Leverkusen – Augsburg 4:1 (kon.) | Hamburg – W. Brémy 1:3 (kon.) | Norimberk – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.)
Kaiserslautern – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Hertha – Dortmund 0:1 (kon.) | Freiburg – Bayern 0:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
0:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 18.02.2012, 15:30 • Olympijský stadion, Berlín • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    80
    Lewandowski si vytvořil šanci, zblízka ovšem nevyzrál na brankáře Krafta.
     
    79
    Borussia naposledy vystřídala. Trávník opustil Hummels, nahradil ho Santana.
     
    77
    Dortmund vystřídal. Z trávníku odešel Barrios, přišel Leitner.
     
    75
    Raffael dostal krásný balon do vápna, stav na ukazateli skóre ale nesrovnal.
     
    74
    Hertha vystřídala, ze hřiště odešel Bastians a přišel Ronny.
     
    66
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia jde do vedení. Po pěkné akci dostal balon na pravé straně Blaszczykowski, jenž přesně nacentroval do pokutového území. Hlavičku Lewandowského ještě stačil gólman Kraft bravurně vytáhnout na břevno, od kterého se míč odrazil zpět do hřiště. Tam se k dorážce dostal KEVIN GROSSKREUTZ a nůžkami dopravil balon do sítě.
     
    63
    Hertha vystřídala, hřiště opustil Rukavytsya, vběhl na něj Lasogga.
     
    53
    Po chybě Hummelse domácí bleskově zaútočili, Ebert centroval na zadní tyč, Ramos chtěl uklidit míč do sítě, ale o kousek na něj nedosáhl.
     
    50
    Hertha si vypracovala velkou šanci! Výtečnou práci odvedl Ramos, který se nenechal odzbrojit Subotičem, poté naservíroval doprava míč nabíhajícímu Ebertovi, jehož křížná rána po zemi o kousek minula pravou tyč Weidenfellerovy brány.
     
    46
    Borussia provedla o přestávce střídání. Ve druhém poločase se už na trávníku neobjeví Piszczek, kterého nahradil Owomoyela.
     
    45
    Borussia mohla jít těsně před pauzou do vedení, Lewandowski nádherně uvolnil Piszczeka, Kraft ale vyběhl a bravurním zákrokem míč za svá záda nepustil.
     
    37
    Po přímém volném kopu zasáhli balon lehce v šestnáctce Barrios a Hummels, ani jeden ale nedokázal ve skrumáži usměrnit balon do sítě.
     
    36
    Na druhé straně kontroval Dortmund, Barriosovi ale nedovolil odcentrovat Hubník, který v poslední chvíli odvrátil balon na rohový kop.
     
    36
    Hummels se dopustil ve vlastní šestnátce hrubé chyby, míče se zmocnil Raffael, hostujícího brankáře, který předvedl bravurní zákrok, ale nepřekonal.
     
    31
    Rychlá akce Dortmundu, na jejímž konci se ve velké šanci ocitl Barrios, míč ale špatně trefil a ten skončil v rukavicích gólmana Krafta.
     
    8
    Dortmund si vypracoval první nadějnou příležitost. Na centr z pravé strany si naskočil Barrios, jeho hlavičku kryl brankář Kraft.

    Jan Švanda

    Branky: 66. Grosskreutz


    Hertha BSC: Kraft - Janker, Mijatovič, Hubník, Bastians (74. Ronny) - Ebert, Kobiašvili, Raffael, Niemeyer, Rukavytsya (63. Lasogga) - Ramos.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (46. Owomoyela), Hummels (79. Santana), Subotič, Schmelzer - Blaszczykowski, Bender, Lewandowski, Kehl, Grosskreutz - Barrios (77. Leitner).

    Rozhodčí: Fritz

    Diváci: 74 244
    bahis siteleri