Podbrezová – Ružomberok B 3:0 (kon.) | Petržalka – L. Mikuláš 2:3 (kon.) | Dubnica – Dolný Kubín 2:1 (kon.)
R. Sobota – Bodva Moldava 2:0 (kon.) | Myjava – Lučenec 5:0 (kon.) | Michalovce – Senec 0:2 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
5:0 (4:0)
MŠK Novohrad Lučenec
sk Středa 16.05.2012, 17:00 • Futbalový štadión Myjava • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    V dnešnom stretnutí 30. kola druhej slovenskej futbalovej ligy si na myjavskom trávniku zmerajú sily dva tímy z rôznych kútov Slovenska.
    Domáci tím TJ Spartak Myjava, ktorý si bez väčších problémov už niekoľko kôl drží pozíciu lídra tabuľky, privíta na svojom štadióne futbalistov z tímu FK LAFC Lučenec, ktorí sú v oveľa horšej situácii ako Myjavčania, pretože momentálne sídlia na jedenástej priečke v tabuľke s počtom bodov 21, čo pre nich znamená hroziaci boj o baráž, keďže hráči z poslednej Petržalky na nich strácajú už len 2 body. V poslednom kole si Myjavčania z Dolného Kubína (4.) odviezli len jeden bod po remíze 2:2. Hosťujúci hráči z Lučenca v minulom kole hrali na domácom trávniku, no zo zápasu nedokázali zinkasovať ani bod, keďže ich tím Ružomberok B (6.) porazil v pomere 2:0.
    Dnes je papierový favorit jasný, avšak Lučenec musí bojovať o každý bod, aby zostal v druhej lige! Bude to pre Myjavu jeden z jednoduchých zápasov alebo sa podarí Lučenčanom prekvapiť?
    Na túto otázku si začneme zodpovedať už o necelých 20 minút.
     
    Úvodné zostavy:

    TJ Spartak Myjava: Solnička - Kvasnica, Štrba, Kosík, Černáček (K), Ďuriš, Petráš, Častulín, Sládek, Duga, Sabo.


    FK LAFC Lučenec: Michalík (K) - Čonka, Szocs, Ravas, NIlaš, Schvantner, Heuser, Kulík, Semeník, Fljaško, Beňo.


    Rozhodca: Molitoris - Hrčka, Ličko.
     
    Domáci nastupujú v klasickej čiernobielej pásikatej kombinácii, hostia nastúpujú v šate modrom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hneď po rozohraní lopty sa k nej dostal Štrba, ktorý posiela ďalekotonážny center na Kosíka, ten bol však na rýchlosť lopty prikrátky, čo využíva gólman Michalík, ktorý loptu bez problémov pokrýva.
     
    2
    Po zblokovanej strele Kosíka prichádza prvý rohový kop v podaní domácich hráčov. Rozohrával ho Ďuriš, jeho center sa síce dostal na hlavu Zdena Štrbu, jeho hlavičkový úmysel však skvelo vystihol gólman hostí, ktorý loptu chytil do svojho náručia.
     
    3
    Pekná útočná kombinácia Myjavčanov, Štrba si našiel Kvasnicu, Kvasnica loptu skvelo prihral Petrášovi! Ten bol však v offsajde.
     
    4
    Na trávniku môžeme momentálne vidieť prvú útočnú snahu v podaní Lučenčanov. Pekný center v podaní Schvantnera však končí na Dugových kopačkách.
     
    5
    Kosík sa po malej chvíli opäť dostal k lopte, čo využil na skvelý center na pravú stranu, kde stál osamotený Petráš. Lopta však letela priďaleko, čo bleskovým šprintom využil Nilaš, ktorý odzbrojuje Petráša.
     
    6
    Domáci hráči sa nasťahovali pred súperovu šestnástku, kde začali krásne kombinovať, no zatiaľ sme mohli vidieť iba peknú prihrávkovú hru, bez vážnejšieho zakončenia.
     
    7
    Zdeno Štrba posiela skvelý na Saba, ktorý našiel Sládeka, ten vyslal jemný center do šestnástky pre Kosíka. Kosík však loptu neočakával a jeho strela bola z kategórie propagačných, Michalík s ňou nemal žiadne problémy.
     
    8
    Myjava dala gól!
    Po nepresnej rozohrávke v Lučenskej zálohe sa k lopte dostal myjavský útok, ktorý sa pekne vynašiel. Sládek poslal skvelú prihrávku na PAVLA KOSÍKA, ktorého prvú strelu sáce Michalík zblokoval, no na dorážku už nemal ani najmenšiu šancu.
     
    9
    Myjavčania sú stále pri lopte a hosťujúcich hráčov nepúšťajú do žiadnych vyložených gólových šancí.
     
    10
    Pekný center Kosíka, ktorý letel z polovice ihriska na nebráneného Sládeka. Ten si však neuvedomil, že stál asi v metrovom offsajde. Týmto sa ďalšia gólová príležitosť domácich skončila ešte pred jej začiatkom.
     
    11
    Sládek skvelo šprintoval po pravej strane a nahral do stredu šestnástky na odkrytého Kvasnicu, ten sa odhodlal strieľať z prvej, táto strela mu však nevyšla a letela vysoko nad lučeneckú bránu.
     
    12
    Kosík sa ocitol v ďalšom nebezpečnom prieniku po ľavej strane ihriska. Michalík si jeho úmysel však včas všimol a skvelo vybehol proti útočiacemu Myjavčanovi, čím zachránil svoj tím!
     
    13
    Myjavčania majú po zblokovanej strele Kosíka ďalší rohový kop. Opäť centroval Ďuriš, jeho center sa však ocitol na hlavičke Heusera, ktorý sa snaží založiť rýchly protiútok.
     
    14
    Protiútok Lučenčanov zlyhal na kopačkách Nilaša, keďže tento hráč vyslal ďaleký center do neznáma.
     
    15
    Za tvrdé skosenie zozadu v pokutovom území, ktoré si zlízol Petráš zinkasoval červenú kartu Frederik Ravas. Nasleduje pokutový kop v podaní Petráša.
     
    16
    Myjava dala gól!
    Pokutový kop skvelo premenil JÁN PETRÁŠ, ktorý zvyšuje náskok svojho tímu už o 2 góly, keď Michalíka prekonal nechytateľnou strelou k ľavej tyčke.
     
    17
    Lučenčania si teraz spôsobili veľmi veľký problém. Po vylúčení Ravasa sú mierne otrasení, čo vidno na ich hre.
     
    18
    Pekný center v podaní Štrbu! Po tomto centri sa lopta ocitla na kopačkách Saba, ten sa však proti Michalíkovi nedokázal prekonať, keď síce vyslal pekný projektil smerujúci do ľavého horného rohu, no kapitán Michalík vytiahol krásny zákrok rukavicami.
     
    19
    Myjavčania poľahky prenikajú do pásma, čo spečaťuje lučenskú snahu na tomto ihrisku.
     
    20
    Myjava dala gól!
    Po krásnom centri Černáčka sa lopta ocitla v šestnástke pred odkrytým PAVLOM KOSÍKOM, ktorý strelou z prvej s jednoduchosťou prekonáva brankára Michálika.
     
    21
    Myjava dala gól!
    Myjava predvádza na svojej domácej pôde skvelú ofenzívnu hru, na ktorú hostia doposiaľ nedokázali odpovedať. Po peknom centri v podaní Petráša peknou strieľanou prihrávkou prekonáva Michálika PETER ĎURIŠ.
     
    22
    Po dlhom čase sa hostia dokázali presadiť v útočnom pásme a vynútili si faul. Zo štandardnej situácie strieľa priamy kop Nilaš! Ten však bránu minul a loptu posiela vysoko nad myjavskú svätyňu.
     
    23
    Pekná prihrávka v podaní Ďuriša na Petráša, Petráš si následne skvelou kľučkou odstavil Semeníka, no na pozorného Szocsa už nemal šancu.
     
    24
    Nepríjemný ďaleký center v podaní Štrbu, ktorý smeroval pod brvno Michalíkovej brány, no gólman s touto loptou nemal väčšie problémy.
     
    25
    Petráš po skvelom centri od Štrbu prihral na Kosíka do šestnástky, ten bol však tvrdo bránený trojicou lučeneckých hráčov, ktorí posielajú loptu do bezpečia.
     
    26
    Semeník s Nilašom sa mohli dostať do pekného rýchleho protiútoku, no prvý spomínaný sa snažil nahrať na Nilaša, to mu však nevyšlo, lebo do tejto prihrávky sa podarilo skočiť myjavskému obrancovi Kvasnicovi.
     
    27
    Ďalšia nebezpečná situácia pred Michalíkovou bránou! Tentokrát loptu centroval Ďuriš na Petráša, ten strieľal z prvej, no nepodarilo sa mu prekonať lučeneckého gólmana.
     
    29
    Ďalšia nepríjemnosť pre lučeneckú striedačku! Po tvrdom strete hráčov sa v strede ihriska ocitol Radovan Kulík, ktorý je očividne zranený a vynášajú ho na nosidlách. Dúfajme, že bude v poriadku.
     
    30
    Povinné striedanie pre lučenecký tím! Za zraneného Radovana Kulíka nastupuje Kovanič.
     
    31
    Po tomto povinnom striedaní nasleduje útočná snaha v podaní Lučenčanov, ktorým sa však pred súperovou šestnástkou nedarí hrať proti tvrdej myjavskej obrane.
     
    31
    Po tomto povinnom striedaní nasleduje útočná snaha v podaní Lučenčanov, ktorým sa však pred súperovou šestnástkou nedarí hrať proti tvrdej myjavskej obrane.
     
    32
    Pekný center v podaní Štrbu síce našiel odkrytého Sládeka, no lopta sa ďalej než na kopačky hostí nedostala.
     
    32
    Prichádza aj prvé striedanie domácich hráčov. Miroslava Dugu nahrádza Ondrej Neoveský.
     
    33
    Lučenčania sa na chvíľu upokojili a využívajú fakt, že Myjavčania znížili v tempe a odkrývajú im priestor. Tentokrát sa však center Kovaniča nevyplatil, pohodlne ho pokrýva Solnička.
     
    34
    Kvasnica skvelou prihrávkou našiel Sládka! Ten sa však neodhodlal strieľať a loptu posunul Ďurišovi! Ten spoza šestnástky vypálil tvrdý projektil, ktorý však míňa Michalíkovu bránu.
     
    35
    Sládek prihrával na Petráša, ten následne na Neoveského, no následná prihrávka na Štrbu skončila na kopačkách Schvantnera, ktorý posiela loptu ďaleko do bezpečia.
     
    36
    Momentálne sa herné tempo upokojilo a hrá sa prevažne v strednom pásme.
     
    37
    Pekný center Kvasnicu, ktorý smeroval do šestnástky, no ešte pred bránkovou čiarou ho zastavil blok lučeneckého hráča Čonku.
     
    38
    Pekne letiaci center v podaní Neoveského mal síce nájsť Sládeka, no nakoniec končí len v Michalíkovej náruči.
     
    39
    Lučeneckí hráči mali opäť poskytnutú štandardnú situáciu v podobe priameho kopu tesne za šestnástkou. Strela Fjaška však letela niekoľko metrov naľavo od Solničkovej brány.
     
    40
    Skvelá kombinácia Myjavčanov v súperovom pokutovom území. Kvasnica poslal pekný center na Ďuriša, ten skvelo prihral Sládekovi, ktorý strieľal z prvej, no do dráhy strely sa hodil Michalík, ten opäť podržal svoj tím!
     
    41
    Sabo pekne prihral na Ďuriša a rysoval sa nám ďalší gól, no do následnej prihrávky na Sládeka sa obetavo hodil Beňo.
     
    42
    Po nepresnej rozohrávke Myjavčanov sa nám črtal rýchly protiútok Lučenčanov! Semeník sa ocitol v strede ihriska a chcel prihrať na ľavé krídlo, kde sídlil Fjaško, avšak jeho prihrávka bola zachytená Petrášom.
     
    43
    Rohový kop pre myjavských hráčov! Ďuriš síce centroval pekne na hlavu Sládeka, no pri lopte sa z výskoku skôr ocitol gólman Michalík.
     
    44
    Ďalší center v podaní myjavských hráčov, ktorý opäť zahráva Ďuriš. Tentokrát to bol center smerujúci smerujúci k vzdialenejšej žŕdke, no tam nebol žiadny z Ďurišových spoluhráčov, čo poskytlo Lučenčanom pohodlný odkop.
     
    45
    Prvý polčas sa dohráva v pokojnom tempe v strednom pásme, kde majú loptu pod kontrolou domáci hráči.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme mohli vidieť absolútnu prevahu v podaní domácich hráčov, ktorí hostí nepúšťili takmer do žiadneho zakončenia okrem pekných štandardných situácií, ktoré aj tak nevyužili. Domáci to však na druhej strane krásne rozbalili, keď už v 8. minúte dokázal skórovať Kosík a o ďalších 8 minút bol vylúčený lučenecký hráč za faul v pokutovom území, čo prinieslo gól z penalty v podaní Petráša. Ďalšie dva kúsky priniesli Kosík a Ďuriš, ktorí vyfintili gólmana Michalíka len za 96 sekúnd.
    Aký priebeh stretnutia nás čaká v druhom polčase? Koľko kúskov sa ešte podarí pridať hráčom z Myjavy?
    Na tieto otázky si zodpovieme v druhom polčase, ktorý začne už o niekoľko minút.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili hosťujúci hráči veľmi odhodlane, keď sa hneď po úvodnom výkope pustili do rýchlej ofenzívy. To im však dlho nevydržalo, a keď sa Nilaš rozhodol prihrať, loptu stihol schmatnúť Petráš.
     
    47
    Pekný center v podaní Neoveského na ľavé krídlo, kde stál osamotený Kosík. Ten sa však rozhodol centrovať pred bránu, no jeho center nakoniec skončil za bránkovou čiarou, no mimo Michalíkovej brány.
     
    48
    Lučenčania sa očividne i v desiatich nevzdávajú a hrajú naplno, s čím však Myjavčania nemajú žiadne väčšie problémy, no zvyšuje sa početnosť faulov na domácej strane.
     
    49
    Pekná individuálna práca v podaná Heusera, ten však loptu nemal komu prihrať, a tak ho bez problémov odzbrojuje Štrba.
     
    50
    Neuveriteľná gólová príležitosť Sládeka! Ten si v pokutovom území Lučenčanov skvelo obkľučkoval Schvantnera, no už keď sa rozhodol strielať zoči-voči gólmanovi Michalíkovi pribehol k nemu Semeník, ktorý posiela loptu do bezpečia!
     
    51
    Zblokovaná strela Kosíka sa opäť zakončila rohovým kopom v podaní Ďuriša, ten vyslal krásny center k bližšej žŕdke, no hlavičkový súboj zvíťazil hosťujúci Čonka.
     
    52
    Lučenčania sa opäť dostali do útočného tlaku! No nie nadlho. Spoza šestnástky skvelo pálil Fljaško! Jeho strelu však vyboxoval pozorný Solnička.
     
    53
    Poskytnutá štandardná situácia pre domácich! Po faule Čonku priamy kop zahrával Sládek, ktorý vyslal prihrávku na Kosíka! Ten sa snažil z ľavej strany streliť loptu do protipohybu brankára, no lučenecký kapitán vytiahol bravúrny zákrok, keď sa po lopte skvelo hodil!
     
    54
    Myjavčania opäť v skvelej šanci pridať ďalší gól do Michalíkovej brány, no tentokrát sa Sabo proti dôraznej lučeneckej obrane nedokázal presadiť. Heuser posiela loptu do bezpečia.
     
    55
    Pavol Kosík sa snažil presadiť na ľavej strane pokutového územia, no proti nemu stáli traja lučeneckí obrancovia, ktorí ho k žiadnej gólovej príležitosti nepustili.
     
    56
    Štrba posiela ďaleký center na Kosíka! Ten však bol až príliš ďaleký a končí v náruči Michalíka.
     
    57
    Štrba ukážkovo vysunul na pravú stranu Petráša! Ten sa snažil centrovať pred bránu, no jeho center bol na Kosíka príliš ďaleký a príliš nepresný.
     
    58
    Do zakončenia sa po dlhých minútach dostali aj hostia, no zakončujúci Nilaš bol ukážkovo bránený, čo mu neumožnilo vyslať projektil z kategórie gólových.
     
    59
    Nepekný stret v podaní Kosíka a gólmana Michalíka! Podali si však ruky a obaja vyzerajú byť v poriadku.
     
    59
    Myjava dala gól!
    A je to tu! PAVOL KOSÍK dosiahol hat-trick v dnešnom stretnutí! Po krásnom rýchlom protiútoku mu Sládek poslal loptu na pravú stranu, čo Kosík využil na prekonanie gólmana Michalíka skvelou strelou k pravej tyčke jeho brány.
     
    60
    Po tomto góle sa Myjavčania dostávajú do ešte väčšej hernej pohody, v akej boli predtým. Lučenčania vyzerajú byť zúfalí.
     
    61
    Pekný center Štrbu smeroval na Kvasnicu, ten spoza šestnástky vyslal na Michalíka len propagačnú strelu.
     
    62
    Hostia sa dostali do nebezpečnej situácie prekonať gólmana Solničku, no k zakončujúcemu Fljaškovi sa rýchlo stihol pristaviť Neoveský, ktorý ho odstavuje od lopty.
     
    63
    Po rohovom kope v podaní Ďuriša sme pred Michalíkovou bránou mohli vidieť dlhotrvajúci hlavičkový súboj, ktorý napokon poslal do bezpečia Čonka.
     
    64
    Hosťujúci hráči začali lepšie brániť stred ihriska, čo sa im celkom vypláca, keďže Myjavčania cez nich neprechádzajú len tak ľahko.
     
    65
    Opäť môžeme vidieť hru, ktorá sa odohráva na lučeneckej obrannej polovici, kde si loptu domáci pekne kombinujú, no zatiaľ bez žiadneho zakončenia. Domáci sa snažia uzatvoriť hostí v pásme.
     
    66
    Dychvyrážajúca šanca v podaní Častulína! Po skvelej prihrávke Sládeka vystrelil spoza šestnástky krásne a cielene, no lopta sa nakoniec ocitla za Michalíkovou bránou, keď preletela len pár centimetrov od ľavej žŕdky lučeneckej brány!
     
    67
    Myjavčania nepoľavujú a opäť uzatvárajú hostí v pásme, kde nemajú nič iné na výber ako prehustiť šestnástku.
     
    68
    Po peknej kombinácii Petráša a Ďuriša zakončoval druhý menovaný, no nepodarilo sa mu z ľavého rohu pokutového územia trafiť loptu medzi tri žŕdky.
     
    69
    Domáci tréner sa rozhodol druhýkrát striedať. V tejto chvíli trávnik opúšťa Ďuriš, ktorého nahrádza Lukáš Bruško.
     
    70
    Hneď po striedaní sa Lukáš Bruško dostal k lopte, vyslal ďaleký center na útočnú polovicu, kde skvelo našiel Sládeka, ktorý opäť zahajuje zomkínanie súpera v pásme.
     
    71
    Beňo sa snažil sám niečo vykúzliť, podarilo sa mu síce odstaviť Sládeka, no na Neoveského obranný zákrok bol už prikrátky.
     
    72
    Krásny center v podaní Petráša našiel Kosíka, no ten bol tvrdo bránený, čo zabránilo ďalšiemu gólu na účte Myjavy.
     
    73
    Na rad prichádza aj druhé striedanie na strane hostí. Za Heusera na trávnik nastupuje oddýchnutý Vilhan.
     
    74
    Hostia sa hneď po striedaní snažili centrom vysunúť Vilhana, no neúspešne. Loptu ešte pred Vilhanom zastavil pozorný Bruško.
     
    75
    Momentálne sme mohli vidieť peknú kombináciu Saba a Petráša! Druhý menovaný sa v čase, keď stál na hranici šestnástky rozhodol zakončovať, jeho strelu však vyboxoval Michalík.
     
    76
    Ďalšia obrovská príležitosť na skórovanie v podaní Kosíka! No štvrtý gól od tohto útočníka už Michalík nedovolil a proti strele vytiahol pekný reflexný zákrok pravou rukou!
     
    77
    Sabo v peknej príležitosti zakončiť, no príliš dlho premýšľal, čo sa mu tentokrát nevyplatilo. Čonka ho bez problémov odstavil od lopty.
     
    78
    Hostia zbierajú posledné zvyšky síl a snažia sa streliť aspoň čestný gól, no doposiaľ sa ďalej ako za hranicu pokutového územia nedostali. Solnička prihrávku chytá do náručia.
     
    79
    Sabo pekne našiel Častulína, ten sa nerozhodol strieľať, ale loptu poslal späť na Saba, ktorý z prvej vypálil, no lopta letela niekoľko metrov mimo brány.
     
    80
    Skvelý center v podaní Bruška našiel odkrytého Neoveského! Ten bol mierne sebecký a neprihral Kosíkovi, ale rozhodol sa strieľať. Jeho strela bola však málo dôrazná a Michalíka neprekvapila.
     
    81
    Fjaško sa už-už dostával do zakončenia uprostred šestnástky, no mal asi trému, pretože loptu dlho podržal, čo využil Častulín na poslanie lopty do ofenzívy.
     
    82
    Sládek sa snažil presadiť z pravej strany, no jeho prihrávkový center skončil len v Michalíkovej náruči.
     
    83
    Lučenčania sa pomaly, ale isto vzdávajú a nesnažia sa už ani útočiť, čo využívajú domáci na skvelú defenzívnu hru.
     
    84
    Po peknej prihrávke od Zdena Štrbu zakončoval Petráš! Jeho projektil však bez vrások na čele pokrýva gólman Michalík.
     
    85
    Na ihrisku môžeme vidieť posledné striedanie domáceho tímu! Za trojgólového strelca Kosíka nastupuje Jastráb.
     
    86
    Jastráb sa ihneď po striedaní zapája do hry a už sa spolu so Sládkom dostal do sľubnej gólovej príležitosti! Po krásnej prihrávke sa však Sládek proti Michalíkovi nedokázal presadiť.
     
    87
    Po zblokovanej strele Neoveského nasleduje rohový kop, ktorý pre zmenu zahráva Zdeno Štrba! Štrba vystrelil krásny center, no v hlavičkovom súboji sa dokázal presadiť Semeník, ktorý zachraňuje svoj tím.
     
    88
    Krásny center Zdena Štrbu na nebráneného Jastrába! Jeho hlavička však nakoniec skončila tesne mimo Michalíkovej brány.
     
    89
    Propagačná strela v podaní Fljaška neurobila gólmanovi Solničkovi žiadne problémy a pohodlne ju pokrýva v náručí.
     
    90
    Do konca stretnutia nám ostáva niekoľko sekúnd a myjavskí hráči sú usadení na útočnej polovici, kde si loptu pekne nahrávajú, no už asi zakončovať nebudú.
     
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas bol už oveľa umiernenejší, čo sa prejavilo aj v štýle hry a iba v jednom strelenom góle z kopačky Kosíka, ktorý ním zavŕšil svoj hat-trick v tomto zápase. Každopádne si domáci hráči túto výhru zaslúžili a právom si do tabuľky pripisujú ďalšie tri body, čím sa opäť o malý krôčik priblížili k titulu v našej druhej futbalovej lige.
     
    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Myjavy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský s prianím pekného zvyšku dňa... (18:52:45)

    Branky: 8. Kosík, 16. Petráš (pen.), 20. Kosík, 21. Ďuriš, 59. Kosík

    Karty:   15. Ravas (LUC)


    TJ Spartak Myjava: Solnička - Kvasnica, Štrba, Kosík (85. Jastráb), Černáček (K), Ďuriš (69. Bruško), Petráš, Častulín, Sládek, Duga (32. Neoveský), Sabo.

    MŠK Novohrad Lučenec: Michalík (K) - Čonka, Szocs, Ravas, Nilaš, Schvantner, Heuser (73. Vilhan), Kulík (30. Kovanič), Semeník, Fljaško, Beňo.

    Rozhodčí: Molitoris - Hrčka, Ličko
    bahis siteleri