50 m volný způsob - rozplavby (ženy) Kromowidjojoová (kon.) | 1500 m volný způsob - rozplavby (muži) Sun (kon.)
4x100 poloh. z. - rozplavby (ženy) Austrálie (kon.) | 4x100 poloh. z. - rozplavby (muži) USA (kon.)
200 m znak - Finále (ženy) Missy Franklinová (USA) (kon.) | 100 m motýlek - Finále (muži) Michael Phelps (USA) (kon.)
800 m volný způsob - Finále (ženy) Katie Ledeckyová (USA) (kon.) | 50 m volný způsob - Finále (muži) Florent Manadou (FRA) (kon.)
50 m volný způsob - semifinále (ženy) (kon.)
konec
100 m motýlek - Finále (muži)

Michael Phelps (USA)

Pátek 03.08.2012, 20:40Olympijské hry - Plavání
Sledujte:
     
    Teď už pojďme na ženské finále 800m volně. (20:46:58)
     
    Tak Milorad Čavič až čtvrtý, na obrátce přitom vedl. Podle časů je patrné, jak vyrovnaný závod byl.
     
    1. Michael Phelps (USA) - 51:21
    2. Chad le Clos (RSA) - 51:44
    3. Evgeny Korotyškin (RUS) - 51:44
    4. Milorad Čavič (SRB) - 51:81
    5. Steffen Deibler (GER) - 51:81
    6. Joeri Verlinden (NED) - 51:81
    7. Tyler McGill (USA) - 51:88
    8. Konrad Czerniak (POL) - 52:05
     
    Jihoafričan Chad le Clos dohmátl ve stejném čase jako Rus Korotyškin. Vypadá to ale na stříbro pro le Close.
     
    100m
    Fenomenální štika mezi kapry Michael Phelps to stihl a bere své 17. olympijské zlato, v Londýně své třetí!
     
    Milorad Čavič si plave pro zlato, ale je to vyrovnané, Phelps se dotahuje!
     
    50m
    Čavič na obrátce první, Phelps až sedmý!
     
    Phelps se zpozdil na startu, ale už se žene dopředu.
     
    Je odstartováno!
     
    Michael Phelps si za pár sekund poplave pro zlato v posledním individuálním závodě jeho olympijské kariéry.
     
    STARTOVNÍ LISTINA:

    Konrad Czerniak (POL)
    Třiadvacetiletý závodník získal před 2 lety svou první velkou medaili. Byl to bronz z mistrovství Evropy. Loni to dokonce bylo stříbro na mistrovství světa.

    Joeri Verlinden (NED)
    Tenhle chlap rozhodně nepatří k aspirantům na "bednu". Zatím na žádné větším individuálním závodě nepostoupil ani do finále. Je držitelem holandského rekordu na 100m i na 200m motýlkem. Peking mu těsně unikl o 23 setin sekundy, když byl na 16. místě na evropském šampionátu. Je to tedy jeho první olympiáda a už teď se dá řici, že je to jeho největší plavecký úspěch.

    Tyler McGill (USA)
    Jeho největším úspěchem je podíl na zlatu ze štafety, do které nastoupil v rozplavbách na ME 2009 a na mistrovství světa 2011.
    Na posledním jmenovaném šampionátu byl v závodě jednotlivců třetí za Phelpsem a Czerniakem, se kterými se dnes znovu utká.
    Na předolympijských kvalifikačních závodech ve Státech tohoto roku finišoval na 100m motýlkem druhý za Phelpsem a před Lochtem. I když to nebylo v nikterak oslnivém čase, kvalifikoval se tím do Londýna.

    Michael Phelps (USA)
    Sedmadvacetiletý plavecký fenomén. Netřeba ho představovat, ale přeci jen... Tady na olympiádě už má 2 zlata a 2 stříbra. Z individuálních závodů to je stříbro ze 200m motýlkem a prvenství za 200m polohově. Překonal tak v Londýně reekord v počtu získaných olympijských medailí (k dnešku 16x zlato, 2x stříbro, 2x bronz). Na 7 tratích je obhájcem světového rekordu. Od roku 2003 na všech velkých závodech získal minimálně 4 zlaté medaile. V Pekingu jich ukořistil 8, z toho 5 v individuálním závodě. Je to, s trochou nadsázky řečeno, fyzikální hříčka přírody. Fenomén, vodní žralok, který kdyby si všechny získané medaile pověsil na krk, v mžiku by ho stály ke dnu.

    Chad le Clos (RSA)
    Dvacetiletá vycházející hvězdička světového plavání. Po mnoho úspěších na juniorské úrovni zaznamenal již několik medailí mezi dospělími. V roce 2010 to bylo zlato z motýlku na 200m na světovém šampionátu, no a před třemi dny na stejné trati dokonce zlato olympijské, když o 5 setin sekundy dohmátl před Phelpsem.
    V Londýně startoval také ve 2 štafetách (jedno finále) a také ve 200m a 400m polohově. Na delší instanci obsadil 5. místo. Vyhrál své semifinále 100m motýlkem druhým časem za Phelpsem. Je tedy kandidátem na medaili.


    Milorad Čavič (SRB)
    Má dvojí občanství - srbské i americké. Narodil se totiž za velkou louží, kde se do velkého plavání dostal na univerzitě v Berkley. Několikanásobný držitel medailí z mistrovství Evropy. Je držitelem rekordu na 50m motýlek pro tento kontinent. Rovněž má na této trati zlato ze světového šampionátu z roku 2009 - zaplaval ho ve světovém rekordu, který ale druhý den překonal Phelps. Na poslední olympiádě v Pekingu v rozplavbách překonal olympijský rekord disciplíny, ve které se nyní bude závodit. Avšak ve finále skončil stříbrný za Phelpsem.

    Steffen Deibler (GER)
    Tento závodník sbíral větší úspěchy v posledních 2 letech na mistrovstvích Evropy, kde sbíral triumfy na tratích 100m a 200m polohově. Třikrát za sebou byl třetí na německém mistrovství v závodě 100m volným způsobem. Z krátkého bazénu drží světový rekord na 50m motýlkem. Byl zde v semifinále této disciplíny sice druhý za Phelpsem, ale ve vyrovnaných časech všech finalistů by to bylo na 7. místo.

    Evgeny Korotyškin (RUS)
    Ve 29 letech už je to plavecký veterán. Loni ze 7 závodů světového poháru dvakrát na 100m motýlkem vyhrál. Jinak ale nepatří mezi favoriti tohoto finále. Zajímavostí je, že ho trénuje jeho matka. A také, že by se jednou chtěl naučit pilotovat letadlo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:38.

    David Bohata

    Michal Sabó

    bahis siteleri