Japonsko – Švédsko 0:0 (kon.) | Nový Zéland – Brazílie 0:1 (kon.) | Kanada – Jihoafr. republika 3:0 (kon.)
USA – Kolumbie 3:0 (kon.) | V. Británie – Kamerun 3:0 (kon.) | Francie – KLDR 5:0 (kon.)
konec
Kanada
3:0 (1:0)
Jihoafrická republika
Sobota 28.07.2012, 15:45 • City of Coventry Stadium, Coventry • Olympijské hry - ženy
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Kanaďanky si v pohodě poradily s Jihoafrickou republikou v poměru 3:0, když dva góly vsítila kapitánka týmu Christine Sinclairová a jednu branku přidala Melissa Tancrediová. V tabulce tak Kanada dýchá na záda Švédkám a Japonkám, které ukořistily již body čtyři. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (17:39:04)
     
    Konec zápasu.
     
    87
    Kanaďanka Brittany Timková nahrazuje na hřišti unavenou Melissu Tancrediovou, jenže zařídila vedoucí branku "javorových listů" v zápase.
     
    90+4
    Sinclairová si šla za hattrickem, ale obránkyně Sisterová její střelu zblokovala. Okamžitě pádila na druhou stranu hřiště Sanah Mollová, ale ani ona nevystřelila dostatečně přesně.
     
    90+3
    Kanaďanky si hrají s míčem u vlastní branky, to by se jim mohlo nevyplatit. Jejich soupeřky je ještě v posledních minutách nepříjemně napadají.
     
    90+1
    Nastavovat se asi příliš nebude, o osudu zápasu je již dávno rozhodnuto. Ránu na LeBlancovou nyní vyslala Nyandeniová, jenže mezi tři tyče nenamířila.
     
    89
    Jihoafričanky se z ničeho nic dostaly do brankové šance. Nehlídaná Kylie Louwová si zpracovávala míč v malém vápně docela divoce a ten se otřel o ruku obránkyně Kanady. Sudí Pedersonová však nedovolený zákrok na penaltu neviděla, takže se hraje dále.
     
    88
    Další branka byla na cestě, ale Sinclairovou připravila o míč Amanda Sisterová. Sinclairová opět běžela sama na Mndaweniovou, ale ta ji vychýlila z dráhy a poslala hodně do rohu hřiště.
     
    86
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tentokrát se kanadská kapitánka již trefila. Jihoafričankám nevyšla ofsajdová past a CHRISTINE SINCLAIROVÁ unikala osamoceně na Mndaweniovou. Míč ji poslala po zemi k tyči a na to brankářka nemohla reagovat.
     
    85
    Další zahozená šance Severoameričanek. Christine Sinclairová byla osamocena na vzdálenější tyči, kam mířil nakopávaný balon. Jenže míč do branky nedostala.
     
    83
    Na hřišti vidíme další novou tvář. Za Portii Modiseovou naskakuje na pažit stadionu v Coventry Noko Matlouová.
     
    81
    Kanaďanky už hrajou na krásu. Sinclairová posunula míč Dianě Mathesonové a ta orazítkovala břevno Mndaweniové. Ta se po míči jen koukala a prakticky se ani nehla.
     
    79
    Jihoafrický trenér Mkhonzana Mkhonza se zajímá o zdravotní stav Sisterové. Uvidíme, zda bude pokračovat nebo bude střídána.
     
    77
    Kanada se ještě snaží přidat nějakou další branku. Na trávníku však sedí Amanda Sisterová a nejspíše bude muset být ošetřena.
     
    74
    Za kanadský celek se představí také Jonelle Filignová, která právě vystřídala Kaylyn Kyleovou.
     
    71
    Standardka Jihoafričanek mířila do malého vápna a hráčky z Afriky si vybojovaly rohový kop. Následný centr vyboxovává Karina LeBlancová.
     
    69
    Změna také v taboře Jihoafrické republiky. Zápas skončil pro Andisiwe Mgcoyiovou a vystřídala ji Sanah Mollová.
     
    68
    První střídání v zápase připravil trenér Kanady John Herdman. Z trávníku stahuje Robyn Gayleovou a na její místo nastupuje Chelsea Stewartová.
     
    66
    Hra se po několika zajímavých okamžicích v minulých minutách poměrně uklidnila. Míč je u brankářky JAR Thokozile Mndaweniové.
     
    63
    Sisterová na poslední chvíli zmařila stoprocentní šanci pro Melissu Tancrediovou, takže Kanada nezvýší svůj náskok. Útočnice Kanady ovšem nebyla daleko od třetího zásahu.
     
    61
    Diana Mathesonová spadla po vzájemném souboji na Mgcoyiovou a ta se zvedá z trávníku poměrně pomalu.
     
    58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Udeřilo hned na druhé straně. Centrovaný míč parádně trefila hlavou CHRISTINE SINCLAIROVÁ, míč se odrazil od břevna ještě jednou ke kapitánce Kanady a ta vrátila míč do sítě.
     
    56
    Jihoafričanky se snažily o rychlý protiútok, jenže přihrávka Modiseové na Mgcoyiovou byla nepřesná. Míč letící do zámezí zkušeně pohlídala Carmelina Moscatová.
     
    55
    Kanaďanka Sesselmanová přihrála kapitánce Sinclairové a ta našla ideálně si nabíhající Sophii Schmidtovou ze druhé vlny. Ta však místo střela spíše zakopla o míč, takže druhý gól v síti Jihoafričanek neuvidíme.
     
    53
    Portia Modiseová je již na trávníku a jelikož ukopla soupeřce míč po její faulu, sudí Pedersonová poprvé v zápase vytahuje z kapsičky žlutou kartu.
     
    52
    Stále se snaží o nápor Jihoafričanky, jenže jejich ofenzivní choutky končí přibližně třicet metrů od branky Kariny LeBlancové.
     
    49
    Tým Kanady začal hodně vlažně a přenechal iniciativu soupeři. Na trávníku nyní leží Portia Modiseová po souboji s Kaylyn Kyleovou. Ta ji přišlápla kotník a útočnice JAR jde s bolestivou grymasou za lajnu.
     
    47
    Jihoafričanky zahrozily hned v úvodu druhého poločasu. Na centrovaný míč si naskakovaly hned dvě fotbalistky JAR a Portia Modiseová nakonec hlavičkovala dosti slabě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Rozhodčí Pedersenová nastavila jen osm vteřin nád rámec pětačtyřiceti minut. V prvním poločase jsme neviděli moc pohledný fotbal, přesto se hned v úvodu dostala Kanada do vedení 1:0 díky přízemní střele Tancrediové k tyči. Druhý poločas bude zahájen zhruba v 16:45.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Do brankářky Thokozile Mndaweniové vlétla na centrovaný míč Melissa Tancrediová a doslova ji sestřelila. Bude se pískat faul proti brance Kanady, ale viděli jsme další z nakopávaných míčů, kterými se Kanada snaží o navýšení skóre.
     
    42
    Amanda Dlaminiová, kapitánka Jihoafrické republiky, se ocitla v ofsajdu a rozhodčí to moc dobře viděla. Přesto je více u míče Kanada.
     
    40
    Kanada v náporu. Scottová posunula míč na Mathesonovou, jenže ta centr zpackala. Uvidíme odkop od branky Jihoafrické republiky.
     
    37
    Hra postupně ztrácí tempo. Kanaďanky vedou a hrají co jim stačí, Jihoafričanky nemají zřejmě kvalitu na to, aby dnes mohly pomýšlet na vítězství.
     
    36
    Ze země se hodně těžce sbírá Jihoafričanka Mpumi Nyandeniová, která před malou chvíli prošla soubojem s Lauren Sesselmannovou. Bude ovšem v pořádku, zraněná není.
     
    34
    Na polovině hřiště faulovala Refiloe Janeová a Kanaďanka Carmelina Moscatová posílá dlouhý balon "do ohně". Brankářka Mndaweniová však nyní byla při zákroku jistá.
     
    32
    Tak dlouho si dávaly přednost kanadská brankářka LeBlancová s obránkyní Gayleovou až mezi ně vpadla na malém vápně Andisiwe Mgcoyiová a téměř vystřelila branku. Míč se však ztečoval na břevno a bude to roh.
     
    29
    Tentokrát se dopředu probojovaly Kanaďanky, konkrétně u pravé postranní čáry získala míč Rhian Wilkinsonová. Poslala balon na Kaylyn Kyleovou a ta hodně vystrašila Thokozile Mndaweniovou.
     
    26
    Hráčky JAR kombinují v těsné blízkosti branky Kanady, jenže míč vyváží do bezpečí Kyleová. Přesto se fotbalistky z Afriky prezentují aktivním fotbalem.
     
    24
    Severoameričanky mohly vést již dva nula, to by ale Kaylyn Kyleová musela namířit přesněji k levé tyči. Její rána mířila mimo branku Jihoafrické republiky.
     
    22
    Nepozornost v obraně Kanady málem přinesla vyrovnání. Andisive Mgcoyiová šla poctivě za míčem do souboje a její střelu musela lapit Karina LeBlancová.
     
    21
    Míč putuje pouze v prostoru poloviny hřiště, ani jeden z týmů nemá chuť útočit. Kanada se dostala rychle do vedení a to ji asi ukolébalo.
     
    18
    Jihoafričanky drží míč jen sporadicky. Když už se dostanou k balonu, nepřesný centr si sebere obrana Kanaďanek.
     
    17
    Rhian Wilkinsonová nacentrovala tak nebezpečně, že Mndaweniová musela boxovat míč na roh. Kanada je v náporu.
     
    15
    U míče budou fotbalistky Jihoafrické republiky. Desiree Scottová faulovala Gabisile Hlumbaneovou. Ty však míč rychle ztrácejí a hra se opět přesouvá před branku Mndaweniové.
     
    13
    Kanaďanka Tancrediová unikla po levé straně, poslala centr na úroveň penalty a Lauren Sesselmannová neměla daleko k druhé brance země Javorového listu.
     
    12
    Hodně nepřesný střelecký pokus má nyní na svém kontě kapitánka JAR Amanda Dlaminiová.
     
    10
    Obránkyně Jihoafrické republiky Amanda Sisterová zahrála míč do zámezí a Kanada se ujme rohového kopu. Kaylyn Kyleová nacentrovala míč a brankářka Mndaweniová vyboxovala míč o břevno mimo brankový prostor.
     
    7
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z první šance zápasu jde Kanada do vedení. Diana Mathesonová z pravé strany poslala přízemní centr a neobsazená MELISSA TANCREDIOVÁ otevírá střelecký účet zápasu.
     
    6
    Po nenápadné akci málem doputoval míč k unikající Portii Modiseové z týmu Jihoafrické republiky.
     
    5
    Jihoafričanky zatím nepotvrzují roli outsiderek zápasu. Andisiwe Mgcoyiová vybojovala autové vhazování u šestnáctky Kanady.
     
    4
    Po narážečce s Kyleovou se do velkého vápna Jihoafrické republiky dostala opět Diana Mathesonová, ale míč ji utekl do autu.
     
    2
    Pokus o kolmou přihrávku Diany Mathesonové z Kanady končí v zámezí. Vykopávat bude brankářka Thokozile Mndaweniová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu výkopu, balon si jako první osahají fotbalistky Kanady. Utkání bude řídit Norka Christiana Pedersenová.
     
    V sestavě Kanady vidíme dvě změny. V brance se oproti prvnímu duelu představí Karina LeBlancová a v obraně Robyn Gayleová.
     
    Jihoafričanky oblékly mílé dresy se zelenými pruhy, Kanaďanky jsou na trávníku stadionu v Coventry v červeném úboru.
     
    Fotbalistky obou celků jsou na trávníku a nyní si poslechneme hymny Kanady a Jihoafrické republiky.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: LeBlancová - Moscatová, Gayleová, Wilkinsonová, Sesselmannová - Kyleová, Mathesonová, Scottová, Schmidtová - Sinclairová, Tancrediová. Trenér: John Herdman.

    Náhradnice: McLeodová - Stewartová, Parkerová, Filignová, Timková, Zurrerová, Chapman.

    Jihoafrická republika: Mndaweniová - Sisterová, Van Wyková, Celeová, Janeová - Louwová, Dlaminiová, Hlumbaneová, Nyandeniová - Modiseová, Mgcoyiová. Trenér: Mkhonzana Mkhonza.

    Náhradnice: Barkerová - Moodalyová, Vilakaziová, Smedaová, Ntswengová, Matlouová, Mollová.

    Rozhodčí: Christiana Pedersenová - Hege Steinlundová (obě NOR), Lada Rojćová (CRO).
     
    Kanaďanky hrály v prvím zápase Olympijských her vyrovnanější partii než Jihoafrická republika. Jediný zásah Severoameričanek zaznamenala na 1:2 v pětapadesáté minutě Melissa Tancrediová. Jihoafričanky prohrály o tři góly v poměru 1:4, když branku JAR vstřelila Portia Modiseová.
     
    Jelikož dnes po poledni uhrály Švédky s Japonkami remízu 0:0 a oba týmy mají čtyři body, Kanadu i Jihoafrickou republiku zachrání v boji o přímý postup ze skupiny jen dnešní výhra.
     
    Zápas o naději na postup dnes čeká fotbalistky Kanady a Jihoafrické republiky. Oba týmy na úvod turnaje prohrály a proto dnes musí tým myslící na postup ze Skupiny F bezpodmínečně bodovat. Favoritem zápasu je celek Kanady, uvidíme jak se s touto rolí popasuje.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Tomáš Martínek

    Branky: 7. Tancrediová, 58. Sinclairová, 86. Sinclairová

    Karty:   53. Modiseová (JAR)


    Kanada: LeBlancová - Moscatová, Gayleová (68. Stewartová), Wilkinsonová, Sesselmannová - Kyleová (74. Filignová), Mathesonová, Scottová, Schmidtová - Sinclairová, Tancrediová (87. Timková). Trenér: John Herdman.
    Jihoafrická republika: Mndaweniová - Sisterová, Van Wyková, Celeová, Janeová - Louwová, Dlaminiová, Hlumbaneová, Nyandeniová - Modiseová (83. Matlouová), Mgcoyiová (69. Mollová). Trenér: Mkhonzana Mkhonza.

    Rozhodčí: Christiana Pedersenová - Hege Steinlundová (obě NOR), Lada Rojćová (CRO)
    bahis siteleri