Ústí n/L – Motor ČB 2:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:4 (po pr.)
HC Litvínov – HC Plzeň 2:0 (kon.) | Chomutov – HC Kladno 5:2 (kon.) | Slavia – Pardubice 1:2 (kon.)
Třinec – Olomouc 4:3 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Jihlava 1:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 06.09.2012, 16:00 • Svijanská arena, Liberec. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Závěrečná dvacetiminutovka branku nepřinesla, k vidění bylo už spíše velké množství rozdaných trestů. Domácí slaví, do utkání rozhodně nevstupovali jako favorité. Přesto si připsali vcelku hladké vítězství. Z Liberce přeji příjemný zbytek dne. (18:16:46)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Bílí Tygři hrají přesilovku pět na tři. Šimek dotíral u brankoviště, ale zpod Oujezdského černou pryž nevyšťoural.
     
    59:29
    Dvě minuty pro Peslara za krosček, osobní trest do konce utkání následně vyfasoval gólman Klimeš. Zápas pro něj skončil, na poslední vteřinky si zachytá jeho náhradník Oujezdský.
     
    59:25
    Brankář Klimeš zbytečně sekl do soupeře, sudí Hrubý signalizuje další trest. Odpyká jej Kozák. Ve stejném čase si brněnský trenér Pavel Pazourek vyžádal oddechový čas.
     
    58:45
    Lašák v závěru zápasu svému týmu nepomůže, je vyloučen za podražení.
     
    58:34
    Hosté jsou kompletní, stále však v obranné ulitě. Dvakrát dostal nabito Jandejsek, ani jednou nemířil jeho pokus mezi tři tyče.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:46
    Procházkův příklep za brankářem neskončil. Klimeš zasáhl levým betonem, u jeho branky se po následném přerušení strhla další strkanice. Vše se tentokrát obejde bez trestu.
     
    56:33
    Vyloučení také na straně hostujícího týmu. Kometa dostala trest pro hráčskou lavici.
     
    56:29
    Liberečtí hrají v plném počtu. Soupeř však odehrál přesilovku výborně, byl blízko čestnému zásahu.
     
    55:10
    Obrovský tlak do branky předvedlo Brno! Několikrát pálil z těsné blízkosti aktivní Mrázek, avšak neuspěl. V síti neskončily ani další střelecké pokusy, Sobotka stále drží čisté konto.
     
    54:28
    Procházka si jde odpočinout za nedovolené bránění. Na trestné lavici mu bude dělat společnost Patrik Urban, jenž vyfasoval osobní trest za nesportovní chování.
     
    53:34
    Slibnější příležitost si připravil Zacha, jenž obral o černou pryž protivníka a stál osamocen před Klimešem. Své střele dal až příliš velkou razanci, vysoko přestřelil.
     
    53:03
    Dlouhý vybojoval aktivním napadáním puk na svou čepel. Přihrávkou oslovil spoluhráče Mikysku, ten však dostal puk na bekhend. Zakončil slabě.
     
    51:29
    Icing hokejistů z jihu Moravy. Zápas trošku ztratil náboj, ani jeden celek se už do útočení příliš nežene.
     
    50:49
    Kometa v pěti, Liberec si ve dvojnásobné početní výhodě větší šanci nepřipravil.
     
    49:42
    Hosté ve čtyřech, Klimeš si připsal úspěšný zákrok vyrážečkou. Odrazil prudký projektil Pálka z dálky.
     
    49:18
    Pyrochta napřáhl na modré čáře, jeho střelu přizvedli brněnští obránci do vzduchu. Urban posléze podržel puk v rukavici příliš dlouho, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:48
    Další trest pro Brno, které se bude padesát tři vteřin bránit pouze ve třech! Dujsík – držení.
     
    47:41
    Po delší době se vydali kupředu také domácí a mohli se popáté radovat. Pecen však unikajícího Kruckého na poslední chvíli zasatavil. Dvě minuty za podražení.
     
    46:16
    I tak ale brněnští mladíci početní výhodu nezužitkovali, hraje se v pěti na obou stranách.
     
    45:43
    Hosté v tlaku. Kometa včas přistupuje k hráčům s pukem a hodně vysoko napadá, což přináší ovoce. Soupeř se nemůže vymanit z vlastní třetiny.
     
    44:15
    Maďar nešetrně namasíroval na hrazení protihráče. Dostal dvě minuty, osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku k tomu.
     
    43:43
    Mrázek ve velké šanci selhal. Tygři zaváhali při rozehrávce, tři hráči Brna rázem stáli před brankou Sobotky. Mrázek byl ve spodní části pravého kruhu úplně sám. Puk si připravil na střelu, ale trefil jen gólmana.
     
    42:26
    Klimeš měl práci až později. Z úhlu opakovaně střílel Vlk, do protiútoku se vzápětí vydal Novák. Branku netrefil.
     
    41:28
    Brno v pěti, domácím se přesilová hra nepovedla.
     
    40:46
    Pálek byl nešťastně zasažen odraženým puk do obličeje. Padl na led a tvář ukryl do rukavic. Sudí přerušil hru, domácí mladík odklouzal na střídačku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Liberec bude mít v úvodu závěrečné periody k dispozici 1:27 trvající přesilovku.
     
    Bílí Tygři neměli v prostředním dějství takovou převahu jako v první části. Přesto přidali další dvě branky a vedou 4:0. Dokáže Kometa alespoň zdramatizovat průběh střetnutí?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Na povrch začínají probublávat emoce. Langhammer zaklínil svoji hůl do Klimešovy výstroje, brankář se po protihráči ihned ohnal. Za svého gólmana se nakonec mstil Peslar, jenž fauloval kolenem. Obdržel dvouminutový trest.
     
    38:40
    Novák se pokusil ohrozit Sobotku, jeho pokus z kruhu byl zblokovaný vysoko nad. Puk skončil až nad ochrannou sítí.
     
    37:57
    Na opačné straně uschoval Jandejskovu slibnou ránu do lapačky brněnský gólman. Chtěl blekosvě rozehrát, ale hru raději přerušil. Buly před jeho klecí.
     
    36:53
    Boček střílel příklepem už ze středního pásma, trefil jen plexisklo za brankou. K puku ihned znovu vystartoval, ale obrana jej do šance nepustila.
     
    35:21
    Havlín je na ledě, Tygři v pěti.
     
    35:04
    Sedlák hledal střílenou přihrávkou najíždějícího spoluhráče, jenž se snažil změnit směr letícího puku, leč neúspěšně. Domácí gólman neměl příliš práce.
     
    34:10
    Severočeši se osvobodili, Peslar ale bleskově zavezl černou pryž zpět k Sobotkovi. Brno v pásmu kombinuje.
     
    33:20
    Liberečtí přesilovou hru nevyužili, přestože měli v pásmu místy až drtivý tlak. Klimeš tentokrát všem ranám odolal. Proti čtyřem si následně zahrají hosté, dvě minuty za vysokou hůl dostal Havlín.
     
    30:41
    Kometa hrála v šesti, za což jde pykat. Trest odsedí Jenyš.
     
    28:01
    Veselo mohlo vzápětí být také na hostující střídačce. Janoušek najížděl ze strany sám na Sobotku. Gólmana si rozhýbal, ale následným zakončením těsně přestřelil.
     
    29:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Klimeš musí lovit kotouč ze své sítě znovu. V pohodě hrající Bílí Tygři kráčí za vítězstvím. Maďar adresoval přihrávku FILIPU PYROCHTOVI, který si sjel z modré čáry až mezi kruhy a trefil přesně do horního růžku. Brankář neměl šanci. Asistence: Patrik Maďar, Josef Mikyska – 4:0.
     
    28:49
    Psota poslal k zemi protihráče Mrázka a dostává dvě minuty. Na trestnou lavici však putuje také brněnský hokejista, dle výroku sudích svůj pád přifilmoval.
     
    28:38
    Dvě zakázaná uvolnění Komety v krátkém časovém sledu. Hra se stěhuje znovu k brance Brna.
     
    28:08
    Před Sobotku posléze zavezl kotouč Račanský. Ovšem k zakončení se nedostal, pálil až Pecen od modré čáry. Střela byla zblokovaná.
     
    26:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využili zkrácenou přesilovku, mají už tříbrankový náskok. Psota pálil z levé strany, Klimeš střelu vyrazil přesně na hůl ADAMA DLOUHÉHO. Ten už měl jednoduchou úlohu, z těsné blízkosti nezaváhal. Asistence: Matěj Psota, Dominik Vlk.
     
    25:02
    Bude se pokračovat ve čtyřech, menší trest Kozáka za držení.
     
    24:40
    Jakub Novák nebyl daleko od kontaktního zásahu. Jeho spoluhráč pálil od modré čáry a kotouč se zastavil v klubku těl před Sobotkou. Novák jej spatřil jako první a z otočky zakončoval do poloodkryté branky, těsně minul.
     
    23:49
    Početní výhoda pro Brno. Šimek to v útoku přehnal s důrazem, dostává dvě minuty za sekání.
     
    23:45
    Kometa pod menším tlakem soupeře. Raději vyhodila na zakázané uvolnění, vhazování po gólmanově pravici.
     
    23:20
    Rušno bylo také u Klimeše. Procházka ve spolupráci se spoluhráči zaměstnal brněnského muže s maskou, ten všem střelám odolal.
     
    21:53
    Již se pokračuje v pěti na obou stranách. Na kotouč si sáhl Sobotka, jehož prověřil pokus Mrázka. Černá pryž skončila v brankářově lapačce.
     
    21:23
    Mikyska odzkoušel svůj příklep. Prolétl středem hřiště a vypálil zleva, Klimeš šel do rozkleku, ale zasahovat nemusel. Puk mezi tři tyče nemířil.
     
    20:34
    Domácí mladíci pokračují v početní výhodě čtyři na tři. Příliš se jim ovšem nedaří, hosté se osvobodili zásluhou Nováka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut je minulostí, Tygři vedou 2:0. Náskok domácích je zasloužený, Severočeši byli jasně lepším týmem. Kometa toho zatím příliš nepředvedla, první inkasovaná branka s Brnem evidentně zacloumala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V závěru úvodní části ještě zahrozil Patrik Urban. Jeho svižné střele přes beka chyběla přesnost, kotouč rozezvučel jen mantinel za hostující bránou.
     
    19:37
    Vyloučen je nakonec pouze brněnský Dujsík za hrubost. Přesilová hra domácích.
     
    19:35
    Klímovi střela nesedla, přesto Klimeš před protihráči raději přerušil hru. U jeho branky se posléze strhla strkanice, bude se opět vylučovat.
     
    19:00
    Jenže přesilovka Bílých Tygrů trvala pouze sedm vteřin. Psota hákoval protihráče, síly na ledě se vyrovnají.
     
    18:53
    První vyloučení v dnešním klání. Na trestnou lavici usedl hostující Sedlák. Dostává dvě minuty + desetiminutový trest za vražení na hrazení.
     
    17:48
    Liberec je stále nebezpečnější. Klimeš musí být v pozoru, soupeř neúnavně okupuje jeho tvrz.
     
    16:42
    Pošťuchování Dlouhého s Vágnerem odnesl také gólman Klimeš. Oba hráči se na něj totiž po menší strkanici svalili a posunuli jeho klec.
     
    15:30
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení. Dlouhý se vydal na výlet po levém křídle, neprošel přes urostlého Dujsíka.
     
    13:58
    Na druhé straně byl před svatyní Klimeše hodně aktivní Frk. Kroužil kolem branky a vyhlížel odražený puk, neúspěšně.
     
    12:09
    Tlak domácích trošku ustál, Brno se přesunulo s pukem také před Sobotku. Větší šanci si ovšem hosté nevypracovali, o kotouč se bojovalo převážně v rozích.
     
    10:20
    Tygři nyní protivníka jasným způsobem přehrávají. V útočném pásmu si vytvořili tlak, nejistý Klimeš neudržel ve výstroji lehkou střelu z dálky a puk za jeho záda chtěl došťouchat Langhammer. Nebyl však úspěšný, hlavní sudí stál za brněnskou klecí a razantně rozpažil.
     
    09:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí ožili, druhý zásah přidávají zanedlouho. Prosadil se JOSEF MIKYSKA, jenž byl neobsazen před Klimešem. Převzal přihrávku zpoza branky a trefil přesně. Asistence: Matěj Psota, Adam Dlouhý – 2:0.
     
    09:02
    Vzápětí mohli Bílí Tygři slavit podruhé. Z pravého kruhu pálil ostře Dlouhý. Brankář vůbec nevěděl, kde má kotouč. Liberečtí se ihned tlačili k dorážce, Klimeš však nakonec svoji klec uhájil.
     
    08:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši jdou v deváté minutě zápasu do vedení. Domácí rychle přenesli hru z vlastního obranného pásma až k soupeřově brance. JAKUB KLÍMA byl atakován. Přesto v ponechané výhodě proklouzl až před Klimeše a neomylně zakončil. Asistence: Lukáš Krucký – 1:0.
     
    08:06
    Po přejetí útočné modré čáry pálil švihem přes obránce Lašák. Gólman Bílých Tygrů neměl s jeho střelou větší potíže.
     
    07:16
    Kometa na okamžik soupeře sevřela, ale větší šanci si nepřipravila. Pyrochta svůj tým osvobodil, vyvezl kotouč do bezpečí a střídá.
     
    05:42
    Hraje se zatím hodně svižně. Nechybí ani tvrdé střety u hrazení, borci si v prvním extraligovém kole nedarují nic zadarmo. Před Klimešem kroužil Dlouhý, ale nezakončil.
     
    04:27
    Jan Boček mohl otevřít skóre! Ujížděl úplně sám na branku, ale Sobotku nepokořil. Svůj blafák nedotáhl do úspěšného konce.
     
    03:57
    Kozák ve spolupráci s Novákem však nyní libereckou defenzivu pořádně pozlobili. Několikrát pálil druhý jmenovaný, ale Sobotka všem střeleckým pokusům odolal.
     
    02:51
    Domácí začínají aktivněji, jsou častěji u puku. Převládá však souboj o střed hřiště, Sobotka ještě nemusel zasahovat.
     
    01:40
    Lehký zákrok hostujícího gólmana. Urban nahazoval z dálky kotouč na jeho klec, Klimeš se sklouzl po ledě a puk odrazil svými betony.
     
    00:46
    Bílí Tygři se nasunuli do útočného pásma, ale Klimeše neprověřili. Oba týmy střídají, na ledě jsou druhé formace.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Mikyska proti Novákovi na úvodní vhazování.
     
    Domácí oblékli pro dnešní zápas bílé dresy, Brno je v modrém.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Krejčí) – Pyrochta, Jandejsek "A", Langhammer, Zacha, Dlouhý "A", Slavík, Maďar, Havlín, Beránek, Psota, Vlk, Šimek, P. Urban, Mikyska, Pálek, Žďárský, Frk, Procházka "C", Klíma, Krucký.

    HC Kometa Brno: Klimeš (Oujezdský) – Šidák, Pecen, Pospíšil, Dujsík "C", Peslar "A", Račanský, Kusko, Sedlák, Jenyš, Mrázek, Kousalík, Lašák, Vojáček, Vágner, Novák "A", Kozák, Buhaj, Boček, Janoušek.

    Rozhodčí: Hrubý – Hanzlík, Podrazil.
     
    Hosté v loňské sezoně dokráčeli až do finále, v něm se však museli spokojit pouze se stříbrnými medailemi. Mistry se stali chomutovští mladíci. Liberci se nedařilo, tým skončil po základní části až na sedmnáctém místě.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne ze severu Čech, v liberecké Svijanské aréně je dnes na programu první kolo juniorské extraligy. Bílí Tygři změří síly s brněnskou Kometou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 9. Klíma (Krucký), 10. Mikyska (Psota, Dlouhý), 27. Dlouhý (Psota, Vlk), 30. Pyrochta (Maďar, Mikyska)


    Bílí Tygři Liberec: Sobotka (Krejčí) – Pyrochta, Jandejsek "A", Langhammer, Zacha, Dlouhý "A", Slavík, Maďar, Havlín, Beránek, Psota, Vlk, Šimek, P. Urban, Mikyska, Pálek, Žďárský, Frk, Procházka "C", Klíma, Krucký.
    HC Kometa Brno: Klimeš (59:29 Oujezdský) – Šidák, Pecen, Pospíšil, Dujsík "C", Peslar "A", Račanský, Kusko, Sedlák, Jenyš, Mrázek, Kousalík, Lašák, Vojáček, Vágner, Novák "A", Kozák, Buhaj, Boček, Janoušek.

    Rozhodčí: Hrubý – Hanzlík, Podrazil.
    bahis siteleri