Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | Nový Zéland – Brazílie 0:1 (kon.) | Kanada – Jihoafr. republika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbie 3:0 (kon.) | V. Británie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – KLDR 5:0 (kon.)
konec
Japonsko
0:0 (0:0)
Švédsko
Sobota 28.07.2012, 13:00 • City of Coventry Stadium, Coventry • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Konec zápasu.
     
    Mexická rozhodčí nakonec nastavila čtyři minuty a utkání končí. Týmy Švédska a Japonska se rozešly smírně bez branek a v tabulce mají oba celky pohodlné čtyři body. Jejich dva soupeři Kanada a Jihoafrická republika mají po nule, takže v tomto odpoledním zápase již půjde o všechno. Dnes však měly výrazně blíže k výhře Japonky, jenž promarnily mnoho tutových šancí. Příjemný zbytek dne vám přeje Tomáš Martínek. (14:52:05)
     
    90+2
    Na hřiště se ještě podívá Kozue Andová, která střídá dnes velice aktivní Juki Ogimiovou. Zápas bude co nevidět končit.
     
    90+2
    Nejspíše poslední střely zápasu mají na svém kontě Švédky Marie Hammaströmová a Antonia Goranssonová.
     
    90
    Uvidíme, kolik rozhodčí Alvaradová nastaví navíc. O útok se pokoušely Japonky, ovšem obrana Švédek teď zapracovala na jedničku.
     
    89
    Švédky se nyní natlačily na polovinu Japonska, ale vytěžily z toho jen nepřesnou dalekonosnou střelu Lotty Schelinové.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Thomas Dennerbyho. Z hrací plochy stahuje Lisu Dahlkvistovou a nahrazuje jí Antonií Goranssonovou.
     
    85
    Ani hlavička Caroline Segerové nevedla k úspěchu. Blonďatá útočnice Švédska neměla klid při zakončení hlavou.
     
    83
    Statistika střel na bránu 8:3, střel cekově 14:9 a držení míče 58%:42% vypovídá o větší aktivitě Asiatek. Na světelné tabuli se skórem ovšem svítí dvě velké nuly.
     
    82
    Ogimiová byla lehce přistrčena v šestnáctce, ale nakonec se Japonky dostaly ke střele. Střídající Iwabučiová prověřila pozornost Lindahlové, ta ale byla na svém místě a míč chytila.
     
    80
    Zápas končí pro Šinobu Ohnovou, nahrazuje jí čerstvá Mana Iwabučiová.
     
    79
    Švédky se drží na polovině Japonek, ale nyní se čeká na střídání trenéra Norio Sasakiho.
     
    77
    Útočnice Sofia Jakobssonová odchází ze hřiště a plácá si s náhradnicí Linou Nilssonovou. Ta je naopak obránkyně, takže Švédky asi budou hrát v závěru zápasu na jistotu.
     
    75
    Fotbalistky jsou již asi lehce unavené, občas se objevují hrubé chyby, jenž však ani jedna ze stran nedokázala využít. Praporek je nad hlavou pomezní sudí, v ofsajdu se zapomněla Šinobu Ohnová.
     
    73
    Hammarströmová pěkně nacentrovala do velkého vápna, kde se nabízely hned tři Švédky. Hlavička střídající Assllaniové byla nepřesná a rozehrávat bude od branky Fukumotová.
     
    70
    Málem tomu tak bylo hned za dvě minuty. Lotta Schelinová ukázala důraz a přesně z hranice šestnáctky vypálila k tyči. Japonská brankářka Miho Fukumotová ale vytáhla jistý zákrok.
     
    68
    Ani Šinobu Ohnová neotevírá skóre. Centr Jukari Kingaové ji našel zcela neobsazenou, jenže balon poslala "koníčkem" do rukavic Lindahlové. Japonky by tyto zahozené stoprocentní šance mohly mrzet.
     
    67
    Fotbalistky Japonska jsou nyní jednoznačně lepší a úvodní branka visí ve vzduchu. Před malou chvíli na poslední chvíli hasily požár v obraně Švédska Berglundová se Svenssonovou.
     
    65
    Další promarněná šance Japonek! Šinobu Ohnová našla úplně volnou Juki Ogimiovou, jenže ta vypálila do prostřed brány, kde byla připravena Lindahlová. Asi největší ze všech šancí Japonska dnes v zápase.
     
    63
    Změna také v sestavě Švédska. Kosovare Assllaniová střídá Johannu Almgrenovou.
     
    62
    Opět v šanci Japonky. Dobrá rána Juki Omigiové se jako dnes po několikáté otřela o záda Lindy Sembrantové a balon si následně ze vzduchu stáhla Lindahlová.
     
    60
    Kouč Norio Sasaki připravil první střídání. Asuna Tanakaová na trávníku nahrazuje Homare Sawaovou, které odchází za potlesku tribun.
     
    59
    Stoprocentní šance pro japonskou hráčku Aju Mijamaovou! Byla schována za švédskou obránkyní, protáhla se osamocená s míčem až na úroveň penalty, jenže napálila míč několik decimetrů nad břevno.
     
    57
    A do třetice Omigiová. Dlouhý balon málem našel ofenzivně laděnou fotbalistku mezi oběma stoperkami, míč byl ale asi o dva metry delší než by japonská hráčka potřebovala.
     
    55
    Juki Omigiová ve vzdušném souboji použila ruce a to je fotbalovými pravidly zapovězeno. Mexická sudí píská faul pro Švédky.
     
    54
    Lindahlová vyběhla proti sprintující Juki Omigiové, ale míč nechytila. Ten se s trochou štěstí dokutálel za brankovou čáru a uvidíme rohový kop Japonska. Nejistý zákrok Hedvig Lindahlové.
     
    53
    Druhý poločas je o poznání živější, než konec prvního dějství.
     
    52
    Pětice Švédek nyní utíkala proti čtyřem Japonkám. Annica Svenssonová vyslala dobrý střelecký pokus, ten ovšem zblokovala Saki Kumagaiová i za pomocí levé ruky. Rozhodčí Alvaradová však pokutový kop nepíská.
     
    50
    Další pohledná akce Japonek. Narážečka před šestnáctkou byla zakončena přízemní ranou Nahome Sawaové do prostřed brány. Lindahlová byla opět na správném místě a míč schovala do náruče.
     
    48
    Jen doplním, že do druhé půle nenachystal ani jeden z trenérů změnu v sestavách.
     
    47
    Zatím největší šance celého zápasu! Nahomi Kawasumiová si to namířila po levé straně hřiště, dostala se až do šestnáctky, jenže míč efektním skokem zneškodnila Hedvig Lindahlová.
     
    46
    Švédky se ujaly výkopu, ale ihned o míč přišly. Jakobssonová špatně odkopla míč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Diváci se pomalu vracejí do hlediště. Přibližně za pět minut bude zahájena druhá půle. Na tribunách stadionu v Coventry je mimochodem poměrně velký počet japonských fanoušků.
     
    Rozhodčí Alvaradová končí první poločas přesně po pětačtyřiceti minutách. Stav je zatím bezbrankový, uvidíme, co nám přinese druhé dějství zápasu. Druhý poločas by měl být zahájen zhruba ve 14:00.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Blíží se konec poločasu a gól jsme zatím neviděli. Po pravdě ani nebylo moc střleckých příležitostí.
     
    42
    Balon z pravé strany hrací plochy hledal Švédku Segerovou, před ní ale odhlavičkovala míč doslova na poslední chvíli Homare Sawaová.
     
    41
    Japonky produkují aktivní presink a Švédky s tím mají problémy. Nyní jsou přikovány na své polovině a před koncem poločasu to opět vypadá na nápor Asiatek.
     
    40
    I na druhé straně jsme viděli dá se říci pološanci. Zleva centrovala míč zcela volná Mizuho Sakagučiová, jenže v prostoru penalty měla jen jednu svou spoluhráčku. Švédky míč vpohodě odkoply.
     
    38
    Z ničeho nic hrubka v defenzivě Japonek. Sawaová špatně přihrála, míč si vzala Caroline Segerová a její ránu ze dvaceti metrů zblokovala Iwašimizuová na roh.
     
    36
    Balon se stále pohybuje mezi oběma šestnáctkami bez jakékoliv střely nebo překvapující přihrávky.
     
    33
    Fotbal to v posledních minutách není příliš pohledný, na obou stranách je mnoho nepřesností, takže nevidíme žádná slibné brankové příležitosti.
     
    31
    Johanna Almgrenová se zlobí na mexickou hlavní rozhodčí, má za to, že byla faulována. Hraje se ale dále a z dálky vysílá odvážný střelecký pokus Sofia Jakobssonová.
     
    30
    Hra je vyrovnaná, u balonu se nyní drží Japonky konkrétně Ogimiová jenž vybojovala před malou chvílí míč.
     
    28
    To nyní potvrdila i Sofia Jakobssonová, která se uvolnila od tří Japonek a zpoza šestnáctky napálila míč asi půl metru vedle levé tyče brány Fukumotové.
     
    26
    Parádní obranný skluz nyní předvedla Asuza Iwašimizuová proti Lottě Schellinové. Následně ovšem přišel centr, v souboji se ale Jakobssonová neprosadila. Švédky jsou stále častěji u míče a přebírají pomalu otěže zápasu.
     
    24
    Z přibližně dvaceti metrů si připravila střelu Japonka Aja Samešimaová. Rána sice letěla hezky, jenže Hedvig Lindahlová si míč přilepila na rukavice.
     
    23
    Centrovaný míč ale trefil první hráčku Švédska a tou byla Caroline Segerová. Balon je sražen na roh, jenže ani po této standardní situaci první branka zápasu nepadá.
     
    22
    Žlutá karta pro Saru Thunebroovou, jenž před šestnáctkou přidržela Juki Ogimiovou. Tohle bude velmi dobrá šance pro Japonky na skórování, k míči se staví Mijamaová.
     
    19
    Narážečkou s Jakobssonovou si nyní vytvořila první střelu zápasu kapitánka Švédek Sara Thunebroová. Přízemní rána, ale neměla důraz. Míč si opět berou Japonky a míří za dalším útokem.
     
    18
    Po levé straně se protáhla Japonka Aja Samešimaová, ovšem na poslední chvíli sebrala míč v pokutovém území stoperka Emma Berglundová.
     
    16
    Faul Homare Sawaové na chvíli uklidní celek ve žlutém. Švédky, které kdysi bývaly jedním z nejlepších týmů světa, jsou nyní pod permanentním tlakem.
     
    13
    Švédky se permanentně brání. Trochu kostrbatá kombinace Japonek nakonec doputovala k volné Juki Ogimiové, ovšem její rána měla vysokou trajektorii díky teči švédské obrany. Japonky jsou i nadále v ofenzivě.
     
    11
    Kawasumiová opět hledala centrem ze strany Šinobu Ohnovou, ovšem pro míč si sběhla brankářka Lindahlová.
     
    9
    Japonky drží více míč na svých kopačkách a nyní si vyměňují balon ve středu pole. Jejich akce však končí před velkým vápnem Hedvig Lindahlové.
     
    8
    Autové vhazování u švédské šestnáctky zahrála Shinobu Ohnová tak chytře, že našla nabíhající Nahomi Kawasumiovou. Její rána však šla hodně mimo a Lindahlová si mohla oddychnout.
     
    6
    Na nakopávaný míč ze středu pole si nabíhaly ve žlutém hrající Lotta Schelinová a Sofia Jakobssonová, jenže prvně jmenovaná byla zachycena v postavení mimo hru.
     
    5
    Nahomi Kawasumiová málem našla krásnou kolmou přihrávkou rozběhnutou Juki Ogimiovou, jenže obránkyně Švédska celou akci zpacifikovaly.
     
    4
    Také japonské fotbalisty se vydaly do útoku ovšem bude se pouze odkopávat od brány Hedvig Lindahlové.
     
    2
    První centrovaný míč utkání mířil na blonďatou hlavu Marie Hammarstromové, jenže ta míč ideálně netrefila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalistky jsou připraveny k úvodnímu výkopu, míč si berou k rozehrávce Japonky Ohnová s Ogimiovou.
     
    Státní hymny jsou za námi, fotbalistky si podávají ruce a mexická sudí Quetzalli Alvarado provede los.
     
    Oba týmy jsou již připraveny ke vstupu na stadion. Švédský tým má žluté dresy, Japonky přicházení na trávník arény v Coventry v modrých úborech. Podle oficiálních informací je poměrně chladno a to 13 °C.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Fukumotová - Kingaová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Samešimaová - Sakagučiová, Miyamaová, Kawasumiová, Sawaová - Ohnová, Ogimiová. Trenér: Norio Sasaki.

    Náhradnice: Kajhoriová - Andová, Janová, Marujamaová, Tanakaová, Takaseová, Iwabučiová.

    Švédsko: Lindahlová - Sembrantová, Berglundová, Svenssonová, Thunebroová - Dahlkvistová - Hammarstromová, Almgrenová, Segerová - Schelinová, Jakobssonová. Trenér: Thomas Dennerby.

    Náhradnice: Lundgrenová - Fischerová, Assllaniová, Nilssonová, Edlundová, Levenstadová.

    Rozhodčí: Quetzalli Alvarado - Mayte Chavez (obě MEX), Shirley Perello (HON).
     
    Švédky zahájily ve středeční podvečer v Coventry brankostroj proti Jihoafrické republice již v sedmé minutě, kdy mířila přesně Fischerová. Pak během dvou minut přidaly branky Dahlkvistová a Schelinová a do šaten šly Seveřanky s pohodlným tříbrankovým náskokem. Po hodině hry snížila Modisová, jenže o tři minuty později zvýšila na konečných 3:1 opět Schelinová.
     
    Dnes domácí tým Japonska se ve středečním duelu s Kanadou dostal do vedení již v prvním poločase díky brankám Kawasumiové a Miyamové. Hned v úvodu druhého poločasu sice snížila Tancrediová, jenže Japonky si vedení už pohlídaly.
     
    Japonky i Švédky si v prvním utkání turnaje poradily se svými soupeřkami a v tabulce Skupiny F mají shodně po třech bodech. Asiatky přehrály Kanadu těsně 2:1, celek Švédska si poměrně hravě poradil s Jihoafrickou Republikou 4:1. Zápas by to dnes měl být vyrovnaný.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Martínek

    Branky:

    Karty:   22. Thunebroová (SWE)


    Japonsko: Fukumotová - Kingaová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Samešimaová - Sakagučiová, Miyamaová, Kawasumiová, Sawaová (60. Sawaová) - Ohnová (80. Iwabučiová), Ogimiová (90+2. Andová). Trenér: Norio Sasaki.
    Švédsko: Lindahlová - Sembrantová, Berglundová, Svenssonová, Thunebroová - Dahlkvistová (87. Goranssonová), Hammarstromová, Almgrenová (63. Assllaniová), Segerová - Schelinová, Jakobssonová (77. Nilssonová). Trenér: Thomas Dennerby.

    Rozhodčí: Quetzalli Alvarado - Mayte Chavez (obě MEX), Shirley Perello (HON)
    bahis siteleri