Eskişehirspor – Antalyaspor 1:0 (kon.) | Karabükspor – Gaziantep 0:0 (kon.) | Galatasaray – Fenerbahce 3:1 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
3:1 (2:0)
Fenerbahce Istanbul
Středa 07.12.2011, 18:30 • Ali Sami Yen Spor Kompleksi - Türk Telekom Arena • Turecká Superliga
Předzápasové kurzy
     
    Galatasaray se tedy po vítězství 3:1 nad Fenerbachce dostává před svého dnešního soupeře a povede Süper Lig. Výborný výkon domácích v prvním poločase, kdy se celek Fatiha Terima dostal do vedení 2:0 položil základy ke třem bodům. Fenerbachce se sice po poločase zvedlo, ale ke snížení to nevedlo, když v největší šanci pálil Miroslav Stoch pouze do horní tyče. Hosty dorazila branka Felipeho Mela, který se prosadil po rohu Selcuka Inana. V závěru se celek Aykuta Kocamana alespoň upravil stav, když se trefil Alex, ale na výhře Galatasaraye to už nic nezměnilo. (20:28:36)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkávají čestné branky. Rychlá akce ze středu hřiště se dostala na pravou stranu, kde výborně odcentroval na přední tyč Miroslav Stoch. Míč si našel ALEX DE SOUZA, který se dostal před Kayu a prudkou ranou prostřelil Musleru.
     
    90+1
    Özer Hurmaci se předvedl po pár vteřinách, kdy připravil pro Baroniho, jenže ten pálí vysoko nad branku.
     
    90
    Alex zkusil ze středu hřiště vysunout na levé straně Hurmaciho, jenže ten na jeho nepřesnou nahrávku nemohl reagovat.
     
    90
    Sudí Firat Aydinu nastaví ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Z pravé strany vypálil přízemním pokusem Miroslav Stoch, ale Muslera z jeho pokusem nemá příliš starostí a chytá ho.
     
    89
    Galatasaray už pouze soustředěně brání na své polovině a snaží se v klidu tak dohrát utkání. Hosté se sice snaží alespoň o kosmetickou úpravu výsledku, ale marně. Většina akci končí na dnes v pohodě hrající stoperské dvojici Ujfaluši-Kaya.
     
    87
    Poslední střídání domácího celku. Emreho Colaka nahradí Ayhan Akman.
     
    86
    Roh Alexe dostal míč na Yoba, který to z hranice vápna zkusil na Musleru, ale neuspěl. Jeho ránu totiž zastavuje Semih Kaya, který posléze odkopává daleko pryč.
     
    85
    Servet Cetin se hned posunul na pozici pravého obránce, kde sklízí po dobrém obranném zákroku ovace. K míči totiž nepustil Stocha.
     
    84
    Emmanul Eboué odchází po dnešním velmi dobrém výkonu ze hřiště a nahradí ho Servet Cetin.
     
    84
    Hosté i nadále kombinují na útočné polovině, ale vysunutá obrana domácích v čele s Ujfalušim je nepouští ani k hranici velkého vápna.
     
    82
    Fenerbachce to zkoušelo na levé straně, jenže Miroslav Stoch přes Felipeho Mela neprošel. Upadl po souboji k zemi, ale sudí Aydinus nechává hru pokračovat.
     
    81
    Gönul nepustil do hry na levé straně Rieru, ale míč zůstane u domácích hráčů, kteří v klidu kontrolují hru a směřují za třemi body.
     
    80
    Elmander neuspěl přes Zieglera, ale ten se do útočné akce nedostal. Galatasaray bude na útočné polovině vhazovat.
     
    78
    Eboué s míčem na pravé straně odkopnul do zámezí a pravděpodobně bude muset střídat. Po odehrání míče totiž s bolestivou grimasou ulehl na trávník Türk Telekom Areny.
     
    77
    Dlouhé míče za obranu domácích nevychází, ale Fenerbachce to zkouší i nadále. Z levé strany šel dlouhý míč opět na Gönula, jenže ten neměl nárok.
     
    76
    Dlouhý míč z kopačky Yoba na na pravou stranu na Gökhana Gönula hostující obránce na hřišti nezastavil, a tak bude Galatasaray vhazovat.

    Martin Mišovec

    Branky: 33. Eboué, 41. Elmander, 66. Melo - 90+2. Alex

    Karty:   3. Eboué (GAL) - 56. Caner Erkin (FEN), 64. Selcuk Sahin (FEN), 75. Sentürk (FEN)


    Galatasaray Istanbul: Muslera - Eboué (84. S. Cetin), Semih Kaya, Ujfaluši, H. Balta - Kazim-Richards, Selcuk Inan, Melo, Colak (87. A. Akman) - Baroš (69. Riera), Elmander.

    Trenér: Fatih Terim

    Fenerbahce Istanbul: Volkan Demirel - Gönul, Bilica, Yobo, Ziegler - Bienvenu (46. Stoch), Selcuk Sahin, Emre Belozöglu (46. Sentürk), Baroni, Caner Erkin (73. Hurmaci) - Alex.

    Trenér: Aykut Kocaman

    Rozhodčí: Firat Aydinus - Serkan Ok a Aleks Tascioglu

    Diváci: 52 695
    bahis siteleri