Žižkov – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Teplice – Dukla Praha 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 0:1 (kon.)
Olomouc – Jablonec 1:1 (kon.) | Sparta – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
2:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Neděle 06.05.2012, 10:15Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Nezapomeňte, že Gambrinus liga dnes pokračuje dalšími zápasy a všechny vysíláme živě v našich přenosech. Mezi ty nejzajímavější patří duel Plzně v Mladé Boleslavi a pražské derby na Letné, kde se Sparta chystá oživit mistrovské naděje, naopak zeleno-bílí hosté z Vršovic potřebují bodovat vzhledem k výrazným záchranářským starostem. Výkop utkání je plánován na devatenáctou hodinu a patnáctou minutu, do té doby přeji příjemně strávenou první květnovou neděli. (12:04:51)
     
    Fotbalisté Viktorie Žižkov poráží v třetím zápase osmadvacátého kola Gambrinus ligy České Budějovice 2:0. Domácí vítězí zaslouženě, když osmdesát minut měli jasnou převahu, kterou zužitkovali v branky Valenta se Sivričem. V závěrečné desetiminutovce si především díky technicky vyspělému Sandrovi vypracovali šance i hosté, ovšem brazilský středopolař v nich na brankáře Boháče nevyzrál a proto hosté odjíždí z hlavního města bez vstřelené branky i bodového zisku.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Čermákův centr srazil za vlastní branku Riegel, hlavní rozhodčí poté už ani nepustil domácí k rozehrávce rohového kopu a ukončil dnešní utkání.
     
    90
    Dle očekávání hlavní arbitr Nenadál přidává k dnešnímu zápasu pouze šedesát nastavených sekund.
     
    90
    Další pěkná fotbalová akce, Kalod si prohodil míč mezi Řepkou s Riegelem a mířil vstříc brankáři Křížkovi, ovšem tváří v tvář jej nedokázal přelobovat.
     
    89
    Utkání míří do svého závěru, domácí mají míč na svých kopačkách a navíc se nedá očekávat, že by sudí Nenadál měl nastavovat větší množství minut.
     
    87
    Sandro v posledních minutách ukazuje techniku míčového kouzelníka, v pokutovém území nasadil Šťastnému jesličky a poté prudkou přízemní ranou nechal vyniknout brankáře Boháče. Ten vyrazil míč pouze zpět na kopačku brazilského středopolaře, který ještě přesným pasem našel před brankou Hudsona, ten však z těžké pozice branku minul.
     
    86
    Z následného rohového kopu nejen že Jihočeši neohrozili domácí branku, ale dokonce pustili soupeře do rychlého protiútoku, Kalod však z velmi nadějné pozice střílel výrazně mimo branku.
     
    85
    Nádhernou fotbalovou akci vystřihl Sandro a tleskají i domácí fanoušci. Na polovině hřiště převzal Otepkovu přihrávku, efektně se vyhl dvěma protihráčům, poté však lobovanou střelou nevyzrál na brankáře Boháče, který dokázal míč vytěsnit mimo svoji branku.
     
    84
    Zatím nejnebezpečnější akce hostů v dosavadním průběhu zápasu! Mladík Wormke si v pokutovém území posunul míč kolem Šťastného, poté ale svoji pumelici namířil pouze do boční sítě. Jednalo se o vůbec první střelecký pokus hostů v dosavadním průběhu zápasu.
     
    82
    Poslední střídání dnešního zápasu, ze hry je stažen Sloboda, nahradil jej Tomáš Procházka.
     
    81
    Hosté získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, ovšem Otepkův centr od postranní čáry stáhl do své náruče zatím velmi jistý náhradní brankář Boháč. Při svém zákroku však tvrdým deliktem srazil k zemi Kropíka, který se velmi těžce zvedá z trávníku, lídr domácí defenzivy bude v pořádku.
     
    80
    Za velkého potlesku domácích fanoušků opouští hřiště střelec druhé branky Matej Sivrič, nahradil jej Luboš Tusjak.
     
    79
    Valenta si vyměnil míč s Čermákem, poté ale z dvaceti metrů vysoko přestřelil.
     
    78
    Do pokutového území hostů se dral Kotyza, prohodil si míč mezi stopery, ovšem blíže k němu poté měl brankář Křížek.
     
    77
    O penaltový výrok sudího Nenadála si říkali také hosté, ovšem po pádu Sandra v pokutovém území arbitr pořádně vyčinil brazilskému středopolaři, že přílišné napomáhání případnému faulu rozhodně tolerovat nebude.
     
    76
    Hosté naposledy mění sestavu, hřiště opustil Javorek, místo něj vběhl na pažit žižkovského stadiónu teprve sedmnáctiletý Roman Wermke.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 27. Valenta, 73. Sivrič

    Karty:   39. Sivrič (ZIZ), 47. J. Valenta (ZIZ) - 66. Riegel (CEB), 70. Brezinský (CEB)


    FK Viktoria Žižkov: Boháč - Šťastný, Kiidron, Kropík, Čermák - Valenta, Hílek, Sloboda (82. Procházka), Milosavljev (63. Kotyza) - Sivrič (80. Tusjak), Kalod
    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Krajčík (46. Riegel), Řepka, Brezinský, Novák - Klesa (55. Hudson), Javorek (86. Wormke), Otepka, Rýdel, Sandro - Němec

    Rozhodčí: Nenadál - Ubias, Zlámal

    Diváci: 1 128
    bahis siteleri