Čáslav – Zlín 3:0 (kon.) | Brno – Sparta B 1:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:1 (0:0)
AC Sparta Praha B
Neděle 06.05.2012, 17:00 • městský fotbalový stadion na Srbské v Brně. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    To je pro dnešní den vše, z Brna se loučím a u zítřejšího zápasu mistrovství světa mezi Slovenskem a Spojenými státy americkými se budu těšit na počtenou. Příjemný zbytek neděle. (19:00:28)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 8:4, střely mimo: 7:2, rohy: 4:0, fauly: 7:14.
     
    Máme za sebou zápas druhé ligy mezi Brnem a Spartou. Hosté šli do vedení v 61. minutě Jurdíkem a zdálo se, že už těsně vedení udrží. Jenže poté přišel obrovský tlak Zbrojovky, která si vyrovnání zasloužila. Autorem branky byl Dani Chigou, jenž se za poslední dobu v Brně docela rozstřílel. V nastaveném čase chtěli Brňané ještě přetavit svůj tlak ve vítěznou branku, ale času měli málo. A tak se zrodila dělba bodů za remízu 1:1.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tlak a závar před bránou hosté s obtížemi vyřešili, Zbrojovka chtěla přidat ještě druhý gól, ale času už má málo.
     
    90
    Nastavují se tři minuty a Brno neustále tlačí. Nabízí se otázka, proč tak pozdě. Publikum bouří, atmosféra je parádní.
     
    90
    Brno právě vstřelilo branku!

    Zasloužené vyrovnání Brna, které si vytvořilo obrovský a drtivý tlak. Nejprve centroval z levé strany Švancara, míč prošel až do vápna, kde hlavičkoval do brankáře Holého Doležal a od nohy tečujícího DANIHO CHIGUA míč končí v síti. Spartě tečou nervy, byla blízko k zisku tří bodů. Trenér Svoboda u lajny hodně diskutoval s čárovým rozhodčím a nebyl spokojen s tím, že nepustil na hřišti Frýdka, jenž byl ošetřován.
     
    89
    Tutovka Brna. Po centru Lutonského hlavičkoval krásně Chigou a fantastickou robinzonádou zasahuje brankář Holý. Pohledný fotbalový moment, jenž končí úspěšně pro hosty.
     
    89
    ...míč v rukou Holého, který si míč stáhnul.
     
    88
    Další velká šance Zbrojovky, která tlačí, ale není to nic platné. Hromek na malém vápně napálil pouze do obětavého a padajícího Rady. Roh pro Brno...
     
    85
    Ve vápně se srazila dvojice hostujících obránců, hrát se nebude. Přichází ošetření, nosítka. Nic co by Zbrojovce zrovna vyhovovalo v boji o vyrovnání.
     
    85
    Koloušek hledal dlouhým nákopem ve vápně Švancaru nebo Chigua, druhý jmenovaný sice hlavičkoval, ale slabě. Holý se nemusel obávat.
     
    83
    Hosté naposledy střídají. Ze hřiště odchází bývalý hráč Brna Zdeněk Folprecht, jeho místo jde zabrat Pavel Tomášek.
     
    82
    V Brně se nám pořádně zatáhlo, není téměř na hřiště vidět jaká zde panuje tma. Duel pokračuje neustálým tlakem Brňanů, ale je to křečovité.
     
    79
    Houževnatě hrající Sparta dobře brání, Brnu nezbývá než střílet z dálky jako nyní Sedláček, Holý byl opět připraven u své tyče.
     
    79
    Ne nahodou dokázali Pražané vyhrát na hřišti Táborska a Bohemians. Ukazuje se, že borci z našeho hlavního města mají dobrou formu. Tu měla do dnešního zápasu i Zbrojovka, která se chtěla poprat o postup, leč dnes její výkon není dobrý a postupové myšlenky se začínají vytrácet.
     
    74
    Střídající Hromek byl v šanci, procpal se přes zahuštěnou obranu, ale jeho střela končí jako dnes již poněkolikáté, nad brankou Holého.
     
    74
    Zbrojovka se snaží vyrovnat, neustále buší do vrat soupeře, ten ale brání v deseti lidech a všechny centry dokáže posbírat.
     
    71
    Poslední střídání v týmu Zbrojovky. Dohráno má Petr Buchta, na posledních dvacet minut nastupuje Michal Sedláček.

    Roman Zajíček

    Branky: 90. Chigou - 61. Jurdík


    FC Zbrojovka Brno: Doležal I. - P. Buchta (71. Sedláček), Pernica, Pašek, Šoljič - Fall (64. Hromek), Michna (61. Chigou), Koloušek, Lutonský - Doležal II., Švancara (K).
    AC Sparta Praha B: Holý - Frýdek, Krch, Jánoš, Polom, Hybš - Rada, Folprecht (83. Tomášek), Jirásek, Sýkora - Juliš (9. Valenta, 58. Jurdík).

    Rozhodčí: Proske - Peřina, Paták

    Diváci: 2665
    bahis siteleri