Washington – Pittsburgh 1:0 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 12.01.2012, 01:30NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vokoun (Neuvirth) - Alzner, Carlson - Hamrlík, Wideman - Orlov, Erskine - Ovečkin, Laich, Brouwer - Knuble, Johansson, Sjomin - Chimera, Halpern, Ward - Hendricks, Perreault, Beagle.

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Engelland - Martin, Michálek - Lovejoy, Niskanen - Kunitz, Malkin, Neal - Tangradi, Dupuis, Kennedy - Sullivan, Park, Cooke - Asham, Vitale, Adams.

    Rozhodčí: Joannette, Pochmara - Cvik, Kovachik.
     
    Ve Verizon Center nás čeká duel jednoho týmu, který je na dně a budes snažit na ledě domácích překvapit. Pittsburgh Penguins má za sebou nelichotivou bilanci pěti proher v řadě.

    Naposledy porazili "tučňáci" Carolinu v poměru 4:2 a to 28.prosince 2011. Od té doby ani jeden bod a pokles na osmé místo Východní konference. Sidney Crosby bude i nadále chybět, takže žádné optimistické vyhlídky pro trenéra Dana Bylsmu.

    Washinton je doma silný a získal po Bostonu druhý nejvyšší počet bodů. Přesto jsou Capitals na desáté příčce. V brance dnes nastoupí Tomáš Vokoun. Po čtyřech výhrách nyní hráči z Washingtonu dvakrát prohráli. V San Jose i Los Angeles shodně skórem 2:5.
     
    Za malý okamžik utkání začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Capitals vyhazují přes všechny čáry, ale zaváhání Fleuryho domácí forvardi nevyužili.
     
    01:40
    Centr Pittsburghu Pascal Dupuis unikl po pravé straně a nadvakrát nebezpečně prověřil Tomáše Vokouna.
     
    02:19
    Craig Adams za Pens a Matt Hendricks za domácí Capitals si to rozdali v pěstním souboji. Velmi rychle poslal Hendricks Adamse na led a domácí fanoušci jsou u vytržení. Samozřejmostí bude vyloučení na pět minut pro oba kohouty.
     
    02:32
    Tyler Kennedy ihned po buly tečoval Dupuisovu střelu do pravé tyčky Vokouna!
     
    03:24
    Hosté by rádi odčinili nepříznivou bilanci z posledních zápasů a zatím se snaží aktivně napadat.
     
    04:16
    Obránce Washingtonu Tomáš Kundrátek si právě odbývá premiérové vteřiny v NHL. Musí se ale bránit ataku Jevgenije Malkina, který je u kotouče.
     
    05:42
    Hra se odehrává ve středním pásmu, výrazné šance jsou chybějícím kořením utkání. Nyní byli hodně aktivní Jay Beaglem s Troyem Brouwerem. Fleury chytá a je tu potyčka mezi několika hokejisty. Bude to ale bez trestu.
     
    05:51
    Buly před brankou Vokouna vyhrává Johansson a Washington může založit útočnou akci.
     
    06:47
    Brooks Orpik z tábora hostů jen těsně míjí levou tyč Vokounovy branky. Washingtonští přerušují hru a po komerční pauze se bude pokračovat u brány Caps.
     
    07:19
    Jevgenij Malkin přenechává puk Jamesi Nealovi, toho ale zpacifikoval u mantinelu Brooks Laich. Podruhé to zkouší Malkin, ale český gólman bezpečně zasahuje.
     
    08:39
    Natt Niskanen neprocedil puk přes útočníka na modré čáře a Capitals se vydávají po dlouhé době dopředu. Kotouč je ale opět na holích Penguins.
     
    10:02
    Puky stále létají podél mantinelů, ale ani jeden tým zatím nedokázal pořádně zatlačit svého soupeře v pásmu.
     
    10:57
    Lovejoy našel na pravém křídle Kennedyho a Pittsburgh se usídlil před Vokounem. Malkin střílel již počtvrté v zápase, je velice aktivní.
     
    11:47
    Na výlet se vydal veterán Roman Hamrlík. Prokličkoval až do obranného pásma Pens a Fleury musel vyrážet puk. Ihned na druhé straně ujížděl James Neal, ale i Vokoun byl pozorný.
     
    12:06
    Pittsburgh vede na střely 8:2 a je aktivnější. Nyní bojuje o puk v rohu Steve Sullivan s Dmitrijem Orlovem. Caps se ne a ne vymanit z dobrého forčekingu Penguins.
     
    13:31
    Vokoun teď s trochou dávky štěstí rozehrál za brnakou před dotírajícím Craigem Adamsem.
     
    14:13
    Loňský nováček v obraně Washingtonu John Carlsson vystřelil od modré a Fleury musel zasahovat. Další strkanice mezi oběma týmy, agresivita oběma celkům rozhodně nechybí!
     
    14:32
    Také domácí jsou v pásmu Penguins. Laich s Brouwerem míchali s pukem v rohu hřiště, ale Mike Knuble jejich myšlenu nepochopil. U puku je Malkin a ujíždí dopředu.
     
    15:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Malkin ovšem ztrácí kotouč. Vypích mu jej obránce Washingtonu a Halpern dal přesně na JASONA CHIMERU. Ten sám tváří v tvář Fleurymu proměňuje! Asistence: Jeff Halpern.
     
    15:34
    Málem druhá branka Washingtonu z hole Alexandra Sjomina, ale Marc-Andre Fleury zázračně chytá! Parádní zákrok...
     
    17:24
    Pittsburgh měl sice více ze hry, ale Washington je vyučil z produktivity. Dále vidiíme aktivní a agresivní zápas. Ovečkin teď srazil k zemi Craiga Adamse.
     
    18:14
    Malkin střílí na Vokouna jenže stínící Chris Kunitz kotouč nezasahuje. Akce Pittsburghu končí.
     
    18:46
    Washington vyčkává pozorně na svou šanci a nikam se nežene. Pens ale dobře napadají a nedají Capitals ani kousek ledu zdarma.
     
    19:24
    Obránce hostů Zbyněk Michálek dobře rozehrává na Chrise Kunitze. Ale ani z tohoto mráčku zatím nezapršelo.
     
    19:56
    Buly před Tomášem Vokounem. Určitě poslední v této třetině, kterou Capitals bezesporu vyhrají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v první třetině: 6:9.
    Vedení by si možná za aktivitu v první třetině zasloužili "tučňáci", ale na zásluhy se v hokeji nehraje. Po obrovské chybě Jevgenije Malkina se dostal k puku Jeff Halpern a ten je natolik zkušený, že proměnil svůj únik v první gól zápasu. Druhá třetina začne zhruba ve 2:31.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Obránce domácích Dmitrij Orlov vyhazuje do středního pásma a Washington míří do útoku. Laichova střela letěla těsně kolem Marca-Andre Fleuryho.
     
    21:51
    Ovečkin nabil mezi kruhy obránci Johnu Carlsonovi, který doslova trefuje Fleuryho. Brankář Pittsburghu měl velké štěstí, dělovka lízla jeho pravé rameno!
     
    23:08
    Capitals začali více bruslit a je to znát. Herně se Pittsburghu vyrovnali a Perreault s Beaglem mohou dopředu.
     
    24:00
    Hostující Eric Tangradi se po návratu do sestavy Pittsburgu ukazuje ve velice dobrém světle. Nadvakrát málem dotlačil puk za Vokouna, ale vyrovnat se mu nakonec nepovedlo.
     
    25:38
    Tyler Kennedy srazil k zemi Vokouna a půjde na trestnou lavici. Sice jej srazil obránce Washingtonu, ale i tak je tady první přesilovka zápasu. Využít ji můžou domácí Capitals.
     
    26:49
    Alexandr Sjomin byl sám mezi kruhy, ale střela k pravé tyči druhý zásah Caps neznamenal. Domácí jsou i nadále v útoku.
     
    27:29
    Carlsson vyslal dopředu Jasona Chimeru, ten se ale vystavil do ofsajdu. Je přerušená hra a zbývají poslední sekundy oslabení Pittsburgu.
     
    27:59
    Tomáš Vokoun lehce zaváhal při rozherávce, ale útočníci Pittsburgu nebyli pozorní. Troy Brower mohl na opačné straně uhánět sám na Fleuryho, ale puk mu utekl.
     
    29:11
    Ofsajd Pittsburgu přináší další komerční přestávku. Je tady skoro polovina zápasu a hra je poměrně vyrovnaná.
     
    29:31
    Pascal Dupuis si dobře vyjížděl zpoza branky, ale Vokoun měl pokryty všechny kouty své branky.
     
    30:26
    Buly před Vokounem vyhrává Brooks Laich a Washington vyváží puk do útočného pásma.
     
    30:43
    Pittsburgh vyhazuje krátce po sobě podruhé na icing. Hra je v posledních minutách nastěhována před Marcem-Andre Fleurym.
     
    31:37
    Hosté se jen těžce prosazují, Caps se zlepšili a pro Pittsburgh je obtížně proniknout s pukem přes střed hřiště. Washington je za brankou Fleuryho a Joel Ward vymýšlí přihrávky před branku. Leč neúspěšné...
     
    32:37
    Zadák Pens Ben Lovejoy dostal nabito a Vokoun musel vytáhnout pěkný zákrok lapačkou.
     
    33:48
    A opět Pittsburgh. Steve Sullivan vyjel zpoza branky a posílal puk do brankoviště. Tam ale nebyl ze spoluhráčů nikdo, a Washington si může oddechnout.
     
    35:03
    Chris Kunitz s jeho kumpány z první formace Pens nedají domácím obráncům pokoj a důraz opět přináší své ovoce. Vybojovali buly před Vokounem.
     
    35:59
    Orpik a Malkin sice kouzlí v pásmu Capitals, jenže bez kýženého střeleckého efektu. Penguins sice vedou na střely 19:9 jenže branku ještě nedali ani jednu. Tomáš Vokoun je zatím jistý svými zákroky.
     
    37:08
    Domácí brankář vypomohl obráncům Caps a vystrčenou hokejkou vypichuje kotouč Richardu Parkovi. Pittsburgh sice vyhazuje, ale icing to nebude.
     
    38:16
    Je to spíše boj mezi oběma týmy než pohledné a rychlé akce. Ztráty puku i osobní soboje vidíme na obou stranách kluziště.
     
    39:17
    Hosté jsou stále u puku a i když mají o trochu více ze hry, ve statistikách vstřelených branek jim svítí na displeji velká nula.
     
    39:55
    Alexander Sjomin měl v posledních vteřinách dvě obrovské šance, ale ani střela a o chvíli později dorážka k druhému zásahu Capitals nevedly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Úvodní sestavy: 6:11.
    Fotbalové skóre nám zatím dává výsledek po dvou třetinách. Jedinou trefu zápasu má na svědomí Jason Chimera. Pittsburgh ale není horším týmem a uvidíme s čím vyrukuje do poslední třetiny lodivod Pens Dan Bylsma. Třetí třetina by měla být zahájena asi ve 3:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Brooks Orpik s Mattem Niskanenem založili pohledný útok a Chris Kunitz k jeho smůle trefil koneček betonu Tomáše Vokouna. Ten i nadále drží čisté konto.
     
    41:57
    Alexander Ovečkin není ve své kůži. Třikrát chtěl střílet, ale ani jednou pořádně puk nezasáhl. Ihned po buly šel Sjomin za pukem a Fleury krásně vypíchl kotouč právě před číhajícím Ovečkinem!
     
    43:36
    Matt Hendricks se pokouší o střelu z nulového úhlu, ale nedává. Ještě jedna střela a za Fleurym cinká levá tyčka!
     
    44:32
    Hostujcí Chris Kunitz přenechal puk Jamesi Nealovi, který nevěděl co s kotoučem a obránci Caps jej o puk obrali.
     
    45:37
    Křídelník Capitals Alexander Sjomin padá v úniku po pravém křídle na led, ale faul se nepíská. Washington má v poslední třetině jednoznačně navrch.
     
    46:44
    Obrovské šance domácích! Jedna rána za druhou, nejprve Hendricks a po něm i Perreault, ale stále svítí na kostce nad ledem "fotbalový" stav 1:0.
     
    48:15
    Obránce Washingtonu Tomáš Kundrátek sice ztratil hokejku ovšem vysokou holí zahrál podle výroku sudích Matt Cooke a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:02
    Ani otočka kolem branky Vokouna nevedla k vyrovnání. Matt Cooke to sice udělal moc hezky, jenže zkušený Vokoun si vše pohlídal.
     
    49:56
    Ovečkin si dělal v pásmu Pens co chtěl, objel branku a v mezikruží nabil Karlu Alznerovi. Ten vypálil pouze do tyče. O pár sekund po něm už zvedal ruce nad hlavu Ovečkin, ale puk se došoural mimo tři tyče. Do třetice pálil téměř do prázdné klece Fleuryho Alexander Sjomin, ale trestuhodně zahazuje!
     
    51:35
    Hra se trochu uklidnila, ale Washington by mohly mrzet nevyužité šance. V posledních čtyřech zápasech skóroval Pittsburgh vždy jen jednou, ale v tuto chvíli by mu to stačilo i na remízový stav...
     
    52:18
    Tentokrát Pittsburgh přebírá otěže zápasu. Je jasné, že hosté potřebují vstřelit alespoň jednu branku k zisku nějakého bodu. Washington ale také hraje pozorně v obraně.
     
    53:39
    Jevgenij Malkin dvakrát střílel do poloprázdné klece Vokouna, ale český brankář vytáhl skvělé zákroky betony. Jenže na trestnou lavici míří Pascal Dupuis za sekání a pro Capitals přichází uklidnění.
     
    54:05
    Washington nikam nespěchá, protože ví, že v utkání vede a nemusí riskovat. Ovečkin zaváží kotouč za branku Marc-Andre Fleuryho.
     
    55:14
    Půl minutky do konce přesilovky a puk neustále létá za bránu Vokouna. Pittsburgh se brání skvěle ale co je mu to platné, když v zápase prohrává...
     
    56:28
    James Neal měl na hokejce vyrovnání, ale po nepřesné střele letěl po hlavě na led při srážce s Johnem Carlsonem.
     
    56:49
    Ani Dustin Joffrey nedokázal vyrovnat. Pens se snaží, mají šance, ale Tomáš Vokoun je bezchybný.
     
    57:49
    Obrovský závar a střely Kunitze a později Malkina. Vokoun nevěděl kde je puk, tak si lehl na led. Zmatky v brankovišti domácích přerušuje hvizdem hlavní sudí.
     
    58:53
    Pittsburgh odvolal Fleuryho a hraje v šesti hráčích v poli!
     
    59:40
    Hosté se snaží jenže jejich snaha je jalová. Buly po levici Vokouna je jednou z posledních nadějí "tučňáků". Time out Dana Bylsmy a klíčoví hokejisté Pittsburghu mohou vydechnout.
     
    59:47
    Jeff Halpern se s tím nepáral a poslal puk přes celé hřiště. Další buly před českým gólmanem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 21:30 (6:9, 6:11, 9:10)
    Největším kamenem úrazu Pittsburghu v posledních utkáních je skórování. To se potvrdilo i dnes když přes střeleckou převahu hostující střelci mlčeli. O dvou bodech pro Capitals tak rozhodla chyba Malkina, který nabídl brejk pro Jasona Chimeru a ten se nemýlil.
     
    A na závěr ještě přehled tří hvězd utkání. Třetí hvězdou zápasu je střelec vítězné branky Jason Chimera. Druhým nejlepším hokejistou utkání je brankář Penguins Marc-Andre Fleury a jasnou "jedničkou" utkání je Tomáš Vokoun, který nepustil za svá záda ani jednu ze třiceti střel. Příjemný zbytek noci vám přeje Tomáš Martínek. (04:02:19)

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 16. Chimera (Halpern)


    Washington Capitals: Vokoun (Neuvirth) - Alzner, Carlson - Hamrlík, Wideman - Orlov, Erskine - Kundrátek - Ovečkin, Laich, Brouwer - Knuble, Johansson, Sjomin - Chimera, Halpern, Ward - Hendricks, Perreault, Beagle.
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Johnson) - Orpik, Engelland - Martin, Michálek - Lovejoy, Niskanen - Kunitz, Malkin, Neal - Tangradi, Dupuis, Kennedy - Sullivan, Park, Cooke - Asham, Vitale, Adams.

    Rozhodčí: Joannette, Pochmara - Cvik, Kovachik
    bahis siteleri