Neapol – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Janov – Cesena 1:1 (kon.) | Juventus – Lazio 2:1 (kon.)
Catania – Lecce 1:2 (kon.) | Parma – Novara 2:0 (kon.) | Fiorentina – Palermo 0:0 (kon.)
Inter – Siena 2:1 (kon.) | AS Řím – Udinese 3:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:3 (1:1)
Atalanta Bergamo
Středa 11.04.2012, 20:45 • The San Paolo stadium • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Neapol už dlhšie nezaknihoval do tabuľky tri body, v posledných 5 zápasoch získali hráči Waltera Mazzarriho 5 bodov, naposledy vyhrali pred viac ako mesiacom na domácom trávniku s Cagliari v bláznivom zápase 6:3.

    Dnes sa na štadióne The San Paolo postaví protí domácim tím Atalanta Calcio. Hostia majú rovnaké skóre z posledných piatich zápasov ako domáci. 15-gólový Germán Gustavo Denis dnes nastúpi za svoj tím a bude mu chcieť dopomôcť k úspechu, takisto za domácich nastúpi 19-gólový Edinson Cavani, ktorý sa taktiež nachádza na súpiske svojho tímu.

    Domáci sa stále držia na piatej priečke, 48 bodov im ale na postup do Európskej ligy stačiť nebude, AS Rím už Neapol dobehol, stráca na nich už iba jeden bod v tabuľke Serie A. V hre je ešte ale 21 bodov, keďže ostáva odohrať ešte 7 kôl.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: De Sanctis - Campagnaro, Fernández, Grava - Dossena, Hamšík, Gargano, Dzemaili - Cavani, Lavezzi, Pandev

    Atalanta Bergamasca Calcio: Consigli - Peluso, Lucchini, Stendardo, Raimondi - Moralez, Carmona, Cazzola, Schelotto - Denis, Carrozza
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hráči oboch tímov začínajú vlažne, domáci kombinujú s loptou ďaleko od brány súpera.
     
    4
    Lavezzi zahráva rohový kop, zneho však domáci neohrozili Consigliho v bránke, lopty sa zmocnili hostia.
     
    7
    Domáci sú síce v tlaku, k zakončeniu sa však dostávajú zriedkavo, všetko zatiaľ rieši obrana hostí.
     
    13
    Neapol právě vstřelila branku!
    Na odpoveď sme ale dlho nečakali ! EZEQUIEL LAVEZZI sa postaral o vyrovnanie, vedenie hostí trvalo iba 3 minúty ! Do protiútoku sa hrnuli hneď traja hráči domácich, s loptou sa pred šestnástku dostáva Cavani, ten sa nesnaží dostať sa cez dvojicu obrancov, radšej nahráva voľnému Lavezzimu, ktorý síce na 2krát, ale predsa prekonáva Consigliho. Prvá strela mu nevyšla, lopta sa ale odrazila od rúk Consigliho a Lavezzi sa už na druhý pokus nemýlil, namieril pod hornú tyč.
     
    10
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    GIACOMO BONAVENTURA zakončuje z prvej krásnou strelou, lopta sa odráža od pravej tyči do brány. Maxi Moralez mu loptu predĺžil krásnym lobom, čím lopta preletela nad obrancom Neapola a Bonaventura už iba vystrelil naslepo a bol úspešný.
     
    17
    Denis dostáva za svoj zákrok žltú kartu.
     
    18
    Z nasledujúceho priameho kopu sa domácim podarilo trafiť medzi tri tyče, Consigli však loptu vytlačil mimo a je z toho roh.
     
    20
    Tentokrát zahrávali rohový kop hostia, keďže domáci výhodu nevyužili. Aj Atalanta však z rohu nič nevytažila, nasleduje odkop od brány.
     
    21
    Atalanta sa teraz snažila o rýchly protiútok po nezachytenej prihrávke Hamšíka, využiť nepozornosť obrany domácich sa im však nepodarilo, kombinujú ďaleko od brány.
     
    22
    Denis bol faulovaný, nasledoval priamy kop. Zahrával ho práve Denis. Tomu sa síce podarilo prestreliť múr, De Sanctis sa ale vyznamenal a dobrú strelu Denisa vyrazil napravo od brány.
     
    23
    Ďalší priamy kop z nebezpečnej blízkosti, domáci sú nútení faulovať pred šestnástkou, De Sanctis teraz znova všetko vyriešil vyboxovaním lopty zo šestnástky.
     
    24
    Denis prenechal loptu Schelottovi, ten napriahol z viac ako 10 metrov, no je to však nízka strela presne do náručia De Sanctisovi.
     
    26
    Atalanta Bergamo kope rohový kop, z neho sa znova lopta nedostala na hlavy hráčov hostí, nebezpečie je pre domácich zažehnané.
     
    28
    Polovica prvého polčasu je za nami a hostia sú častejšie pri lopte ako hráči Neapolu.
     
    29
    Ani Hamšík ani Lavezzi nevedia prejsť cez dobre postavených brániacich hostí. Bližšie ako na 25 metrov sa domáci dostávajú iba zriedka.
     
    30
    Rohový kop Neapolu, Consigli zasahovať nemusel, obrana hostí všetko vyriešila.
     
    31
    Domáci hráč znova fauluje, tentokrát Grava fauloval hráča hostí 5 metrov pred šestnástkou.
     
    33
    Domácim sa teraz podarilo na dlhšiu chvíľu usadiť sa na polovici súpera, k ohrozeniu brány Consigliho sa však nedostali.
     
    34
    Hostia tvoria, sú zohratejší, viac chcú ako domáci hráči Neapola.
     
    35
    Hamšík sa dostal s loptou do šestnástky, no zo zadu ho posiela k zemi jeden z hráčov hostí, hlavný rozhodca Antonio Giannoccaro však necháva hru pokračovať, faul to podľa neho nebol.
     
    36
    Rohový kop hostí, tentokrát sa hosťom podarilo zmeniť smer lopty hlavou, no lopta tesne míňa pravú tyč brány De Sanctisa.
     
    38
    Hostia stále s prevahou v držaní lopty, prechod do útoku v podaní Neapolu bezhlavý - Hamšík má loptu, nemá komu nahrať, beží sám dopredu a tam loptu stráca.
     
    40
    Moralez hlavičkuje, posiela loptu pred šestnástku, to bolo však naslepo, lopty sa zmocňujú hostia.
     
    41
    Hamšík dohral súboj, obranca hostí prihráva zbrklo a triafa ruku svojho spoluhráča, nasleduje priamy kop.
     
    42
    Lavezzi zahrával priamy kop, mieril krásne technicky do pravého horného rohu, loptu však posiela preč z ihriska hráč hostí svojou hlavou.
     
    44
    Hamšík je znova faulovaný, tentoraz priamo v šestnástke, Antonio Giannoccaro akoby nechcel vidieť nič takéto, radšej situáciu nepovažuje za faul a necháva hru pokračovať.
     
    45
    Hamšík krásne predĺžil na Lavezziho, tomu sa nepodarilo predĺžiť na Lavezziho, k lopte sa však znova dostávajú domáci , z prava centruje na hlavu Cavaniho jeden z hráčov domácich, Cavani ale mieri tesne nad hornú tyč.
     
    První poločas skončil.
     
    V tomto polčase bolo dôležité pre domácich rýchle vyrovnanie, keby sa Lavezzimu nepodarilo tak rýchlo odpovedať na gól Bonaventury, hra by vyzerala úplne inak, domáci by viac otvárali obranu a púštali sa dopredu v hojnejšom počte. Stav je teda vyrovnaný, druhý polčas začne približne o 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Prihrávka hostí z vlastnej polovice končí mimo ihriska nasleduje autové vhadzovanie.
     
    47
    Peluso fauluje vo vzdušnom súboji, lopty majú na kopačkách domáci.
     
    48
    Campagnaro sa nepredral cez obranu hostí, lopta končí znovu mimo ihriska, Campagnaro rozohráva, no lopty sa zmocňujú hostia.
     
    48
    Pandev faulovaný, priamy kop pre hostí, z ktorého ale domáci ohroziť bránku hostí nemôžu.
     
    49
    Aj preto zahrávajúci hráč volí prihrávku, Lavezzi sa s loptou ocitá v šestnástke, nevedel však čo robiť, bol obklúčený obrancami hostí, ktorí ho o loptu obrali.
     
    50
    Nasleduje rohový kop hostí, zahráva Moralez.
     
    50
    Moralezov rohový kop presný nebol, lopta sa dostáva preč zo šestnástky po hlave obrancu Neapola, Peluso však fauluje hráča domácich s loptou a dostáva žltú kartu.
     
    51
    Lavezzi na Cavaniho, ten ale nepreĺžil späť na Lavezziho, loptu majú na kopačkách hostia.
     
    52
    Hamšík skoro stratil loptu tesne pred vlastnou šestnástkou, zastúpil ho našťastie Campagnaro, ktorý loptu vyviezol do bezpečnej diaľky.
     
    53
    Domáci už dlhšie na polovici súpera, k zakončeniu sa nedostali, Consigli tento polčas ešte zasahovať nemusel.
     
    54
    Fernandez dostáva žltú kartu potom, čo nedovolene zastavil hráča hostí v úniku.
     
    55
    Po priamom kope smerovala lopta do šestnástky, no hlavou sa ju podarilo domácej obrane dostať preč.
     
    57
    Antonio Giannoccaro teraz behá ako splašený po trávniku, De Sanctis totiž rozohral z iného miesta ako mal, hráči Neapola sa sťažujú.
     
    58
    Pandev sa nedostáva k lopte po Campagnarovom padáčiku, Pandev bol totiž bránený hneď trojicou obrancov hostí.
     
    58
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Peluso krásne našiel rýchleho GIANPAOLA BELLINIHO, ktorého si obrana domácich nevšimla a teda bol s loptou sám v šestnástke, po krásnom spracovaní krásnej prihrávky predviedol Bellini krásnu strelu, priam akrobaticky podanú. De Sanctis sa síce snažil kryť priestor brány, Bellini bol však rýchlejší.
     
    60
    Maxi Moralezova strela končí tesne mimo brány, Consigli nemusel zasahovať.
     
    62
    Domáci sa dostanú s loptou pred bránu hostí, tam však nepresne centrujú, resp. centrujú priamo do náručia Consigliho a lopta je znova na kopačkách Atalanty.
     
    63
    Lavezzi síce dobehol loptu a zabránil tak autovému vhadzovaniu, jeho odkop však blokuje hráč hostí a autové vhadzovanie sa tak aj tak zahrávať bude.
     
    64
    Dossena krásne našiel v šestnástke dlhým centrom Pandeva, ten spracoval loptu hruďou, no lopta mu ušla a Consigli mal ľahkú robotu.
     
    64
    Marek Hamšík v tomto zápase končí, nahrádza ho Inler.
     
    64
    Schelotto odchádza z trávnika, opačným smerom putuje Adriano.
     
    66
    Domáci stále nič vážnejšie nevymysleli, obrana hostí si plní svoje povinnosti na 100% a domáci sa teda nedostávajú pred Consigliho.
     
    68
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Lopta sa dlhšie presúvala cez šestnástku, pokusy hostí končili na obrane Neapola, no následne sa tesne pred šestnástkou dostal k lopte CARLOS CARMONA a nízkou strelou posiela loptu k ľavej tyči.
     
    69
    Gargano končí v tomto zápase, na trávnik nastupuje Vargas.
     
    70
    Pandev nepochopiteľne fauluje zo zadu hráča hostí a aj hráči Neapola by sa zhodli, že si za tento zákrok zaslúži červenú kartu. Tú aj dostal, domáci hrajú v oslabení o jedného muža.
     
    72
    Priamy kop domácim absolútne nevyšiel, lopta padá na zem ešte pred šestnástkou, následne sa však k odrazenej lopte dostáva Inler, ten to skúša trafiť z diaľky, nevyšlo mu to však, lopta preletela tesne popri pravej tyči.
     
    73
    Bonaventura v šestnástke, jeho strela však smeruje tesne mimo bránu. De Sanctis sa natiahol po strele hráča hostí, no lopta končí mimo.
     
    74
    Žltá karta pre Guglielma Stendarda.
     
    75
    Grava v tomto zápase končí, na trávnik smeruje Aronica.
     
    77
    Massimo Mutarelli nahrádza Cazzolu.
     
    79
    Prihrávky domácich pred šestnástkou strelou medzi tri tyče nekončia, Neapol sa trápi.
     
    80
    Ani cez rohové kopy to domácim nejde, lopta smeruje mimo šestnástky a hostia sa ľahko dostávajú do útoku.
     
    81
    Massimo Mutarelli dostáva za svoj zákrok žltú kartu.
     
    82
    Cavani v obrane oberá o loptu hráča hostí a vyváža ju preč z vlastnej polovice čím tlačí svoj tím do útoku.
     
    84
    Vargas sa teraz pokúšal prekvapiť Consiglia v bráne, ten ale všetko rieši s rozvahou a loptu chytá do náručia.
     
    84
    Giacomo Bonaventura odchádza z trávniku, nahrádza ho Cristian Raimondi.
     
    86
    Rýchly Denis sa nepredral cez dobre brániacich Neapolčanov, loptu mu berú domáci tesne pred šestnástkou.
     
    87
    Inler centruje do šestnástky z veľkej diaľky, Consigli však chytá loptu a nedovoľuje tak domácim hlavičkovať.
     
    88
    Denis je pri prihrávaní faulovaný, kombinácie hostí pokračujú aj po rozohratí.
     
    89
    Tri body sú už pre hostí isté, Neapol nie je schopný prísť 20 metrov k bráne, nie to ešte do šestnástky.
     
    89
    Lavezzi síce nahráva pekne Cavanimu na hranicu šestnástky, do prihrávky sa však vrhá hráč hostí a loptu následne jeho spoluhráč odkopáva.
     
    90
    Po odkope sa do úniku dostáva Maxi Morales, strieľa z diaľky na De Sanctisa, ten ale nemusel zasahovať, lopta mieri nad.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Campagnaro vybojoval loptu na pravej strane od brány, prihráva späť Cananimu, ten ale nepresne centruje do šestnástky a loptu posiela do bezpečia obranca hostí.
     
    90+3
    Jeden z hráčov Neapolu teraz kopol hráča hostí priamo do zadku, rozhodca však nič nevidel a nepíska ani len faul.
     
    Konec zápasu.
     
    Neapol si nezaslúžil vyhrať, diváci na štadióne Sao Paolo svojich hráčov odmeňujú piskotom, ich výkon bol naozaj chabý. Niet sa čo diviť, na hráčoch vidno únavu, donedávna ešte pôsobili aj v Lige Majstrov. Hamšíkovi tento zápas vôbec nevyšiel, domáci tréner ho striedal v 64. minúte. K tomu všetkému sa ešte pridala Pandevova červená karta a bolo vymaľované. Hostia si zaslúžene odvážajú z Neapola tri body. Prajeme ešte príjemný zvyšok dňa ! (22:41:20)

    Marian Fiam

    Branky: 13. Lavezzi - 10. Bonaventura, 58. Bellini, 68. Carmona

    Karty:   31. Grava (NEA), 54. Fernandez (NEA), 74. Stendardo (NEA), 81. Mutarelli (NEA) - 17. Denis (ABC), 50. Peluso (ABC)   70. Pandev (NEA)


    SSC Neapol: De Sanctis - Campagnaro, Fernández, Grava - Dossena, Hamšík, Gargano, Dzemaili - Cavani, Lavezzi, Pandev
    Atalanta Bergamo: Consigli - Peluso, Lucchini, Stendardo, Raimondi - Moralez, Carmona, Cazzola, Schelotto - Denis, Carrozza

    Rozhodčí: Antonio Giannoccaro