Leverkusen – Augsburg 4:1 (kon.) | Hamburg – W. Brémy 1:3 (kon.) | Norimberk – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.)
Kaiserslautern – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Hertha – Dortmund 0:1 (kon.) | Freiburg – Bayern 0:0 (kon.)
konec
1.FC Kaiserslautern
1:2 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 18.02.2012, 15:30 • Fritz-Walter-Stadion, Kaiserslautern • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 22. kola německé Bundesligy,, ve kterém přivítá trápící se Kaiserslautern překvapení sezony v podobě Borussie Mönchengladbach. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dnes se proti sobě postaví tým s nejhorší koncovkou a nejpevnější defenzivou z celé ligy. Zatímco Gladbach bojuje o nejvyšší příčky, domácí mají odlišné starosti. Na vítězství čekají již jedenáct zápasů.

    V posledním zápase zavítal Kaiserslautern na hřiště Bayernu Mnichov. Ze hřiště bavorského týmu si odvezli porážku 0:2 po brankách Gomeze a Müllera. Gladbach nastoupil v domácím utkání proti Schalke a s přehledem zvítězil 3:0. Hosty může trápit pouze zranění klíčových opor, jejichž start je stále nejistý.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Kaiserslautern: Trapp - Dick, Šimůnek, Rodnei, Jessen - Sahan, De Wit, Borysiuk, Tiffert - Swierczok, Wagner

    Borussia Mönchengladbach: Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Herrmann, Nordtveit, Neustadter, Arango - Reus, De Camargo

    Rozhodčí: Michael Weiner - Holger Henschel, Thomas Frank.
     
    Na hrací plochu vstoupili hlavní arbitři zápasu v doprovodu hráčů obou týmů. Domácí nastoupili v rudých dresech, hosté v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání právě začalo rozehrávkou Gladbachu. Míč se dostal k Daemsovi, ale ten dlouhým nákopem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů a pouze odevzdal míč. Následný protiútok domácích skončil na obranném valu Gladbachu.
     
    2
    První akce druhé minuty zápasu přišla ze strany Kaiserslauternu, ale útok domácích skončil v zámezí. Vhazují hosté.
     
    3
    Daems si udělal po levé strany výlet dopředu. Jeho akce skončila útočným faulem hostujícího kapitána. Krátce poté ovšem získali míč opět hosté a vybojovali si aut v blízkosti vápna Kaiserslauternu. Míč na hranici vápna dostal na kopačku Arango a jeho dělovka proletěla nad brankou Kaiserslauternu.
     
    4
    Napodruhé skončila hostující akce neúspěchem. Z následného protiútoku přišel obranný faul Gladbachu. Přímý kop pouze proletěl do rukavic Stegena. Brankář Gladbachu vrací míč do hry.
     
    5
    Kaiserslautern se udržel na polovině soupeře, ale k ohrožení Stegena se nedostal. Hostující obrana dostává svému letošnímu jménu.
     
    6
    Vysunutý presink Gladbachu dělá domácím problémy. Každopádně jsou to oni, kdo aktuálně drží otěže zápasu. Kaiserslautern ovšem kombinuje pouze kolem poloviny hřiště.
     
    7
    Domácí zavřeli Gladbach na jeho polovině. Hráči Kaiserslauternu to zkoušeli několikrát vzduchem, ale jejich pokusy byly odvráceny hostujícími stopery.
     
    8
    Ke střele se dostal De Wit. Jeho dalekonosný pokus pouze proletěl okolo branky Gladbachu. Záložník Kaiserslauternu měl i druhý pokus, který zlikvidoval Stegen.
     
    9
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Rychlý brejk Gladbachu končí brankou. De Camargo našel mezi dvěma obránci PATRICKA HERRMANNA, pro kterého nebylo těžkým úkolem propálit Trappa - 0:1!
     
    11
    Do zajímavé pozice se dostal Kaiserslautern, když si vybojoval faul u velkého vápna. Následující přímý kop De Wita lízl horní tyč hostující branky!
     
    12
    Gladbach zahrozil z dalšího protiútoku, při kterém si ovšem Reus počínal nedovoleně a byl odpískán útočný faul Gladbachu. Kaiserslautern drží míč.
     
    13
    Kaiserslauternu se dlouho nepodařilo najít recept na obranu Gladbachu. Nakonec dlouhé dobývání skončilo centrem na Wagnera, který si zpracoval míč, ale nedokázal se dostat ke střele.
     
    14
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Branku vstřelil ARANGO.
     
    16
    Gladbach si vybojoval na útočné polovině soupeře faul. Přímý kop Aranga nedokázal najít nikoho z jeho spoluhráčů. Následný protiútok Kaiserslauternu skončil dalším centrem z kopaček domácích, s kterým musel nadvakrát likvidovat Stegen.
     
    17
    K míči se vedle svého vápna dostal Jantschke, proti kterému vyjel nevybíravě Sahan a za svůj šlapák si vysloužil žlutou kartu.
     
    18
    Kaiserslautern se nevzdává a kombinuje na polovině Gladbachu. Zatím se mu ovšem nedaří prosadit. Po levé straně se prosadil Jessen a byl tvrdě sražen Jantschkem. Přímý kop domácích.
     
    19
    Jejich pokus skončil na hlavičce Swierczoka, který v obklíčení hráčů Gladbachu zakončil nepřesně. Z protiútoku si na útočné polovině došel pro faul Nordtveit.
     
    20
    Tento centr byl zahrán tragicky a k míči se dostali opět domácí. Nadvakrát se pokoušeli v útoku prosadit, až vše skončilo faulem Jessena.
     
    21
    Dlouhý nákop Stegena získal jeden z domácích hráčů, čehož ovšem domácí nedokázali využít. Hra se odehrává ve středu hřiště. Oba týmy bojují o každý centimetr na hřišti.
     
    23
    Oba týmy si vyměňují míč. Většina akcí končí na obranném valu obou týmů. Ani jeden z mančaftů si zatím nedokázal vytvořit nějakou vyloženou šanci. Nebýt dvou brejků Gladbachu, tak sledujeme velmi průměrné utkání.
     
    24
    Útoky na obou stranách skončily neúspěchem. Nepřesné střely proletěly pouze nad brankami.
     
    26
    Hraje se nahoru, ale brankáři zůstávají v klidu. Na polovině hřiště se dopustil nedovoleného bránění Jessen a Gladbach se může vydat dopředu.
     
    27
    Po levé straně hledal Reuse Arango, ale jeho míč odvrátil před útočníkem Gladbachu Šimůnek. Z následujícího autu Gladbach nezahrozil.
     
    28
    Útočný výpad domácích po pravé straně skončil neúspěchem. Sám Tiffert se dostal s míčem až do zámezí.
     
    29
    Další kombinace Kaiserslauternu šla středem hřiště po ose De Wit - Borysiuk - Tiffert a poslední jmenovaný vysunul na pravé straně Dicka. Bek domácích se dostal do zakončení, ale jeho rána neohrozila Stegena.
     
    30
    Domácí si vybojovali faul na pravé straně útočné poloviny. Z následujícího přímého kopu se do zakončení dostal Rodnei, jeho rána mířila nad branku Stegena.
     
    31
    Útočný faul Kaiserslauternu neskončil tlakem Gladbachu. Hosté o míč vzápětí přišli a domácí mohli zaútočit. Ke střele se dostal Sahan, ale jeho pokus doletěl pouze do rukavic Stegena.
     
    33
    Kaiserslautern napadá hodně vysoko. Je lepším týmem, ale jeho snaha skončila pouze ofsajdem. K ničemu jinému svého soka Gladbach nepustil.
     
    34
    Domácí zavřeli hosty na jejich polovině, až se míč dostal k Dickovi. Bek domácích ho trestuhodně ztratil, tentokrát ovšem protiútok Gladbachu nedošel daleko. Po získání míče ovšem přišel útočný faul hostí.
     
    35
    Po hlavičkovém souboji s Dickem se na zemi ocitl Herrmann. Autor první branky Gladbachu je ošetřován lékaři a rozhodčí si již řekl o nosítka. Několik hráčů Gladbachu se již rozcvičuje.
     
    36
    Pokud jsem si dobře všiml, tak jeden z lékařů gestikuloval střídání Gladbachu. Herrmann je již odnášen ze hřiště a drží za rameno. Možná kost, možná vyhozené rameno. Těžko říci.
     
    38
    Hra již pokračuje. U míč jsou domácí. Jejich první vzdušný pokus byl odvrácen. Domácí to zkoušeli podruhé a De Wit našel ze středu hřiště rozběhnutého Jessena, který byl ovšem v ofsajdu.
     
    39
    Herrmanna již na hřišti neuvidíme. Jeho místo zaujal Leckie.
     
    39
    Do zakončení se dostal po brejku Arango, ale jeho pokus nebyl nebezpečný. Domácí opět u míče a vybojovali si faul na útočné polovině.
     
    40
    Z centru domácí nezahrozili a k míči se dostal opět Gladbach. S kulatým nesmyslem se nedostal ovšem ani za půlku a špatná spolupráce Stegena s Jantschkem skončila ztrátou míče.
     
    41
    Slibně vypadající akci se pokoušel chytrou přihrávkou vyřešit De Wit, jehož pobídku nedokázal vyslechnout Wagner. Krátce poté se do stříleného centru dostal z pravé strany Sahan. Jeho pokus zaplul pouze do boční sítě.
     
    42
    Rozvíjející se protiútok Gladbachu vypadal opět zabijácky. Nakonec se domácí obrana díky skvělé práci Šimůnka ubránila a získala míč pro svůj tým. Ten s ním kombinuje na polovině hřiště.
     
    43
    Špatná přihrávka způsobila další ztrátu míč a rychlý protiútok Gladbachu, který skončil faulem Borysiuka na polovině hřiště. Hosté jsou u míče.
     
    44
    Gladbach zakombinoval a opět přišlo zakončení Aranga. Křídelník Gladbachu další branku v tomto utkání zatím nepřidá, jelikož jeho rána těsně minula levou tyč branky.
     
    45
    Obranný faul na polovině hřiště, tentokrát ze strany Gladbachu. Domácí budou rozehrávat míč a rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    45+1
    První vzdušná pobídka ze strany K´lauternu končí pouze v náručí Stegena. Po výkopu od branky se k míči dostali opět domácí hráči. Na levé straně se prosadil Jessen a po souboji odcentroval míč před branku, kde si pro něj došel Stegen.
     
    45+2
    Protiútok Gladbachu skončil nepřesnou rozehrávkou. K´lautern se opět dostal na útočnou polovinu i s míčem. Vhazoval vedle vápna Gladbachu, ale nic dalšího nevymyslel.
     
    45+3
    Faulu se dopustil Dante a K´lautern rozehrával přímý kop. Letící míč byl pouze bonbónkem pro brankáře Stegena. Po jeho vyhození se k míči dostal Jantschke a rozvíjí další útok svého mužstva.
     
    První poločas skončil.
     
    Co k tomu říci. Sledujeme průměrné utkání, které nám může Bundesliga nabídnout. Zatímco K´lautern držel míč po většinu prvního poločasu na útočné polovině, Gladbach vyškolil domácí z efektivity, když dokázal využít své brejkové šance Aranga a Herrmanna. K´lautern je zatím snaživějším a lepším týmem, každopádně Gladbach trestá chyby a je nebezpečnější. Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dvojité střídání K´lauternu. Po prvním poločase dohrál Sahan, kterého nahradil Sukuta-Pasu.
     
    46
    Druhým hráčem, který se dnes již nepředstaví je možná trochu překvapivě De Wit, jehož místo zaujal Derstroff.
     
    47
    Po souboji se na zemi ocitá další hráč Gladbachu. Nordveit je v rukou klubových lékařů a za jejich pomoci opouští hrací plochu.
     
    49
    Hra opět pokračuje. U míče se ocitli domácí hráči. Kombinují s míčem na další polovině a Nordveit se s bolestivou grimasou vrací do hřiště.
     
    50
    Po levé straně se dostali do útoku domácí. Dostali se až k vápnu, kde se pokusil odcentrovat Derstroff, ale neuspěl. Krátce poté přišel ofsajd K´lauternu.
     
    51
    Po delší kombinaci se pokoušel po levé straně prosadit Derstroff, který byl opět zastaven hostující obranou. Domácí stále u míče.
     
    52
    Po dalekonosném pokusu se míč dostal až do rukavic Stegena. Z jeho kopačky přišel dlouhý míč a útok Gladbachu, ze kterého nepřišlo přímé ohrožení branky.
     
    53
    Velká šance Gladbachu. Ve středu hřiště využili hosté domácí chyby, na levé straně se nabídl Arango, dostal míč a vyslal centr na hlavu De Camarga, který ovšem velmi špatně hlavičkoval. Po pár vteřinách přišel obranný faul K´lauternu. Slibná přiležitost pro Borussii.
     
    54
    Zatočený míč z kopačky Reuse hledal Leckieho, který byl u míče později než gólman Trapp. K´lautern vybojoval alespoň útočnou polovinu.
     
    55
    Hosté zakombinovali na útočné polovině, ale o míč rychle přišli, když se s ním dostali až za autovou čáru. Aktuálně je k vidění spíše přetahovaná na polovině hřiště.
     
    56
    Po kombinaci Leckieho s Reusem se do zakončení dostal první jmenovaný, ale jeho slabý pokus ukryl do svých rukavic Trapp.
     
    57
    Do velké šance se dostal na druhé straně Dorstroff, když se k němu dostal míč po kombinaci jeho spoluhráčů. Záložník K´lauternu ovšem nedokázal zachytit míč před zámezím.
     
    59
    K´lautern smaží Gladbach na jeho polovině. Několik vzdušných pokusů domácích bylo odvráceno hráči Gladbachu. Neujal se například centr Sukuty-Pasu a následně se dopustil ve vápně útočného faulu Wagner. To se mu nelíbilo, třískl s míčem o zem a uviděl za to žlutý kartonek.
     
    60
    Po akci Gladbachu se do protiútoku dostali domácí hráči, ale nedokázali potrestat chybu v rozehrávce Gladbachu. Vybojovali si alespoň autové vhazování.
     
    61
    Ještě než přišlo vhazování, tak jsme byli svědky třetího domácího střídání. Hřiště opustil neviditelný Swierczok a nahradil ho Kouemaha.
     
    62
    A čerstvý hráč se ihned dostal zakončení. Z kterého ovšem nezapršelo. Krátce poté byl u míče opět Kouemaha. Jeho hlavička mířila těsně vedle.
     
    63
    Kaiserslautern právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dočkali. Z pravé strany přišel centr, který byl prodloužen až na hranici velkého vápna, kde si pro něj došel LEON JESSEN a krásnou dělovkou vykřesal naději pro svůj tým - 1:2!
     
    65
    K´lautern cítí šanci. Tlaší svého soupeře. ale zatím se mu nedaří vyrovnat. Ještě uvidíme zajímavý konec utkání.
     
    66
    Obranný faul Gladbachu skončila zajímavou příležitostí pro K´lautern. Pro přetažený centr si došel Sukuta-Pasu, jehož střela mířila nad. Domácí míč neztratili a vybojovali si aut.
     
    67
    Z autového vhazování do velkého vápna vzešla obrovská šance domácích. Ve vápně se nejlépe zorientoval Sukuta-Pasu a vyslal dělovku na Stegena. Jeho ránu do středu branky zlikvidoval hostující strážce svatyně.
     
    68
    Také Gladbach vystrčil růžky. Jeho kombinace ovšem skončila neúspěšně a s míčem na kopačkách kombinují opět domácí hráči. Jejich několik centrů bylo odvráceno hostující obranou.
     
    70
    Domácí drtí svého soupeře. Většinou jejich akci přeruší ofsajd nebo útočný faul. Gladbach čeká na brejky, ale nedokáže je zatím využít.
     
    72
    Po dlouhé kombinaci domácích přišel ofsajd Wagnera, který byl více než sporný.
     
    74
    Tentokrát drží míč na polovině hřiště Gladbach. Jeho útočná snaha je eliminována výbornou obrannou činností domácích hráčů. K´lautern by si za svůj výkon zasloužil minimálně bod.
     
    75
    Po obléhání ze strany Gladbachu přišla chyba v rozehrávce, kterou mohl z protiútoku potrestat K´lautern, ale také jeho pokus byl zastaven. Domácí si vybojovali alespoň aut.
     
    76
    Po útočné snaze domácích skončil míč v za brankovou čárou. Bude se vykopávat od branky Gladbachu, který může zvýšit svůj náskok.
     
    77
    To by si ovšem musel přesně nahrát. Na hostujícím týmu jde absence klíčových hráčů. K´lautern je aktivnější, daleko více drží míč a drtí svého soupeře. Gladbach pouze čeká na protiútoky.
     
    78
    Gladbach udělal chybu v rozehrávce, kterou ovšem domácí nevyužili. Další z jejich pokusů skončil v zámezí. Na druhé straně se chytil do ofsajdu De Camargo.
     
    79
    Gladbach si vybojoval aut na polovině hřiště, mohl se alespoň na malou chvíli vymanit z tlaku, přesto o míč stejně rychle přišel. Když už vytlačil domácí hráče presinkem na jejich polovinu, přišel útočný faul.
     
    80
    Nedovoleně si při centru počínal Brouwers. Jeho počin by potrestán žlutou kartou a přímým kopem K´lauternu, který domácím vůbec nevyšel.
     
    81
    Gladbach se na malou chvíli usadil na útočné polovině a došel si alespoň pro faul.
     
    82
    Hřiště opouští Leckie, který pravděpodobně nenaplnil očekávaní, s kterým na hřiště přišel v 38. minutě. Nahrazuje ho Wendt.
     
    83
    O nůžky se pokusil na hranici vápna Arango. Jeho pokus mířil vedle branky domácích. Na druhé straně se pokoušel individuálně prosadit Borysiuk, jehož ránu musel zlikvidovat Stegen.
     
    84
    Domácí se snaží zatlačit na hostující obranu. Gladbachu se daři eliminovat domácí útoky, ale od obou týmů je to takové nemastné, neslané.
     
    85
    To potvrdil také naivní dalekonosný pokus Tifferta. S jeho dělovkou neměl Stegen problémy. Na druhé straně se k míči dostal De Camargo, ale v souboji s Dickem si počínal nedovoleně.
     
    86
    To samé se odehrála na druhé straně. Kde se v souboji srazila dvojice Sukuta-Pasu - Dante. Jejich souboj byl posouzen jako faul domácího hráče.
     
    87
    Tentokrát to byl Dante, kdo se dopustil faulu. Na útočné polovině svěřil míč do rukou domácích hráčů. Ti se s míčem vydávají dopředu.
     
    88
    Po levé straně se prosadil Dorstroff a vybojoval rohový kop, ze kterého se nikdo z domácích do zakončení nedostal. Kupředu se vydal Nordtveit, kterého nedovoleně srazil Dick a uviděl žlutou kartu.
     
    89
    Hostující hráč musel opustit hrací plochu za doprovodu lékařů, ale po pár vteřinách se vrátil. Hosté se pokusili zaútočit, což jim ovšem opět nevyšlo.
     
    90
    Finální tlak domácích začíná. Po levé straně se prosadil Dorstroff a vybojoval další rohový kop pro K´lautern. Ani tentokrát neměl Stegen žádnou práci. Na druhé straně byl písknutý ofsajd.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil opět tři minuty.
     
    90+2
    Další útočný výpad Gladbachu po levé straně nevyšel. Hosté alespoň dostali míč daleko od své branky, což jim právě teď vyhovuje. U míče je Trapp a musel udělat kličku i Reusovi, který ho napadal.
     
    90+3
    Domácí se nemohli stále dostat na útočnou polovinu. Když už se jim to povedlo dlouhým centrem, tak byl načapán v ofsajdu Sukuta-Pasu.
     
    90+3
    Taktické střídání, po kterém pravděpodobně ukončí sudí zápas. Hřiště opouští Reus a nahrazuje ho Cigerci.
     
    90+4
    Rozhodčí nechal citlivě pokračovat hru i po původním nastavení a K´lautern se dostal k centru, ze kterého nezapršelo. Poté se dopustil útočného faulu na útočné polovině.
     
    Konec zápasu.
     
    Sudí Weiner foukl do píšťalky, čímž ukončil toto utkání, které dokázalo, jak dokáže být fotbal krutý. Zatímco Kaiserslautern po celou dobu tlačil svého soupeře, byl jasně lepším týmem obzvláště v prvním poločase, hosté využili své dva protiútoky z prvního poločasu a odváží si tři body. Kaiserslautern se ovšem nemusí stydět za svůj výkon a pokud to takhle bude pokračovat, má šanci na záchranu. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek sobotního dne. (17:27:30)

    Daniel Ryl

    Branky: 63. Jessen - 9. Herrmann, 14. Arango

    Karty:   17. Sahan (KAI), 59. Wagner (KAI), 88. Dick (KAI) - 80. Brouwers (MNC)


    1.FC Kaiserslautern: Trapp - Dick, Šimůnek, Rodnei, Jessen - Sahan (46. Sukuta-Pasu), De Wit (46. Dorstroff), Borysiuk, Tiffert - Swierczok, Wagner
    Borussia Mönchengladbach: Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Herrmann (38. Leckie), Nordtveit, Neustadter, Arango - Reus, De Camargo

    Rozhodčí: Michael Weiner - Holger Henschel, Thomas Frank
    bahis siteleri