Honduras – Maroko 2:2 (kon.) | Mexiko – Jižní Korea 0:0 (kon.) | Španělsko – Japonsko 0:1 (kon.)
SAE – Uruguay 1:2 (kon.) | Gabon – Švýcarsko 1:1 (kon.) | Bělorusko – Nový Zéland 1:0 (kon.)
Brazílie – Egypt 3:2 (kon.) | V. Británie – Senegal 1:1 (kon.)
konec
Gabon
1:1 (1:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 26.07.2012, 18:15 • St. James' Park, Newcastle • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    84
    Švýcarsko podruhé střídá, ze hry je stažen útočník Emeghara, nahrazuje jej Amr Abrashi.
     
    78
    Buff vběhl do pokutového území, tam ucítil vedle sebe Boussougoua a padl k zemi. Sudí Roldan jeho počínání místo odpískáním pokutového kopu ocenil nasimulovaným pádem a protože už Buff jednu žlutou kartu měl, dostává druhou a Švýcarsko bude zápas dohrávat v deseti!
     
    76
    Ale byl to právě Ndoumbou, kdo o pár desítek sekund vlétl do pokutového území a technickou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč švýcarské branky.
     
    74
    Střídání Gabunu, Allana Nona nahrazuje Axel Meye.
     
    69
    Kasami vlétl do zápasu jako uragán a hned po několika sekundách pořádným projektilem z dálky provětral rukavice Ovona!
     
    68
    Švýcaři poprvé mění svojí jedenáctku, Steven Zuber přepouští místo původně očekávanému členovi základní jedenáctky Pajtimu Kasamimu. Ten už v osmnácti letech zamířil do italského Palerma a nyní působí v londýnském Fulhamu.
     
    49
    Tandjigora ostře zasáhl míč odehrávajícího Freie a poté co rozhodčí Roldan ponechal Švýcarům výhodu, tak v prvním přerušení hry uděluje Tandjigorovi žlutou kartu.
     
    45
    Gabun právě vstřelil branku!
    Gabunu se zaslouženě podařilo vyrovnat! Nono povedeným obloučkem uvolnil v pokutovém území PATRICE AUBAMEYANGA, který využil i velkého zaváhání Kloseho, jenž se neúspěšně snažil soupeře vystavit do ofsajdu a Aubameyang se tváří v tvář brankáři Benagliovi nemýlil!
     
    35
    Další přímočará akce Gabuňanů. Vzdušnou kolmicí tentokrát pokořil švýcarskou defenzivu Boussougo, našel rozběhnutého Aubameyanga, jenž se z úhlu řítil vstříc brankáři Benagliovi, ten ale soupeřova útočníka dokázal vyhnat z ideální střelecké pozice a celá nadějná situace končí pouze rohovým kopem.
     
    34
    Obiangova kolmice i s trochou štěstí propadla za záda švýcarských obránců, kde se najednou zjevil Pierre Aubameyang, ovšem se zakončením se příliš unáhlil a branku ve vyložené příležitosti výrazně netrefil.
     
    31
    Rychlou akci Madindy přerušil nedovoleným zákrokem Duff a je druhým žlutě napomenutým Švýcarem.
     
    22
    První skutečně velikou gabunskou příležitost rozehrál po pravém křídle Aubameyang, přízemním pasem do pokutového území chtěl vyzvat k zakončení Nona, který ale byl ubráněný velkou početní převahou a míč tak propadl až ke zcela osamocenému Obiangovi, jenž povedenou pumelicí orazítkoval břevno švýcarské branky!
     
    20
    Zuber potáhl míč po hranici pokutového území a předložil výstavní přihrávku Mehmedimu před prázdnou branku, kanonýrovi Dynama Kyjev se ale míč zamotal mezi nohy a Mehmedi už nezvládl posunout míč do odkryté svatyně.
     
    14
    Rychlý gabunský kontr v podání Aubameyanga zastavil Klose jen za cenu žluté karty.
     
    5
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    ADMIR MEHMEDI nezaváhal. Ačkoliv musel využít hned dva pokusy, neboť první úspěšnou penaltu nechal kolumbijský sudí Roldan opakovat kvůli předčasnému vběhnutí spoluhráčů do pokutového území. Švýcarský střelec poslal brankáře Ovona k opačné tyči než míč.
     
    4
    Švýcarsko bude kopat penaltu! U odraženého míče byl v pokutovém území Emeghara dříve než Henri Ndong a gabunský obránce soupeře setrvačností poslal k zemi. Sudí Roldan neměl jinou volbu než nařídit naprosto evidentní pokutový kop.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45. Aubameyang - 5. Mehmedi (pen.)

    Karty:   49. Tandjigora (GAB) - 14. Klose (SUI), 31. Duff (SUI)   78. Buff (SUI)


    Gabon: Ovono - N'Doumbou, Engonga Obame, H. Ndong, Dinda Kambambela - Obiang Obiang, Boussougo, Tandjgora, Madida - Nono, Aubameyang
    Švýcarsko: Benaglio - Morganella, Schar, Klose, Rodriguez - Frei, Buff, Hochstrasser, Zuber - Mehmedi, Emeghara

    Rozhodčí: Roldan - Clavijo, Diaz (vš. Kolumbie)
    bahis siteleri