Eindhoven – Ajax 4:2 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
4:2 (2:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 05.08.2012, 18:00 • Amsterdam ArenA • Nizozemský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Dnes je to ode mne prozatím vše, u dalších zápasů se těším na shledanou. (19:58:50)
     
    První soutěžní duel v Nizozemsku znamenal zápas vysoké kvality. Do vedení šlo PSV, za které se trefil vve 3. minutě po rohu Toivonen. Na něj navázal v 11. minutě Lens a premiéra nového kouče Advocaata vypadala přímo snově. Před půlí však snížil Alderweireld a do kabin se šlo za stavu 2:1. Po změně stran poté na 3:1 zasunul po nádherné individuální akci Willemse jeho kolega Toivonen a PSV vedlo znovu o dvě branky. Tuto situaci ještě hráčům z Eindhovenu zkomplikoval vlastní brankou Marcelo, jenže na srovnání to Ajaxu nestačilo. V nastaveném čase totiž po pěkné nahrávce Depaye uzavřel na konečných 4:2 Georginio Wijnaldum.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    PSV právě vstřelilo branku!
    První trofej sezony v Nizozemsku míří do Eindhovenu! Akce na levé straně se dostala na Depaye, který našel krásně rozeběhnutého GEORGINIJA WIJNALDUMA, jenž chytře obstřelil Vermeera a zajistil tak PSV trofej.
     
    90+4
    Takže se balon sunul zase vpřed směr Tyton. Centrovaný míč našel hlavu Klaassena, který posouval za sebe, ale tam je jen brankář PSV.
     
    90+4
    Míč se od brankáře Tytona dostával až na Lense na hrot útoku, ale sudí mává ofsajd.
     
    90+2
    Wijnalduma o pár vteřin později sebral ze zadu jako kleště Toby Alderweireld a po zásluze tak vidí žlutý kartónek.
     
    90+2
    Ajax už se ke tlaku na útočné polovině nedostává. Rychlá kombinace na druhé straně hledala před brankou Depaye. Před ním zakročil včas brankář Vermeer.
     
    90+1
    van Rhijn vidí žlutou kartu za faul na vlastní polovině.
     
    90
    Özbiliz ale na pravé straně přes Willemse neprošel, a tak bude obránce PSV vhazovat. Sudí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Willems ale o pár vteřin později našel Wijnalduma pouze v ofsajdu, a tak balon znovu dostane tým Ajaxu.
     
    89
    To už však neplatí a kombinují hráči PSV.
     
    89
    Ajax už znovu u míče a bude se pokoušet o jeden z posledních útoků směr Tyton. Deset hráčů je na útočné polovině.
     
    87
    Na druhé straně zkoušel i v pádu odcentrovat do vápna Lens, ale je z toho jen odkop od brány v podání Ajaxu Amsterdam.
     
    86
    Teď si ale nerozumněl se spoluhráči Alderweireld, který nahrává místo na Kopperse do zámezí.
     
    86
    Ajax drží míč na svých kopačkách a žene se za vyrovnáním.
     
    84
    PSV podruhé střídá. Narsingha nahradí na trávníku talentovaný Memphis Depay.
     
    83
    Lens na levé straně zkusil ostrým centrem oslovit Narsingha, ale míč uzmul brankář Vermeer.
     
    82
    Velká šance Ajaxu! Z levé strany se k centru prosadil Koppers. Ten jím našel na malém vápně, ale trošku z úhlu De Jonga, ale kapitán celku z Amsterdamu branku přestřeluje!
     
    81
    Ten se z trávníku sbírá jen velmi těžce a musí odkulhat za postranní čáru. Hra pokračuje a míč mají na svých kopačkách hráči PSV.
     
    79
    Následně dostává na vlastní polovině žluté upozornění i De Jong, který ve skluzu nekompromisně trefil Strootmana.
     
    78
    Žlutá karta pro Thea Janssena, který při dobíhání míče nakopl van Bommela. Následovala menší šarvátka, ale sudí Kuipers ji řeší pouhou žlutou kartou.
     
    76
    A Dico Koppers na trávníku nahrazuje Dijkse.
     
    76
    Ajax na druhou branku reaguje střídáním. Sigthórssona na place nahradí Davy Klaassen.
     
    75
    Ajax právě vstřelil branku!
    Kuriózní vlastní branka dostává celek z Amsterdamu na dostřel. Centr z pravého křídla cpal do vápna Özbiliz, ale De Jong na něj nedoskočil. Balon skončil na kopačce MARCELA, který si jej neuvěřitelným způsobem posílá prudkou ranou do vlastní branky.
     
    74
    Střelec dvou branek Ola Toivonen odchází ze hřiště a nahradí ho Georginio Wijnaldum.
     
    73
    Lens v útoku neuspěl, když si nerozuměl se spoluhráči, a tak jde směrem vpřed Ajax, který zhruba dvacet minut před koncem duelu ztrácí dvě branky.
     
    71
    V souboji kapitánů fauluje De Jong záložníka van Bommela. Přímý kop pro PSV ze zhruba poloviny hřiště.
     
    69
    Slušně procházel obranou PSV Özbiliz, který se sice k centru nedostal, ale poslal alespoň míč na van Rhijna. Jeho exekuce centru nebyla zlá, ale jelikož stál v ofsajdu, tak by stejně nebyla nic platná.
     
    67
    Mertensova nahrávka na volného Toivonena je zastavena rukou van Rhijna, a tak bude mít PSV výhodu přímého volného kopu z levé strany.
     
    65
    Šance pro Ajax! Na pravé straně se dostal po nahrávce od Janssena Özbiliz, jenže ten z bezprostřední blízkosti pálí velkou příležitost pouze do vyběhnuvšího Tytona.
     
    65
    Ajax poprvé střídá. Lasse Schöne nahrazuje na trávníku Viktora Fischera.
     
    64
    Janssen na straně druhé ve spolupráci s Blindem zkoušel odcentrovat do pokutového území, ale Hutchinson blokuje na roh.
     
    62
    Lens posunul na levé straně na Willemse, který se pokoušel podobně, jako u třetí branky projít přes van Rhijna. Tentokrát mu to ale nevyšlo a do útoku míří Ajax.
     
    60
    Další rychlá akce momentálně vedoucího celku šla ze středu hřiště na Mertense, který již hledal uličkou na pravé straně Narsingha. Toho ale zastavuje na jedničku Dijks.
     
    58
    Neuvěřitelná šance PSV nekončí brankou! Toivonen našel za obranou Ajaxu Lense, který sám před Vermeerem ještě přihrál na pravou stranu na Narsingha. Ten míč zachytil až příliš pozdě a jeho následný pokus o zasunutí balonu do branky končí na pravé tyči.
     
    57
    De Jong hledal na druhé straně volného Fischera, ale tomu se zatím dnes nedaří a o míč znovu přichází.
     
    56
    Třetí gól hráče kouče Advocaata nabudil, a tak se ženou za dalším úspěchem. Po centru ale neuspěl dnes zatím neviditelný rychlík Dries Mertens.
     
    53
    PSV právě vstřelilo branku!
    Parádní akce hráčů PSV znamená jejich třetí branku. Krásně to snad na svém prvním útočném výletě v utkání udělal Willems, který ukázkově zamotal hlavu van Rhijnovi, když si několikrát přehodil míč z pravé nohy na levou. Tou poté prudkým míčem nacentroval balon na pravou stranu na volného OLU TOIVONENA, který se již před odkrytou brankou nemýlil a pohodlně střílí svůj druhý gól v utkání.
     
    51
    Šance celku z Amsterdamu. Na hranici velkého vápna posunul Fischer míč na Sigthórssona, který si jej posunul na pravou nohu a prudce vypálil. Letící projektil končí zhruba metr od levé tyče branky PSV.
     
    50
    Na straně druhé to zkoušel Narsingh, ale přes Dijkse neprošel. Ten dobrým skluzem získal míč opět pro hráče Ajaxu.
     
    48
    Po Janssenově centru se odražený míč dostal na kopačku Viktora Fischera, který však prováhal vhodný moment ke střele. O pár vteřin později tak vypálil van Rhijn, ale pouze do připraveného Tytona.
     
    46
    Velká šance Ajaxu hned v úvodu druhé půle! Alderweireld našel za Mertensem a Boumou svého spoluhráče van Rhijna. Ten nabral výbornou rychlost a proti němu se vyřítil i Tyton. Mladý obránce brankáře obstřelil, ale bohužel pro něj jde jeho přízemní pokus těsně mimo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    PSV skočilo do utkání o Superpohár přímo snově. Po třech minutách jej totiž poslal po rohovém kopu do vedení Ola Toivonen. Když na branku blonďatého Švéda navázal v 11. minutě po skvělé individuální akce Lens, tak se zdálo, že bude jen otázkou času, kdy hráči z Eindhovenu přidají další gól. Ten však díky zlepšené hře Ajaxu přišel na druhé straně, když se v závěru první půle trefil po rohu Toby Alderweireld. Druhý poločas, který sudí Kuipers zahájí zhruba ve 19:02 tak slibuje jistě ještě napínavou podívanou o první trofej sezony.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    A mohlo být srovnáno! Anitův báječný pas za obranu našel Siema De Jonga, který však osamocen neměl ideální první dotek, a od kopačky se mu míč odráží až ke Tytonovi.
     
    44
    Ajax právě vstřelil branku!
    A z celkem zbytečného rohu přichází snížení celku z Amsterdamu! Rohový kop z pravé strany našel v klubku hráčů hlavičku TOBYHO ALDERWEIRELDA, který z pomocí horní tyče těsně před pauzou dává na 1:2.
     
    44
    Özbiliz celkem snadno prošel přes Jetra Willemse a od brankové čáry centroval na spoluhráče. Míč našel Boumu, který trošku dezorientovaně odkopává na rohový kop.
     
    42
    O malou chvíli později přišel na řadu rohový kop momentálně vedoucího týmu. Ten našel z kopačky Lense hlavu Toivonena, který ale míří v záklonu mimo Vermeerovi tyče.
     
    41
    Fischer při snaze předeběhnout Hutchinsona fauluje, a tak bude rozehrávat PSV.
     
    40
    Narsingh sice prošel přes Alderweirelda, jenže pomoci se mu vydal van Bommel, a toho sudí usvědčil z ofsajdu.
     
    38
    Obávaná levačka Thea Janssena ale neúřadovala. Zkušený záložník totiž napálil pouze zeď. Ajax přesto zůstává u míče.
     
    37
    Teď však nepřišla ideální nahrávka na Strootmana, a ten musí faulovat zhruba dvacet metrů od branky Anitu. Sudí Kuipers mu za skluz ukazuje žlutou kartu.
     
    36
    Ajax kombinuje na vlastní polovině, ale jakoby nevěděl kudy se do obrany PSV dostat. Obrana celku kouče Advocaata zatím pracuje na jedničku.
     
    34
    Do útoku se teď vysunul obránce Eindhovenu Hutchinson. Ten odcentroval do vápna, ale v něm úřaduje Blind, který stačil odkopnout. Míč se poté dostal až na Strootmana, který to z velké dálky neohroženě zkusil na Vermmera, ale ten prudkou ránu chytá.
     
    32
    Strootmanův přímý kop z pravé strany je ve zdi vytečován na rohový kop pro PSV.
     
    31
    Až teď sudí trestá. Konktrétně Mitchella Dijkse za faul na Narsingha. Toho vysunul lobem zatím parádně hrající Lens, a tak musel obránce Ajaxu zatáhnout za záchrannou brzdu,
     
    31
    Málem tu byla penalta! Strootman našel pěkně za obranou Lense, který po ataku upadnul, ale sudí Kuipers penaltu nenařizuje.
     
    30
    Po delším obléhání pokutového území Ajaxu se odhodlal z pravé strany k centru Lens, jenže jeho míč stačil Blind odkopnout do zámezí. PSV tak zůstaně u míče.
     
    28
    Na straně druhé prozměnu nevyšla nahrávka Blinda do uličky na De Jonga. Kapitána Ajaxu totiž k míči nepustil po dobrém výběhu z branky strážce svatyně Tyton.
     
    27
    van Bommel hledal na pravé strany rozeběhnutého Narsingha, ale ten se již k míči nedostane. Ten totiž byl až příliš dlouhý a proto končí v zámezí.
     
    26
    Přímý volný kop z pravé strany ale nebezpečí nepřinesl, když končí na dobře zformované zdi.
     
    25
    Teď už to bude pro Ajax asi nadějnější. Strootman zastavil za hranicí pravidel kapitána Siema De Jonga a uvidíme tak přímý kop ze zajímavé pozice zhruba dvacet metrů od branky.
     
    24
    Ten ale moc zajímavého nepřinesl, a tak musí Özbiliz raději zakopnout míč mimo hřiště po Lensově útoku podél pravé strany.
     
    23
    De Jong hledal před brankou z pravé strany Fischera, jenže míč je zblokován na rohový kop.
     
    22
    Dijks teď zabránil dalšímu takovému, když u postranní čáry odvážně atakoval Lense. Sudí Kuipers na jeho skluzu neviděl nic zakázaného, a tak hra pokračuje.
     
    21
    Míč má na svých kopačkách stále častěji Ajax, ale k šancím to prozatím nevede. PSV spoléhá na bleskové brejky do otevřené obrany, a to se zatím daří.
     
    19
    Alderweireld ve snaze o napadání fauluje Lense, a tak zhruba ze středu hřiště rychle rozehraje momentálně vedoucí celek.
     
    17
    Jen velmi chybělo třetí brance Eindhovenu! Marcelo se vydal na výlet, našel Lense, který mu zádami k brance vrátil do ideálního prostoru. Ten stoper PSV využil a stál sám před Vermeerem. Zkusil ho přehodit lehkým obloučkem, ale v malém vápně stačil jeden z hráčů Ajaxu odkopnout.
     
    16
    Centr do vápna vedoucího celku si zpracoval Theo Janssen rukou, a to sudí Kuipers moc dobře vidí. Odkop od branky PSV zařídí Tyton.
     
    15
    Dijks zastaven na pravé straně Narsinghem, a tak vhazuje PSV. Tomu však míč dlouho nedržel a už se kupředu hnal Sigthórsson. Islanďana však zastavil precizním obranným zákrokem Atiba Hutchinson.
     
    13
    Tak to je pro Ajax velká rána. Ani ne po čtvrt hodině ztrácí dvě branky, ale rozhodně to nebalí. Ve vápně se uvolňoval De Jong, když po ataku protihráče upadl. Sudí Kuipers penaltu nenařizuje, ale kontakt v souboji byl.
     
    11
    PSV právě vstřelilo branku!
    Čistá paráda! Hráči z Eindhovenu jdou do vedení 2:0 po parádní akci JEREMAINA LENSE. Ten si ve středu hřiště zpracoval míč na prsa a po jeho fantastickém zrychlení, kdy se Blind mohl tak koukat na číslo jeho dresu překonává Vermeera ladným obloučkem.
     
    10
    Šance Ajaxu! Po rohovém kopu hlavičkoval z pokutového území Alderweireld, který přeskočil Marcela a van Bommel na brankové čáře musel padající míč hlavičkou vyrazit mimo.
     
    10
    Jenže ten zatím úspěšný směrem vpřed není. De Jongova výzva na levou stranu na Fischera byla příliš přetažená, a míč tak končí v zámezí.
     
    9
    Po De Jongově nahrávce je v ofsajdu chycen Sigthórsson. U míče tak teď bude PSV, které zatím nechává držení míče Ajaxu.
     
    8
    Teď prozměnu De Jong nedokázal zachytit nahrávku Vurnona Anity z vlasní poloviny. Balon rychle rozehrává na své spoluhráče brankář Tyton.
     
    7
    Özbiliz se uvolňoval po pravém křídle, jenže jeho pouť za úspěšnou akcí ukončuje již v zárodku razantním odkopem Kevin Strootman.
     
    5
    Skutečně nečekaný úvodní úspěch PSV donutil Ajax ke zvýšení aktivity. Dlouhý míč ale na pravé straně nemohl van Rhijn stihnout, a tak od své branky odkopne Tyton.
     
    3
    PSV právě vstřelilo branku!
    A po něm se mění skóre! Na centr z levé strany si naskočil nikým nehlídaný blonďák OLA TOIVONEN, který prudkou hlavičkou prostřeluje Vermeera v brance Ajaxu! Hosté nepokryli ideálně přední tyč a to se jim vymstilo v podobě první branky utkání.
     
    3
    Faul na útočné polovině hráčů z Eindhovenu vyprodukoval Anita, a tak se musí společně se spoluhráči rychle vracet. Rohový kop pro PSV.
     
    1
    PSV začíná utkání s míčem na kopačkách. To však změnil Lens, který letící míč zpracoval rukou, sudí Kuipers ho okamžitě důrazně varuje, že za něco podobného příště uvidí kartu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již jsou na trávníku, a tak může duel o Superpohár za pár okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Tyton - Hutchinson, Bouma, Marcelo, Willems - Strootman, van Bommel, Toivonen - Lens, Narsingh, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Ajax Amsterdam: Vermeer - van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks - De Jong, Anita, Janssen - Özbiliz, Sigthórsson, Fischer.

    Trenér: Frank de Boer

    Rozhodčí: Bjorn Kuipers - Sander van Roekel a Erwin Zeinstra.
     
    Proti tomu však bude stát Ajax Amsterdam. Aktuální mistr Eredivisie pod vedením Franka de Boera vstupuje do dnešního klání v pozici mírného favorita. Přes léto však celek z Amsterdamu opustila dlouholetá stálice zadních řad a kapitán týmu Vertonghen, který zamířil do Tottenhamu. Amsterdamský gigant na jeho místo posilu nepřivedl, a tak dává prostor hráčům z vyhlášené líhně talentů. O místo na slunci by se měli porvat například van der Hart, Koopers, nebo šikovný útočník Viktor Fischer.
     
    PSV Eindhoven má v letošní sezoně co napravovat. Závěr té loňské se mu totiž vůbec nepovedl a díky tomu si letos zahraje pouze Evropskou ligu. To vše již pod vedením staronového kouče Dicka Advocaata, který se po ruské anabázi vrací do Eindhovenu po čtrnácti letech a jsou v něj vkládána velká očekávání. Svou první trofej může ukořistit již dnes večer.
     
    Johan Cruijff Schaal, neboli Superpohár začne sezonu v Nizozemsku. Proti sobě se střetnou vítěz Eredivisie Ajax Amsterdam s vítězem národního poháru a velkým rivalem PSV Eindhoven.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 3. Toivonen, 11. Lens, 53. Toivonen, 90+4. Wijnaldum - 44. Alderweireld, 75. Marcelo (vla.)

    Karty:   37. Strootman (PSV) - 31. Dijks (AJA), 78. Janssen (AJA), 90+1. van Rhijn (AJA), 90+2. Alderweireld (AJA)


    PSV Eindhoven: Tyton - Hutchinson, Bouma, Marcelo, Willems - Strootman, van Bommel, Toivonen (74. Wijnaldum) - Lens, Narsingh (84. Depay), Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Ajax Amsterdam: Vermeer - van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks (76. Koppers) - De Jong, Anita, Janssen - Özbiliz, Sigthórsson (76. Klaassen), Fischer (65. Schöne).

    Trenér: Frank de Boer

    Rozhodčí: Bjorn Kuipers - Sander van Roekel a Erwin Zeinstra
    bahis siteleri