Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | Nový Zéland – Brazílie 0:1 (kon.) | Kanada – Jihoafr. republika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbie 3:0 (kon.) | V. Británie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – KLDR 5:0 (kon.)
konec
Kanada
3:0 (1:0)
Jihoafrická republika
Sobota 28.07.2012, 15:45 • City of Coventry Stadium, Coventry • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Kanaďanky si v pohodě poradily s Jihoafrickou republikou v poměru 3:0, když dva góly vsítila kapitánka týmu Christine Sinclairová a jednu branku přidala Melissa Tancrediová. V tabulce tak Kanada dýchá na záda Švédkám a Japonkám, které ukořistily již body čtyři. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:39:04)
     
    Konec zápasu.
     
    87
    Kanaďanka Brittany Timková nahrazuje na hřišti unavenou Melissu Tancrediovou, jenže zařídila vedoucí branku "javorových listů" v zápase.
     
    90+4
    Sinclairová si šla za hattrickem, ale obránkyně Sisterová její střelu zblokovala. Okamžitě pádila na druhou stranu hřiště Sanah Mollová, ale ani ona nevystřelila dostatečně přesně.
     
    90+3
    Kanaďanky si hrají s míčem u vlastní branky, to by se jim mohlo nevyplatit. Jejich soupeřky je ještě v posledních minutách nepříjemně napadají.
     
    90+1
    Nastavovat se asi příliš nebude, o osudu zápasu je již dávno rozhodnuto. Ránu na LeBlancovou nyní vyslala Nyandeniová, jenže mezi tři tyče nenamířila.
     
    89
    Jihoafričanky se z ničeho nic dostaly do brankové šance. Nehlídaná Kylie Louwová si zpracovávala míč v malém vápně docela divoce a ten se otřel o ruku obránkyně Kanady. Sudí Pedersonová však nedovolený zákrok na penaltu neviděla, takže se hraje dále.
     
    88
    Další branka byla na cestě, ale Sinclairovou připravila o míč Amanda Sisterová. Sinclairová opět běžela sama na Mndaweniovou, ale ta ji vychýlila z dráhy a poslala hodně do rohu hřiště.
     
    86
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tentokrát se kanadská kapitánka již trefila. Jihoafričankám nevyšla ofsajdová past a CHRISTINE SINCLAIROVÁ unikala osamoceně na Mndaweniovou. Míč ji poslala po zemi k tyči a na to brankářka nemohla reagovat.
     
    85
    Další zahozená šance Severoameričanek. Christine Sinclairová byla osamocena na vzdálenější tyči, kam mířil nakopávaný balon. Jenže míč do branky nedostala.
     
    83
    Na hřišti vidíme další novou tvář. Za Portii Modiseovou naskakuje na pažit stadionu v Coventry Noko Matlouová.
     
    81
    Kanaďanky už hrajou na krásu. Sinclairová posunula míč Dianě Mathesonové a ta orazítkovala břevno Mndaweniové. Ta se po míči jen koukala a prakticky se ani nehla.
     
    79
    Jihoafrický trenér Mkhonzana Mkhonza se zajímá o zdravotní stav Sisterové. Uvidíme, zda bude pokračovat nebo bude střídána.
     
    77
    Kanada se ještě snaží přidat nějakou další branku. Na trávníku však sedí Amanda Sisterová a nejspíše bude muset být ošetřena.
     
    74
    Za kanadský celek se představí také Jonelle Filignová, která právě vystřídala Kaylyn Kyleovou.
     
    71
    Standardka Jihoafričanek mířila do malého vápna a hráčky z Afriky si vybojovaly rohový kop. Následný centr vyboxovává Karina LeBlancová.
     
    69
    Změna také v taboře Jihoafrické republiky. Zápas skončil pro Andisiwe Mgcoyiovou a vystřídala ji Sanah Mollová.
     
    68
    První střídání v zápase připravil trenér Kanady John Herdman. Z trávníku stahuje Robyn Gayleovou a na její místo nastupuje Chelsea Stewartová.
     
    66
    Hra se po několika zajímavých okamžicích v minulých minutách poměrně uklidnila. Míč je u brankářky JAR Thokozile Mndaweniové.

    Tomáš Martínek

    Branky: 7. Tancrediová, 58. Sinclairová, 86. Sinclairová

    Karty:   53. Modiseová (JAR)


    Kanada: LeBlancová - Moscatová, Gayleová (68. Stewartová), Wilkinsonová, Sesselmannová - Kyleová (74. Filignová), Mathesonová, Scottová, Schmidtová - Sinclairová, Tancrediová (87. Timková). Trenér: John Herdman.
    Jihoafrická republika: Mndaweniová - Sisterová, Van Wyková, Celeová, Janeová - Louwová, Dlaminiová, Hlumbaneová, Nyandeniová - Modiseová (83. Matlouová), Mgcoyiová (69. Mollová). Trenér: Mkhonzana Mkhonza.

    Rozhodčí: Christiana Pedersenová - Hege Steinlundová (obě NOR), Lada Rojćová (CRO)
    bahis siteleri