Washington – Pittsburgh 1:0 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 12.01.2012, 01:30NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A na závěr ještě přehled tří hvězd utkání. Třetí hvězdou zápasu je střelec vítězné branky Jason Chimera. Druhým nejlepším hokejistou utkání je brankář Penguins Marc-Andre Fleury a jasnou "jedničkou" utkání je Tomáš Vokoun, který nepustil za svá záda ani jednu ze třiceti střel. Příjemný zbytek noci vám přeje Tomáš Martínek. (04:02:19)
     
    Střely na branku: 21:30 (6:9, 6:11, 9:10)
    Největším kamenem úrazu Pittsburghu v posledních utkáních je skórování. To se potvrdilo i dnes když přes střeleckou převahu hostující střelci mlčeli. O dvou bodech pro Capitals tak rozhodla chyba Malkina, který nabídl brejk pro Jasona Chimeru a ten se nemýlil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Jeff Halpern se s tím nepáral a poslal puk přes celé hřiště. Další buly před českým gólmanem.
     
    59:40
    Hosté se snaží jenže jejich snaha je jalová. Buly po levici Vokouna je jednou z posledních nadějí "tučňáků". Time out Dana Bylsmy a klíčoví hokejisté Pittsburghu mohou vydechnout.
     
    58:53
    Pittsburgh odvolal Fleuryho a hraje v šesti hráčích v poli!
     
    57:49
    Obrovský závar a střely Kunitze a později Malkina. Vokoun nevěděl kde je puk, tak si lehl na led. Zmatky v brankovišti domácích přerušuje hvizdem hlavní sudí.
     
    56:49
    Ani Dustin Joffrey nedokázal vyrovnat. Pens se snaží, mají šance, ale Tomáš Vokoun je bezchybný.
     
    56:28
    James Neal měl na hokejce vyrovnání, ale po nepřesné střele letěl po hlavě na led při srážce s Johnem Carlsonem.
     
    55:14
    Půl minutky do konce přesilovky a puk neustále létá za bránu Vokouna. Pittsburgh se brání skvěle ale co je mu to platné, když v zápase prohrává...
     
    54:05
    Washington nikam nespěchá, protože ví, že v utkání vede a nemusí riskovat. Ovečkin zaváží kotouč za branku Marc-Andre Fleuryho.
     
    53:39
    Jevgenij Malkin dvakrát střílel do poloprázdné klece Vokouna, ale český brankář vytáhl skvělé zákroky betony. Jenže na trestnou lavici míří Pascal Dupuis za sekání a pro Capitals přichází uklidnění.
     
    52:18
    Tentokrát Pittsburgh přebírá otěže zápasu. Je jasné, že hosté potřebují vstřelit alespoň jednu branku k zisku nějakého bodu. Washington ale také hraje pozorně v obraně.
     
    51:35
    Hra se trochu uklidnila, ale Washington by mohly mrzet nevyužité šance. V posledních čtyřech zápasech skóroval Pittsburgh vždy jen jednou, ale v tuto chvíli by mu to stačilo i na remízový stav...
     
    49:56
    Ovečkin si dělal v pásmu Pens co chtěl, objel branku a v mezikruží nabil Karlu Alznerovi. Ten vypálil pouze do tyče. O pár sekund po něm už zvedal ruce nad hlavu Ovečkin, ale puk se došoural mimo tři tyče. Do třetice pálil téměř do prázdné klece Fleuryho Alexander Sjomin, ale trestuhodně zahazuje!
     
    49:02
    Ani otočka kolem branky Vokouna nevedla k vyrovnání. Matt Cooke to sice udělal moc hezky, jenže zkušený Vokoun si vše pohlídal.
     
    48:15
    Obránce Washingtonu Tomáš Kundrátek sice ztratil hokejku ovšem vysokou holí zahrál podle výroku sudích Matt Cooke a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:44
    Obrovské šance domácích! Jedna rána za druhou, nejprve Hendricks a po něm i Perreault, ale stále svítí na kostce nad ledem "fotbalový" stav 1:0.
     
    45:37
    Křídelník Capitals Alexander Sjomin padá v úniku po pravém křídle na led, ale faul se nepíská. Washington má v poslední třetině jednoznačně navrch.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 16. Chimera (Halpern)


    Washington Capitals: Vokoun (Neuvirth) - Alzner, Carlson - Hamrlík, Wideman - Orlov, Erskine - Kundrátek - Ovečkin, Laich, Brouwer - Knuble, Johansson, Sjomin - Chimera, Halpern, Ward - Hendricks, Perreault, Beagle.
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Engelland - Martin, Michálek - Lovejoy, Niskanen - Kunitz, Malkin, Neal - Tangradi, Dupuis, Kennedy - Sullivan, Park, Cooke - Asham, Vitale, Adams.

    Rozhodčí: Joannette, Pochmara - Cvik, Kovachik
    bahis siteleri