Chabarovsk – N.Novgorod 3:2 (po s.n.) | Novokuzněck – Jaroslavl 4:5 (po s.n.) | Novosibirsk – Mytišči 2:3 (po s.n.)
Omsk – Barys 4:3 (po pr.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 0:3 (kon.) | Ufa – Minsk 6:3 (kon.)
Nižněkamsk – Čerepovec 2:1 (po pr.) | Kazaň – Viťaz 2:1 (kon.) | Petrohrad – Chanty-Mansijsk 7:5 (kon.)
CSKA Moskva – Riga 2:1 (kon.) | HC Slovan – Spartak Moskva 2:1 (po s.n.) | Lev – Doněck 1:0 (kon.)
Lev – Doněck 1:0 (kon.)
konec
Lev Praha
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Donbass Doněck
Pondělí 10.09.2012, 19:00 • Tipsport Arena, Holešovice, Praha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    38:53
    Za ostrý hit u mantinelu ve středním pásmu se teď půjde posadit Juraj Mikuš. Slovenský obránce tak posílá svůj Lev do oslabení.
     
    33:05
    Petr Vrána teď útočil až moc srdnatě a bude si muset dvě minutky posedět na trestné lavici. Šance pro Donbass.
     
    27:17
    Teď se ale domácí gólman jistě zahřeje a rozproudí krev. Mathias Porseland putuje na trestnou a Lev čeká dvouminutové oslabení.
     
    18:11
    A na konci úvodního dějství se nám rýsuje zajímavá zápletka! Dnes podruhé se na trestnou podívá Lukáš Kašpar a Lev si teď zahraje přesilovku čtyř proti třem.
     
    17:25
    Ale mohl to být paradoxně Lev, který mohl otevřít skore. Jaroslav Svoboda ujížděl na jediného obránce, jeho střelu Ersberg vychytal. Bude se ale vylučovat. Doněck si přesilovky příliš dlouho neužil a Tuppurainen se půjde posadit za Němcem.. Samozřejmě na jinou lavičku.
     
    16:58
    Donbass bude mít jedinečnou příležitost jít do kabin s jednobrankovým náskokem. Ondřej Němec nastavil tělo pronikajícímu útočníkovi a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    07:36
    A Řepík se teď rovněž provinil proti pravidlům a pomalým krokem si to šine za katr. Minutu a sedm vteřin se bude hrát ve čtyřech bruslaříh na obou stranách, pak začne přesilovka Doněcku.
     
    06:44
    A tlak Lva se ještě umocní. Donbass prozatím doplácí na nedisciplinovanost. Za podražení je vyloučen Lukáš Kašpar.
     
    04:00
    Mojžíš pálil od modré, odražený puk se dostal k jednomu ze Lvů. Ten byl ale podražený Wirtanenem, a tak domácí zůstanou ve hře v početní výhodě.
     
    01:47
    Lev si zahraje první přesilovku utkání. Bývalý obránce Philadelphie Flyers, nyní v barvách Doněcku, se půjde posadit na dvě minutky na trestnou.

    Oliver Sálus

    Branky a nahrávky: 20. Klepiš (Hossa)


    Lev Praha: Pöpperle – Mojžíš, Hunkes, Porseland, Picard, Němec, Mikuš, Oystrick – Bartečko, Vrána, Klepiš – Christensen, Novotný, Řepík – Hossa, Svoboda, Surový – Rahůnek, Karamnov, Sekáč – Cingel. Trenéři: Jandač, Kalous, Karamnov.
    HC Donbass Doněck: Ersberg – Puistola, Wilson, Podhradský, Obšut, Pilař, Bartulis, Silnickij – Tuppurainen, Wirtanen, Kiiskinen – Pettersson, Nedorost, Dadonov – Košetkov, Beljuchin, Kašpar – Matoušek, Solovjev, Varlamov – Šalimov. Trenéři: Šupler, Viter, Miklošovič.

    Diváci: 4875