Toronto – Ottawa 2:3 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 5:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Ottawa Senators
Středa 18.01.2012, 01:00 • Air Canada Center • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Noc z úterý na středu nabídne atraktivní souboj v ryze kanadské režii. Javorové listy z Toronta a ottavští Senátoři spolu svedou další díl bitvy o Ontario.
     
    Pomyslnou hozenou rukavici se dnes budou pokoušet zvednout zejména domácí Maple Leafs. V posledních dvou vzájemných střetnutích byli totiž vždy úspěšnejší jejich soupeři, naposledy se Senátorům dokonce podařilo vyloupit Air Canada Center, a to po výsledku 5:2. Tabulka Východní konference navíc prozrazuje, že se domácí pohybují na samotné hranici postupu do play-off, ke kterému jim nyní chybí jediný bod. Hosté jsou na tom lépe, patří jim pátá pozice.
     
    Ottawa se dnes bude určitě opět spoléhat na výkon českého křídelníka Milana Michálka, který zažívá velmi povedenou sezónu. V posledních dvou zápasech sice nebodoval, ale v tabulce střelců NHL mu stále patří výtečné páté místo. Senátorům naopak budou pro zranění chybět Peter Regin a Jesse Winchester. Maple Leafs pak budou postrádat Colby Armstronga a Johna-Michaela Lilese.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Reimer (Gustavsson) - Aulie, Gardiner, Gunnarsson, Franson, Phaneuf, Schenn - Grabovski, Kessel, Crabb, Bozak, Kulemin, Rosehill, Steckel, Lupul, Brown, McArthur, Lombardi, Connolly. Trenér Wilson.

    Ottawa Senators: Anderson (Auld) - Karlsson, Gonchar, Carkner, Kuba, Phillips, Cowen - Foligno, Konopka, Neil, Dugavins, Condra, Spezza, Butler, Smith, Greening, Alfredsson, Michálek, Turris. Trenér MacLean.

    Rozhodčí: Dwyer, Walkom - Cameron, Driscoll.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Úvodní minuta zatím nabídla jen vzájemné oťukávání, oba týmy pozorně brání.
     
    02:00
    Z úhlu zkoušel Reimerovu pozornost Neil, ale jeho slabá střela skončila ve výstroji brankáře domácích.
     
    02:41
    Grabovski převzal přihrávku na modré čáře, ale protože neměl rychlost, rychle vystřelil a jeho střela byla sražena vysoko nad.
     
    03:58
    Ottawa se zatím nemůže usadit na delší čas v pásmu Toronta.
     
    04:28
    Boxerská vložka domácího Browna s Konopkou. Oba pochopitelně končí na trestné lavici, ale jako lepší bitkař se ukázal hostující útočník, kterému se podařilo povalit Browna na led.
     
    05:43
    Kessel hledal od mantinelu střílenou přihrávkou jednu z holí najíždějících spoluhráčů. Bohužel pro domácí nebyl přesný.
     
    06:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Střela MATTHEWA LOMBARDIHO z pravého křídla sice nebyla příliš razantní, zato přesně umístěná, navíc Anderson nic neviděl přes bránícího spoluhráče. Toronto jde do vedení. Asistence: Tim Connolly a Cody Franson.
     
    07:45
    Druhý Čech v dneším zápase, obránce Filip Kuba se dostal do krátké potyčky s domácím MacArthurem, vše ale skončilo tak rychle jak to začalo.
     
    09:00
    Tempo se zrychluje, hra se neustále přelévá ze strany na stranu. V dobré pozici mezi kruhy se ocitl Grabovski, ale jeho střela neměla potřebné parametry.
     
    10:05
    Vhazuje se před Reimerem.
     
    11:27
    Oba týmy teď upustily od postupné kombinace a vsadily na nahazování do útočného pásma, jediným výsledkem bylo ale zakázané uvolnění Toronta.
     
    12:50
    Ottawa teď dlouho okupovala třetinu domácích, těm se ale dařilo držet její hráče u mantinelu, odkud se jim nepodařilo Remiera ohrozit...
     
    13:56
    Smith našel na levém křídle rozjetého Foligna, ten měl však puk přecejen na dlouhou hůl, a tak si s jeho střelou gólman Toronta poradil.
     
    14:25
    Další zakázané uvolnění. Tentokrát z kategorie zbytečných, domácí rozhodně nebyli pod tlakem.
     
    14:48
    Lombardi to asi po počátečním úspěchu bude zkoušet dnes z každých pozic. "Tak snadno to ale nepůjde", vzkázala mu teď Andersonova lapačka, po jeho pokusu od mantinelu.
     
    15:35
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Cowen zaváhal na modré čáře, puku se zmocnil Kessel a v úniku dva na jednoho našel přesně hokejku JOFFREYHO LUPULA, který už zakončoval do zcela odkryté klece. Asistence: Phil Kessel.
     
    16:41
    Domácí si svou aktivitou vynutili faul a Ottawa půjde do čtyř. Dvě minuty si na trestné lavici posedí Neil za nedovolené bránení.
     
    18:25
    Toronto sice vymyslelo v přesilové hře spoustu přihrávek, ale málo střel. Hosté se zatím v pohodě brání.
     
    18:41
    Hraje se v pěti.
     
    19:52
    Ottawa právě vstřelila branku! Tomu se říká gól do šatny. Nepřesností v rozehrávce hostů využil DANIEL ALFREDSSON a po Michálkově přihrávce zpoza branky, zavěsil bekhendem nad rameno Reimera. Asistence: Milan Michálek a Kyle Turris.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Už to vypadalo, že první třetina bude patřit jasně domácím, ale po Alfredssonově přesném zakončení osm vteřin před sirénou, musely Javorové listy poněkuď povadnout. Domácí jsou sice herně lepší, rozhodnuto však není. Druhá část začne cca ve 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Butler skvěle tečoval dlouhou Folignovu přihrávku od modré čáry, ale Reimer doklouzal k tyči betonem včas. Teď měli domácí pořádnou porci štěstí.
     
    21:45
    Aktivní Lombardi znovu u puku, ale Anderson byl tentokrát pozorný.
     
    22:27
    Senátoři se řítili ve dvou na branku domácích, do odkryté branky mohl zakončoval Smith, ale minul!
     
    23:10
    Na druhé straně se pěkně uvolni Kulemin, ale hostující gólman si proti němu povyjel, zmenšil střelecký úhel a zabránil puku v cestě do sítě.
     
    23:55
    Kesselova dorážka střely od modré čáry a Anderson teď opět drží svůj tým! V posledních vteřinách hráči rozpoutali střelecké manévry.
     
    25:09
    Brown si teď sjel na brankoviště a ocitl se v ještě lepší pozici než chvilku před ním Kessel, ale puk do branky zasunout nedokázal.
     
    25:46
    Ve vzduchu visí gól. Teď Crabb zkoušel z levé strany zakončení tvrdou střelou, ale proti vyjetému Andersonovi měl možná zkusit jít do kličky.
     
    26:13
    Grabovski z brankoviště nedokázal procpat puk za záda Andersona, který teď svými zákroky musí přivádět domácí k šílenství. Aby domácí to zahazování šancí nemrzelo.
     
    26:50
    Foligno si teď vyšlápl na Phaneufa a půjde na dvě minuty. Další šance pro Maple Leafs.
     
    27:30
    Lupul mohl u tyčky už jen doklepnout puk za brankovou čáru, ale najednou se před jeho čepelí zjevila Andersonova ruka a zabránila tomu! Neuvěřitelná střelecká smůla domácích.
     
    28:50
    Foligno je zpátky na ledě.
     
    30:18
    Crabb hledal před brankou Lombardiho, toto nebezpečí ale obrana domácích odvrátila.
     
    32:05
    Kulemin a po něm Grabovski, oba prověřili Andersona z pravého kruhu, ale ten odolává jako pevná zeď! Pokuď se něco nezmění, defenzivní činnost bude pravděpodobně přestávkové téma trenéra MacLeana v kabině Ottawy.
     
    33:16
    Bitka mezi Folignem a Phaneufem, pravděpodobně v odvetě za nedávný nedovolený zákrok. Výsledek lze asi označit za remízový, jenže Phaneuf inkasuje trest navíc a Ottawa bude hrát přesilovku.
     
    34:49
    Goncharova dělovka z mezikruží je naštěstí pro domácí sražena mimo branku!
     
    35:16
    Senátoři sehráli přesilovku slušně, stav ale zůstává stejný.
     
    36:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To už ale neplatí. Ottawa vyrovnává, i když to s definitivním potvrzením branky a střelce bylo složitější. Vyraženou střelu od modré čáry usměrňoval nohou do branky Daugavins, jenže v cestě za čáru jí ještě lehce holí tečoval JASON SPEZZA, což také rozhodčí podle videa nakonec uznal a je tedy vyrovnáno! Aisistence: Kaspars Daugavins a Filip Kuba.
     
    38:05
    Kuba pálil tvrdě od modré, Reimerova vyrážečka úřaduje.
     
    39:30
    Karlsson pálil švihem sice z úhlu, ale poměrně přesně a Reimer měl opět co dělat, aby uchránil domácí před pohromou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Svižné tempo, pěkné kombinace, tvrdá hra, bitka, to všechno nabídla druhá třetina, ve které měli dlouho navrch domácí, jenže nedokázali svojí převahu přetavit v branku ani z těch nejvyloženějších šancí, a tak přišel trest v podobě Spezzova vyrovnání. Ke konci pak mohli být naopak hráči Toronta rádi, že udrželi remízový stav. Třetí třetina tedy slibuje pořádné drama. Začne přibližně ve 3:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Grabovski teď minul Andersonovu branku z levé strany jen o centimetry.
     
    41:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté otáčí zápas! KYLE TURRIS převzal na pravém křídle puk a přesnou střelou vymetl pavučinu v rohu Reimerovy branky. Ten vůbec nestihl reagovat. Asistence: Daniel Alfredsson a Jared Cowen.
     
    42:45
    Lupul se dostal k zakončení, ale byl už příliš z úhlu a Anderson si s jeho pokusem v klidu poradil.
     
    44:28
    Toronto teď střílí na gólmana z hostů z každé pozice, zkoušel to Grabovski, po něm se ještě k dorážce dostal Kulemin, ale domácím se prostě lepí na hokejky smůla....
     
    45:55
    Rána Gardinera od modré neprošla přes les těl až k brance hostů.
     
    47:20
    Hraje se dlouho bez přerušení. Grabovski kroužil nerušeně třetinou Senátorů, okamžik vhodný k zakončení prováhal, ale následné nahození před branku a nečekaný odraz, dokázal nadělat Andersonovi pořádné starosti.
     
    48:20
    Problémy domácích s rozehrávkou...
     
    48:54
    Michálek z pravého křídla najel před branku, zasekl puk, udělal kličku obránci, ale jeho střelu na vzdálenější tyč vytěstnil gólman Toronta betonem!
     
    51:00
    Spolupráce Kulemin - Grabovski vypadá dnes dobře, ale chybí tomu branky, teď se opět druhý jmenovaný dostal po akci na jeden dotek k ideálnímu zakončení mezi kruhy, ale minul!
     
    52:28
    Senátoři kombinovali za brankou Reimera, ale nedokázali směrovat žádnou z přihrávek do místa, ze kterého by mohli skórovat.
     
    53:20
    Spezza bekhendovou přihrávkou hledal některého ze svých spoluhráčů, na brankovišti ale byla převaha hráčů v modrých dresech.
     
    55:12
    Gonchar narazil Lupula na hrazení přímo před očima hlavního rozhodčího, ten to ale jako faul nevyhodnotil.
     
    55:57
    Kessel nahazoval do modré čáry a od Alfredsona se puk prakticky jen odrazil. Gólman Ottawy nemohl nic vidět.
     
    57:02
    Karlsson našel přesně najíždějícího Alfredssona, ten si ale přehodil puk na bekhend a branku přestřelil!
     
    58:20
    Toronto teď nakupilo spoustu chyb při rozehrávce a hostům chybělo jen málo k tomu, aby si definitivně pojistili vítězství v dnešním zápase.
     
    58:33
    Time out domácích.
     
    59:06
    Reimer opustil klec, ale bude se muset vrátit, protože se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:17
    Zakázané uvolnění Ottawy ale vyhání gólmana domácích na lavičku již definitvně. A oddechový čas si vybírají i Senátoři.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Toronto už ale svého soupeře zatlačit nedokázalo. Maple Leafs rozhodně nepředvedli špatný výkon, ale neproměňování gólových příležitostí je dnes stálo zápas, a musí tak překousnout další domácí porážku od svého rivala. To je pro dnešek vše, díky za pozornost a na shledanou u dalších on-line přenosů z NHL. (03:41:41)

    Robin Mana

    Branky a nahrávky: 7. Lombardi (Connolly, Franson), 16. Lupul (Kessel) - 20. Alfredsson (Michálek, Turris), 37. Spezza (Daugavins, Kuba), 42. Turris (Alfredsson, Cowen)


    Toronto Maple Leafs: Reimer (Gustavsson) - Aulie, Gardiner, Gunnarsson, Franson, Phaneuf, Schenn - Grabovski, Kessel, Crabb, Bozak, Kulemin, Rosehill, Steckel, Lupul, Brown, McArthur, Lombardi, Connolly. Trenér Wilson.
    Ottawa Senators: Anderson (Auld) - Karlsson, Gonchar, Carkner, Kuba, Phillips, Cowen - Foligno, Konopka, Neil, Dugavins, Condra, Spezza, Butler, Smith, Greening, Alfredsson, Michálek, Turris. Trenér MacLean.

    Rozhodčí: Dwyer, Walkom - Cameron, Driscoll

    Diváci: 19 615
    bahis siteleri