Liverpool – Arsenal 1:2 (kon.) | Blackburn – Aston Villa 1:1 (kon.) | Manchester City – Bolton 2:0 (kon.)
Queens Park – Everton 1:1 (kon.) | Stoke – Norwich 1:0 (kon.) | West Brom – Chelsea 1:0 (kon.)
Wigan – Swansea 0:2 (kon.)
konec
Wigan Athletic
0:2 (0:1)
Swansea City
Sobota 03.03.2012, 16:00Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Wigan Athletic: Al Habsi - Alcaraz, Boyce, Caldwell, Figueroa, Gomez - McArthur, McCarthy, Beausejour - Sammon, Di Santo. Náhradníci: Kirkland, Crusat, Watson, Moses, Rodallega, Diame, Stam.

    Trenér: Roberto Martinez.

    Swansea City: Vorm - Taylor, Williams, Caulkner, Rangel - Britton, Allen, Sigurdsson, Dyer - Sinclair, Graham. Náhradníci: Tremmel, Tate, Routledge, Monk, McEachran, Moore, Gower.

    Trenér: Brendan Rodgers.
     
    Dnešní utkání nabízí souboj aktuálně posledního celku Premier League, Wiganu Athletic, se čtrnáctým celkem tabulky. Domácí tým neprohrál již tři utkání v řadě a v domácím prostředí by rád na tuto bilanci navázal a odpoutal se z posledního místa. Nováček ze Swansea City si vede poměrně dobře a na devátý Sunderland ztrácí momentálně tři bodíky.
     
    Utkání dnes bude řídit na DW Stadium ve Wiganu pan Andre Marriner z regionu West Midland.
     
    Domácí Wigan Athletic je připraven k zápasu v modrých dresech, hosté ze Swansea City přicestovali na severozápad Anglie v bílých úborech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    U míče jsou hned od začátku utkání domácí fotbalisté. Centr Emersona Boyce do šestnáctky odkopávají hostující zadáci na roh.
     
    3
    Před vynikající diváckou kulisou jsou hosté i nadále pod tlakem. V tuto chvíli se po nákopu obránce Swansea vystavil do ofsajdu Nathan Dyer.
     
    4
    Vidíme ve středu hřiště mnoho nepřesností, což brzdí v ofenzivních pokusech oba týmy.
     
    6
    Jean Beausejour se dostal na levé straně k centru, ale jeho nakopávaný míč našel jen rukavice branáře Michela Vorma. O chvíli později si vybojovali domácí hráči další roh.
     
    7
    Brankář walešského celku Michel Vorm vytáhl po rohovém kopu výborný zákrok, přesto jsou wiganští neustále aktivní a hrají výborně. Hosté se takřka nemůžou dostat k míči.
     
    9
    Po chybě domácích beků se k míči dostal Gylfi Sigurdsson, který posunul míč k Danny Grahamovi. Ten byl sice ve vyložené šanci, napálil míč přímo do Al Habsiho ovšem pomezní sudí ukazuje, že se forvard Swansea nacházel v postavení mimo hru.
     
    10
    Pronikajícího Scotta Sinclaira od pravé lajny zastavil domácí James McCarthy. Hosté nyní přebírají aktivitu a kombinují na své polovině hřiště.
     
    12
    Další míč letící z pravé strany do šestnáctky, tentokrát z kopačky swansijského Nathana Dyera. Domácí obránci lehce zazmatkovali, ale přeci jen dostali míč mimo velké vápno.
     
    13
    Swansea nyní hraje lepší fotbal. Dyer si opět našel prostor na hranici šestnáctky, narazil si se Sigurdssonem, jenže jeho přízemní střela byla zblokována a pro Al Habsiho to byl snadný míč.
     
    15
    Domácí Wigan se nedostal k míči již dobrých pět minut. Hosté si vpohodě kombinují a snaží se o rychlé kontry po stranách.
     
    16
    Po levé straně si sbíhal obránce walešského týmu Neil Taylor a po jeho centrovaném míči hosté nebezpečně zahrozili. I nadále se balon pohybuje v těsné blízkosti Ali Al Habsiho.
     
    17
    Islanďan Gylfi Sigurdsson sestřelil domácího obránce Antolina Alcaraze a ten se těžce zvedá ze země. Bude ovšem v pořádku a hra může pokračovat.
     
    19
    Wigan si pohrával s míčem pouhých pět úvodních minut, kdy byl lepším celkem. Nyní má balon výhradně ve své moci Swansea City a po faulu Emersona Boyce bude zahrávat přímý volný kop Sigurdsson.
     
    19
    Obrovská šance Scotta Sinclaira. Po standardce se míč odrazil přímo ke kopačkám mladého Angličana a ten z přibližně dvanácti metrů dělovkou míjí branku Wiganu asi o půl metru!
     
    21
    Také domácí se odhodlali k útoku, získali míč a po levé straně si zakombinoval Figueroa s McArthurem. Akce ovšem po nepřesné přihrávce končí odkopem Vorma od branky.
     
    23
    Hlavičkujcí Antolin Alcaraz z domácího týmu při pádu na zem zalehl hlavu Danny Grahama. Ten je velice otřesený, ale v zápase bude pokračovat.
     
    24
    Swansea City praktikuje aktivní fotbal s dobrým napadáním a obráce Wiganu Gary Caldwell musí jen nakopávat míč na Di Santa. Míč si ale v klidu stahuje Michel Vorm.
     
    26
    Domácí podrželi balon, přenesli hru z levé strany na pravo a před Di Santem odkopával Ashley Williams do zámezí. Místo rohového kopu pro domácí ovšem uvidíme odkop od branky.
     
    28
    Wiganský Gary Caldwell opět jen odkopává na zdařbůh směrem na útočníky. Míč ale docestoval jen k rukavicím Michela Vorma, který nakopává balon tentokrát na druhou stranu hřiště.
     
    29
    Wigan se snaží hrát po zemi, jenže jejich přihrávky nacházejí pouze obránce Swansea. I ihned odkopávají dopředu a mizí tak z jejich repertoáru jakákoliv kombinace.
     
    31
    Přesto druhá branková šance patří hostujícímu Nathanu Dyerovi! Dostal míč na levou stranu šestnáctky a tváří v tvář Ali Al Habsimu selhává. Trefuje pouze ománského brankáře.
     
    32
    Swansea má po dalších několika narážečkách pěknou šanci. Dyer tentokrát připravil míč pro Gylfi Sigurdssona, jenže jeho rána po zemi míjí tři tyče asi o dva metry.
     
    35
    Joe Allen fauloval na středu hřiště a po centrovaném míči Beausejoura si trochu divoce, ale přece poradil s balonem brankář Michel Vorm.
     
    36
    Po chvilkovém držení míče Swansea nakopl míč dopředu Caldwell a našel přesně kopačky Conora Sammona. Ten šel ovšem do dvou obránců a to nemělo šanci na úspěch.
     
    37
    Trochu odvážně šel do souboje s Dyerem brankář Al Habsi, ale svůj úkol zvládl dokonale. Na druhou stranu pádil Franco Di Santo, jenže Vorm před ním hbitě míč vyhlavičkoval.
     
    39
    Wigan je v tlaku a domácí jsou u vytržení. Nakopávaný míč na pravou stranu malého vápna málem zužitkoval v první branku zápasu Emmerson Boyce. Výborně ovšem zasáhl brankář Vorm.
     
    40
    Ihned prakticky z protiútoku si našel své místo mezi domácím zadáky Scott Sinclair, obelstil kličkou i Al Habsiho jenže v odkryté brance za něj zaskočila hned trojice obránců, kteří míč poslali na roh. Obětavý skluz patřil konkrétně obránci Alcarazovi.
     
    42
    Nevidíme nudné utkání, přesto zápasu stále chybějí branky. Chvílemi jsou lepším týmem domácí, občas zahrozí hosté ze Swansea City. Více jsou ale u balonu svěřenci trenéra Roberto Martineze.
     
    44
    James McCarthy srazil k zemi Grahama a tým z Walesu bude zahrávat přímý volný kop. Po něm získal míč Wigan a z výhody hostů se tak stává protiútok domácích.
     
    45
    Hostující Sinclair vybojoval aut poblíž šestnáctky Wiganu. Swansea kombinuje, ale domácí defenzivní blok je nepouští dále než na pětadvacet metrů od brány Al Habsiho.
     
    45
    Rozhodčí Andre Marriner přidá k pětačtyřiceti minutám ještě dvě navrch.
     
    45+2
    Domácí ještě spěchají za poslední útočnou akcí. Alcaraz propasíroval přihrávku na Sammona, jenže i obránci Swansea City ukázali, že to nebudou mít domácí jednoduché.
     
    45+3
    Swensea právě vstřelila branku!
    Úžasný fotbalový moment v podání GYLFI SIGURDSSONA. Na hranici šestnáctky dostal pohlednou přihrávku od Stevena Caulknera a Islanďan vymetl Al Habsimu pravou šibenici!
     
    První poločas skončil.
     
    Parádní závěr první poločasu přinesl první branku zápasu. Tu vstřelilo hostující AFC a branka Sigurdssona do pravého růžku branky byla opravdu výstavní. Vidíme poměrně pohledné utkání, šance jsou na obou stranách. Druhý poločas zahájí sudí Marriner přibližně v 17:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ihned po začátku druhého poločasu se do velké šance dostal Emerson Boyce. Po zákroku Vorma odkopl míč na roh Rangel. Po následném centru to ještě zkoušel James McCarthy, ale balon se mezi tři tyče nevešel.
     
    48
    Nakopávaný míč z levé strany z kopačky Scotta Sinclaira našel hlavu autora první branky Sigurdssona, jenže míč byl o několik centimetrů výše než by islandský střelec potřeboval.
     
    45
    Trenér Roberto Martinez připravil pro druhý poločas hned dvojí střídání. Ze hřiště odešli James McArthur s Connorem Sammonem. Na jejich místa přicházejí ofenzivnější Mohamed Diame a Victor Moses.
     
    50
    Domácí mají stále snahu o vyrovnání, jenže musejí dávat pozor na zadní vrátka. Nathan Dyer se prohnal kolem Figueroy a ohrozil Ali Al Habsiho.
     
    53
    V obrovské šanci jsme nyní viděli Joe Allena, který dostal ideální přihrávku od Grahama. Ománec Al Habsi ovšem vyškrábl míč na rohový kop!
     
    54
    Swensea právě vstřelila branku!
    Standardní situaci z pětadvaceti metrů zahrával Islanďan GYLFI SIGURDSSON a pravý růžek brány Al Habsiho byl opět terčem útoku. Sigurdsson jej trefil naprosto přesně a ománský gólman se za míčem jen podíval! Pro záložníka Swansea City je to třetí branka v sezoně.
     
    56
    Wigan to musí nyní zkoušet z každé pozice. Z dálky napřáhl Jean Beaussejour, ale Michel Vorm balon pouze kontroloval do zámezí.
     
    57
    První žlutá karta zápasu jde na vrub domácího Jordiho Gomeze, který zastavil v dobře se rozvíjející akci Joe Allena. Z následného nákopu těžil Dyer, jenže přestřelil.
     
    59
    Gomez byl tentokrát terčem faulu Natana Dyera a ten je bez milosti vyloučen. Červená karta je jasným vyústěním ošklivého šlapáku. Za tento zákrok by se nemusel stydět jakýkoliv karatista.
     
    61
    Fotbalisté Wiganu ožili a po rohu McCarthyho měl téměř na hlavě gól střídající Victor Moses.
     
    63
    První střídání na straně hostů, které souvisí s vyloučením Dyera. Ze hřiště odchází trochu překvapivě dvoubrankový Sigurdsson a na jeho místo nastupuje Alan Tate.
     
    65
    Zásah loktem do obličeje je odměněn další žlutou kartou pro hostujícího Angela Rangela. Na hřišti se začíná přiostřovat.
     
    66
    Domácí chtějí využít přesilovou hru a na trávník DW Stadium pošlou rozcvičujícího se Rodallegu. V tuto chvíli obléhá Wigan bránu Vorma, konkrétně kombinují Figueroa s Beausajourem.
     
    68
    Poslední střídání domácích, konečně je přerušená hra. Trenér Martinez posílá na hrací plochu zkušeného Huga Rodallegu, ze hřiště odchází za potlesku tribun obránce Maynor Figueroa.
     
    69
    Odražený balon se dostal za hranicí šestnáctky k Mohamedu Diamemu a ten jen těsně přestřelil břevno brány Michela Vorma. Tlak domácích je nyní drtivý.
     
    70
    Bude se kopat roh u brány Swansea City. Na zem si lehl po zásahu Sammona na zem Caulker a to se domácím nelíbí. Nastává strkanice a moc nechybělo k hromadné rvačce. Žlutou kartu inkasují Mohamed Diame a Ashley Williams.
     
    72
    Domácí Athletic ožívají a na hrací ploše se toho děje opravdu hodně. Během chvíle jsme viděli vyloučení, čtyři žluté karty a tři velice dobré šance Wiganu na snížení stavu.
     
    73
    Rodallega našel na pravé straně zcela volného Victora Mosese, který vybojoval alespoň rohový kop. Po hlavičce Taylora uvidíme ještě jeden kop od rohového praporku.
     
    74
    Franco Di Santo naskakoval na centrovaný míč netradičně zády, ale balon skončil jen tři metry vedle. Na trávníku nyní leží Danny Graham a musí být ošetřen. Chystá se zároveň střídání hostů.
     
    75
    Nakonec bude muset jít Graham ze hřiště, jedná se o nucené střídání. Na jeho postě jej nahrací Luke Moore.
     
    76
    Swansea se jen těžko dostává za polovinu hřiště. Po ráně Mosese uvidíme další rohový kop. Odražený balon si vzal na kopačku Mohamed Diame, jenže Francouz pálil vysoko nad branku.
     
    79
    K zemi byl poslán Scott Sinclair a hosté se tak na chvíli mohou uklidnit. Vorm může odkopnout daleko od brány swansijského AFC.
     
    81
    Střídající Moore spadl ošklivě po hlavičkovém souboji s Boycem a bude ošetřován. Další chvíle k oddechu pro zadáky Swansea City. Jejich fanoušci jsou očividně spokojeni a pějí oslavné chorály.
     
    82
    Hugo Rodallega střílel z levé strany pokutového území, jenže v další vyložené šanci domácí tým selhává. To je dnes největší slabinou Wiganu, brankových příležitostí dnes měli svěřenci Roberto Martineze hned několik. Za výtečný zákrok ovšem musíme pochválit i brankáře Michela Vorma.
     
    83
    Snaha domácích je očividná, jenže někteří fanoušci již v tuto chvíli opouštějí stadion. Pravděpodobně nevěří, že by jejich tým mohl s výsledkem ještě něco udělat.
     
    85
    Průnik Victora Mosese přináší další kop od rohového praporku Swansea. Tak nakonec ne, sudí vyhodnotili situaci naopak a domácí fanoušci i fotbalisté se zlobí.
     
    87
    Ze strany Wiganu se nyní jedná již o křeč. Míč mají sice ve své moci, jenže dále než na pětadvacet metrů se domácí fotbalisté nemohou dostat. Nyní to zkusil nakopávaným míčem Gomez, ale Vorm si balon ze vzduchu stáhl do rukavic.
     
    88
    Swansea hraje takticky výborně, na polovině hřiště si vynutil faul Tate. Sinclair ale balon snadno ztrácí, od branky bude urychleně odkopávat Ali Al Habsi.
     
    89
    Mohamed Diame bojuje u rohového praporku, jenže následné nakopávané míče nacházejí pouze zadáky Swansea City. Trenér Rodgers u střídačky burcuje své svěřence aby dvoubrankový náskok udrželi.
     
    90
    Sudí Andre Marriner bude kvůli několika delším prodlevám nastavovat hned pět minut. Přesto stovky domácích diváků již houfně opouští DW Stadium.
     
    90+2
    Přetažený centrovaný balon Victora Mosese nakonec letí až za brankovou čáru. Bohužel pro domácí ne v prostoru tří tyčí, které stráží Michel Vorm.
     
    90+3
    Domácí jsou v závěrečném tlaku, jenže Di Santo, Diame ani Moses Vorma nedokázali překonat. Především poslední střela Franco Di Santa byla hodně nebezpečná, k brankáři Swansea nabíhali jeho spoluhráči a situace byla hodně nepřehledná.
     
    90+5
    Na poloprázdném stadionu ve Wiganu jde slyšet hromový pískot. Hugo Rodallega navíc ztrácí balon a fauluje. Michel Vorm bude odkopávat a rozhodčí za malou chvíli ukončí trápení domácích Athletic. Ti zůstanou i po tomto utkání přikováni na poslední příčce tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    Walešský tým dokázal vyhrát ve Wiganu 2:0 díky dvěma brankám Islanďana Gylfiho Sigurdssona. Po hodině hry viděl červenou kartu za ošklivý šlapák hostující Natan Dyer, přesto se domácí nedokázali prosadit ani v přesilové hře. Swansea se i nadále bude držet ve velice vyrovnaném středu tabulky, kdežto Wigan se nedokázal odpoutat z dvacátého místa. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:59:19)

    Tomáš Martínek

    Branky: 45+3. Sigurdsson, 54. Sigurdsson

    Karty:   57. Gomez (WIG), 70. Diame (WIG) - 65. Rangel (SWN), 70. Williams (SWN)   59. Dyer (SWN)


    Wigan Athletic: Al Habsi - Alcaraz, Boyce, Caldwell, Figueroa (68. Rodallega), Gomez - McArthur (46. Diame), McCarthy, Beausejour - Sammon (46. Moses), Di Santo. Trenér: Roberto Martinez.
    Swansea City: Vorm - Taylor, Williams, Caulkner, Rangel - Britton, Allen, Sigurdsson (63. Tate), Dyer - Sinclair, Graham (75. Moore). Trenér: Brendan Rodgers.

    Rozhodčí: Andre Marriner
    bahis siteleri