlo, Domin, Mikšovský, Čachotský "A", Jeslínek, Hodek

    Rozhodčí:
    Jaroslav Kubeš - Tomáš Klein, Přemysl Skopal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Pavel Buňat

    Branky a nahrávky: 2. Němec (Semorád), 4. Koma (Němec), 16. Jonáš (Kostourek, Polodna), 35. Pavlík (Rytnauer, Meidl) - 21. Kolafa (Dobrovolný, Hodek), 34. Hodek (Ficenc, Pometlo)


    BK Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Morava "C", Sova, Protivný, Jelínek, Poskočil, Koma, Pavlík "A" - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Fiedler, Němec "A", Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek
    HC Dukla Jihlava: Halmoši (od 16. Novotný) - Dobrovolný "A", Ficenc "C", Grundmanis, Kaláb, Drtina, Kolafa, Malena - Hubáček, Bezděk, Zeman, Polcar, Maliník, Krupka, Pometlo, Domin, Mikšovský, Čachotský "A", Jeslínek, Hodek

    Rozhodčí: Jaroslav Kubeš - Tomáš Klein, Přemysl Skopal.

    Diváci: 2478
    bahis siteleri