Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | Nový Zéland – Brazílie 0:1 (kon.) | Kanada – Jihoafr. republika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbie 3:0 (kon.) | V. Británie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – KLDR 5:0 (kon.)
konec
Kanada
3:0 (1:0)
Jihoafrická republika
Sobota 28.07.2012, 15:45 • City of Coventry Stadium, Coventry • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    87
    Kanaďanka Brittany Timková nahrazuje na hřišti unavenou Melissu Tancrediovou, jenže zařídila vedoucí branku "javorových listů" v zápase.
     
    89
    Jihoafričanky se z ničeho nic dostaly do brankové šance. Nehlídaná Kylie Louwová si zpracovávala míč v malém vápně docela divoce a ten se otřel o ruku obránkyně Kanady. Sudí Pedersonová však nedovolený zákrok na penaltu neviděla, takže se hraje dále.
     
    88
    Další branka byla na cestě, ale Sinclairovou připravila o míč Amanda Sisterová. Sinclairová opět běžela sama na Mndaweniovou, ale ta ji vychýlila z dráhy a poslala hodně do rohu hřiště.
     
    86
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tentokrát se kanadská kapitánka již trefila. Jihoafričankám nevyšla ofsajdová past a CHRISTINE SINCLAIROVÁ unikala osamoceně na Mndaweniovou. Míč ji poslala po zemi k tyči a na to brankářka nemohla reagovat.
     
    83
    Na hřišti vidíme další novou tvář. Za Portii Modiseovou naskakuje na pažit stadionu v Coventry Noko Matlouová.
     
    81
    Kanaďanky už hrajou na krásu. Sinclairová posunula míč Dianě Mathesonové a ta orazítkovala břevno Mndaweniové. Ta se po míči jen koukala a prakticky se ani nehla.
     
    74
    Za kanadský celek se představí také Jonelle Filignová, která právě vystřídala Kaylyn Kyleovou.
     
    69
    Změna také v taboře Jihoafrické republiky. Zápas skončil pro Andisiwe Mgcoyiovou a vystřídala ji Sanah Mollová.
     
    68
    První střídání v zápase připravil trenér Kanady John Herdman. Z trávníku stahuje Robyn Gayleovou a na její místo nastupuje Chelsea Stewartová.
     
    63
    Sisterová na poslední chvíli zmařila stoprocentní šanci pro Melissu Tancrediovou, takže Kanada nezvýší svůj náskok. Útočnice Kanady ovšem nebyla daleko od třetího zásahu.
     
    58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Udeřilo hned na druhé straně. Centrovaný míč parádně trefila hlavou CHRISTINE SINCLAIROVÁ, míč se odrazil od břevna ještě jednou ke kapitánce Kanady a ta vrátila míč do sítě.
     
    53
    Portia Modiseová je již na trávníku a jelikož ukopla soupeřce míč po její faulu, sudí Pedersonová poprvé v zápase vytahuje z kapsičky žlutou kartu.
     
    32
    Tak dlouho si dávaly přednost kanadská brankářka LeBlancová s obránkyní Gayleovou až mezi ně vpadla na malém vápně Andisiwe Mgcoyiová a téměř vystřelila branku. Míč se však ztečoval na břevno a bude to roh.
     
    10
    Obránkyně Jihoafrické republiky Amanda Sisterová zahrála míč do zámezí a Kanada se ujme rohového kopu. Kaylyn Kyleová nacentrovala míč a brankářka Mndaweniová vyboxovala míč o břevno mimo brankový prostor.
     
    7
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z první šance zápasu jde Kanada do vedení. Diana Mathesonová z pravé strany poslala přízemní centr a neobsazená MELISSA TANCREDIOVÁ otevírá střelecký účet zápasu.

    Tomáš Martínek

    Branky: 7. Tancrediová, 58. Sinclairová, 86. Sinclairová

    Karty:   53. Modiseová (JAR)


    Kanada: LeBlancová - Moscatová, Gayleová (68. Stewartová), Wilkinsonová, Sesselmannová - Kyleová (74. Filignová), Mathesonová, Scottová, Schmidtová - Sinclairová, Tancrediová (87. Timková). Trenér: John Herdman.
    Jihoafrická republika: Mndaweniová - Sisterová, Van Wyková, Celeová, Janeová - Louwová, Dlaminiová, Hlumbaneová, Nyandeniová - Modiseová (83. Matlouová), Mgcoyiová (69. Mollová). Trenér: Mkhonzana Mkhonza.

    Rozhodčí: Christiana Pedersenová - Hege Steinlundová (obě NOR), Lada Rojćová (CRO)
    bahis siteleri