Eindhoven – Ajax 4:2 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
4:2 (2:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 05.08.2012, 18:00 • Amsterdam ArenA • Nizozemský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    PSV právě vstřelilo branku!
    První trofej sezony v Nizozemsku míří do Eindhovenu! Akce na levé straně se dostala na Depaye, který našel krásně rozeběhnutého GEORGINIJA WIJNALDUMA, jenž chytře obstřelil Vermeera a zajistil tak PSV trofej.
     
    90+2
    Wijnalduma o pár vteřin později sebral ze zadu jako kleště Toby Alderweireld a po zásluze tak vidí žlutý kartónek.
     
    90+1
    van Rhijn vidí žlutou kartu za faul na vlastní polovině.
     
    84
    PSV podruhé střídá. Narsingha nahradí na trávníku talentovaný Memphis Depay.
     
    82
    Velká šance Ajaxu! Z levé strany se k centru prosadil Koppers. Ten jím našel na malém vápně, ale trošku z úhlu De Jonga, ale kapitán celku z Amsterdamu branku přestřeluje!
     
    78
    Žlutá karta pro Thea Janssena, který při dobíhání míče nakopl van Bommela. Následovala menší šarvátka, ale sudí Kuipers ji řeší pouhou žlutou kartou.
     
    76
    A Dico Koppers na trávníku nahrazuje Dijkse.
     
    76
    Ajax na druhou branku reaguje střídáním. Sigthórssona na place nahradí Davy Klaassen.
     
    75
    Ajax právě vstřelil branku!
    Kuriózní vlastní branka dostává celek z Amsterdamu na dostřel. Centr z pravého křídla cpal do vápna Özbiliz, ale De Jong na něj nedoskočil. Balon skončil na kopačce MARCELA, který si jej neuvěřitelným způsobem posílá prudkou ranou do vlastní branky.
     
    74
    Střelec dvou branek Ola Toivonen odchází ze hřiště a nahradí ho Georginio Wijnaldum.
     
    65
    Šance pro Ajax! Na pravé straně se dostal po nahrávce od Janssena Özbiliz, jenže ten z bezprostřední blízkosti pálí velkou příležitost pouze do vyběhnuvšího Tytona.
     
    65
    Ajax poprvé střídá. Lasse Schöne nahrazuje na trávníku Viktora Fischera.
     
    58
    Neuvěřitelná šance PSV nekončí brankou! Toivonen našel za obranou Ajaxu Lense, který sám před Vermeerem ještě přihrál na pravou stranu na Narsingha. Ten míč zachytil až příliš pozdě a jeho následný pokus o zasunutí balonu do branky končí na pravé tyči.
     
    53
    PSV právě vstřelilo branku!
    Parádní akce hráčů PSV znamená jejich třetí branku. Krásně to snad na svém prvním útočném výletě v utkání udělal Willems, který ukázkově zamotal hlavu van Rhijnovi, když si několikrát přehodil míč z pravé nohy na levou. Tou poté prudkým míčem nacentroval balon na pravou stranu na volného OLU TOIVONENA, který se již před odkrytou brankou nemýlil a pohodlně střílí svůj druhý gól v utkání.
     
    46
    Velká šance Ajaxu hned v úvodu druhé půle! Alderweireld našel za Mertensem a Boumou svého spoluhráče van Rhijna. Ten nabral výbornou rychlost a proti němu se vyřítil i Tyton. Mladý obránce brankáře obstřelil, ale bohužel pro něj jde jeho přízemní pokus těsně mimo.
     
    45
    A mohlo být srovnáno! Anitův báječný pas za obranu našel Siema De Jonga, který však osamocen neměl ideální první dotek, a od kopačky se mu míč odráží až ke Tytonovi.
     
    44
    Ajax právě vstřelil branku!
    A z celkem zbytečného rohu přichází snížení celku z Amsterdamu! Rohový kop z pravé strany našel v klubku hráčů hlavičku TOBYHO ALDERWEIRELDA, který z pomocí horní tyče těsně před pauzou dává na 1:2.
     
    37
    Teď však nepřišla ideální nahrávka na Strootmana, a ten musí faulovat zhruba dvacet metrů od branky Anitu. Sudí Kuipers mu za skluz ukazuje žlutou kartu.
     
    31
    Až teď sudí trestá. Konktrétně Mitchella Dijkse za faul na Narsingha. Toho vysunul lobem zatím parádně hrající Lens, a tak musel obránce Ajaxu zatáhnout za záchrannou brzdu,
     
    17
    Jen velmi chybělo třetí brance Eindhovenu! Marcelo se vydal na výlet, našel Lense, který mu zádami k brance vrátil do ideálního prostoru. Ten stoper PSV využil a stál sám před Vermeerem. Zkusil ho přehodit lehkým obloučkem, ale v malém vápně stačil jeden z hráčů Ajaxu odkopnout.
     
    11
    PSV právě vstřelilo branku!
    Čistá paráda! Hráči z Eindhovenu jdou do vedení 2:0 po parádní akci JEREMAINA LENSE. Ten si ve středu hřiště zpracoval míč na prsa a po jeho fantastickém zrychlení, kdy se Blind mohl tak koukat na číslo jeho dresu překonává Vermeera ladným obloučkem.
     
    10
    Šance Ajaxu! Po rohovém kopu hlavičkoval z pokutového území Alderweireld, který přeskočil Marcela a van Bommel na brankové čáře musel padající míč hlavičkou vyrazit mimo.
     
    3
    PSV právě vstřelilo branku!
    A po něm se mění skóre! Na centr z levé strany si naskočil nikým nehlídaný blonďák OLA TOIVONEN, který prudkou hlavičkou prostřeluje Vermeera v brance Ajaxu! Hosté nepokryli ideálně přední tyč a to se jim vymstilo v podobě první branky utkání.

    Martin Mišovec

    Branky: 3. Toivonen, 11. Lens, 53. Toivonen, 90+4. Wijnaldum - 44. Alderweireld, 75. Marcelo (vla.)

    Karty:   37. Strootman (PSV) - 31. Dijks (AJA), 78. Janssen (AJA), 90+1. van Rhijn (AJA), 90+2. Alderweireld (AJA)


    PSV Eindhoven: Tyton - Hutchinson, Bouma, Marcelo, Willems - Strootman, van Bommel, Toivonen (74. Wijnaldum) - Lens, Narsingh (84. Depay), Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Ajax Amsterdam: Vermeer - van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks (76. Koppers) - De Jong, Anita, Janssen - Özbiliz, Sigthórsson (76. Klaassen), Fischer (65. Schöne).

    Trenér: Frank de Boer

    Rozhodčí: Bjorn Kuipers - Sander van Roekel a Erwin Zeinstra
    bahis siteleri