Hr. Králové – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Poprad – Martin 0:4 (kon.) | Zvolen – Žilina 2:0 (kon.)
Bardejov – Prešov 4:2 (kon.) | Trenčín – Orange 20 6:3 (kon.) | Kladno – Litvínov 2:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Šumperk 3:3 (kon.) | Beroun – Litoměřice 3:6 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 8:5 (kon.)
K. Vary – Ufa 2:4 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 5:4 (kon.) | SHK Hodonín – Břeclav 3:2 (kon.)
Milevsko – Příbram 4:4 (kon.) | Pelhřimov – Jindř. Hradec 10:4 (kon.) | Prostějov – Technika Brno 3:0 (kon.)
Liberec – Fribourg 5:3 (kon.) | Čerepovec – Lev 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:3 (2:2, 0:1, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 14.08.2012, 17:30 • Kotlina Havlíčkův Brod • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z přátelského zápasu mezi dvěma prvoligovými týmy HC Rebel Havlíčkův Brod a Salith Šumperk. Přátelské utkání začíná v 17:30.
     
    Šumperk začal přípravu úspěšně. Do cesty se mu postavilo polské Jastrzebie a Draci s ním svedli vyrovnanou bitvu, ve které padlo v základní hrací době osm branek, po čtyřech na každé straně, a o výsledku rozhodovaly až nájezdy. V nich byl úspěšnější Šumperk, který si tak připsal úvodní výhru.

    Pohyby v kádru se nevyhnuly ani Drakům, kteří mají ve svých řadách několik nových tváří, které bojují o to, aby zůstaly v klubu i na ligovou část sezony. Jako první novic se fanouškům představil brankář Vratislav Vajner, který v minulé sezoně hrál v Písku, kde kryl záda Sedláčkovi.
    Do šumperského kádru se znovu snaží prosadit Ján Vrtík, obránce, který v tomto klubu působil již v sezoně 2008-09. Rodák ze Zvolena však nemá jistotu smlouvy. Tu dostane, nebo naopak nedostane, až po konci přípravy. Mezi obránci také figuruje jméno syna bývalého skvělého hokejisty Stanislava Mečiara Tomáše Mečiara, který vloni svými výkony zazářil ve Vsetíně. Vloni se do kádru Romana Kučery nakonec nedostal a nyní se osmnáctiletý mladík Marek Bail, jenž je kmenovým hráčem Vítkovic, snaží znovu o vybudování pozice v rozšířené sestavě Šumperka. Dalším adeptem na zisk postu v základní sestavě Draků je Patrik Vrána, který loňskou sezonu začal v Piešťanech, ale poté se přesunul do prvoligové Olomouce, kde nastoupil k sedmi zápasům.
    Útočné řady se snaží dobýt Matěj Blinka, který již vloni odehrál pod taktovkou šumperského kouče tři zápasy a v nadcházející sezoně by tento počet jistě rád několikanásobně rozšířil. Velkou konkurencí pro šumperské dobyvatele branky se stal Filip Stoklasa, který působil v pardubických mládežnických celcích, kde sbíral body jak na běžícím pásu. Vloni navíc velmi výrazně promluvil do statistik druholigové Chotěboře, jelikož jako jediný měl v sedmnácti zápasech průměr více jak bod na zápas. V kanadském bodování jej o jeden bod předstihl Prachař. Vloni hrál ve slovenském Martinu, kam přešel z Jihlavy, a nyní neuspěl na testech v Mladé Boleslavi a tak se vydal hledat štěstí do Šumperka. Řeč je o Miroslavu Škumátovi, ten by se měl objevit už na ledě Rebelů. Jako poslední nový hráč na soupisce se jeví Jan Podešva, odchovanec Vsetína, který vloni začal na Lapači, ale odsud se odsunul do Hodonína. Mezi tím působil i v brněnské juniorce.
    V utkání proti Jastrzebie se ještě představili dva hráči, kteří však v klubu skončili. Jsou jimi dva mladíci - polský útočník Damian Kapica a pardubický odchovanec Marek Hemský.

    Minulý zápas:

    Jastrzebie - Šumperk 4:5 sn (1:1, 3:2, 0:1)

    Branky a nahrávky: Král 2, Kulas, Marzec - 12. Blinka (Staněk, Plášek), 21. Cink (Vrdlovec), 28. Vrdlovec (Bail), 50. Vrána (Haas), rozh. nájezd Vrdlovec.
    Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:5.

    Šumperk: Štůrala (30. Vajner) - Sedlák, Bail, Novotný, Mečiar, Tesařík, Vrtík, Vrána, Suchý, Gewiese - Cink, Vrdlovec, Skoumal - Blinka, Staněk, Plášek - Brunec, Podešva, Hemský - Haas, Kapica, Stoklasa
     
    Rebelové mají za sebou dva zápasy a oba přinesly naprosto rozdílné výkony. Zatímco proti vicemistru extraligy Kometě Brno dokázali svěřenci Karla Dvořáka uhrát senzační výhru 4:3, tak na ledě v Benátkách nad Jizerou neúspěšně vzdorovali domácí skvadře a prohráli 6:1, když již po první třetině svítilo na ukazateli skóre 3:1.

    Změny v kádru Rebelů nebyly tolik markantní, jelikož krom několika odchodů přišlo jen pět hráčů, ale zato přibyla do řad Havlíčkova Brodu pořádná útočná síla. Tu reprezentuje dvojice špílmachrů, která v minulosti patřila mezi nejlepší hráče v Kotlině a nyní se na Vysočinu vrací. Řeč je o Miroslavu Třetinovi a Lukáši Endálovi. Druhý jmenovaný zažil více než povedený vstup do přípravného období na ledě, když Kometu skolil hattrickem. Dalším navrátilcem do útočných formací je Martin Ondráček, který v minulé sezoně patřil k tahounům Mostu a dopomohl tomuto celku k udržení v první lize.
    Ovšem neposílily jen útočné řady, ale dva hráči se nově zapsali do těch obraných. No nově, Radim Ostrčil v Havlíčkově Brodě odehrál uplynulou sezonu a pro výborné výkony byl Brnem uvolněn i pro tento ročník. Poslední příchod, vlastně tedy návrat, je registrován z Berouna, odkud přichází opět po roce zpět do Kotliny Jan Soldán.

    Minulý zápas:

    HC Benátky n/J - HC Rebel 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)

    Branky a nahrávky: 1. Klimt (Skořepa), 10. Skořepa (Vlach, Jaroměřský), 13. Vlach (Vitásek), 29. Vařecha, 39. Šimek (Král, Jonák), 58. Skořepa (Jaroměřský) - 13. Morava (Rytnauer).
    Rozhodčí: Macháč - Holec, Záhora. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 105. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

    HC Rebel: Opršal (Dolejš) - Protivný, Soldán, Blažek, Pavlík, Ostrčil, Morava, Knesl, Jelínek, Novotný - Vondráček, Knotek, Endál, Polodna, Třetina, Meidl, Ondráček, Kostourek, Rytnauer, Musil, Štěpánek, Stehlík, Kapec
     
    Krásné pozdravení z Kotliny! Stadion se právě rozsvítil a éterem se nesou tóny písně Sweet Child O'Mine od hudební skupiny Guns N' Roses a za totoho přičinění se na ledě začínají scházet obě mužstva, jejichž hráči se protahují a připravují k další zápasové prověrce před ostrým startem.
     
    Hráči jsou již rozcvičení a naposledny před výjezdem na led k začátku zápasu zajíždějí do kabin. Bohužel, ale sestavy vám kvůli technickým problémům přineseme o malinko později. Jisté je však to, že v sestavě Rebelů se objevuje Jan Wasserbauer.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Knesl, Morava "C", Novotný, Protivný, Jelínek, Blažek, Ostrčil, Pavlík - Třetina, Polodna, Kontek, Vondráček, Endál, Ondráček, Blažek, Meidl, Wasserbauer, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek

    Salith Šumperk: Štůrala (Vajner) - Holík "C", Novotný, Vrána, Suchý, Mečiar, Bail, Tesařík, Vrtík, Gewiese, Rašner, Blinka, Škumát, Holinka, Haas, Hulva "A", Stoklasa, Cink, Vrdlovec, Skoumal, Brunec, Podešva, Prokopec

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Jan Kubát, Tomáš Kukeně.
     
    Rebelové jsou již na ledové ploše a čeká se na příchod hostů.
     
    Tak nakonec se mezi tyče staví Daniel Dolejš!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Draci se dostali jako první do útočné třetiny, ale pouze nahodili puk a tam se jej chopili Rebelové.
     
    00:50
    A stejně dopadla i akce Rebelů a naprosto totožný průběh mělo i počínání Šumperka v protiútoku.
     
    01:21
    Tak zatím se nám na ledě ukazuje nový druh spotru. Plácaná. Ani jeden celek se nedostává k ohrožení branky. Ale jde jen o začátek zápasu.
     
    01:37
    Tak nyní se odhodlal Vrdlovec, ale jeho střela skončila na hrudi Dolejše.
     
    01:44
    Draci právě vstřelili branku!

    A máme tu branku! DANIEL VRDLOVEC vyhrál buly a od modré čáry mu kotouč vrátil Skoumal a mladý forvard neměl problém zamést kotouč nad rameno Dolejše! Asistence: Skoumal.
     
    02:35
    Šumperk je na začátku zápasu aktivnější a dočkává se i přesilovky. Na trestnou lavici míří Roman Vondráček (HBR), který dostává 2 minuty za sekání.
     
    02:50
    Novotný vyhazuje ke Štůralovi.
     
    03:16
    A Rebelové drží kotouč u branky soupeře. Vida v oslabení zatím hrají lépe než při hře 5 na 5.
     
    03:47
    Nyní však zatápí pod kotlem Draci a Skoumal vybruslil spoza branky a natlačil se do zakončení, které však vyrážečkou zlikvidoval Dolejš.
     
    04:41
    Rebelové mohli před koncem oslabení vstřelit vyrovnávací branku! Musil ujížděl se Štěpánkem, ale toho mu stínil obránce, a tak si stahovačkou zkusil obkroužit Štůralu, ale ten nakonec vleže uspěl. Následně se ještě Rebelové snažili o dorážku, ale obrana Šumperka byla pozorná!
     
    05:36
    Šumperk nejprve zahrál na icing, ale následně se dostal do rychlého brejku, který zakončil střelou Škumát, ale Dolejš jeho pokus vyrazil vedle branky. Práci měl snadnou, kotouč mu šel přesně na vyrážečku.
     
    06:41
    Rebelové se nedokázali útočně prosadit a Šumperk vyváží kotouč.
     
    07:01
    Ale rebelové se rychle vrátili zpět a před brankou rychle zakončoval Kostourek, ale ten trefil jen připravené Štůralovy betony.
     
    07:31
    Draci právě vstřelili branku!

    A Šumperk odskakuje Rebelům do dvougólového trháku. Cink vysunul DANIELA VRDLOVCE, který si najel na kruh a svižnou sřelou k bližší tyči načapal uličníka Dolejše na hruškách a poslal mu kotouč nad lapačku. Asistence: Cink.
     
    08:38
    Endál si najel mezi kruhy, obešel si obránce a následně se ocitl sám před Štůralou, ale hostující mág parádně zneškodnil jeho pokus vyrážečkou!
     
    08:58
    Šumperk si zahraje oslabení. Holík (ŠUM) dostal trest za držení. Rebelové můžou snížit.
     
    09:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A také tak činí. Meidl nabral ve středním pásmu rychlost poté, co soupeř vyhodil puk, obhodil si obránce a našel před brankou PETRA POLODNU, který měl jednodušší práci než generální ředitel a stačilo mu jen přiložit hůl k tomu, aby zacílil přesně za záda Štůraly. Asistence: Meidl.
     
    09:42
    Málem hattrick z hole Daba Vrdlovce! Ten obdržel puk zpoza brány, ale jeho svižný pokus skončil ve výstroji hbitého jeho jmenovce Dolejše.
     
    10:20
    Akce Rebelů končí neúspěchem a jásledným nahozením Draků kotouče k Dolejšovi. Oba týmy vystřídaly.
     
    10:50
    Škumát se blýskl rychlým průnikem, který zakončil střelou z pravého kruhu, která skončila pouze v lapačce připraveného mladíka v brance Rebelů.
     
    11:26
    Na druhé straně mohlo být vyrovnáno! Po dobrém pasu od mantinelu napříč pásmem se před brankou dostal k dorážce Endál, ale trestuhodně minul! Asi mu bylo Štůraly líto, že neměl šanci zasáhnout!
     
    11:50
    A zase ten Endál! Tentokrát se dostal po pasu Romana Vondráčka do samostatného úniku, který zakončil střelou z brankoviště, ale pouze do vyrážečky šumperského hrdiny mezi tyčemi!
     
    12:36
    Akce Šumperka skončila neúspěšnou střelou mimo tři červené Dolejšovy tyče.
     
    13:42
    Havlíčkobrodští nyní zatípěli svému soupeři, ale finální akci uvařit nedokízali. Naopak na druhou stranu mířil Šumperk, který nahodil puk a Dolejš musel rychle sprintovat, aby jej stihl dříve jako protihráč, ale by úspěšný.
     
    14:00
    Ofsajd Rebelů hatí jejich náznak akce.
     
    14:57
    Rebelové opět nedokázali v útoku nic kloudného vymyslet a na druhé straně rychle dpjel kotouč Stoklasa, vybojoval jej pro Haase, který však bekhendem z mezikruží minul. Následně ještě u tyče dorážel odražený kotouč Stoklasa, ale ten neuspěl proti připravenému Dolejšovi.
     
    15:27
    Rebelové mají další přesilovku. Na trestnou lavici míří Vrána (ŠUM) - 2 minuty držení.
     
    16:23
    Domácím se však nepovedlo nic víc, než jen střela mimo a Draci vyvážejí kotouč.
     
    16:39
    A nyní se od pravého mantinelu domácí skvadra dostala k první přesilovkové střele, kterou však podržel gólman Štůrala na hrudi.
     
    16:59
    Unikajícího Meidla zastavil jen za cenu vyloučení Vrtík (ŠUM), který si posedí na trestné. Trest mu byl udělen za podražení.
     
    17:27
    Třetina stál na konci celé přesilovkové kombinace, ale jeho rychlý pokus skončil jen na rychlém brankáři Draků. Ti jsou nyní ve čtyřech!
     
    17:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Druhá přesilovka, druhý gól. Další krásná přesilovková kombinace vyústila v nahrávku Meidla zpoza brány na zcela volného PETRA POLODNU, který se před Štůralou nemýlil a poslal kotouč mimo dosah sedícího brankáře Draků!
     
    18:35
    Ihned po vhazování pálil od modré Knesl, ale jeho svižný pokus na bližší tyč skončil jen na betonu připraveného Štůraly.
     
    19:12
    Rebelové mohli dokonce převzít vedení! Zcela sám před brankou se ocitl Wasserbauer, který však po rychlé dorážce neslavil gól, nýbrž se mu v hlavě začaly motat plány na pomstu skvělému Štůralovi, který vleže jeho pokus vykopl betonem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Šumperk sice začal výborně a díky Vrdlovcovi se dostal do vedení 2:0, ale nakonec ani toto vedení nestačilo. Rebelové ve svých řadách mají také dvougólového šutéra. Petr Polodna nejprve v přesilovce snížil a v další početní výhodě dokonce i srovnal.

    Další třetina začne cca v 18:16.
     
    Hráči již najíždějí na ledovou plochu.
     
    V brankovišti beze změn.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    První akce Šumperka skončila neúspěchem. Tedy spíše nepovedenou střelou před Dolejšem.
     
    21:16
    Suchý se proháčkoval až ke střele a domácí muž s maskou celkem nejistě zakoričl betonem, ale obrana Rebelů následný rodící se požár uhasila v zárodku.
     
    21:48
    Rebelové na první útočném výletě před Štůralou. Ten mohl být v klidu, jelikoř Třetina byl za bránou odstaven.
     
    22:30
    Milan Kostourek se prokličkoval až na samotné brankoviště, kde se snažil prohodit puk mezi betony, ale trefil jen výstroj šumperského gólmana.
     
    23:23
    Z mezikruží pálil Blinka, který však neuspěl proti připravnému betonu Daniela Dolejše.
     
    24:28
    Od modré čáry pálil Ostečil a pořádně vylekal šumperské fanoušky, ale jeho pokus se odrazil od zadního mantinelu.
     
    25:10
    Knotek ujížděl se Stehlíkem, který se dostal k nahrávce od svého spoluhráče a z brankoviště pálil do portipohybu brankáře, ale v těžké pozici držen nedokázal zasáhnout ideálně a minul branku!
     
    26:08
    Další vyloučení Šumperka. Mečiar (ŠUM) dostal dvě minuty za držení.
     
    26:25
    Rebelové pokusem od modré minuli branku a Šumperk následně vyhazuje.
     
    27:04
    Milan Kostourek ukázal dobrý přehled na hřišti a necpal puk před branku, ale dal jej na modrou na volného Moravu, jehož pokus gólman příliš neviděl, ale i tak dokázal zasáhnout a vyrazit puk do rohu.
     
    27:53
    Další akce Rebelů. Ti jsou v přesilovce velmi aktivní. Nyní pálil od modré Ostrčil, ale trefil jen prostor, kam švihla lapačka Štůraly.
     
    28:43
    Polodna se proháčkoval až ke střele, kterou však obránce zblokoval holí. Následně v souboji o puk porušili pravidla Meidl (HBR) a Brunec (ŠUM). Domácí hráč jde za držení a hostující za hákování.
     
    29:14
    Rebelové mají puk na holi, ale co je jim to platné, když si jej přehazují za brankou Daniela Dolejše.
     
    29:49
    Martin Ondráček se proháčkoval od modré čáry až k zakončení, obránce jej jen stěží stíhal a domácí hráč vypálil dobře nahoru, ale gólman Tomáš Štůrala se bleskově nadzvedl a kotouč od jeho ramena putuje nad branku!
     
    30:47
    Nejprve si Dolejš nepočínal příliš jistě, když mu lehká střela od modré vypadla z lapačky, ale následně se vytáhl! Rebelové neprošli do střední třetiny a na domácíhi gólmana ujížděl Stoklasa, ale mladičký talent se roztáhl na brankové čáře a famózním zákrokem udržet stav nadále vyrovnaný!
     
    31:36
    Šumperk je aktivnější a Rebelové nyní zahráli na icing.
     
    31:43
    Domácí hráči se snažili o rychlý přechod, který však ve středním pásmu zhatil podražením Cink (ŠUM).
     
    32:03
    Puk se pohyboval od hráče k hráči a nakonec od modré tvrdě pálil Ostrčil a jeho pokus Štůrala vyrazil před sebe a rychle rozehrál. Draci vyhazují.
     
    32:50
    Rebelové však pustili soupeře do úniku, který však skončil ve střední třetině, kde jednoho z Draků podrazil Vondráček (HBR). Hraje se čtyři na čtyři.
     
    33:01
    Střela jednoho z obránců Šumperka skončila na hrudi Daniela Dolejše. Ten ji tam podržel a bude se vhazovat.
     
    33:35
    Bleskově se Rebelové dostali do útočné třetiny, kde nejprve z brankoviště minul v jízdě Meidl blžší tyč a následná dělovka Pavlíka od modré rozezněla mantinel za Štůralovou bránou.
     
    34:12
    Šumperk se blýskl krásnou kombinací, kterou zakončil bleskově od modré Podešva, jehož pokus do protipohybu brankáře dokázal domácí muž s maskou vyrazit betonem nad branku do ochranné sítě! Bravurní zákrok!
     
    35:18
    Prokopec skrytou střelou od pravého mantinelu chtěl překvapit Dolejše, který však asi překvapení příliš nerad a puk vykopl betonem za bránu. Rebelové následně zbrkle odpalují na icing.
     
    35:51
    Endál nyní neuvěřitelně zabojoval a dojel již takřka ztracený puk, přenechal jej Knotkovi, který si vybrusili před Štůralu, ktterý jeho pokus vyrazil před sebe a následně se po puku vrhnul, ale byl tam dříve Endál, který kotouč nasměroval jen do ruk brankáře Šumperku. Následně pálil znovu Endál, ale jeho pokus byl zblokován nad!
     
    36:36
    Po icing Draků se vhazovalo před Štůralou a po střele od modré, kterou hostující gólman vyrazil před sebe, dorážel na brankovišti zcela volný Kostourek, kterého však na brankové čáře neuvěřitelně fantasticky branvurním zákrokem vychytal Štůrala!
     
    37:44
    Šumperk se tlačil před Dolejše, ale domácí gólman mohl jen sledovat hru před sebou, jelikož k ohrožení jeho svatyně nedošlo.
     
    38:28
    Výhodu ukončila střela od mantnielu, kterou skryl ve výstroji Dolejš. Na trestnou následně odchází Knotek (HBR) za podražení.
     
    38:43
    Rebelové vyhazují a drží puk za Štůralou.
     
    39:08
    Od modré čáry pálil po přesilovkovém ťukecu Škumát, ale jeho střela šla k bližší tyči, kde byl připraven se svou lapačkou Dolejš, pro nějž nebyl problém schovat projektil ve své rukavici.
     
    39:54
    Draci právě vstřelili branku!

    Tak už jsem chtěl napsat, že domácí muž s maskou se ukázal v pozici čaroděje a vykouzlil vynikající zákrok a podržel tak nerozhodné skóre, ale poté, co na brankové čáře betonem vyškrábl střelu Podešvy, se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal PAVEL PROKOPEC, který puk nadvakrát propasíroval za Dolejšova záda! Asistence: Podešva.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak na jedinou branku této třetiny se čekalo až do času 39:54, kde se trefil Prokopec. Předtím však probíhaly lité boje o dobývání svatyní obou celků, ale brankáři byli bezchybní.

    Další perioda začnce zhruba v 19:03.
     
    Šumperk najíždí na ledovou plochu.
     
    I Rebelové přijíždějí z kabin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Začínáme zostra. Icingem.
     
    40:17
    Novotný pálil hned po buly od modré čáry, ale jeho pokus vyrazil lapačkou Štůrala před sebe. Hrají Draci.
     
    41:35
    Šumperk sice hýřil aktivitou a napdal, ale to bylo tak všechno. Nyní s pukem na holi opět hrají Rebelové z Havlíčkova Brodu.
     
    42:35
    Fatální chybu udělal Morava, který nechal puk za sebou. K volnému kusu gumy vyříznuté do tvaru kolečka se dostal Haas, který ji naservíroval před kasu, kde se dostal k zakončení Mečiar, ale připravený Dolejš skvěle zasáhnul. Následně jej Morava alespoň zablokoval, aby nevyšťoural puk z výstroje domácího gólmana!
     
    43:31
    Po icing se vhazovalo před Dolejšem, Šumperk buly vyhrál a po střelu od modré tečoval Škumát, který však neusměrnil kotouč mezi tyče.
     
    43:55
    Hrát power play, když je gólman v bráně? Proč ne! Drakům to evidentně nevadí. Vadí to však rozhodčím, kteří vykazují Draky na dvě minuty. Trest odpyká za hráčskou lavici Prokopec (ŠUM).
     
    44:44
    Tak to je peklo! Fankluby čítající dohromady asi 20 lidí se nyní předhánějí v povzbuzování a fandí se na plné plíce! K samotné hře se sluší podotknout, že Šumperk vyhazuje a Rebelům, se přesilovka nedaří.
     
    45:44
    Šumperk nepouštěl Rebely přes střední pásmo a nakonec ani obranný val Draků nevydržel a kupředu sprintoval Meidl, ale u puku byl dříve Štůrala, který jej odpálil.
     
    46:44
    Rebelové neprošli přes útočnou modrou čáru a Šumperk vyváží puk k Dolejšovi. Hrají Rebelové.
     
    47:30
    Ovšem rázně jejich snažení uťal Vrána, který puk vyvezl a následně se snažili dostat ke střele Haas, Podešva i Prokopec a nakonec i sám Vrána, ale ani jeden nedovedl své snažení do konce a Dolejš nemusel zasahovat.
     
    48:21
    Rebelové měli výhodu a před Štůralou dorážel Novotný, ale nedokázal jej přehodit. Následně odjíždí na trestnou lavici Holík (ŠUM) za hákování.
     
    48:59
    Rebelové nyní byli natlačeni před Štůralou, který však dokázal odolat několika dorážkám.
     
    49:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Ale nakonec neodolal! Rebelové tak znovu vyrovnávají stav zápasu. Domácí fanoušci si to evidentě užívají a z plných plic křičí ten líbezný tón "gól". Ale k samotnému gólu. Endál nahodil puk na bránu, Štůrala kotouč vyrazil před sebe, kde jej uzmul ROMAN VONDRÁČEK a střelou pod horní tyč nedal brankáři Šumperku šanci! Asistence: Endál.
     
    50:22
    Bitka! Rebelové byli aktivnější a drali se na brankoviště, kde někod sekl do Štůraly, což se nelíbilo Mečiarovi, který si však ke svému vzteku vybral špatného hráče a Třetina jej zpacifikoval tak důrazně, že s sebou strhl i několik dalších hráčů. Sudí však nechtějí do hry tahat móresy z dalších sportů a ještě před knockoutem zápas ukončují. Vítěz tak stále není znám.
     
    50:28
    Třetina (HBR) i Mečiar (ŠUM) dostávají 2 minuty. Mečiar za krosček a Třetina za hrubost.
     
    51:03
    Kostouek nyní zahodil 100% šanci! a doslova zahodil, jelikož před sebou měl 1000 variant, kam puk poslat a on si vybral tu nejhorší možnou! Trefil jen nastavenou lapačku bezmocného Štůraly, který pak puk přikryl pod svou rukavici!
     
    52:04
    A zase ten Štůrala! Šumperský gólman si hlasitě říká o post jedničky a vypadá to, že na Vajnera opět zbude pouze teplé místo na lavičce! Nyní se vytáhl Štůrala proti Musilovi, jehož zlikvidoval hned dvakrát na brankové čáře!
     
    53:01
    Haas poslal puk před branku na Vrdlovce, který se zřejě snažil přehodit padajícího brankáře Dolejše, ale jeho dloubáček přeletěl branku.
     
    53:16
    Rebelové nyní několikrát zahrozili a jejich střely nebyly zrovna nejjednodušší pro gólmana, ale Štůrala postupně ukázal rychlé betony i lapačku.
     
    54:06
    Rebelové byli nyní pod tlakem a čelili šumperským výpadům, ale domácí družina i díky několika zákrokům Dolejše celou akci ustála bez ztráty korunky.
     
    54:31
    Plácanou utíná až výhoz Rebelů na zakázané uvolnění.
     
    54:50
    Dolejš chytil neprve střelu hned z buly, puk rozehrál a po protiakci Rebelů se píská. Přihrávka rukou.
     
    55:19
    Krásný pas na druhou stranu křižně na volného Holinku vymyslela šumperská skvarda. Holinka se následně dokázal uvolnit a chytře obstřelit gólmana, ale s ním obstřelil i branku.
     
    56:35
    Rebelové zavezli puk do rohu, kde byla hrací guma zašlápnutá a sudí přerušuje. Strhla se malá mela. Lukáš Endál (HBR) se začal strkat s Martinem Novotným (ŠUM) a oba si posedí na trestné. Hraje se 5 na 5.
     
    56:48
    Tak i mistr Štůrala se někdy utne! Nyní mu vypadla nedůrazná střela Meidla, který měl dost prostoru k tomu, aby ji dojel a dorazil za bezmocného gólmana, který se již cítil překonán, ale zachránila jej věrná přítelkyně boční síťka!
     
    57:37
    Rebelové vezli další ohrožení, ale tentokrát se zaskvěl asistent sudího, jenž odpískal ofsajd Třetinovi.
     
    58:13
    Po střele Mariana Moravy od modré čáry, kterou vyrazil Štůrala před sebe, se dpstal k dorážce Wasserbauer, ale ten svůj pokus namířil jen do brankáře, který se skvěle převalil a zachránil tak vyrovnaný stav.
     
    58:24
    Za brankou zůstal ležet otřesený jeden z hráčů Draků, ale již vstal a odjel na střídačku. Vypadá to, že bude v pořádku.
     
    59:15
    Nejprve neprošla reklamace icing u sudích, kterou chtěl zkusit Knesl, ale následně se již pískalo. Rebelové jsou před Štůralou a bude se vhazovat.
     
    59:22
    A hned z buly pálil od modré Ostrčil, ale jeho pokus sklidil úspěch jen u gólmana Štůraly, který se sklouzl a udržel jej ve výstroji.
     
    59:22
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:35
    Šumperk vyhrál buly, ale dostal se s kotoučem jen do střední třetiny, tam černou gumu sebrali Rebelové a mířili dopředu. Zastavil je však ofsajd.
     
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině dorovnali Rebelové stav zápasu díky Vondráčkovi. Nyní budou následovat nájezdy, které rozhodnou o vítězi.
     
    Začnou Rebelové.
     
    Rozjel se Stehlík, který si vymíchal Štůralu, který ani nestihl jít na zem a domácí forvard je propálil! 1:0
     
    Škumát provedl to samé a srovnává! 1:1
     
    Kostourek si natáhl Štůralu, ale nepřehodil jej! 1:1
     
    Stoklasa si nevymíchal Dolejše. Naopak, Dolejš si jej vybruslil a on zakončil mimo. 1:1
     
    Polodna se rozjel, ale Štůralu nepřekonal. Ten zasáhl rukavicí na čáře! 1:1
     
    Gewiese nepřekonal Dolejše! 1:1
     
    Roman Vondráček si pohrál se Štůralou a zakončil přesně! 2:1
     
    Hulva také dal. Dolejš se ani neohlédl! 2:2
     
    Třetina luxusním blafákem nedal Štůralovi šanci a puk přišpendlil pod břevno! 3:2
     
    Haas nedal! Trefil jen betony skvěle klouzajícího Dolejše! 3:2
     
    60:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    MIROSLAV TŘETINA povedeným blafákem připisuje výhru na stranu Rebelů, kteří tak alespoň drobně napravují náklep z Benátek. Diváci nyní mohutně děkují svým hráčům!
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí v nájezdech se trefili za Draky Škumát a Hulva, za Rebely Stehlík, Vondráček a Třetina, přičemž ten poslední nájezd z hole Třetiny byl nejen excelentní, ale i vítězný.
     
    Já Vám děkuji za pozornost a někdy se těším opět u onlajn přenosů napočtenou! (19:46:41)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 10. Polodna (Meidl), 18. Polodna (Meidl, Třetina), 50. Vondráček (Endál), 60. Třetina (pen.) - 2. Vrdlovec (Skoumal), 8. Vrdlovec (Cink), 40. Prokopec (Podešva)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Knesl, Morava "C", Novotný, Protivný, Jelínek, Blažek, Ostrčil, Pavlík - Třetina, Polodna, Kontek, Vondráček, Endál, Ondráček, Blažek, Meidl, Wasserbauer, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Vajner) - Holík "C", Novotný, Vrána, Suchý, Mečiar, Bail, Tesařík, Vrtík, Gewiese, Rašner, Blinka, Škumát, Holinka, Haas, Hulva "A", Stoklasa, Cink, Vrdlovec, Skoumal, Brunec, Podešva, Prokopec

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Jan Kubát, Tomáš Kukeně
    bahis siteleri