Třinec – Warriors Brno 7:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Liberec 1:5 (kon.) | Hr. Králové – Třebíč 4:1 (kon.)
Havířov – Olomouc 5:2 (kon.) | Chomutov – K. Vary 8:0 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:5 (0:0, 0:3, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 22.01.2012, 12:00 • Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Překvapení na ledě se nekonalo a Liberec díky hattricku Šíra dokázal porazit domácí celek, který po většinu zápasu plnil spíše roli divadelních statistů. Přesto v jejich řadách vynikl výkon brankáře Jana Brože, který byl svému celku oporou. Na druhé straně se o titul hrdiny zápasu hlásí střelec tří branek Radek Šír.

    To je ode mne z Kotliny vše. Já se loučím a přeji hezký zbytek dne a zase někdy Napočtenou! (13:53:53)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Liberec vyhazuje a začíná klepat vítězoslavně holemi o střídačku.
     
    59:26
    Své osobní statistiky si po nahrávce od Zohorny pokusil vylepšit Osmík, jenž napálil od hrazení puk na bránu, ale do jeho pumelenice vložil hůl Husa, který ohrozil diváka v šesté řadě místích ochozů na stání.
     
    58:44
    Hosté zřejmě dohrají zápas bez vyloučeného Babce (LIB), který pyká za nedůslednost své střídačky, která poslala na led šest hráčů do pole.
     
    58:04
    Ojednonělou akci předvedl, v době kdy byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, Ordoš, který své sólo zakončil lahůdkou pro Brožovu lapačku.
     
    57:25
    Hra upadla do letargie a žádný z celků nikam nespěchá puk se pohybuje nudným tempem ve středním pásmu a nedochází k ohrožení brány.
     
    55:49
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí hokejisté, jako by zcela rezignovali a hosté završují potupného bůra! Hosté nejprve nevyužili akci 3 na 2, když se Slabochovi nepovedlo u levé tyče zakončit, ale puk za bránou sebral Šír, jenž jej poslal na modrou čáru, kde byl zcela volný Král, který místo střely nahrál chytře na Slabocha stojícího u levé tyče. Toho nejprve svým betonem vychytal Brož, ale následně poslal Slaboch puk přes brankoviště na hokejku RADKA ŠÍRA, který dovršil hattrick! Asistence: Zdeněk Král a Jan Slaboch.
     
    54:42
    Bílí tygři jsou stále aktivnější, ale jejich šance mají jepičí život. nyní dokonce ujel do brejku Málek a přes obránce vyprášil jen Stezkovy betony připravené na bližší tyči.
     
    53:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové střílejí čestný úspěch a kazí tak Stezkovi čisté konto! Navrátilec z trestné lavice se chopil ve vlastním obranném pásmu puku a vyvezl jej do útočné třetiny, kde následně nahodil puk, dojel jej a tvrdým pokusem nad rameno Stezky snižuje na 1:4! Bez asistence.
     
    52:36
    Klinger nyní zaváhal a nabil puk přímo na Poláka, který se protáhl podél mantinelu, ale hostující hráč jej na něj stihl naremplovat.
     
    51:44
    Severočeši se dostali ke střele od mantinelu, která byla tečována clonícím Suchým, ale puk se otřel o beton Brože a skončil vedle branky. Domácí následně vyhazují.
     
    51:14
    Liberec nezúročil svou kombinační hru a domácím se povedlo vyhodit.
     
    50:43
    Liberec bude moci pokračovat v aktivní hře, jelikož je vyloučen Zohorna (HBR) za podražení.
     
    50:01
    Liberec právě vstřelil branku!

    A je to již 4:0 pro Liberec! Hosté se usadili na pevno v útočné třetině a Král nahrál puk na hokejku Chlapíka, jenž ještě Brože nepřekonal, ale RADEK ŠÍR napodruhé již prohodil puk nad varážečku domácího gólmana! Asistence: Filip Chlapík a Zdeněk Král.
     
    49:34
    Liberec vydoloval u levého hrazení puk a ten ihned putoval na modrou čáru, odkud vypálil rychle Bělohorský, ale minul bránu hájenou Brožem.
     
    48:35
    Zohorna zachytil výhoz soupeře a nahrál za sebe do tandemu najíždějícímu Osmíkovi, jenož ránu mezi nohy vyrazil Stezka před sebe, kde číhal Semrád, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Ten následně pokryl puk před dotírajícím Semrádem se Zohornou a vznikla menší rozmíška.
     
    47:22
    Liberec se snaží dostat až ke střelbě, ale to se jim příliš nedaří. Až nyní se pěknou individuální akcí ukázal Klinger, který zakončoval od pravého mantinelu, ale Brož předvedl krásný a efektivní semafor.
     
    46:17
    Zohorna ukázal vytříbenou hokejovou techniku, která zdobí jeho rod a proháčkoval se v mezikruží až ke střele, kterou vyrazil do vzduchu Stezka svou vyrážečkou a následně musel rychle vstávat aby puk odpálil před dotírajícím Zohornou.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 54. Zohorna - 22. Lakatoš, 26. Šír (Chlapík, Král), 39. Lakatoš (Ordoš, Bělohorský), 51. Šír (Chlapík, Král), 56. Šír (Král, Slaboch)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Brož (Vaněček) - Polák, Vala, Nguyen, Osmík "C", Málek, Klofáč, Vacek, Cejpek, Mendl, Krajcigr "A", Bušek, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Nováček, Bancíř, Zohorna
    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) - Babec, Slaboch "A", Balabán, Mečíř, Němeček, Lakatoš, Šír, Klinger "A", Chlapík, Havlín, Ordoš, Král, Gecko "C", Bělohorský, Husa, Heřmánek, Svoboda, Suchý, Pyrochta, Zacha

    Rozhodčí: Tomáš Sibera - Arnošt Ryšavý, Martin Lukáč
    thejrc.org