Granada – Ath. Bilbao 2:2 (kon.) | Gijón – Levante 3:2 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 4:1 (kon.)
Atlético – Real Madrid 1:4 (kon.)
konec
Sporting Gijón
3:2 (1:1)
Levante UD
Středa 11.04.2012, 20:00Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí se pokoušeli překvapit hostující celek rychlým protiútokem. Snažení Sportingu Gijón však zastavilo ofsajdové postavení.
     
    3
    Gijón se snažil zaskočit hostujícího gólmana zdálky, střela však domácímu středopolaři příliš nesedla.
     
    5
    Domácí jsou v současnosti mnohem aktivnějším celkem. Po levém křídle se však De Las Cuevas natahoval po svižné přihrávce marně, hosté budou vykopávat.
     
    7
    Po výtečném pasu se řítil do šance domácí Barral. Munua byl ale připraven a vytěsnil balon na rohový kop. Ten se Sportingu vůbec nevydařil.
     
    9
    Další střelecký pokus obstaral z hranice velkého vápna Adriano Colunga. Úspěch ale neslavil, střela neměla potřebnou přesnost a razanci.
     
    11
    Nepřesnosti domácích pokračují. Přízemní pumelice zdálky mířila opět mimo tři tyče. Sporting svou evidentní územní převahu nedokáže zúročit.
     
    13
    Po delší době se za polovinu soupeře dostalo také Levante. Hnedle vzápětí ale o privilegium vlastnit balon přišlo.
     
    14
    Trejo se tlačil do další velké příležitosti. Prokličkoval se až do velkého vápna, kde se ale nedokázal probít přes nekompromisní obranný val hostí.
     
    16
    Levante právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Ohrané, leč stále platné pravidlo. Po milimetrovém centru z pravé strany doklepl balon hlavičkou za brankovou čáru VALDO. Hosté se tak překvapivě ujímají vedení, dosavadní průběh utkání tomu nijak nenasvědčoval.
     
    18
    Sporting ale zbraně neskládá. Stále se snaží atakovat zadní pozice hostí. Ti jsou ale v obraně precizní.
     
    21
    Dění na hrací ploše se poněkud uklidnilo, ani jeden z celků se do bezhlavého útočení nežene. Čeká se na chybu soupeře. "Kulatý nesmysl" ale mají v držení spíše domácí.
     
    22
    Gijón právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! Po nádherné individuální práci se z hranice velkého vápna prosazuje ranou k tyči OSCAR TREJO! Začíná se tedy opět od začátku.
     
    24
    Gijón neměl daleko k vedení. Střela se však domácímu záložníkovi příliš nepovedla, a tak se k odkopu opět dostali hosté.
     
    27
    Levante se začíná stále více prosazovat. Hostím však chybí větší klid na balonu, zbytečně o něj totiž přicházejí.
     
    29
    Další ofenzivní pokus domácího mužstva zastavuje ofsajd. Pomezní sudí byl pozorný a těsnou situaci nepřehlédl.
     
    31
    Sporting se snaží nalézt recept, kterak prostoupit hostující obranou. Příliš se to zatím nedaří. Nynější pokus skončil pouze autovým vhazováním.
     
    30
    Jako prvnímu se zažlutilo před očima domácímu Albertu Lorovi.
     
    32
    Domácí si v přízemních pokusech velmi libují. Tentokráte jej vyslal Adriano Colunga. I nyní ale mířil pouze mimo branku Levante.
     
    34
    Z rohového kopu domácí družina nic nevytěžila.
     
    36
    Barral se řítil do slušné pozice, v poslední chvíli však zasáhla hostující defenziva a odebrala hbitému forvardovi balon.
     
    37
    Barral následně dostává žlutou kartu.
     
    39
    Po nedovoleném zákroku domácího celku bude Levante zahrávat standartní situaci. Z té ale hostujícímu celku pšenka rozhodně nekvetla, domácí brankář bude vykopávat.
     
    42
    Po ofenzivním výpadu Gijónu následuje rohový kop. K jeho exekuci se postavil Colunga. Nic vážnějšího ale Sporting pro hosty nepřipravil.
     
    45
    V závěru poločasu se vlastnictví balonu ujalo Levante, které se pokouší probít k domácí bráně. Gijón ale brání svědomitě a hosty k ničemu nepouští.
     
    45
    Hlavní arbitr duelu nastavuje minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas utkání. Lepším celkem byl domácí Sporting Gijón, leč skóre otevřeli povedenou hlavičkou hosté. Nedlouho poté se ale podařilo domácímu mužstvu vyrovnat. Jaké rozuzlení duelu přinese druhé dějství?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Gijón se hned v úvodu druhé půle tlačí dopředu. Z první ofenzivní akce vytěžil rohový kop, který ale Levante odvrátilo do bezpečných vod.
     
    49
    Dopředu se nyní dral Adriano Colunga, jenž však nedokázal procedit balon mezi dobře postavenými obránci hostujícího celku.
     
    51
    Žlutou kartu tentokráte dostává domácí Botia.
     
    53
    Před svatyni hostí létá jeden centr za druhým. Nejprve z levé strany přilétl balon od Adriana Colungy, následně zprava od Oscara Treja. Ani jeden pokus však žádné větší horko hostím nepřipravil.
     
    57
    Na hrací ploše se přiostřuje! Hlavní sudí je však prozatím benevolentní.
     
    59
    Po pěkné kombinaci se pokoušel od pravé lajny odcentrovat Oscar Trejo. Aktivní záložník domácích se ale s úspěchem nesetkal. Převaha Sportingu je však markantní.
     
    60
    Po zahrávaném rohovém kopu se snažil pálit z voleje De Las Cuevas. Trefil však před sebou stojícího protihráče.
     
    61
    Úvodní střídání duelu obstarávají hosté. Odchází El Zhar. Na trávník nastupuje Botelho.
     
    61
    Další žlutá karta pro domácí, tentokráte Orfila Artime.
     
    63
    Levante právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečné! Pasivní hostí z ničeho nic udeřili. K balonu se dostal ve velkém vápně číhající AROUNA KONÉ, který následně z otočky zamířil přesně k pravé tyči.
     
    66
    Sporting je však stále aktivnější. Do větší příležitosti se však nemůže dostat.
     
    67
    Levante se z protiútoku řítilo do obrovské šance. Zbytečnou přihrávkou však přibrzdili, díky čemuž se mohla domácí defenziva vrátit zpět do svých pozic.
     
    69
    Ve famózní příležitosti se nyní ocitl Arouna Koné! Již se zdálo, že jej domácí gólman o míč obere, nebylo však tomu tak. Hostující forvard poté mohl zakončovat do prázdné branky, kde však zasáhl jeden z domácích obránců a zabránil tak téměř jisté brance.
     
    70
    Domácí opět střídají. Ze hřiště odchází Orfila Artime, nastupuje Ricardo.
     
    74
    Gijón právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Levačkou se zhruba z třiceti metrů prosazuje ALBERTO LORA, který svou přízemní dělovku umístil přesně k levé tyči hostující klece.
     
    76
    Sporting tlačí a tlačí. Oscar Trejo ale tentokráte centr z levé strany příliš přetáhl. Čeká nás odkop hostujícího brankáře.
     
    77
    Hosté střídají. Z trávníku odchází Suarez, nahradí jej Barkero.
     
    78
    Za hru rukou vidí žlutou kartu domácí Nacho Cases.
     
    80
    Utkán nyní nabralo zcela fantastický spád! Nejprve se dostal po krásné kombinaci k zakončení Oscar Trejo, načež se na druhé straně o totéž pokusil Arouna Koné. ani jeden z borců ale neuspěl.
     
    82
    Kvalitní střelu nyní vyslal De Las Cuevas! Gólman hostí Munua byl ale v pohotovosti a střelu vytěsnil.
     
    83
    Už to vypadalo, že se hosté řítí sami na branku Sportingu. Levante ale zastavil hvizd pomezního sudího, provinili se ofsajdem.
     
    84
    Gijón právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci zaslouženého gólu dočkali! Po nepřehledné skrumáži se k míči dostal GASTON SANGOY. Domácí útočník s ničím neotálel a bez okolků jej napálil za záda Munua.
     
    87
    Sporting se snaží držet balon co nejvíce na svých kopačkách. Bezmocní hosté pouze aktivně napadají. Zatím jim ale tato činnost nepřináší ovoce.
     
    90
    Levante nyní mělo velmi blízko k vyrovnání! Nejprve napálili hostí hlavičkou břevno, následnou dorážku pak zneškodnil brilantním zásahem Juan Pablo.
     
    90
    V dnešním duelu se budou nastavovat tři minuty.
     
    90+2
    Levante se snaží napadat, Gijón si však zatím počíná obezřetně.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Leč Gijón v utkání dvakrát prohrával, dokázal jej dotáhnou do vítězného konce. Loučím se s vámi a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (21:53:18)

    Libor Kucza

    Branky: 22. Trejo, 74. Lora, 84. Sangoy - 16. Valdo, 63. Arouna Kone

    Karty:   30. Lora (GIJ), 37. Barral (GIJ), 51. Botía (GIJ), 61. Orfila Artime (GIJ), 78. Nacho Cases (GIJ)


    Sporting Gijón: Juan Pablo - Canella, Hernandez, Botia, Orfila Artime (70. Ricardo) - Cases, Lora - Colunga ( 60. Ayoze), De Las Cuevas, Trejo - Barral (60. Sangoy)
    Levante UD: Munua - Juanfran, Ballesteros, Navarro, Javi Venta - Iborra, Farinos - El Zhar (60. Botelho), Suarez, Valdo - Kone