Osasuna – Valencia 1:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Mallorca 0:1 (kon.) | Malaga – Barcelona 1:4 (kon.)
Levante – Zaragoza 0:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 4:1 (kon.)
konec
Levante UD
0:0 (0:0)
Real Zaragoza
Neděle 22.01.2012, 19:45Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalová nuda končí za velkého pískotu domácích tribun. Jediným fotbalistou, který dnes snese přísnější měřítko je aktivní Arouna Koné. Zbytek fotbalistů utkání doslova odchodilo a nikdo se nemůže divit, že utkání končí bezbrankovou remízou. Statistika držení míče: 50-50%, brankové příležitosti 1:1, střely na bránu a mimo ní: 0/7 - 3/8. Ani jednou nemusel sudí Fernandéz vytahovat kartu... Příjemnou a klidnou noc vám přeje Tomáš Martínek. (21:36:18)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gustavo Cabral uklízí míč na pravděpodobně poslední roh zápasu. To má k dispozici Zaragoza.
     
    90+2
    Standardka pro Levante. Míč jde z kopačky Farinóse jen na zadní tyč a obránci Realu odvrací míč dopředu. Navíc mohou zaútočit, ale také ztrácejí balon. Mnoho nepřesností v závěru utkání a ohlušující pískot tribun stadionu ve Valencii.
     
    90
    Diváci pískají a mají proč. U míče je Zaragoza a místo závěrečného náporu čtvrtého celku tabulky vidíme pohodové držení balonu jasně posledního týmu Primera División. Zápas svým nasazením musel všechny diváky zklamat. Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Blíží se závěr zápasu a s ním průnik Iborry po pravé straně. Míč ale končí na kopačkách hostujících hráčů, tak jako je tomu v tomto večerním utkání bohužel tradicí.
     
    86
    Hélder Postiga mohl poslat hostující celek do vedení, jeho střela by ale musela jít asi o půl metru do branky. Přesto byl Portugalec na malém vápně úplně osamocen a jen na jeho neschopnost teď mohou žehrat všichni ze Zaragozy.
     
    85
    Portugalce Rubéna Micaela střídá naposledy dnes Argentinec Franco Zuculini. Ten je v Zaragoze na hostování z německého Hoffenheimu.
     
    83
    Domácím jakoby stačila remíza. Mají míč na svých nohou, ale nakopávají pouze dlouhý balon na útočníky. Konrétně Del Horno se s tím nepáral a práskl míč dopředu.
     
    81
    Dobrý bojovný výkon Koného je odměněn potleskem a fotbalista z Pobřeží slonoviny jde ze hřiště. Na jeho místě nastupuje Roger Martí Salvador.
     
    81
    José Marco Higón se dostal na pravé straně k centrovanému míči, jenže jeho centr z brankové čáry letí pouze do zámezí.
     
    80
    Rohový kop pro Levante, ale po pádu Nana a Héldera Postigy na trávník je pískán nedovolený zákrok na forvarda Zaragozy.
     
    77
    Pro Ángela Lafitu Castilla dnes končí zápas, místo něj naskakuje na hrací plochu Juan Carlos Pérez López. Také Levante posílá čerstvé síly na trávník. Místo Xavi Torrese vbíhá na hrací plochu útočník Rafa Jordá.
     
    76
    Fotbalová nuda pokračuje i na začátku poslední čtvrthodinky. Pokud se něco výrazného nestane, skončí utkání bezbrankovou remízou.
     
    74
    Ivan Obradović teď ve spolupráci s brankéřem Robertem docela složitě zpacifikovali centr obránce Nana na střídajícího José Higóna.
     
    73
    Koné se krásně prosmýkl po levé straně kolem dvou obránců, jenže na hranici malého vápna si ukopl míč. Škoda pro domácí a velký oddech pro defenzivu Zaragozy.
     
    71
    Dělovka přímo do zdi asi nebyla tím ideálním řešením, ale u míče se udržel Arouna Koné. Našel úplně volného Rubéna Micaela, který ovšem balon po pár vteřinách ztrácí.
     
    70
    Přímý volný kop po faulu Da Silvy na Xaviho Torrése. Míč si staví zkušený Javier Farinós. Uvidíme, zda něco zajímavého vymyslí střelou z hranice šestnáctky...
     
    68
    Aranda posunul míč pěkně na Lafitu, který poslal balon přímo doprostřed branky Munúy. Tomu míč odskočil z rukou jenže míč zakopl do bezpečí Nano. Poslední útočné akce patří Zaragoze, Levante ve druhé půli prakticky neohrozilo Roberta Jiménéze Gaga.
     
    66
    Dalekonosná střela hostujícího Ángela Lafity letí jen do reklamního mantinelu vedle branky Munúy. Hra se ani nepřibližuje k úrovni Primera División. Snad týmy zaberou alespoň před koncem utkání...
     
    65
    Střídá také Zaragoza. Dolů jde Chorvat Tomislav Dujmović a na jeho místo přichází typický útočník Carlos Reina Aranda.
     
    62
    Přichází první střídání utkání, to mají na svědomí domácí, konkrétně trenér Juan Ignácio Martínez. Ze hry stahuje Rubéna Suaréze Estradu. Na zeleném pažitu se poprvé proběhne José Marco Higón.
     
    61
    Žádná branka, žádná stoprocentní gólová šance, žádná žlutá karta ... toto vše vypovídá o hře na stadionu Ciutat de Valéncia.
     
    59
    Zaragoza je u míče a střela Apoňa z pětadvaceti metrů letí sice hezky, jenže přímo do připravené náruče uruguayského brankáře Gustavo Munúy.
     
    56
    Běhavý Koné byl opět zfaulován a domácí mají možnost přímého kopu. Očekávaný centr Farinóse do vápna končí u nohou Argentince Gustavo Cabrala, ale míč se kutálí jen do zámezí.
     
    54
    Když se na hřišti prakticky nic neděje, řekněme si nějakou zajímavost zápasu. Pokud dnes Zaragoza uhraje čisté konto pro brankáře Roberta, bude to první čisté konto pro tým Realu za posledních třináct utkání!
     
    53
    Maročan El Zahr se po zákroku Dujmoviće zkácel na zem. Chtěl si vymodlit pokutový kop, jenže sudí Fernandéz ukazuje jen na rohový praporek.
     
    51
    Arouna Koné vybízí Nabila El Zahra ke kombinaci, jenže hráč z Pobřeží Slonoviny je dnes jediný, který běhá a dobře si kryje míč. Akce Levante končí.
     
    49
    Ángel Lafita přihrál Aponovi, který nejspíše centroval jenže míč skončil u brankáře Levante Munúy. Jako střelu to ale počítat určitě nemůžeme...
     
    48
    Jako první jsou u míče domácí hráči, ale Javi Venta zfauloval Obradoviće a akce Granotas končí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou týmů jsou již na trávníku a za několik desítek sekund bude zahájen druhý poločas.
     
    Bezbrankový stav odpovídá průběhu první půle. Nic zajímavého jsme neviděli snad jen aktivitu Arouny Koného, který je asi nejaktivnějším hráčem utkání. Statistiky jsou také všeříkající: střely na bránu 0:0, střely mimo 3:1. V držení míče jsou lepší hosté, kteří byli u balonu po 56% času. Druhá půle bude zahájena přibližně ve 20:46.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V jedniné nastavené minutě, která by měla přijít, se probíjel dopředu opět Koné. Obránci Zaragozy ale dnes pracují na jedničku.
     
    45
    Zaplaťpánbůh nám končí první poločas, který nemá moc valnou úroveň a ani ze hlediště prozatím neslyšíme domácí diváky.
     
    43
    Na druhé straně se pokoušel prosadit Koné, ale jeho centrovaný míč byl sražen na roh. Míč od rohového praporku také doputoval až do rukavic Roberta. Nic co by mělo vést k první brance zápasu...
     
    42
    Cabral poslal balon opět do středového kruhu a začíná se odznovu. Zaragoza to pak zkoušela po pravém křídle jenže Rubén Micael poslal přízemní míč jen do náruče Munúy.
     
    42
    Rohový kop pro Zaragozu, který zahraje Luis García...
     
    41
    Obrany obou týmů zatím překonávají své útočné protějšky. Nejaktivnějším je asi domácí Arouna Koné, který je ovšem vepředu osamocen a často se pouští hned mezi tři hráče.
     
    38
    Nedůrazná hlavička Luse Garcíi je prvním nesmělým pokusem Zaragozy na branku Munúy.
     
    37
    Hodně nepřesná střela levantského Vicente Iborry míří z hranice šestnáctky asi tři metry vedle levé tyče Roberta. Alespoň hráči Levante se střelecky činí, Zaragoza nemá do této chvíle podle oficiální statistiky jediný střelecký pokus...
     
    35
    Defenzivní záložník hostí Dujmović málem obehrál s míčem několik hráčů Levante. Jeho konečná ovšem přišla po střetu se stoperem Nanem. Chorvat, který je v Zaragoze na hostování z Dynama Moskva, se již opět vrací do obrany.
     
    33
    Arouna Koné se krásně uvolnil v soboji jeden na jednoho, ale další překážka v podobně Javiera Paredése byla pro něj konečná. Navíc svého protihráče zfauloval tak, že se kapitán hostí svíjí na trávníku.
     
    32
    Ne příliš pohledný fotbal pokračuje. Skluz hráče Realu Tomislava Dujmoviće oběma nohama dopředu by měl být potrestán alespoň žlutou kartou, ale sudí faul na Xavi Torrése zřejmě neviděl a vůbec jej nepíská.
     
    29
    Zaragoza teď kontroluje míč jenže její přihrávky končí takových pětatřicet metrů před brankou, kterou hájí Uruguayec Gustavo Munúa.
     
    27
    Iniciativu přebírá Levante a Del Horno teď pošle asi dlouhý aut až k hranici pokutového území. Zaragoza ale získává balon a místo rozehrávky nakopává nesmyslně balon do připravené obrany domácích...
     
    26
    Velká šance Levante! U balonu byli před Robertem úplně osamoceni Koné s El Zharem a druhý jmenovaný zakončoval do pravé tyče Zaragozy. Se zpožděním nakonec píská rozhodčí postavení mimo hru, v ofsajdu byli jednoznačně oba dva hráči domácího týmu.
     
    24
    Ke komentování toho prozatím moc není. U míče je Zaragoza, jenže do velkého vápna Munúy míří jen nepřesné centry. Zfaulován je na středovém kruhu Arouna Koné po němž šli hned dva hráči, Dujmović s Paredésem.
     
    22
    Zápas se hraje převážně mezi oběma šestnáctkami, nic světoborného na hrací ploše stadionu Ciutat de Valéncia nevidíme. Na to, že hraje čtvrtý celek tabulky je to prozatím bída...
     
    20
    Na hrací ploše leží Vicente Iborra z domácího celku. Toho o míč obral hostující Luís García Fernandez, ale zdá se že čistě. Zaragoza zakopla míč sportovně do autu aby mohl být záložník Levante ošetřen.
     
    19
    Domácí teď zapomínají i na zadní vrátka do kterých vnikl po levé straně Ángel Lafita Castillo. Gustavo Cabral ale svou chybu napravil a útok Zaragozy je zažehnán. Dopředu se opět přesunují hráči z Valencie.
     
    17
    Iborra výborně hledal na penaltovém puntíku ostrostřelce Arounu Koného. Tomu ale míč uskočil a obránce Paredés na poslední chvíli odvrátil až skoro na půlící čáru.
     
    15
    Levante je sice u míče, ale jejich snaha útočit je prozatím jalová. Luis García teď poslal šlapákem k zemi Javiho Ventu.
     
    14
    Maročan El Zhar pěkně obehrál obránce hostí Obradoviće a po následné akci Suáreze zahrávají domácí Granotas rohový kop.
     
    12
    Nano byl příliš aktivní v šestnáctce Roberta a fauloval. Hra se opět otočí a do útoku půjdou hosté ze Zaragozy.
     
    11
    Arouna Koné byl sice sražen zemi poté co hezky vybojoval míč, následně byla střela Xaviho Torrese sražena obránci na rohový kop. První vážnější útok domácích.
     
    9
    Javier Farinós vyváží míč daleko od branky Levante, které je prozatím překvapivě pod tlakem Realu Zaragoza.
     
    8
    Hrubka obránce Nana jenž nabídl míč Postigovi. Ten sice balon ztratil, ale míče se zmocnil ještě Luis García. Jeho přihrávka Postigovi utíká...
     
    6
    Hélder Postiga se mohl dostat do prvního vážnějšího ofenzivního počinu jenže útočníka Zaragozy zastavil pomezní rozhodčí odmáváním ofsajdu.
     
    3
    Míč se nachází uprostřed hřiště. Častěji jej mají hráči domácího týmu. Nyní chtěl Arouna Koné sběhnout mezi dva obránce Zaragozy ovšem míč nedostal.
     
    1
    Domácí Levante nastoupilo v červeno-modrých dresech, Zaragoza oblékla žluto-černou kombinaci úboru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Levante sice po dobrém startu do La Ligy ztrácejí body, přesto Real Zaragoza by pro ně měl být snadný oříšek. Hostující celek je na posledním místě tabulky s pouhými jedenácti body. Navíc na venkovních hřištích svěřenci trenéra Jiméneze vydolovali jen dva body. Oproti tomu Levante doma ztratilo jen čtyři body a po třech zápasech bez výhry budou chtít domácí "Granotas" naplno bodovat. Navíc je tým z Valencie na čtvrtém místě tabulky, což je skvělé umístění.
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Munúa - Del Horno, Nano, Cabral, Venta - Iborra, Farinós, Torres, El Zhar - Suaréz - Koné. Trenér: Juan Ignácio Martinéz.

    Real Zaragoza: Roberto - Obradović, Paredés, Da Silva, Lanzaro - Apono, Dujmović - Lafita, Micael, García - Postiga. Trenér: Manolo Jiménez.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Tomáš Martínek

    Branky:


    Levante UD: Munúa - Del Horno, Nano, Cabral, Venta - Iborra, Farinós, Torres (77. Jordá), El Zhar - Suaréz (62. Higón) - Koné (81. Roger Martí). Trenér: Juan Ignácio Martinéz.
    Real Zaragoza: Roberto - Obradović, Paredés, Da Silva, Lanzaro - Apono, Dujmović (65. Aranda) - Lafita (77. Carlos), Micael (85. Zuculini), García - Postiga. Trenér: Manolo Jiménez.

    Rozhodčí: David Fernandéz Borbalan