Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | Nový Zéland – Brazílie 0:1 (kon.) | Kanada – Jihoafr. republika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbie 3:0 (kon.) | V. Británie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – KLDR 5:0 (kon.)
konec
Japonsko
0:0 (0:0)
Švédsko
Sobota 28.07.2012, 13:00 • City of Coventry Stadium, Coventry • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    90+2
    Na hřiště se ještě podívá Kozue Andová, která střídá dnes velice aktivní Juki Ogimiovou. Zápas bude co nevidět končit.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Thomas Dennerbyho. Z hrací plochy stahuje Lisu Dahlkvistovou a nahrazuje jí Antonií Goranssonovou.
     
    80
    Zápas končí pro Šinobu Ohnovou, nahrazuje jí čerstvá Mana Iwabučiová.
     
    77
    Útočnice Sofia Jakobssonová odchází ze hřiště a plácá si s náhradnicí Linou Nilssonovou. Ta je naopak obránkyně, takže Švédky asi budou hrát v závěru zápasu na jistotu.
     
    68
    Ani Šinobu Ohnová neotevírá skóre. Centr Jukari Kingaové ji našel zcela neobsazenou, jenže balon poslala "koníčkem" do rukavic Lindahlové. Japonky by tyto zahozené stoprocentní šance mohly mrzet.
     
    65
    Další promarněná šance Japonek! Šinobu Ohnová našla úplně volnou Juki Ogimiovou, jenže ta vypálila do prostřed brány, kde byla připravena Lindahlová. Asi největší ze všech šancí Japonska dnes v zápase.
     
    63
    Změna také v sestavě Švédska. Kosovare Assllaniová střídá Johannu Almgrenovou.
     
    60
    Kouč Norio Sasaki připravil první střídání. Asuna Tanakaová na trávníku nahrazuje Homare Sawaovou, které odchází za potlesku tribun.
     
    59
    Stoprocentní šance pro japonskou hráčku Aju Mijamaovou! Byla schována za švédskou obránkyní, protáhla se osamocená s míčem až na úroveň penalty, jenže napálila míč několik decimetrů nad břevno.
     
    52
    Pětice Švédek nyní utíkala proti čtyřem Japonkám. Annica Svenssonová vyslala dobrý střelecký pokus, ten ovšem zblokovala Saki Kumagaiová i za pomocí levé ruky. Rozhodčí Alvaradová však pokutový kop nepíská.
     
    50
    Další pohledná akce Japonek. Narážečka před šestnáctkou byla zakončena přízemní ranou Nahome Sawaové do prostřed brány. Lindahlová byla opět na správném místě a míč schovala do náruče.
     
    47
    Zatím největší šance celého zápasu! Nahomi Kawasumiová si to namířila po levé straně hřiště, dostala se až do šestnáctky, jenže míč efektním skokem zneškodnila Hedvig Lindahlová.
     
    38
    Z ničeho nic hrubka v defenzivě Japonek. Sawaová špatně přihrála, míč si vzala Caroline Segerová a její ránu ze dvaceti metrů zblokovala Iwašimizuová na roh.
     
    28
    To nyní potvrdila i Sofia Jakobssonová, která se uvolnila od tří Japonek a zpoza šestnáctky napálila míč asi půl metru vedle levé tyče brány Fukumotové.
     
    24
    Z přibližně dvaceti metrů si připravila střelu Japonka Aja Samešimaová. Rána sice letěla hezky, jenže Hedvig Lindahlová si míč přilepila na rukavice.
     
    22
    Žlutá karta pro Saru Thunebroovou, jenž před šestnáctkou přidržela Juki Ogimiovou. Tohle bude velmi dobrá šance pro Japonky na skórování, k míči se staví Mijamaová.

    Tomáš Martínek

    Branky:

    Karty:   22. Thunebroová (SWE)


    Japonsko: Fukumotová - Kingaová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Samešimaová - Sakagučiová, Miyamaová, Kawasumiová, Sawaová (60. Sawaová) - Ohnová (80. Iwabučiová), Ogimiová (90+2. Andová). Trenér: Norio Sasaki.
    Švédsko: Lindahlová - Sembrantová, Berglundová, Svenssonová, Thunebroová - Dahlkvistová (87. Goranssonová), Hammarstromová, Almgrenová (63. Assllaniová), Segerová - Schelinová, Jakobssonová (77. Nilssonová). Trenér: Thomas Dennerby.

    Rozhodčí: Quetzalli Alvarado - Mayte Chavez (obě MEX), Shirley Perello (HON)
    bahis siteleri