Newcastle – Aston Villa 2:1 (kon.) | Chelsea – Manchester Utd. 3:3 (kon.)
konec
Newcastle United
2:1 (1:1)
Aston Villa FC
Neděle 05.02.2012, 14:30 • Sports Direct Arena • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90
    Demba Ba, střelec šestnácti branek v letošním ročníku Premier League, přenechává své místo Sholovi Ameobimu.
     
    88
    Jedna ze závěrečných šancí hostů. Barry Bannan centroval z pravé strany na Garyho Gardnera, Tim Krul si ovšem s jeho hlavičkou nadvakrát poradil.
     
    85
    Na hrací plochu vstupuje Gary Gardner, který zaujme místo Ciarana Clarka.
     
    71
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná trefa PAPISSE CISSÉHO, který stylově začíná svou kariéru v Premier League. Senegalský reprezentant si zpracoval na hranici velkého vápna centr z levé strany a half volejem vymetl pravou šibenici Givenovy svatyně.
     
    67
    Darren Bent zatáhl na polovině hřiště za ruční brzdu, když skolil pronikajícího Dannyho Guthrieho. Vidí za to žlutou kartu.
     
    66
    Bývalý hráč „Strak“ Charles N'Zogbia opouští trávník Sports Direct Areny, nahrazuje jej Emile Heskey.
     
    62
    Papiss Cissé se ocitl ve své druhé gólové příležitosti. Lednová akvizice Alana Pardewa mířila hlavou po centru Davida Santona z levé strany nad.
     
    47
    Mela před Shayem Givenem končí pro Newcastle neúspěšně. Ani jeden z útočníků „Strak“ nedokázal propasovat míč přes obranný val. Villa se osvobodila.
     
    46
    Alex McLeish sáhl o poločasové přestávce k první změně. Do boje vyslal Barryho Bannana, který nahradil Stephena Irelanda.
     
    45+5
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Výběr Alexe McLeishe náhle vyrovnává. Charles N'Zogbia se uvolnil na levé straně hřiště, odcentroval do těsné blízkosti Tima Krula, kde se nacházel ROBBIE KEANE, pro kterého nebylo problémem rozvlnit síť poloprázdné brány.
     
    45+2
    Papiss Cissé mohl v nastaveném čase prvního poločasu navýšit vedení Newcastlu. Jeho hlavička po centru z pravé strany zamířila vedle levé tyče Givenovy svatyně.
     
    39
    Další karetní trest přichází pro Richarda Dunna, jehož přesprintoval Jonás Gutiérrez, který byl posléze bývalým stoperem Manchesteru City faulován.
     
    38
    Mark Halsey ukázal první žlutou kartu, kterou obdržel za nesportovní chování domácí obránce Danny Simpson.
     
    34
    Po Leonu Bestovi opouští trávník i zmiňovaný Ryan Taylor, který přibyde na marodku Newcastlu. Do zápasu podle očekávání naskočil Gabriel Obertan.
     
    30
    Newcastle právě vstřelil branku!
    DEMBA BA je zpět. Senegalský útočník dává po odražené střele Ryana Taylora svůj šestnáctý gól v letošním ročníku Premier League.
     
    28
    Další velká příležitost Darrena Benta. Richard Dunne vyvezl míč na polovinu soupeře, poté předal anglickému útočníkovi skvělý pas. Tim Krul ale Bentův pokus zachytil.
     
    16
    Papiss Cissé se dostal do své úvodní příležitosti. Jeho hlavičku po přihrávce od Ryana Taylora ale dokázal Shay Given zpacifikovat.
     
    14
    Ve Sports Direct Areně došlo k avizovanému střídání. Trávník opustil zraněný Leon Best, jehož nahradil novic Papiss Cissé.
     
    13
    Úvodní velká šance Aston Villy. Darren Bent, jemuž předložil skvělou přihrávku Stilijan Petrov, nevyzrál z úhlu na Tima Krula.

    Radek Šamša

    Branky: 30. Ba, 71. Cissé - 45+5. Keane

    Karty:   38. Simpson (NEW), 39. Dunne (NEW) - 67. Bent (ASV)


    Newcastle United: Krul – Simpson, Williamson, Collocini (c), Santon – R. Taylor (34. Obertan), Guthrie, Perch, Gutiérrez – Best (14. Cissé), Ba (90. Sh. Ameobi).
    Aston Villa FC: Given – Hutton, Cuéllar, Dunne, Warnock – Ireland (46. Bannan), Petrov (c), Clark (85. Gardner), N’Zogbia (66. Heskey) – Keane – Bent.

    Rozhodčí: Halsey – Halliday, Pollock
    bahis siteleri