Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | Nový Zéland – Brazílie 0:1 (kon.) | Kanada – Jihoafr. republika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbie 3:0 (kon.) | V. Británie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – KLDR 5:0 (kon.)
konec
Japonsko
0:0 (0:0)
Švédsko
Sobota 28.07.2012, 13:00 • City of Coventry Stadium, Coventry • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Konec zápasu.
     
    Mexická rozhodčí nakonec nastavila čtyři minuty a utkání končí. Týmy Švédska a Japonska se rozešly smírně bez branek a v tabulce mají oba celky pohodlné čtyři body. Jejich dva soupeři Kanada a Jihoafrická republika mají po nule, takže v tomto odpoledním zápase již půjde o všechno. Dnes však měly výrazně blíže k výhře Japonky, jenž promarnily mnoho tutových šancí. Příjemný zbytek dne vám přeje Tomáš Martínek. (14:52:05)
     
    90+2
    Na hřiště se ještě podívá Kozue Andová, která střídá dnes velice aktivní Juki Ogimiovou. Zápas bude co nevidět končit.
     
    90+2
    Nejspíše poslední střely zápasu mají na svém kontě Švédky Marie Hammaströmová a Antonia Goranssonová.
     
    90
    Uvidíme, kolik rozhodčí Alvaradová nastaví navíc. O útok se pokoušely Japonky, ovšem obrana Švédek teď zapracovala na jedničku.
     
    89
    Švédky se nyní natlačily na polovinu Japonska, ale vytěžily z toho jen nepřesnou dalekonosnou střelu Lotty Schelinové.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Thomas Dennerbyho. Z hrací plochy stahuje Lisu Dahlkvistovou a nahrazuje jí Antonií Goranssonovou.
     
    85
    Ani hlavička Caroline Segerové nevedla k úspěchu. Blonďatá útočnice Švédska neměla klid při zakončení hlavou.
     
    83
    Statistika střel na bránu 8:3, střel cekově 14:9 a držení míče 58%:42% vypovídá o větší aktivitě Asiatek. Na světelné tabuli se skórem ovšem svítí dvě velké nuly.
     
    82
    Ogimiová byla lehce přistrčena v šestnáctce, ale nakonec se Japonky dostaly ke střele. Střídající Iwabučiová prověřila pozornost Lindahlové, ta ale byla na svém místě a míč chytila.
     
    80
    Zápas končí pro Šinobu Ohnovou, nahrazuje jí čerstvá Mana Iwabučiová.
     
    79
    Švédky se drží na polovině Japonek, ale nyní se čeká na střídání trenéra Norio Sasakiho.
     
    77
    Útočnice Sofia Jakobssonová odchází ze hřiště a plácá si s náhradnicí Linou Nilssonovou. Ta je naopak obránkyně, takže Švédky asi budou hrát v závěru zápasu na jistotu.
     
    75
    Fotbalistky jsou již asi lehce unavené, občas se objevují hrubé chyby, jenž však ani jedna ze stran nedokázala využít. Praporek je nad hlavou pomezní sudí, v ofsajdu se zapomněla Šinobu Ohnová.
     
    73
    Hammarströmová pěkně nacentrovala do velkého vápna, kde se nabízely hned tři Švédky. Hlavička střídající Assllaniové byla nepřesná a rozehrávat bude od branky Fukumotová.
     
    70
    Málem tomu tak bylo hned za dvě minuty. Lotta Schelinová ukázala důraz a přesně z hranice šestnáctky vypálila k tyči. Japonská brankářka Miho Fukumotová ale vytáhla jistý zákrok.
     
    68
    Ani Šinobu Ohnová neotevírá skóre. Centr Jukari Kingaové ji našel zcela neobsazenou, jenže balon poslala "koníčkem" do rukavic Lindahlové. Japonky by tyto zahozené stoprocentní šance mohly mrzet.
     
    67
    Fotbalistky Japonska jsou nyní jednoznačně lepší a úvodní branka visí ve vzduchu. Před malou chvíli na poslední chvíli hasily požár v obraně Švédska Berglundová se Svenssonovou.
     
    65
    Další promarněná šance Japonek! Šinobu Ohnová našla úplně volnou Juki Ogimiovou, jenže ta vypálila do prostřed brány, kde byla připravena Lindahlová. Asi největší ze všech šancí Japonska dnes v zápase.

    Tomáš Martínek

    Branky:

    Karty:   22. Thunebroová (SWE)


    Japonsko: Fukumotová - Kingaová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Samešimaová - Sakagučiová, Miyamaová, Kawasumiová, Sawaová (60. Sawaová) - Ohnová (80. Iwabučiová), Ogimiová (90+2. Andová). Trenér: Norio Sasaki.
    Švédsko: Lindahlová - Sembrantová, Berglundová, Svenssonová, Thunebroová - Dahlkvistová (87. Goranssonová), Hammarstromová, Almgrenová (63. Assllaniová), Segerová - Schelinová, Jakobssonová (77. Nilssonová). Trenér: Thomas Dennerby.

    Rozhodčí: Quetzalli Alvarado - Mayte Chavez (obě MEX), Shirley Perello (HON)
    bahis siteleri