HFK Olomouc – Olomouc B 1:1 (kon.) | Olomouc – Brno 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Třinec 3:1 (kon.)
Hr. Králové – Bohemians 1905 1:2 (kon.) | Dukla Praha – Čáslav 5:3 (kon.) | Slovácko – Trenčín 3:1 (kon.)
Jablonec – Bohem. Pr. 2:1 (kon.) | Senica – Ostrava 1:2 (kon.) | Vaslui – Liberec 0:1 (kon.)
Trnava – Jihlava 2:2 (kon.) | Žilina – Bílsko-Bělá 1:2 (kon.) | St. Pölten – Sparta 0:0 (kon.)
Ružomberok – Podbrezová 0:0 (kon.) | Rapid – Sparta 1:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
1:2 (0:1)
BKS Stal Bílsko-Bělá
sk Sobota 07.07.2012, 19:00 • Pod Dubňom • Přípravný zápas
     
    Zápas je na konci. Žilina síce mala územnú prevahu, ale hostia boli efektívnejší a v prípravnom zápase si pripisujú víťazstvo. V hre domácich bolo vidieť viacero pozitívnych momentov, ale i tých slabších. Frans Adelaar má ešte týždeň na doladenie detailov. Ako sme avizovali v úvode, už o týždeň je tu ostrý štart Corgoň ligy. MŠK Žilina privíta na svojom trávniku nováčika z Myjavy. Aj týmto spôsobom Vás na toto stretnutie pozývame. Opäť sa Vám prihlásime priamo zo štadióna Pod Dubňom. Dovtedy sa s Vami lúčime a sledujte aj ďalšie naše onlajn prenosy. Prajeme Vám ešte pekný letný večer! (20:52:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    88
    Domáci vrhli všetko do útoku. Pich sa ale znova zbytočne hral s loptou, napriek tomu zakončil. Strela mierila vedľa, ale trochu dezorientovaný Bak ju pre istotu vyráža na roh.
     
    86
    Čo tomu chýbalo?! Azda len milimetre delili MŠK od vyrovnania. Do veľkej šance sa rútil Káčer. Hoci bol atakovaný hneď dvojicou hráčov súpera, predsa nahral Guimovi. K lopte bol ale bližšie Bak, posúva ju len na Dezu, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu. Krásny oblúčikom skúša dostať loptu do siete, ale tá tesne minule ľavú žrď.
     
    85
    Vo finálnej fáze chýba žlto-zeleným finálna prihrávka a najmä moment prekvapenia. V rozhodujúcich chvíľach prichádza buď nepresná prihrávka alebo zbytočná strata lopty.
     
    83
    Čas na vyrovnanie sa šošonom kráti. Už niečo vyše siedmich minút ostáva do posledného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    79
    Žlto-zelení v snahe o vyrovnanie skúšajú rôzne varianty na prekonanie pozornej defenzívy súpera. Krásnou strelou sa teraz prezentoval Káčer, ale ešte lepší zákrok predviedol Bak, keď loptu vyráža.
     
    76
    Žilina dala gól!
    Žilina sa predsa dočkala. Nová posila BRUNO GUIMA vyštartoval stredom ihriska rovno k súperovej bráne. A hoci brankár Bak vybehol, portugalský futbalista bol rýchlejší a aj so šťastím sa dostal až za chrbát poľského gólmana. Následne pohodlne, do prázdnej brány, znížuje.
     
    75
    Pich je aktívny, ale stále mu chýba väčšia efektivita. Aj teraz napálil loptu z výbornej pozície len nad tri žrde. Bak sa síce poriadne natiahol, ale nezasahoval.
     
    74
    A ďalšia z mnohých štandardných situácii MŠK. Ale ani Pichov pokus z priameho kopu neskončil v sieti a ani následná strela Mabouku, ktorú zneškodnil Bak.
     
    72
    Mladučký Káčer, ktorý má len 16 rokov si zahrá namiesto Paura.
     
    71
    Výkon Žiliny vyvoláva čoraz viac otáznikov. Na rozdiel od prvého polčasu si úradujúci majster nevytvára po zmene strán takmer žiadnu šancu. Tlak je len platonicky a neznamená väčšie nebezpečenstvo pre poľský tím.
     
    70
    Leitner zahráva ďalší priamy kop, ale bol to skôr home run, ako center či strela.
     
    67
    Ciencala prvým potrestaným futbalistom poľského tímu. Za dres potiahol Šuleka, a to sa vo futbale nesmie.
     
    65
    Pich pekným centrom našiel Šuleka a ten v páde, rybičkou, zakončuje. Obrana hostí loptu tečovala, a tak bude z toho len ďalší rohový kop.
     
    64
    Šulek je ďalší z enklávy nových hráčov na trávniku. Vymenil Angeloviča.
     
    61
    Kontry Bialsko-Bialej sú čoraz nebezpečnejšie. Aj teraz sa dostal k zakončeniu Curič. Našťastie pre zverencov Fransa Adelaara zakončoval poľský hráč z uhla a Dúbravka jeho loptu skrotil.
     
    58
    Bielsko-Biala dala gól!
    Deza zbytočne stratil loptu pri útoku svojho tímu a hostia nám predviedli krásny protiútok. Lopta sa po osi Malinowský - Sacha - Adamek dostala až k posledne menovanému a KAMIL ADAMEK na dvakrát prekonáva bezmocnému Dúbravku. Bol to pekný futbalový moment.
     
    58
    V druhom polčase je to typický prípravný zápas, v ktorom prakticky o nič nejde. Hra sa odvíja v strede poľa a aj keď hráčom nemožno uprieť snahu, diváci sa momentálne nemajú na čo pozerať.
     
    55
    Pečovský zbabral center z dobrej pozície. Z tribún zaznel len bezmocný povzdych.
     
    52
    Pri lopte stále Žilinčania, ale chýba moment prekvapenia a hostia sú čoraz silnejší v brejkových situáciách.
     
    50
    Teraz vidíme viac faulov ako futbalového umenia. Je to obojstranné, takže žiaden veľký rozruch sa nekoná.
     
    48
    Hostia vymenili kompletnú jedenástku. Ani jeden hráč, ktorého sme videli v prvom polčase, už do hry nezasiahne. Postupne prišli na trávnik: Bak - Ciencziala, Konieczny, Byrtek, Niechcial, Sacma, Nather, Siedlarz, Malinowsky, Adamek, Curič
     
    46
    Gergel si dnes už nezahrá, príde Peruánec Deza.
     
    46
    Ešte sa ani nezačalo poriadne hrať a už je tu tvrdý zákrok od Leitnera, za ktorý ho rozhodca odmenil žltou kartou.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Je za nami úvodných 45 minút duelu. Žilina bola prvý polčas lepšia, vytvorila si viac gólových príležitostí, lenže ani jednu nepretavila do presného zásahu. Naopak, hostia vyťažili z minima maximum a v 21. minúte zápasu sa ujali vedenia. Slovenský tím už nedokázal nijako odpovedať, a tak svieti na ukazovateli skóre najtesnejší stav pre hráčov v modrých dresoch. Ostaňte s nami, po prestávke sa vám znova prihlásime.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    V akcii znova lekári. Na trávniku ostal ležať Dančík z poľského tímu. Je však v poriadku a po krátkom ošetrení sa vracia na ihrisko.
     
    42
    Ďalší závar pred šestnástkou Bialsko-Bialej. Najskôr to skúsil Angelovič, jeho pokus bol zblokovaný. Rovnako pochodil Akakpo, jeho pokus spoza šestnástky odvrátila hosťujúca obrana na rohový kop.
     
    40
    V permanencii znova Zajac. Tentokrát pekne prikryl center Gergela smerujúci z pravej strany ihriska.
     
    38
    Hra sa odvíja v strede poľa, pri lopte slovenský majster, Poliaci vyčkávajú, čo žlto-zelení vymyslia.
     
    35
    Pich v ďalšej veľkej šanci. Opäť využil pootvorené dvierka v obrane súpera, loptu si potiahol do šestnástky a prudko vypálil znova k pravej žrdi. Brankár Zajac už po tretíkrát zachránil svoj tím pred pohromou.
     
    33
    Rovno desať hráčov poslal na rozcvičku hosťujúci tréner. V spoločnosti viacerých členov realizačného tímu Bialsko-Bialej majú hráči rozostavané kužele, za postrannou čiarou nezaháľajú a poctivo trénujú.
     
    31
    Uff, teraz zhíkol celý štadión. Piaček išiel razantne do súboja a odniesol si to strelec gólu Pawela. Hrozivo vyzerajúci zákrok do oblasti tváre ale našťastie neprivodil poľskému futbalistovi zranenie a už opäť behá po trávniku. Piaček ale vidí žltú kartu.
     
    30
    Šošoni majú naďalej územnú prevahu, ale nedokážu ju pretaviť do vyrovnávajúceho gólu. Hostia dobre bránia, strážia žilinských futbalistov a neumožňujú im dostávať sa do šancí.
     
    29
    Nový hráč hneď schytal tvrdý úder a ostáva otrasený. Žilina zahráva ďalší priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Gergel ale nenapodobnil Paura a posiela loptu vedľa.
     
    25
    Domáci musia striedať. Odchádza zranený Ceesay a na jeho miesto prichádza nová posila z Portugalska s menom Bruno Guima. Tento hráč je zatiaľ veľkou neznámou, uvidíme, aký bude mať prínos pre aktuálneho slovenského majstra.
     
    24
    Hlavný rozhodca prerušuje hru a umožňuje svojim kolegom, ale najmä hráčom, krátku prestávku na doplnenie pitného režimu.
     
    23
    Zdá sa, že Ceesay má nejaké zdravotné problémy. Pred chvíľou stál na jednom mieste a teraz si sadol na trávnik a zrejme bude striedať.
     
    21
    Bielsko-Biala dala gól!
    Hostia z ničoho nič udreli. Po pravej strane sa prebil jeden z hráčov súpera. Dostal sa až do veľkého vápna a nezištnou prihrávkou našiel FABIANA PAWELA. Ten už nemal problém poslať loptu za bezmocného Dúbravku.
     
    19
    Azda prvá vážnejšia šanca, respektíve jej náznak na strane Poliakov. Szczesny sa ale k lopte nedostal, pretože včas vybehol Dúbravka.
     
    15
    Bialsko-Biala toho smerom dopredu veľa nevymyslela. Zatiaľ má územnú prevahu domáci celok a je častejšie na polovici súpera.
     
    13
    Ceesay bol teraz faulovaný a žlto-zelení majú výhodu priameho kopu. K exekúcii sa postavil Paur. Pekne obstrelil múr a mieril k pravej Zajacovej bráne. Bývalý brankár Dukly Banská Bystrica opäť potvrdil svoje kvality a loptu vyrazil.
     
    12
    Na trávniku leží otrasený Gergel. Zrazil sa totiž so svojim spoluhráčom Paurom. Drží sa za tvár, zrejme schytal niečo do tejto oblasti tela.
     
    10
    Jakub Paur to skúsil z veľkej diaľky. Jeho pokus bol ale zbytočne unáhlený a lopta sa ledva dokotúľala k Zajacovi.
     
    8
    Hráči oboch tímov sa musia vysporiadať s horúcim počasím, ktoré momentálne na trávniku vládne. Dve tretiny ihriska sú ale v tieni, čo futbalisti určite privítajú.
     
    6
    V obrovskej príležitosti sa z ničoho nič ocitol Pich. Zoči-voči Zajacovi neuspel. Brankár poľského tímu pekným vybehnutím zmaril prvú príležitosť MŠK.
     
    5
    Hráč hostí Ziajka predviedol pekný prienik. Napokon ale fauloval a pri lopte domáci.
     
    4
    Úvodné sekundy opatrné. Ale čo je pozitívne, na západnej tribúne sa objavila početná skupina domácich priaznivcov, ktorí od začiatku zápasu dávajú o sebe vedieť hlasným povzbudzovaním.
     
    2
    V hosťujúcom mužstve pôsobí aj niekoľko slovenských futbalistov. V bráne je Zajac, z Corgoň ligy si pamätáme aj Pitera Bučka, ale i Róberta Demjana.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček (C), Akakpo, Mabouka, Leitner - Pečovský - Gergel, Pich, Paur - Ceesay

    TS Podbeskidzie Bielsko-Biala: Zajac - Sokolowski, Piter Bučko, Dančík, Król, Szczesny, Latka, Chmiel, Ziajka, Pawela, Demjan

    Rozhodca: .
     
    -10
    Dobrý podvečer vážení futbaloví fanúšikovia. Corgoň liga o pár dní otvorí svoje brány. Pred úvodným hvizdom nového ročníka dolaďujú jednotlivé tímy formu. Výnimkou nie je ani MŠK Žilina, ktorú čaká posledný prípravný zápas. Jej súperom bude poľský klub Bialsko-Biala. Veríme, že v zápase uvidíme čo najviac futbalovej krásy a slovenský klub naznačí, v akej forme je pred ostrým štartom najvyššej slovenskej súťaže a aj predkola Ligy majstrov. O chvíľu úvodné zostavy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Milan Gončár

    Branky: 76. Guima - 21. Pawela, 58. Adamek

    Karty:   31. Piaček (ZIL), 46. Leitner (ZIL) - 67. Ciencala (BIE)


    MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Akakpo, Mabouka, Leitner (C) - Pečovský - Gergel, Pich, Paur - Ceesay
    BKS Stal Bílsko-Bělá: Zajac - Sokolowski, Piter Bučko, Dančík, Król, Szczesny, Latka, Chmiel, Ziajka, Pawela, Demjan
    bahis siteleri